![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
dlaczego faceci chcą tylko seksu?
Tytuł może być mylący - nie chodzi mi o to, że wszyscy faceci sa tacy sami, że myślą tylko o seksie, bo wiem, że tak nie jest (no czasami jest, ale to chyba tylko pojedyncze przypadki...). Problem w tym, że mam wrażenie, że faceci spotykają się ze mną, bo mają nadzieję, że wylądujemy w łóżku - i tylko to.
Dzieje się tak jakoś od pół roku i kompletnie nie wiem, czym to jest spowodowane. Przykłady z ostatniego weekendu : - w sobotę w pubie podszedł do mnie starszy facet koło pięćdziesiątki, zaczął zagadywać i podrywać, a kiedy w końcu zauważył, że nic z tego nie będzie, bezceremonialnie powiedział mi, że da mi 1000 zł za jedno "spotkanie"... ![]() -poznałam w tym samym miejscu fajnego faceta, z którym wymieniliśmy numery telefonów. W niedzielę dostaję smsa: chcesz ze mną poszaleć? spytałam, o co mu dokładnie chodzi, odpowiedź: trochę pobaraszkujemy, nie bój się, dzieci nie zrobimy ![]() -wczoraj byłam na randce z moim kolegą, znamy się juz od dwoch lat, kilka razy namawiał mnie na spotkanie, no i wczoraj wyskoczyliśmy na spacer, oczywiście w parku, w którym jest w niedzielne popołudnie mnóstwo ludzi ( godz. 17.00). po godzinie zostałam uświadomiona, że "wszyscy meżczyzni spotykaja się z kobietami, bo liczą, że za maks kilka randek będą uprawiać z nimi seks" - w życiu nie spodziewałabym się od niego czegoś takiego usłyszeć, no ale cóż, pomyślałam sobie tylko , że to trochę dziwne mowic coś takiego własnie na randce z dziewczyną i spytałam wprost, czy włąsnie dlatego umowił się ze mna... "tak" ![]() to juz mnie utwierdzilo w przekonaniu, że lepiej jak wroce do domu i zapomnimy o tym spotkaniu, ale on uznał, że chyba stroję jakieś kobiece fochy, rzucił się na mnie, oparł mnie o drzewo i, myslac chyba, że jest jakiś cholernym hollywoodzkim gwiazdorzyną, wsadził mi język w usta, dosłownie, i jeszcze przy tym powiedział :" tego chciałaś?!" dla mnie to już chamstwo, powiedziałam, że precz z łapami ![]() Jedno mnie tylko zastanawia: nie daje facetom żadnych znaków, nie ubieram się wyzywająco (w sytuacji nr 3 byłam w spodniach dresowych i t-shircie ![]() ![]() i Ci normalni faceci gdzie są? bo mam wrażenie, że wyginęli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: dlaczego faceci chcą tylko seksu?
No niestety ostatnio dużo takich facetów...
Ja np. byłam ostatnio na imprezie i podszedł do mnie jakiś chłopak i zaczął zagadywać właśnie coś w tym stylu jak napisałaś wyżej, więc powiedziałam mu, żeby spadał, bo mam faceta, to odpowiedział, że jemu to nie przeszkadza... Porażka.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Nie wiem co robisz nie tak, ale trafiasz na niezłych świrów... Mnie się tacy trafiali, ale na szczęście tylko na gg/sympatii... Może jesteś tak seksowna, że żaden nie potrafi się Tobie oprzeć?
![]() ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
hehe wiesz faceci dziela sie na takich:
chyba 99 % facetow lubi seks jedni mniej jedni bardziej lecz dziela sie na 2 typy; na tych co robia to z uczuc (z reguly zwiazek)... i na tych zapchajdziurków( z reguly bez zobowiazan)... jesli juz jest zwiazek to.... PODSTAWA jest zgranie sie temperamentami... jesli facet ma wysokie libido a kobieta mniejsze to takie cos nie przejdzie... i w druga strone. jesli zwiazek istnieje a seks z reguły jest czyms naprawde zaje***tym to nie czaje ludzi dlaczego go unikaja i uzywaja go do manipulacji czy innych gierek ![]() a co do Twojej sytuacji to masz po prostu pecha ze tak trafiasz Edytowane przez normalnyFacet Czas edycji: 2011-05-23 o 18:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Niestety ostatnio zauważam coraz więcej takich facetów...Kończę właśnie studia,ale już sobie podarowałam jakiekolwiek randki,bo to w moim przypadku nie ma sensu.W pełni Ciebie rozumiem
![]()
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
To stereotypowe myślenie. Pewnie jest znaczna "pula" takich facetów ale pomyśl tez co może być tego powodem?
Kiedyś, jako młody chłopak byłem idealistą, który myślał, że dziewczyny zaczynają myśleć o sexie po wielu spotkaniach, że na wszystko przychodzi czas... ale szybko zrozumiałem, że nie zawsze tak jest i ogromna grupa kobiet oczekuje szybkiego sexu bez zobowiązań na zasadzie przygody. Coraz więcej kobiet nie szuka partnera na stałe, chce się bawić i sypiać z całym piętrem w akademiku ![]() Kobiety stały się bezpośrednie i odważne to i faceci poszli tym tropem, cała filozofia. ![]() Edytowane przez Sadek Czas edycji: 2011-05-23 o 19:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Tacy faceci byli zawsze ,nawet ja stara konserwa mam takie doświadczenia.
![]() Szkoda ,że kobiety traktują ich tak poważnie ,że poświęcaj im posty w necie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Heh, ja też na okrągło myślę o seksie i co z tego
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() znacie jakąś parę, która poznała sie mniej więcej tak: "no hej jestem mirek pobzykamy? no jasne! " nie mowie, że takich nie ma, pewnie są, ale jakieś dziwne mi się to wydaje ![]() Edytowane przez marynka42 Czas edycji: 2011-05-23 o 19:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
może w złym miejscu szukasz? na tego kolege, to widocznie mial potrzebę, skoro nagle po 2latach zainteresował sie zeby Cie wziac na randkę. Pech. Ale tamte dwie sytuacje to czego sie spodziewalaś od kolesi w pubie czy na dyskotece? oni tam przychodza tlyko po to zeby sobie "ulżyć". Tak samo mam kumpla ktory jest niezmiernie zdziwiony, że na dyskotece nie poznał jeszcze nigdy swojej połowki. Ciekawe dlaczego :/ bo to nie miejsce na to. Nikt nie przychodzi na dyskoteke szukać związku, ludzie przychodza się pobawic i zaszaleć. Wiadomo, że istnieją wyjatki. Jak w każdej regule. Więc masz odpowiedź.
"Mężczyźni są jak alkohol: wyrzekanie się ich jest ascezą, która niesie ze sobą rozgoryczenie, rozkoszowanie się nimi jest sposobem na życie, który rozjaśnia dzień powszedni, uzależnianie się od nich jest... głupotą." co Cię ujęło/ujmuje w TŻ? https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=497112 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo ? Kobiety też mogą miec ochotę na seks na pierwszej ,drugiej czy 3 randce .I nie uważam aby takie związki cos traciły ,pod warunkiem ,że obie strony sa dojrzałe i wiedzą co robią i po pierwszym razie nie wybierają-kobiety- imion dla dzieci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
no ale do pubu chodza chyba normalni ludzie
![]() wg mnie to nieprawda, ze to pubu przychodzą faceci tylko po to, żeby sobie "ulżyc", przynajmniej w to jeszcze wierzę. czasami wychodzę ze znajomymi na piwo, i watpie, żeby ktorys z nas miał w domysle : "szukam kogos do pobzykania". chyba, ze to jakiś pub=nocny klub, ale ja mowie i zwyklym pubie na starowce, z ogrodkiem. idąc Twoim tokiem myślenia, w centrum handlowym też nie wolno poznać nikogo, bo prawdopodobnie zaoferuje Ci dzinsy za loda (wybaczcie wyrażenie). I tak dalej. ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Cytat:
ad.2 dlatego w tej samej wypowiedzi, ale w innym zdaniu napisałam, że jeśli obydwie strony chcą, to hulaj dusza. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
Nie chcą tylko seksu. Jest mnóstwo normalnych facetów, a to że na nich nie trafiasz, nie znaczy że ich nie ma
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() (wyobrazilam sobie młodzieniaszka z zaczesem na glowie) ![]() a tak w temacie, musze przyznac ze niestety tez spotykam sie z takimi sytuacjami co jest z lekka smutne ... chyba powinnam zyc w czasach mojej prababci. lepiej bym sie chyba odnalazla ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() widocznie masz autorko wyjatkowego pecha. Co nie zmienia faktu ,ze wiadomym jest ,ze facetom częściej "jedno w głowie" ![]()
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba, że chodzi Ci o to, że w ogole ktoś do mnie podchodzi i zagaduje, ale żeby tego uniknąć musiałabym wywiesić sobie na plecach tabliczkę: "nie trać czasu - nie!". ![]() myślałam, że ewidentnie z 1.postu można wywnioskować, że to nie żal za kimś konkretnym, ale żal braku alternatywy i tego, że każda kobieta uważana jest za "bankowo chętną". Edytowane przez marynka42 Czas edycji: 2011-05-23 o 19:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Od tamtej chwili minęło 13 najszczęśliwszych miesięcy w moim życiu ![]() ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do imprez... to zle miejsce na zaczecie zwiazku.... imprezowicz/ka kojarzy mi sie z niewiernoscia ![]() jak bylem duzo mlodszy tez mialem wyidealizowane spojrzenie na relacje damsko meskie... a teraz ? owszem chce byc w zwiazku ale jak wiekszosc seks uwazam za cos zaje****ego i im szybciej jest tym lepiej ![]() ![]() ![]() poza tym mysle ze KAZDA relacja ma wpisane w sobie ryzyko ze sie konczy.... wiec czemu w kazdej relacji ma byc brak tak zaje***tej czastki jakim jest seks ? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Cytat:
![]() ![]() a czlowiek im starszy tym chce wszystkiego odrazu a nie robic podchody jak nastolatki. Edytowane przez normalnyFacet Czas edycji: 2011-05-23 o 19:54 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
normalnyFacet mogę Ciebie o coś spytać? czy sam to praktykujesz? czyli jeśli widzisz super laskę, to czy podchodzisz do niej i mowisz: jestem tralalala, ble ble ble, masz ochote na seks? czy rozmawiasz z nia poł godziny i uprawiacie seks? czy umawiasz się z nią na 1.randke i dopiero wtedy ladujecie w łozku?
czy jak robisz ? ![]() pytam z czystej ciekawości ![]() a jeśli masz takie praktyki, to ile % zgadza się od razu, a ile mówi, że niestety nie, nie na 1.rande/spotkaniu/poznaniu? ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- ale ja nie mowie o łóżku po 2,3 tygodniach ![]() ![]() ![]() ![]() zapewne wtedy wiesz, jak facet ma na imię itd ![]() ja mowie o propozycji seksu w 1 godzinie po poznaniu się lub ewentualnie na 1.spotkaniu ![]() Edytowane przez marynka42 Czas edycji: 2011-05-23 o 20:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Właśnie żaliłam się o tym przyjaciółce...
Po sobotniej randce z facetem, który wydawał mi się bardzo, bardzo w porządku, zbrzydło mi wszystko co z facetami powiązane. Kilka miesięcy się tak "bujaliśmy". Albo on nie mógł, albo ja. W końcu spotkanie. Moja radość, jego radość. Miła randka, piwko, spacerek. Powrót. Widziałam, że coś się kroi, bo miał jakieś takie maślane oczka. Nagle wypalił: "masz może wolną chatę?". Cycki mi opadły. Nie, nie szukał miejsca do poważnej rozmowy, czy spokojnego miejsca do poznania mnie, co potwierdził później. Przy samochodzie pchnął mnie na niego, zaczął mnie całować, położył mi ręce na tyłku ![]() ![]() Dobrze czytać, że jest nas więcej ![]()
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
musze kobiete poznac i nie potrafie z marszu wyskakiwac z propozycjami... po krotkim czasie moge powiedziec kobiecie jedynie ze mam na nia ochote ze jest fajna itp itp (krecac juz ze soba)...u mnie to tez sa rozmowy szczere o tym...mowienie wprost ze seks dla mnie jest wazny ale nie najwazniejszy.. ze chce z kobieta cos tworzyc ale musimy sie zgrac..ze musi to wystepowac..jak tego nie ma lub jest ale ZA MALO to chyba bym konczyl taka relacje (nie zdarzyło mi sie - jakos mialem to szczescie ze temperamentami bylo OK) i owszem mam pewne kryteria zeby z kobieta "zaszalec" i nie musi to zbyt dlugo trwac aby poznac te kryteria i pojsc do lozka ![]() ![]() ![]() a co do procentow to nie wiem bo nie praktykowalem szybkich randek konczacych sie seksem ![]() Edytowane przez normalnyFacet Czas edycji: 2011-05-23 o 20:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
Powiem tak. jak obu stronom na jednym zależy to się dogadają "błyskawicznie".....: D gorzej jak im sie priorytety rozmijają
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
dlaczego ?
bo seks jest łatwy a miłośc trudna |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
dziękuję Ci za tą odpowiedź
![]() a tak a propos, o tym facecie, o którym pisałam, że sie nim zakochałam itd itp...nie jestem z nim jakoś pół roku, ale wczoraj, logując sie poczcie, automatycznie wyświetliło sie jego konto, a pierwsza wiadomość przeczytana, jaka zobaczyłam, była z serwisu C-date wiem,zabijcie mnie,jestem beznajdziejna, nie powinnam, ale kliknęłam, i oto ukazała mi się wiaodmość takiej mniej więcej treści: "Imię! znaleźliśmy dla Ciebie z pomorskiego (22) kogoś, kto ma preferencje takie jak Ty np. zamiłowanie do seksu analnego!" Pod tą wiadomością kilka takich, których wolałam już nie tykać ![]() nie wiem, czy śmiać się czy płakać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Świetnie napisane
![]() Nie wiem, skąd taki podział na facetów normalnych - dążących do związku i nienormalnych - chcących tylko seksu. Czy coś jest złego w seksie? Facet mówi Tobie wprost, czego chce - Ty albo się zgadzasz i możesz miło spędzić z nim czas, albo Tobie to nie odpowiada - pogonić go i tyle. Co innego, gdyby facet deklarował miłość itd, po czym zaliczył i rzucił, ale skoro otwarcie mówi to dla mnie to nie jest nic bulwersującego. Autorko, po prostu trafiasz na takich myślących o seksie bez zobowiązań, ale inni też istnieją. Cierpliwości, to jakiś się pojawi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Nie przesadzajmy, wcale tak nie jest w każdym przypadku, takie uogólnienia są krzywdzące.
Autorko, po prostu miałaś pecha. Ale to lepiej, że już na początku okazało się, jacy są naprawdę. Przynajmniej nie usłyszałaś powiedzmy np po pół roku związku, że tak naprawdę to chodziło mu tylko o jedno. Mojemu poprzedniemu facetowi, fakt chodziło tylko o seks. Ale ten no jest całkiem inny. Więc i Ty trafisz na kogoś, kto na Ciebie poczeka i będzie Cię szanował ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Wiadomo - różnie bywa. Jednak Autorka piszę o facetach, którzy wprost mówią jej, że liczą na seks - dla mnie w ich postępowaniu nie ma nic nagannego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:54.