Krzywe Zęby...;/ - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-04-12, 23:35   #1
Kinqua
Przyczajenie

Thumbs down

Krzywe Zęby...;/

Jak już w temacie napisane- mam krzywe zęby...kiedyś było gorzej, ale teraz sie tochę wyprostowały..
Mam efekt wampira:
tzn. obydwie dwójki sa nakrzywione w przód..
Nie chce nosić aparatu..poniewarz myślę że bedzie mi on przeszkadzał w śpiewaniu i mówieniu, co jest mi potrzebne. Z daleka co prawda tego defektu nie widać, a zbliska, nie wiem znajomi nie zauwarzają zabardzo..
A rodzice kazują mi założyć aparat..jak byłam u ortodonty to powiedział że trzeba mi wyrwac jakieś zęby żeby tamte mogły się wyprostować... Acha, i jak myślicie , faceci zwracają uwage na krzywe zęby??
Jak myślicie czy zęby moga mi się jeszcze wyprostować?
Dziękuje za każdą odpowiedź.
Kinqua jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-13, 10:11   #2
quadra616
Zadomowienie

Dot.: Krzywe Zęby...;/

Musisz wyglądać super! To na pewno dodaje uroku i charakteru twojej buźce. Ja mam krzywą prawą jedynkę (jest wykrzywiona jedna strona lekko w przod) będę miała aparat, ale wszyscy mi mowia ze szkoda. Wierz mi. To działa nawet jak wabik na facetów. ) pozdrawiam
quadra616 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-13, 12:00   #3
julka610
Raczkowanie

hej ja moze sie dolacze do pytanka, pamietacie jak byl taki program w tv "chce byc piekna" czy cos takiego, chodzi mi o chirurgiczne prostowannie zebow, wykonuje sie takie cos w polsce?? i ile takie cos moze kosztowac??
julka610 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-13, 12:09   #4
tayniaczka
Rozeznanie

aaa tez chce jak wampir..chcialabym sobie implanty jakies zrobic zeby tak miec,... niestety ja mam duzo gorsza wade i paskudne zebiska jedynki sa cofniete do tylu i przekrecone na dodatek uroku to nie dodaje wyglada paskudnie ... ;/ a aparatu w zyciu nie zaloze blee chodzic z takim kagańcem :P co do tego chirurgicznego to nie slyszalam ale pewnie po tem masakryczie boli.

tayniaczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-13, 12:12   #5
mimisia00
Raczkowanie

Ja nie wiem nic o chirurgicznym prostowaniu zębów, ale jeśli coś takiego jest to dużo na pewno kosztuje Kinqua ja też gdy usłyszałam o aparacie zadowolona nie byłam, w lipcu minie półtora roku od kiedy jestem jego posiadaczką i właśnie w lipcu mi go zdejmują. Na początku na pewno każdemu przeszkadza, nie można się przyzwyczaić, ale później przyzwyczaisz się. Póki masz wybór założyć czy nie to ja jestem za tym aby go założyć. Aparat nie przeszkadza w mówieniu ani w śpiewaniu! Przed założenie aparatu lepiej sprawdzić co sądzą o wyrywaniu inni ortodonci, bo może to nie jest takie konieczne, chociaż czasem i taka konieczność jest potrzebna. Zachęcam Cię do aparatu, abyś później miała proste zęby i nie żałowała
tayniaczka, aparat wcale nie jest kagańcem

Edytowane przez mimisia00
Czas edycji: 2008-04-13 o 12:13 Powód: :)
mimisia00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-13, 12:42   #6
Golden Brunette
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kinqua Pokaż wiadomość
Acha, i jak myślicie , faceci zwracają uwage na krzywe zęby??
Jak myślicie czy zęby moga mi się jeszcze wyprostować?
zwracają a same się na pewno nie wyprostują więc do ortodonty raz! póki Ci jeszcze rodzice chcą zasponsorować. :P ( bo później będziesz żałować, że nie chciałaś. ) Aparat nie przeszkadza ani w mówieniu, ani w śpiewaniu.
Golden Brunette jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-13, 13:05   #7
Kinqua
Przyczajenie

HAMM A są jakies przeźroczyste aparaty?????
Kinqua jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-04-15, 09:25   #8
aluchelek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kinqua Pokaż wiadomość
HAMM A są jakies przeźroczyste aparaty?????
Przeźroczyste są zamki: drucik jest widoczny. Są też aparaty lingwalne (wrzuć w google, zobaczysz).

Aparat kompletnie nie przeszkadza w mówieniu i śpiewaniu, chociaż ten lingwalny ponoć nieco tak. Moja koleżanka aparatka gra w orkiestrze na saksofonie

aluchelek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-15, 09:35   #9
Julshka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tayniaczka Pokaż wiadomość
aaa tez chce jak wampir..chcialabym sobie implanty jakies zrobic zeby tak miec,... niestety ja mam duzo gorsza wade i paskudne zebiska jedynki sa cofniete do tylu i przekrecone na dodatek uroku to nie dodaje wyglada paskudnie ... ;/ a aparatu w zyciu nie zaloze blee chodzic z takim kagańcem :P co do tego chirurgicznego to nie slyszalam ale pewnie po tem masakryczie boli.

hmm uwazasz ze ladniejsze sa krzywe zeby od tego 'kaganca' jak to nazwalas?? nie sadze... naprawde do aparatu wystarczy sie przyzwyczaic
Stary 2008-04-15, 12:43   #10
mimisia00
Raczkowanie

Są aparaty których można powiedzieć "nie widać" są droższe, dłużej je się nosi bo zamki ciężej się przesuwają
mimisia00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-16, 14:23   #11
madaK
Rozeznanie

jja tez mam krzywe zeby. jedną jedynke mam wychylona do przodu. w nastepnym tygodniu mam wizyte u ortodaty. tez nie chciałam tych drutów, dlatego zdecyduje sie na aparat z tych przezroczystych.poprostu wkurza mnie ten zab. kiedys nosłam jeszcze w podsawówce aparat zakładany na noc,i zab sie wyprostowal, i było super.ale po kilku latach znowu sie skrzywił i wcale to ladnie nie wyglada.
madaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-26, 16:51   #12
Mestia
Rozeznanie

ehh ja tez mam krzywe;/ przerwe miedzy jedynkami ktore sa skrzywione wypukle do srodka...;/ masakra;/ nosilam kiedys aparat ten zdejmowany, ale byłam mała i głupia bo nie nosilam regularnie to i wsyszła z tego dupa blada...;/ nie wiem czy teraz zdecydowac sie za stały... troche to drogie... i nie wiem...

Mestia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-30, 14:12   #13
magdalenas22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mimisia00 Pokaż wiadomość
Są aparaty których można powiedzieć "nie widać" są droższe, dłużej je się nosi bo zamki ciężej się przesuwają
Ja noszę właśnie aparat kosmetyczny, zamki są przezroczyste, a sam aparat mało widoczny. Czas leczenia taki sam jak metalowym
A i koszt to 1700 za łuk
magdalenas22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-30, 14:46   #14
lady marmolade
Raczkowanie

GG do lady marmolade

Warto zalozyc aparat... to w sumie ok 2 lat . WIec chyba lepiej miec proste w aparacie niz krzywe bez i przez cale zycie! ja nie zaluje ze mialam aparat
Tyjemy razem

lady marmolade jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-11, 07:25   #15
alnthdb
Raczkowanie

GG do alnthdb

moze zainwestuj w aparat nie na stałe ? Ja taki nosiłam z efektu jestem zadowolona i koszty duzo mniejsze bo to ok 300 zł. Nosiłam tylko nocą i w niczym mi to nie przeszkadzało ;D Może to będzie dla Ciebie jakaś realniejsza i dogodniejsza opcja hmm ??

..Pożerają mnie baksyy !
alnthdb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-05-11, 07:33   #16
Cdz
Zakorzenienie

mój Boże aparat nie przeszkadza w spiewaniu czy mówieniu nawet w najmniejszym stopniu!!! nie wiem skąd u Ciebie tak mysle pojęcie o tym wszsytkim.. czy faceci patrzą na zęby? myślę, ze tak. kazda dziewczyna nawet najpiękniejsza z krzywymi zębami nie bedzie ładnie wyglądac.

oczywiscie mowa o aparacie stałym

http://madewithmarmelade.blogspo t.com/

06/05/2015 Nowe kolczyki : szalony bollywood!
Cdz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-11, 17:51   #17
madaK
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez alnthdb Pokaż wiadomość
moze zainwestuj w aparat nie na stałe ? Ja taki nosiłam z efektu jestem zadowolona i koszty duzo mniejsze bo to ok 300 zł. Nosiłam tylko nocą i w niczym mi to nie przeszkadzało ;D Może to będzie dla Ciebie jakaś realniejsza i dogodniejsza opcja hmm ??
a ile masz lat jak mozna spytac,bo mi w czerwcu beda zakładac aparat i tez chcialam taki zdejmowany,ale niby dla dorosłych zakładaja tylko stałe. tez bede miała z tych przezroczystych, bo nie chciałam metalowego.
madaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-12, 06:38   #18
alnthdb
Raczkowanie

GG do alnthdb

18 ;p ale jak kupilam mialam 15 dla dzieci jest bezplatny a dorosli płaca 300 przynajmniej u mnie wlasnie tak jest .

..Pożerają mnie baksyy !
alnthdb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-15, 18:49   #19
combos18
Przyczajenie

Unhappy Dot.: Krzywe Zęby...;/

mam pytanie, mam 3 krzywe zeby z przodu srodkowy jest cofniety a dwa po bokach sa do przodu, strasznie mnie to denerwuje aparatu nie chce nosic bo na moich zeba to by wyglądało paskudnie, tak wiec czyli da sie to jakos usunąć i wstawic jakies implanty lub tez słyszałem o mostkach sztucznych.......??
prosze o odpowiedz......:/
combos18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-29, 00:12   #20
Simon20
Przyczajenie

Te same pytanie co przedmówca , tylko ja mam problem z 5cioma ;p

---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ----------

a Twoja historia jak się Kinqua zakończyła ?
Simon20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-29, 19:09   #21
wyszukiwarka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez combos18 Pokaż wiadomość
mam pytanie, mam 3 krzywe zeby z przodu srodkowy jest cofniety a dwa po bokach sa do przodu, strasznie mnie to denerwuje aparatu nie chce nosic bo na moich zeba to by wyglądało paskudnie, tak wiec czyli da sie to jakos usunąć i wstawic jakies implanty lub tez słyszałem o mostkach sztucznych.......??
prosze o odpowiedz......:/
Człowieku!! Nie wyrywaj zdrowych zębów!!Nie szkoda ci?
Ja też tak kiedyś myślałam,że aparat na moich zębach będzie widać okropnie,a po założeniu w ogóle go nie było widać A na implanty wydasz kilka (jak nie kilkanaście) tysięcy....
Szkoda kasy... Nie lepiej byłoby ci założyć za te pieniądze aparat od wewnętrznej strony zębów? Nic nie byłoby widać
Stary 2010-06-29, 23:47   #22
Simon20
Przyczajenie

Tutaj nie chodzi o pieniądze , ogólnie chodzi mi o to żeby zrobić zęby , nie ważne jak , nie ważne za ile , ważne żeby były PROSTE , interesuje mnie jak wygląda leczenie zębów za pomocą aparatu na stałe ? jak to wygląda ? np jak mam krzywe zęby to założą mi aparat i jakoś ściągnął te zęby , że będą proste ? i tyle , że trzeba nosić aparat długo czy jak ? może mi ktoś opisać jak wygląda prostowanie zębów za pomocą aparatów na stałe ?
Stary 2010-06-30, 11:00   #23
wyszukiwarka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Simon20 Pokaż wiadomość
Tutaj nie chodzi o pieniądze , ogólnie chodzi mi o to żeby zrobić zęby , nie ważne jak , nie ważne za ile , ważne żeby były PROSTE , interesuje mnie jak wygląda leczenie zębów za pomocą aparatu na stałe ? jak to wygląda ? np jak mam krzywe zęby to założą mi aparat i jakoś ściągnął te zęby , że będą proste ? i tyle , że trzeba nosić aparat długo czy jak ? może mi ktoś opisać jak wygląda prostowanie zębów za pomocą aparatów na stałe ?

Mogę ci opisać mój masakryczny przypadek
Zęby miałam okropne... dokładnie to wyglądałam jak ta emotka--->. Prawa jedynka skręcona do środka i cofnięta,lewa wystająca,dwójki schowane do środka,trójki wystające jak wampirowi i piątki wyrośnięte poza łukiem zębowym.Jedno wielkie stłoczenie.Pojechałam więc na kosultację do ortodonty.Ta zajrzała mi w paszczę,zrobiła wielkie oczy i wytłumaczyła jaką mam sytuację,jak będzie wyglądało leczenie. Potem zrobiła mi wyciski,czyli włożyła mi taki metal z masą (jak plastelina) do buzi i czekała póki ta masa wyschnie.Potem to wyjęła. Następnie włożyła mi separację czyli takie malutke chyba plastikowe(?) krążki między zęby,żeby się rozsunęły i żeby potem można było dobrze dopasować pierścienie. Później ( po tygodniu) orto wyjęła separację i górne szóstki wysmarowała mi takim żelem wokoło.Następnie nałożyła mi pierścienie na szóstki,żeby potem aparat miał się na czym trzymać.I później orto czyściła mi zęby powietrzem,na zęby nakładała bezbarwny klej na który potem nakładała zameczki.Po przyklejeniu zameczków włożyła drut w te zameczki. Ot,cała filozofia Później co miesiąc jeździłam (nadal jeżdżę) na wymianę tego drucika.Po 2 miesiącach moje zęby były w znacznie lepszym stanieI najlepsze jest to,że się mniej psują
Jeśli masz słoczenie to możliwe jest,że orto może ci wyrwać kilka zębów,żeby miały więcej miejsca do ułozenia sięLeczenie trwa różnie.U jednych 2 lata u innych 3-4 lata. Aparat działa na zasadzie jakby ściągania tych zębów i układania ich zgodnie do kształtu aparatu.

P.s
W załączniku dodałam foto pierścienia i aparatu.
1-zamki
2-ligatury
3-łuk (czyli ten drucik)

Edytowane przez wyszukiwarka
Czas edycji: 2010-06-30 o 11:03
wyszukiwarka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-30, 11:09   #24
wyszukiwarka
Zadomowienie

A tu masz rodzaje aparatów jakie możesz sobie założyć.Jest ich oczywiście więcej,ale daje foto tych najważniejszych

a-metalowy
b-kompozytowo-ceramiczny
c-ceramiczny
d-szafirowy

źródło:http://www.ortodonta.info/aparaty.html
Stary 2010-07-01, 16:24   #25
wyszukiwarka
Zadomowienie

Krimson Queen-ja kiedyś też myślałam,że taki zwykły metalowy będzie mnie szpecił Że będą się ze mnie śmiać,że będzie widać tylko aparat zamiast zębów i tak dalej
A teraz nie zdjęłabym go za żadne skarby W ogóle mi go nie widać,znajomi nawet nie wiedzieli,że nosze aparat

I powiem więcej,że aparat jest oznaką dbania o siebie
Pozdrawiam!
Stary 2010-07-01, 23:57   #26
Simon20
Przyczajenie

Zgadzam się z przedmówcą ;p nie dbam o opinie ludzi , mam takich przyjaciół którzy nie zwracają uwagi na takie coś , czuje , że jeszcze w dużo śmiechu byśmy to obrócili ... śmiechu coś z czym mam lipę bo trochę mnie te zęby schizują , trochę ... ciągle mi to przeszkadza , ale to kara z głupotę z młodości kiedy mama mówiła noś aparat ... ale dobra powróćmy do tematu bo w sumie go rozkręciłem , chciałbym się kogoś doradzić bo moja sprawa , a dokładnie moje zęby wyglądają tak , że jedynki mam wysunięte do przodu z tym że jedna lekko skręcona do wewnątrz dwójki mam po bokach za jedynkami cofnięte i jedną trójkę wysuniętą do przodu na równi z jedynkami , jestem gotowy to wyrwać i wstawić nowe ale wiadome , aparat by był mi na rękę , jestem w stanie zrobić prawie wszystko aby wyprostować zęby - nie dbam o to , bo chodzi dokładnie o to , że będę miał gdzieś niecałe 2 tygodnie na zrobienie zębów no i tak co 3 miesiące bym mógł odwiedzać dentystę ( no wiadome jakby było trzeba to częściej ale ... ) , więc muszę to dokładnie zaplanować ... doradziłby mi ktoś coś ?

Edytowane przez Simon20
Czas edycji: 2010-07-02 o 00:04
Stary 2010-07-02, 12:47   #27
wyszukiwarka
Zadomowienie

Wiesz.. ja na twoim miejscu założyłabym aparat i nie zastanawiałabym się dłużej.
Po co się zastanawiać?
Ja założyłabym aparat (nie pamiętam jak on się nazywał...) taki,w którym do ortodonty możesz przyjeżdżać rzadziej. Bo przy takim zwykłym wizyty są co miesiąc-dwa.
Wspomniałeś,że jesteś w stanie usunąć sobie zęby i wstawić nowe
Ale jeśli orto ci usunie to raczej nie będziesz mógł sobie wstawić nowych,bo na co było to usuwanie?
Stary 2010-07-02, 21:06   #28
Simon20
Przyczajenie

hehe to tylko moja mała depresja , wiadome że wolałbym założyć aparat ale chodzi o to , że jestem za granicą tutaj i taka opcja dużo pewnie kosztuje ( nie dowiadywałem się jeszcze , ale postaram się zrobić w najbliższym czasie ) a w polsce będę w październiq na 2 tygodnie i najlepiej mi by było jakby przez 2 tyg , doprowadził mi zęby do porządq i tak żebym nie musiał często jeździć na wizyty , pewnie tutaj za granicą bym mógł chodzić do dentysty i on by wiedział co ma robić ( fajnie by było ) dlatego interesuje mnie w ile czasu ogarneli by mi zęby
Stary 2010-07-03, 12:55   #29
wyszukiwarka
Zadomowienie

Ale chodzi ci o samo prostowanie czy leczenie+prostowanie?

Bo jeżeli masz jakieś ubytki w zębie to proponowałabym sobie od razu leczyć,żeby później nie było zmarnowanego czasu na leczenie...
Później zabrałabym się szybko za znalezienie dobrego ortodonty.Wiesz... dobrze by było gdybyś umówił się do kilku,wtedy posłuchałbyś ich opinii i planu każdego z ortodonty,a wtedy wybrałbyś tego najwłaściwszego.
Potem umówiłbyś się na kolejną wizytę,zrobiłbyś wyciski.To już jest duży krok.
Następnie orto powiedziałaby ci czy wyrywa jakieś zęby czy zostają.Potem to z górki-separacja i aparat.
Nie jestem ortodontą ale myślę,że w 2 tygodnie wyrobi się spokojnie
Moja wyrobiła się w tydzień. Najlepszym wyjściem w twoim przypadku byłby aparat Damon,który nie wymaga częstego podkręcania jak zwykły,metalowy aparat.
Moim zdaniem leczenie się u zagranicznego ortodonty z polskim aparatem nie jest dobrym wyjściem...bo ten ortodonta,który ci założył aparat ma twoje wyciski i ma ułozony swój własny plan co do leczenia twoich zębów...
Stary 2010-07-05, 22:54   #30
Simon20
Przyczajenie

hehe dzięki , ale plan już mam dogadałem się z mamą że się dowie , wiadome mam zamiar wyleczyć i wyprostować a potem tutaj za granicą dbać o nie w prawidłowy sposób , a więc dokładnie mnie interesuje jak długo trwa i jak wygląda prostowanie zębów jak w moim przypadq mam krzywe i co przychodzę na wizytę i bierze odcisk mojej szczęki i co zakłada mi na drugi dzień aparat który prostuje moje zęby do prawidłowego wyglądu i potem muszę co kilka miesięcy przychodzić na kontrole ? tzn tak ja sobie to wyobrażam i tak by mi było najlepiej , ale wiem , że tak nie jest i chciałbym , żeby ktoś mi opisał jak to się odbywa dziękuje hehe , a o aparacie sam zdecyduje jaki ;p czekam na odpowiedz pozdrawiam
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości