![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Krzywe Zęby...;/
Jak już w temacie napisane- mam krzywe zęby...kiedyś było gorzej, ale teraz sie tochę wyprostowały..
Mam efekt wampira: tzn. obydwie dwójki sa nakrzywione w przód.. Nie chce nosić aparatu..poniewarz myślę że bedzie mi on przeszkadzał w śpiewaniu i mówieniu, co jest mi potrzebne. Z daleka co prawda tego defektu nie widać, a zbliska, nie wiem znajomi nie zauwarzają zabardzo.. A rodzice kazują mi założyć aparat..jak byłam u ortodonty to powiedział że trzeba mi wyrwac ![]() ![]() ![]() Jak myślicie czy zęby moga mi się jeszcze wyprostować? ![]() Dziękuje za każdą odpowiedź. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Krzywe Zęby...;/
Musisz wyglądać super! To na pewno dodaje uroku i charakteru twojej buźce. Ja mam krzywą prawą jedynkę (jest wykrzywiona jedna strona lekko w przod) będę miała aparat, ale wszyscy mi mowia ze szkoda. Wierz mi. To działa nawet jak wabik na facetów.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
hej ja moze sie dolacze do pytanka, pamietacie jak byl taki program w tv "chce byc piekna" czy cos takiego, chodzi mi o chirurgiczne prostowannie zebow, wykonuje sie takie cos w polsce?? i ile takie cos moze kosztowac??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
aaa tez chce jak wampir..chcialabym sobie implanty jakies zrobic zeby tak miec,... niestety ja mam duzo gorsza wade i paskudne zebiska jedynki sa cofniete do tylu i przekrecone na dodatek uroku to nie dodaje wyglada paskudnie ... ;/ a aparatu w zyciu nie zaloze blee chodzic z takim kagańcem :P co do tego chirurgicznego to nie slyszalam ale pewnie po tem masakryczie boli.
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ja nie wiem nic o chirurgicznym prostowaniu zębów, ale jeśli coś takiego jest to dużo na pewno kosztuje
![]() ![]() tayniaczka, aparat wcale nie jest kagańcem ![]() Edytowane przez mimisia00 Czas edycji: 2008-04-13 o 12:13 Powód: :) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
HAMM A są jakies przeźroczyste aparaty?????
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Przeźroczyste są zamki: drucik jest widoczny. Są też aparaty lingwalne (wrzuć w google, zobaczysz).
Aparat kompletnie nie przeszkadza w mówieniu i śpiewaniu, chociaż ten lingwalny ponoć nieco tak. Moja koleżanka aparatka gra w orkiestrze na saksofonie ![]()
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
hmm uwazasz ze ladniejsze sa krzywe zeby od tego 'kaganca' jak to nazwalas?? ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Są aparaty których można powiedzieć "nie widać" są droższe, dłużej je się nosi bo zamki ciężej się przesuwają
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
jja tez mam krzywe zeby. jedną jedynke mam wychylona do przodu. w nastepnym tygodniu mam wizyte u ortodaty. tez nie chciałam tych drutów, dlatego zdecyduje sie na aparat z tych przezroczystych.poprostu wkurza mnie ten zab. kiedys nosłam jeszcze w podsawówce aparat zakładany na noc,i zab sie wyprostowal, i było super.ale po kilku latach znowu sie skrzywił i wcale to ladnie nie wyglada.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
ehh ja tez mam krzywe;/ przerwe miedzy jedynkami ktore sa skrzywione wypukle do srodka...;/ masakra;/ nosilam kiedys aparat ten zdejmowany, ale byłam mała i głupia bo nie nosilam regularnie to i wsyszła z tego dupa blada...;/ nie wiem czy teraz zdecydowac sie za stały... troche to drogie... i nie wiem...
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Warto zalozyc aparat... to w sumie ok 2 lat . WIec chyba lepiej miec proste w aparacie niz krzywe bez i przez cale zycie! ja nie zaluje ze mialam aparat
![]()
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
moze zainwestuj w aparat nie na stałe ? Ja taki nosiłam z efektu jestem zadowolona i koszty duzo mniejsze bo to ok 300 zł. Nosiłam tylko nocą
![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
mój Boże aparat nie przeszkadza w spiewaniu czy mówieniu nawet w najmniejszym stopniu!!! nie wiem skąd u Ciebie tak mysle pojęcie o tym wszsytkim.. czy faceci patrzą na zęby? myślę, ze tak. kazda dziewczyna nawet najpiękniejsza z krzywymi zębami nie bedzie ładnie wyglądac.
oczywiscie mowa o aparacie stałym
![]() |
#17 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
18 ;p ale jak kupilam mialam 15 dla dzieci jest bezplatny a dorosli płaca 300 przynajmniej u mnie wlasnie tak jest .
![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
![]()
mam pytanie, mam 3 krzywe zeby z przodu srodkowy jest cofniety a dwa po bokach sa do przodu, strasznie mnie to denerwuje aparatu nie chce nosic bo na moich zeba to by wyglądało paskudnie, tak wiec czyli da sie to jakos usunąć i wstawic jakies implanty lub tez słyszałem o mostkach sztucznych.......??
prosze o odpowiedz......:/ |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Te same pytanie co przedmówca , tylko ja mam problem z 5cioma ;p
---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ---------- a Twoja historia jak się Kinqua zakończyła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja też tak kiedyś myślałam,że aparat na moich zębach będzie widać okropnie,a po założeniu w ogóle go nie było widać ![]() Szkoda kasy... ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Tutaj nie chodzi o pieniądze , ogólnie chodzi mi o to żeby zrobić zęby , nie ważne jak , nie ważne za ile , ważne żeby były PROSTE , interesuje mnie jak wygląda leczenie zębów za pomocą aparatu na stałe ? jak to wygląda ? np jak mam krzywe zęby to założą mi aparat i jakoś ściągnął te zęby , że będą proste ? i tyle , że trzeba nosić aparat długo czy jak ? może mi ktoś opisać jak wygląda prostowanie zębów za pomocą aparatów na stałe ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mogę ci opisać mój masakryczny przypadek ![]() Zęby miałam okropne... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jeśli masz słoczenie to możliwe jest,że orto może ci wyrwać kilka zębów,żeby miały więcej miejsca do ułozenia się ![]() P.s W załączniku dodałam foto pierścienia i aparatu. 1-zamki 2-ligatury 3-łuk (czyli ten drucik)
Filologia germańska-Wir beginnen ... ![]() Edytowane przez wyszukiwarka Czas edycji: 2010-06-30 o 11:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
A tu masz rodzaje aparatów jakie możesz sobie założyć.Jest ich oczywiście więcej,ale daje foto tych najważniejszych
![]() a-metalowy b-kompozytowo-ceramiczny c-ceramiczny d-szafirowy źródło:http://www.ortodonta.info/aparaty.html
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Krimson Queen-ja kiedyś też myślałam,że taki zwykły metalowy będzie mnie szpecił
![]() ![]() A teraz nie zdjęłabym go za żadne skarby ![]() ![]() I powiem więcej,że aparat jest oznaką dbania o siebie ![]() Pozdrawiam! ![]()
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Zgadzam się z przedmówcą ;p nie dbam o opinie ludzi , mam takich przyjaciół którzy nie zwracają uwagi na takie coś , czuje , że jeszcze w dużo śmiechu byśmy to obrócili ... śmiechu coś z czym mam lipę bo trochę mnie te zęby schizują , trochę ... ciągle mi to przeszkadza , ale to kara z głupotę z młodości kiedy mama mówiła noś aparat ... ale dobra powróćmy do tematu bo w sumie go rozkręciłem , chciałbym się kogoś doradzić bo moja sprawa , a dokładnie moje zęby wyglądają tak , że jedynki mam wysunięte do przodu z tym że jedna lekko skręcona do wewnątrz dwójki mam po bokach za jedynkami cofnięte i jedną trójkę wysuniętą do przodu na równi z jedynkami , jestem gotowy to wyrwać i wstawić nowe ale wiadome , aparat by był mi na rękę , jestem w stanie zrobić prawie wszystko aby wyprostować zęby - nie dbam o to , bo chodzi dokładnie o to , że będę miał gdzieś niecałe 2 tygodnie na zrobienie zębów no i tak co 3 miesiące bym mógł odwiedzać dentystę ( no wiadome jakby było trzeba to częściej ale ... ) , więc muszę to dokładnie zaplanować ... doradziłby mi ktoś coś ?
Edytowane przez Simon20 Czas edycji: 2010-07-02 o 00:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
Wiesz.. ja na twoim miejscu założyłabym aparat i nie zastanawiałabym się dłużej.
Po co się zastanawiać? ![]() Ja założyłabym aparat (nie pamiętam jak on się nazywał...) taki,w którym do ortodonty możesz przyjeżdżać rzadziej. Bo przy takim zwykłym wizyty są co miesiąc-dwa. Wspomniałeś,że jesteś w stanie usunąć sobie zęby i wstawić nowe ![]() Ale jeśli orto ci usunie to raczej nie będziesz mógł sobie wstawić nowych,bo na co było to usuwanie? ![]()
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
hehe to tylko moja mała depresja , wiadome że wolałbym założyć aparat ale chodzi o to , że jestem za granicą tutaj i taka opcja dużo pewnie kosztuje ( nie dowiadywałem się jeszcze , ale postaram się zrobić w najbliższym czasie ) a w polsce będę w październiq na 2 tygodnie i najlepiej mi by było jakby przez 2 tyg , doprowadził mi zęby do porządq i tak żebym nie musiał często jeździć na wizyty , pewnie tutaj za granicą bym mógł chodzić do dentysty i on by wiedział co ma robić ( fajnie by było ) dlatego interesuje mnie w ile czasu ogarneli by mi zęby
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
Ale chodzi ci o samo prostowanie czy leczenie+prostowanie?
Bo jeżeli masz jakieś ubytki w zębie to proponowałabym sobie od razu leczyć,żeby później nie było zmarnowanego czasu na leczenie... Później zabrałabym się szybko za znalezienie dobrego ortodonty.Wiesz... dobrze by było gdybyś umówił się do kilku,wtedy posłuchałbyś ich opinii i planu każdego z ortodonty,a wtedy wybrałbyś tego najwłaściwszego. Potem umówiłbyś się na kolejną wizytę,zrobiłbyś wyciski.To już jest duży krok. Następnie orto powiedziałaby ci czy wyrywa jakieś zęby czy zostają.Potem to z górki-separacja i aparat. Nie jestem ortodontą ale myślę,że w 2 tygodnie wyrobi się spokojnie ![]() Moja wyrobiła się w tydzień. Najlepszym wyjściem w twoim przypadku byłby aparat Damon,który nie wymaga częstego podkręcania jak zwykły,metalowy aparat. Moim zdaniem leczenie się u zagranicznego ortodonty z polskim aparatem nie jest dobrym wyjściem...bo ten ortodonta,który ci założył aparat ma twoje wyciski i ma ułozony swój własny plan co do leczenia twoich zębów...
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
hehe dzięki , ale plan już mam dogadałem się z mamą że się dowie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:20.