|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Płukanki ziołowe przyciemniające
Czy któraś z Was uzywała ziołowych płukanek do przyciemnienia włosów? Moje są w odcieniu średniego brązu, a marze o uzyskaniu odcienia głebokiego, nasyconego...
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Płukanki ziołowe przyciemniające
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Przeglą
dałam archiwum, tylko ze tam sa sprzeczne informacje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Hmmm ja zawsze bylam szatynka tylko po lecie mi trosze wloski wyblakly i to byl jeden z powodow przez ktory zaczelam robic plukanki...Kolorek przyciemnil sie ale nie jest bron boze rudawy..Moze sama kora daje taki efekt (oczywiscie na kazdych wlosach inny) ale ja przy obecnosci tych 5 ziol nie zauwazylam aby moje wlosy nabraly rudego odcienia...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
A ogólnie- dajesz te wszystkie ziółka... Jakie efekty zauważyałaś na włosach? Sa mocniejsze, gładsze...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
no właśnie zioła wzmacniaja a nie farbuja włosów, mogą pogłebic kolor nadac mu połysku
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
jesli juz robisz taka mieszanke
to mozesz tez dodac suszone kwiaty czarnej malwy - wlosy zyskuja polysk i miekkosc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Ostatnio zaczęły mi wypadać włosy w dużych ilościach. Mama powiedziała, że powinnam płukać włosy liśćmi gruszki (tzn tym wywarem). Jestem blondynką i w związku z tym mam pytanie: czy nie przyciemni mi to włosów?? Jeśli tak to po jakim czasie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Przyczajenie
|
Kate1991, takze słyszałam o tej płukance i jutro zamierzam ją wypróbować. Liść orzecha, kora dębu przyciemniają włosy. Niestety płukanka gruszkowa nie nadaje sie do włosów jasnych. Ja mam czarne, więc będe próbować
---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cytat:
dziś próbowałam płukanki z kory dębu, juz po pierwszym razie zauważylam, że włosy sie wysuszają. A co do koloru to nie zauwazyłam, bo mam czarne włosy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
zielony stworek
|
Dziś zrobiłam drugie podejście do kory dębu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
czy zna ktoś przepis na tą płukankę z kory dębu ?
Kupiłam już zioła. Boję się o wysuszenie, a nie znam sie na ziołach na tyle, by wiedzieć co mogę dodac do tej płukanki, by włosy stały się mieksze. Pomoze ktoś ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
I ja się dołączę do pytania poprzedniczki. Z jakiej ilości ziół należy zrobić ten wywar? I co proponujecie, aby zniwelować efekt wysuszenia włosów po płukance z kory dębu? Ja wprawdzie dopiero dziś kupiłam zioła i jeszcze ich nie stosowałam, ale martwię się, że moje włosy będą jeszcze bardziej suche niż teraz. Kupiłam korę dębu, pokrzywę i skrzyp.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Rozmaryn tez delikatnie przyciemnia i mam wrazenie ze moje wlosy bardzo polubily ta plukanke. Czarna herbata nadaje cieplego brazowego kolorku, ale niestety koszmarnie wysusza.
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Do najlepszych "ziół" przyciemniających włosy należy kawa i kora dębu(robi sie z nich wywar, a potem przepłukuje włosy np po umyciu). A rumianek do rozjaśniania.
Testowane na moim chłopaku (ma naturalne włosięta) ![]() Ja po korze dębu nigdy nie miałam suchych włosów hmm..ale myśle że możnaby potem przepłukać jeszcze pokrzywą, chyba też nawet przyciemnia włosy ale je regeneruje, albo skrzyp polny (ja kupowałam suszony w paczce, jako herbatka). Robiłam też "wywar" ze wcześniej sparzonych skórek owoców cytrusowych i włosy stają się po nich bardzo błyszczące, miękkie i nawilżone. Edytowane przez Reddishh Czas edycji: 2011-05-19 o 02:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
podbijam. też interesują mnie wypróbowane przepisy na takie płukanki przyciemniające i nawilżające. w necie znalazłam coś takiego: "Sposób dla włosów kasztanowych Napar z czarnej herbaty Należy herbatę czarną zalać litrem wrzącej wody. Gdy napar naciągnie i ostygnie, można stosować go do płukania włosów po myciu. Wywar z łupin cebuli Tutaj także zalewamy nasze łupiny wrzątkiem i postępujemy podobnie jak z naparem z czarnej herbaty. Sposób dla brunetek Płukanka z kory dębu Można ją kupić w aptece, zalewamy ją dwoma szklankami gorącej wody, czekamy aż ostygnie i dodajemy łyżkę oliwy. Czekamy aż powstała papka ostygnie i kładziemy ją na włosach. Zmywamy dopiero po 30 minutach" (http://✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂/domowe-sposoby-n...wlosy-plukanki) kupujecie gotowe czy przygotowujecie same? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
http://www.ziola-leki.pl/doc/wlosy.html Polecam przeczytać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:13.