|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
zmiękczanie skóry na stopach
Witajcie.
duzo czasu spedzam na siedzaco, a ze nigdy nie umialam usiedziec "po ludzku" wiec teraz mam za swoje. siedzac na twardym, podwijam noge prawa tak ze siedze na niej od jej wewnetrznej strony co za tym idzie kostke przyciskam do podlogi czy tez twardej powierzchni krzesla. Po tylu latach na kostce mam tak okropnie twarda skora ze zaczyna mnie to draznic. Probowalam usunac ja, po zmiekczeniu, pumeksem ale narobilam wiekszych szkod bo sie poranilam i bardzo dlugo mi sie to goilo. Teraz szukam jakiegos dobrego srodka zmiekczajacego taka skore, ktory pozowli mi usunac to dranstwo w miare szybko i bezbolesnie. Rozne peelingi do stop jakie stosowalam niestety nie pomagaj ![]() A moze lepiej zabieg u kosmetyczki? Tylko czy to nie bedzie tak ze juz dozywotnio bede musiala chodzic usuwac ta stwardniala skore? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: zmiękczanie skóry na nogach
Nie jestes sama - ja mialam cos podobnego na grzbiecie prawej stopy, bo wszystko co robie zawodowo, najpierw robie na podlodze, gdzie siedam sobie, podwijajac prawa noge pod siebie
![]() ![]() Wyglada to niefajnie, wielbladom sie robia takie zgrubienia na kolanach ![]() Pumeks to troche drastyczna metoda - ja stosowalam po prostu gruboziarnisty piling i potem bardzo obficie nawilzalam to miejsce kremem do stop. Zmienilam tez sposob siadania "w pracy" ![]() Zeszlo po kilku miesiacach systematycznej pielegnacji - ale moze pomoze Ci ktorys ze srodkow, ktore polecala Smoczyca na zgrubialy naskorek na pietach: Xerial 50 SVR (moze jest na KWC?) i masc Hasceral (ma kwas salicylowy i mocznik, do nabycia w aptece, 50g/13 zl) i problem zostanie usuniety szybciej. Pozdrawiam i walcz dzielnie acz juz delikatniej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Alez Ty mnie musisz rozumiec. Ja raczej nie rysuje, ale jak robie jakis projekt czy wykroj ubrania czy nawet jak siedze przy kompie podwijam stope i ....
no wlasnie nie dosc ze samoopalacz w tym miejscu widca paskudnie to jeszcze brzydko to wyglada. Ale jak piszesz ze pielegnacja i jeszcze raz pielegnacja i zmiana nawykow to moze trzeba. Jak oduczylam sie obgryzac pazurki to tez odrazu lepiej sie poczulam ![]() Dzieki Kochana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Kiedys siadalam tak samo jak Ty (i w sumie to nadal nie umiem sie od tego odzwyczaic) :P Pod kostkami rowniez porobilo mi sie takie cos jak Tobie
![]() Tak wiec ze swojej strony proponuje wizyte u dermatologa. ![]() Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
no jak nie lubie lekarzy to sie chyba wybiore bo lato idzie i paskudnie to wyglada.
Dzieki Dziewczyny za rady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:41.