List prywatnt - sprawdzenie błędów i wasze sugestie proszę o pomoc ;) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-10-28, 22:45   #1
Kotuuu
Raczkowanie

List prywatnt - sprawdzenie błędów i wasze sugestie proszę o pomoc ;)

*Otrzymałeś odp z Australii na twój pierwszy list do kolegi poznanego na drodze korespondencji. W swoim liście kolega pyta o twoje miejsce zamieszkania, odpowiadając na zapytanie, napisz list w którym:
*dziękujesz za jego list i wyrażasz radość, że to własnie Ciebie wybrał za korespondenta
*opisujesz lokalizacje swojego miasta i liczbę mieszkańców
*przedstaw miejsce warte zwiedzenia i formy rozrywki na wieczór
*poproś o szybką odp z inf o jego rodzinie i mieście

Bardzo prosze o sprawdzenie mojego listu.. nie jestem dobra z angielskiego.. chodzę do 1liceum. Mam problem z budowaniem zdać. Bardzo proszę o Wasze propozycje zdań jakie mogłabym użyć Liczę na Waszą pomoc! Kochani! Zdania napisane po polsku.. po prostu nie wiedziałam jak napisać..

Dear Sandra,
Thanks for you letter. That was very kind of you. The letter was very funny and orginal. It’s great to hear from you. I’m excited you have chosen me for correspondent. I’m sorry I haven’t written for so long.
I’m enclosing a photo of me and my familie. How do you like? I live with my parents and two sisters or brother in Crosno, a town on the south end of Poland. Poland is on the Baltic Sea. In Crosno haven’t a lot of a people. Here it lives near 50 thousand people.
What do you like doing in your free time? Here, there’re a lot of a fantastic places for sightseeing and tourist attractions. Exc.: a cinema, a churches, a parks, an Antiques, an art gallery, a museum.. Moim zdaniem najlepszym pomysłem na spędzeniem czasu wieczorem jest pójście do kina z przyjaciółmi. I’m interested in film. What kind of movies do you like? Do you prefer romantic or comedy? I love a romantic films, of course!
Anyway, I have to finish now. Chciałabym się dowiedzieć więcej o Twojej rodzinie i mieście. I'm looking forward to hearing from you. Please write soon and send a photo too! We keep in touch.
Lots of love,
Basia

---
Przez 100 dni nie jem słodkości!
Start... 2/100 ..
Kotuuu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-28, 22:52   #2
paula78
Zakorzenienie

Dot.: List prywatnt - sprawdzenie błędów i wasze sugestie proszę o pomoc ;)

zadanie domowe ?tutaj takich nie odrabiamy,uczysz sie anglika wiec pisz sama z slownikiem a jesli kipsko ci idzie zapisz sie na korepetycje.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-28, 22:54   #3
Kotuuu
Raczkowanie

no heloł, ja proszę o sprawdzenie.. :| nie o odrobienie za mnie zadania domowego. TO JEST ZNAĆZĄCA RÓŻNICA!

---
Start... 2/100 ..
Stary 2009-10-28, 23:22   #4
Mgiełka91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kotuuu Pokaż wiadomość

Dear Sandra,
Thanks for you letter. That was very kind of you. The letter was very funny and orginal. It’s great to hear from you. I’m excited you have chosen me for correspondent. I’m sorry I haven’t written for so long.
I’m enclosing a photo of me and my familie. How do you like? I live with my parents and two sisters or brother in Crosno, a town on the south end of Poland. Poland is on the Baltic Sea. In Crosno haven’t a lot of a people. Here it lives near 50 thousand people.
What do you like doing in your free time? Here, there’re a lot of a fantastic places for sightseeing and tourist attractions. Exc.: a cinema, a churches, a parks, an Antiques, an art gallery, a museum.. Moim zdaniem najlepszym pomysłem na spędzeniem czasu wieczorem jest pójście do kina z przyjaciółmi. I’m interested in film. What kind of movies do you like? Do you prefer romantic or comedy? I love a romantic films, of course!
Anyway, I have to finish now. Chciałabym się dowiedzieć więcej o Twojej rodzinie i mieście. I'm looking forward to hearing from you. Please write soon and send a photo too! We keep in touch.
Lots of love,
Basia
orginal - original
familie - family
and - ,
or - and
a lot of a - wydaje mi się że jest to a jest niepotrzebne, ale głowy sobie nie dam uciąć
Exc. - For example
Moim zdaniem najlepszym pomysłem na spędzeniem czasu wieczorem jest pójście do kina z przyjaciółmi. - In my opinion, the best idea of spending time in the evening, is go to the cinema with friends.
a romantic films - bez a
Chciałabym się dowiedzieć więcej o Twojej rodzinie i mieście. - I would learn more about Your family and town.

Tyle udało mi się wyłapać :P

Edytowane przez Mgiełka91
Czas edycji: 2009-10-28 o 23:26
Mgiełka91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-28, 23:22   #5
7sweety7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kotuuu Pokaż wiadomość
*Otrzymałeś odp z Australii na twój pierwszy list do kolegi poznanego na drodze korespondencji. W swoim liście kolega pyta o twoje miejsce zamieszkania, odpowiadając na zapytanie, napisz list w którym:
*dziękujesz za jego list i wyrażasz radość, że to własnie Ciebie wybrał za korespondenta
*opisujesz lokalizacje swojego miasta i liczbę mieszkańców
*przedstaw miejsce warte zwiedzenia i formy rozrywki na wieczór
*poproś o szybką odp z inf o jego rodzinie i mieście

Bardzo prosze o sprawdzenie mojego listu.. nie jestem dobra z angielskiego.. chodzę do 1liceum. Mam problem z budowaniem zdać. Bardzo proszę o Wasze propozycje zdań jakie mogłabym użyć Liczę na Waszą pomoc! Kochani! Zdania napisane po polsku.. po prostu nie wiedziałam jak napisać..

Dear Sandra,
Thanks for you letter. That was very kind of you. The letter was very funny and orginal. It’s great to hear from you. I’m excited you have chosen me for correspondence. I’m sorry I haven’t written for so long.
I’m enclosing a photo of me and my family. How do you like it? I live with my parents and two sisters and a brother in Crosno, a town in southern Poland. Poland has an access to Baltic Sea and there are mountains in the south. The population of Crosno is not large, it's 50000.
What do you like doing in your free time? There are many fantastic places here for sightseeing and many tourist attractions. For example a cinema, several churches, parks, Antiques, an art gallery and a museum. My favourite way of spending free time is going to the cinema with friends. I’m interested in cinema. What kind of movies do you like? Do you prefer romantic or comedy? I love romantic films, of course!
I have to finish now. I would like to know more about your family and your home town I'm looking forward to hearing from you. Please write soon and send a photo too! Lets keep in touch.
Lots of love,
Basia
troche pozmienialam, nie wiem dlaczego nie jest na czerwono
Stary 2009-10-28, 23:36   #6
eyo
Zakorzenienie

a ja polece większa uwagę przy pracy bo jest mnóstwo literówek

a polepszać nie będę bo 7sweety7 poprawiła śpiewająco

chociaż w pierwszym zdaniu powinno być : Thanks for youR letter - brakuje r.

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-28, 23:41   #7
Kotuuu
Raczkowanie

Bardzo dziękuje, a czy Thanks for your a letter. Nie powinno tak być? Jeszcze jakieś uwagi.. albo co mogłabym dopisać

---
Start... 2/100 ..

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-29, 08:54   #8
mag_rat
Zadomowienie

Nie, żadne "a letter" - Thanks for your letter. Generalnie chaotycznie trochę(nowa myśl-nowy akapit..), ale może być.

Ach, no i na końcu Let's - zwracaj uwagę na takie "drobiazgi".

mag_rat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-29, 11:31   #9
Agrippinilla
Rozeznanie

Nie słyszałam, aby w Polsce była miejscowość o nazwie "Crosno". Czy chodzi o Krosno? Jeśli tak, to nie "zangielszczaj" tej nazwy, bo Australijczyk nie znajdzie takiej miejscowości na mapie. Można użyć angielskich odpowiedników nazw dużych miast (np. Warsaw), ponieważ są ogólnie znane i występują na mapach wydawanych w innych krajach. Mniejsze miejscowości występują pod oryginalną, krajową nazwą.
Stary 2009-10-29, 14:53   #10
Kotuuu
Raczkowanie

Bardzo dziękuje na razie list wygląda tak :

Dear Sandra,
Thanks for your letter. That was very kind of you. The letter was very funny and original. It’s great to hear from you. I’m excited you have chosen me for correspondence. I’m sorry I haven’t written for so long.
I’m enclosing a photo of me and my family. How do you like it? I live with my parents, two sisters and a brother in Krosno, a town in southern Poland. Poland has an access to Baltic Sea and there are mountains in the south. The population of Krosno is not large, it's 50000.
What do you like doing in your free time? There are many fantastic places here for sightseeing and many tourist attractions. For example a cinema, several churches, parks, Antiques, an art gallery and a museum. My favourite way of spending free time is going to the cinema with friends. I’m interested in cinema. What kind of movies do you like? Do you prefer romantic or comedy? I love romantic films, of course!
I have to finish now. I would like to know more about your family and your home town. I'm looking forward to hearing from you. Please write soon and send a photo too! Let’s keep in touch.
Lots of love,
Basia

Jest już dobrze ??

---
Start... 2/100 ..
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości