|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
coś ciekawego do pokoju
witam was drogie panie
![]() zastanawiam się, czy nie macie może jakiś fajnych pomysłów na dodatki do pokoju. nie jestem pewna, czy podobny wątek nie istnieje... jakby co, przepraszaam ;p otóż, chodzi mi o jakieś fajne pomysły, jak odświeżyć, unowicześnić i rozweselić pokój elementami, które można zrobić samemu, w tani sposób. ostatnio wymyśliłam, że zrobię kolaż ze zdjęciami. poprosiłam tatę, by poszukał dla mnie ramy drewnianej od obrazu i pomalował ją w kolorze moich mebli - na czarno... z tyłu nakleję tekturę, a na niej zdjęcia z moimi najkochańszymi znajomymi... bez szyby. może jeszcze jakieś ciekawe pamiątki. będzie wisiało to na ścianie mojego pokoju i przypominało mi wszystkie spędzone chwile z moimi przyjaciółmi... kiedyś w gazetach były takie strony - zrób to sam i było malowanie szafek, robienie ramek, pudełeczek, poduszek, cokolwiek. liczę, że wątek przetrwa i nie tylko ja skorzystam z pomysłów. pozdrawiam! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: coś ciekawego do pokoju
Tak jak juz sama wspomnialas mozna wiele roznych rzeczy zrobic,np:
- obkleic pudeleczka po butach kolorowym papierem i zastosowac je do przechowywania szpargalow albo wykonac je samemu stosujac tzw. papierowa wikline - poszyc jakies ciekawe poszewki na poduszeczki - wykonac kompozycje z suszek jak ktos lubi - wyeksponowac zdjecia (twoj pomysl jest bardzo fajny) - namalowac na scianie jakies wzorki - zastosowac ciekawe upiecie firan Mozliwosci jest wiele, wszystko zalezy od tego co sie chce osiagnac. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Ja sama mam taki problem. Są wakacje więc czas na remonty a przy okazji postanowiłam zmienić wystrój mojego pokoju. Postanowiłam ściany przemalować na jasny brąz
![]() Dokupiłam parę oryginalnych świeczek w kwiaciarni. Kupuję ogromną tablicę korkową żeby zajęła mi pół pustej ściany. A po za tym bardzo mi się spodobał pomysł ze zrobieniem poszewek. Mogę też dać ci linka, znalazłam go dziś, jak z rolek od taśmy zrobić sobie fajny wazon ![]() http://houseofart.blogspot.com/2008/...pakowania.html Edytowane przez cemetery Czas edycji: 2010-07-30 o 23:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
wznawiam temat, bo wiedzę, że jest wiele wyświetleń, czyli, że nie tylko ja mam taki problem. wciąż myślę i msyślę, i dochodze do wniosku, że często mam problem z tym, że wiele pierdołek wala się po pokoju bez porządku. można jakoś fajnym papierem do pakowania prezentów okleić pudełko po butach...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
![]()
A ja...
![]() ...zawszę dopasowuję ozdoby do pory roku, czyli wiosną jakieś kwiatki, motylki, rzeżucha, szczypiorek itp, latem bukiety, bursztynki, pocztówki, jesienią bukiety z liści, kasztany, zimą śnieżynki z papieru, choinki itp.; ...mam tyle drobiazgów, koralików, naklejek, papierów, niepotrzebnych rzeczy, włóczek, muliny, nitek, breloczków, że wydzieliłam jedną półkę na pudełka z tymi właśnie drobiazgami, więc nigdy nie muszę niczego szukać po całym domu; ...często zmieniam 'pojemniczki' na długopisy i ozdabiam je lakierami do paznokci itp; ...robię kwiaty z bibuły i przyczepiam do tablicy korkowej; ...w oknie zawiesiłam żyłkę z takimi koralikami-kulami dyskotekowymi, które błyszczą w słońcu; ...często przemeblowuję pokój ![]() może coś mi jeszcze przyjdzie do główki... ![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
a jak robisz takie pudełeczka dodługopisów?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
oczywiście nie zauważyłam że ktoś napisał
![]() Zazwyczaj są to "szklanki" po nutelli xP
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Dosłownie przed chwilą wpisałam na tym wątku post, a w nim odnośniki do własnego hand-made, zerknijcie, nie chcę powtarzać tego co tam wkleiłam: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=523272
Czy ktoś ma pomysł na fajny, praktyczny "domek dla przyborów do manicure" (pilnik, lakiery, bulion, brokat, itede)? Tradycyjne pudełko jest nuuudne, wszystko się tam wala, lakiery nie stoją w pionie, co mnie wkurza.
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
No wiesz, ja trzymam wszystko w szklankach po nutelli
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:16.