|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Do Pani Doktor-alergia na twarzy
Od jakiegoś czasu na mojej twarzy co jakiś czas zaczęły się w niektórych miejscach pojawiac takie mocno czerwone bąbelki, jakby ukąszenie komara. Potem to schodzi. Byłam u dermatologa i dermatolog zapisała mi Aleric i rzeczywiście kiedy zażywałam, nie wychodziły mi te bąble. Skończyłam zażywać i znów pojawiają się co jakiś czas.
Czy można co cały czas stosować ten aleric? Dodam, że kiedyś w ogóle nie miałam takich problemów. Zaczęły się dopiero kiedy zaczęłam przyjmować leki na neuralgię. Czy możliwe jest żeby alergia uaktualniła sie pod wpływem leków? Bardzo bym prosiła o odpowiedź. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Do Pani Doktor-alergia na twarzy
Od jakiegoś czasu na mojej twarzy co jakiś czas zaczęły się w niektórych miejscach pojawiac takie mocno czerwone bąbelki, jakby ukąszenie komara. Potem to schodzi. Byłam u dermatologa i dermatolog zapisała mi Aleric i rzeczywiście kiedy zażywałam, nie wychodziły mi te bąble. Skończyłam zażywać i znów pojawiają się co jakiś czas.
Czy można co cały czas stosować ten aleric? Dodam, że kiedyś w ogóle nie miałam takich problemów. Zaczęły się dopiero kiedy zaczęłam przyjmować leki na neuralgię. Czy możliwe jest żeby alergia uaktualniła sie pod wpływem leków? Bardzo bym prosiła o odpowiedź. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Re: Do Pani Doktor-alergia na twarzy
Jest nawet bardzo prawdopodobne, że alergia ( pokrzywka ) pojawiła się pod wpływem leku.
Nie powinna Pani zażywać cały czas alericu, raczej poszukiwać możliwości usunięcia przyczyny ( może zmiana leku? ) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Jest nawet bardzo prawdopodobne, że alergia ( pokrzywka ) pojawiła się pod wpływem leku.
Nie powinna Pani zażywać cały czas alericu, raczej poszukiwać możliwości usunięcia przyczyny ( może zmiana leku? ) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
dziękuję Pani serdecznie za odpowiedz. Pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
dziękuję Pani serdecznie za odpowiedz. Pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Dot.: Do Pani Doktor-alergia na twarzy
Mam 14 lat i naprawdę kiepską sytuację. Jestem w kropce. Mam cerę suchą i wrażliwą i po umyciu jakimkolwiek mydłem robię się czerwona na twarzy, mam wrażenie, że moja twarz płonie. Więc kupiłam sobie mydło hypoalergiczne Nivea baby. Nie robię się od niego czerwona, ale za to mam bardzo dużo małych krostek. Jak mam sobie z tym poradzić??? Czy kosmetyki z Nivea Visage do cery suchej i wrażliwej mogą mi pomóc??? Błagam panią doktor o poradę i proszę również was dziewczyny z forum o poradę i to prędko bo nie mogę przecież nie myć twarzy!!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:10.