Facet w roli kury domowej lub też facet pomagający w dziennych obowiązkach. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-07-06, 09:13   #1
cetiax
BAN stały

Facet w roli kury domowej lub też facet pomagający w dziennych obowiązkach.

Hej,
znalazłam w sieci ten obrazek: http://kliczek.pl/482 i pod wpływem jego treści zaczęłam się zastanawiać... Wiadomo - chyba żadna z nas nie chciałyby mieć faceta w roli kury domowej - chyba, że się mylę to mnie poprawcie.... Jednakże często z takich rzeczy też żartujemy sobie w babskim gronie...

Moje zatem pytanie - jak wygląda sprawa u Was? Pomaga Wam facet czy jednak większość obowiązków musicie Wy wykonywać?

Może też w drugą stronę - facet robi w domu większość za Was?

Edytowane przez cetiax
Czas edycji: 2012-07-06 o 09:25
cetiax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-06, 09:19   #2
Mustique
Lena

Dot.: Facet w roli kury domowej lub też facet pomagający w dziennych obowiązkach.

stricte w roli kury domowej to nie!

ale co w tym dziwnego że facet pomoże w jakijś czynności.. gdzie to jest zapisane że to kobieta ma tyrać i skakać koło królewicza.. mężczyźni też mają łapki i mogą co nieco zrobić w domu...

u nas.. mój pomaga w wielu rzeczach... gdy trzeba to i obiad ugotuje i dziećmi sie zajmie.. ale tak jest od niedawna.. wiem ze to była moja wina, bo po urodzeniu dziecka sama chciałam wszystko robić, męża odganiałam mówiąc że on nie umie... ale szybko zrozumiałam z ebez pomocy sie nie da! teraz nie ma problemu.. kosz pełny sam wyniesie, naczynia w zlewie sam umyje, a i obiad - szczególnie jak jestem w pracy to i sie zrobi!
Stary 2012-07-06, 09:21   #3
Chatul
ma zielone pojęcie

Dot.: Facet w roli kury domowej lub też facet pomagający w dziennych obowiązkach.

Cytat:
Napisane przez cetiax Pokaż wiadomość
Moje zatem pytanie - jak wygląda sprawa u Was? Pomaga Wam facet czy jednak większość obowiązków musicie Wy wykonywać?
A dlaczego są tylko opcje „kobieta robi wszystko” i „facet pomaga”? To musi być tak, że obowiązki domowe to obowiązki kobiece, a facet co najwyżej „pomaga”?

Piszę o tym, bo wiem, że ileś Wizażanek tak właśnie odbiera stwierdzenie „facet pomaga”
Stary 2012-07-06, 09:26   #4
cetiax
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
A dlaczego są tylko opcje „kobieta robi wszystko” i „facet pomaga”? To musi być tak, że obowiązki domowe to obowiązki kobiece, a facet co najwyżej „pomaga”?

Piszę o tym, bo wiem, że ileś Wizażanek tak właśnie odbiera stwierdzenie „facet pomaga”
Faktycznie, nie do końca miałam to na myśli zakładając temat dlatego też edytowałam i dodałam "Może też w drugą stronę - facet robi w domu większość za Was?"
Stary 2012-07-06, 09:29   #5
Angel_00
Zakorzenienie

U nas jest tak że mąż i pozmywa i umyje podłogę i pranie wywiesi/sprzątnie... czyli każde robi wszystko... komu co wpadnie w ręce to robi... mąż zobaczy że jest kurz to przetrze, ja zobaczę że są kubki w zlewie to pozmywam itd itd... nie na konkretnego podziału co kto robi, każdy robi coś co akurat uważa za potrzebne

chociaż nie zawsze tak było i ja do tej pory staram się zmienić i mąż też

Edytowane przez Angel_00
Czas edycji: 2012-07-06 o 09:31
Angel_00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-06, 09:31   #6
cetiax
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Angel_00 Pokaż wiadomość
U nas jest tak że mąż i pozmywa i umyje podłogę i pranie wywiesi/sprzątnie... czyli każde robi wszystko... komu co wpadnie w ręce to robi... mąż zobaczy że jest kurz to przetrze, ja zobaczę że są kubki w zlewie to pozmywam itd itd... nie na konkretnego podziału co kto robi, każdy robi coś co akurat uważa za potrzebne

chociaż nie zawsze tak było i ja do tej pory staram się zmienić i mąż też
To właśnie super... Wielu jest takich, że po pracy nawet dupy nie ruszą aby cokolwiek pomóc
Stary 2012-07-06, 09:36   #7
Angel_00
Zakorzenienie

Cytat:
To właśnie super... Wielu jest takich, że po pracy nawet dupy nie ruszą aby cokolwiek pomóc
Nie zawsze jest różowo i to z dwóch stron, ale mieszkamy na swoim dopiero ponad rok więc cały czas się uczymy i docieramy

Angel_00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-07-06, 09:36   #8
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
Hej,
znalazłam w sieci ten obrazek: http://kliczek.pl/482 i pod wpływem jego treści zaczęłam się zastanawiać... Wiadomo - chyba żadna z nas nie chciałyby mieć faceta w roli kury domowej - chyba, że się mylę to mnie poprawcie.... Jednakże często z takich rzeczy też żartujemy sobie w babskim gronie...

Może też w drugą stronę - facet robi w domu większość za Was?
[COLOR="rgb(255, 0, 255)"]chodzi ci o to ze siedzi w domu? zakladajac ze siedzi bo np stracil prace i szuka... to chyba dobrze ze wtedy ugotuje i posprzata[/COLOR]?
ja mam szczescie ze moj robi to samo co ja i jest prawdziwym partnerem.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-06, 09:38   #9
agniesiaa
Naczelna Wizażanka:)

Mój mąż rządzi w kuchni. Ja się nawet tam nie zbliżam, nie umiem nic ugotować, a on to lubi, więc czemu nie. W domu jest układ partnerski, ja sprzątam pokój, on kuchnię i tak dalej. To kwestia, aby się dogadać. Oboje pracujemy, więc trudno, żeby ktoś sam wszystko robił.
Stary 2012-07-06, 09:51   #10
tamistra
Rozeznanie

Ja i mój TŻ najczęściej wymieniamy się obowiązkami, ale są rzeczy, które zazwyczaj robię tylko ja / tylko on.
Przykładowo: obiady robimy "na zmianę" - mi nigdy nie uda się zrobić tak dobrego spaghetti, czy placków ziemniaczanych dlatego to jego działka;
TŻ zazwyczaj obiera ziemniaki do obiadu i sprząta kuchnię po tym, jak ja zrobię w niej armageddon (nie potrafię utrzymać porządku wokół siebie, gdy gotuję )...
TŻ odkurza i "pierze"(wrzuca do pralki, a później rozwiesza ), ja natomiast sprzątam łazienkę, ścieram kurze, myję okna...

Mi osobiście jak najbardziej pasuje taki układ. To miłe i fajne, że potrafimy się podzielić obowiązkami i żadne z nas nie robi z tego problemu.

Dokąd tak biegnie, czy nie jest zmęczona.
Ależ nie, tylko trochę, bardzo, nic nie szkodzi..."

......................... .

wcześniej jako arcydiablica
tamistra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-06, 10:04   #11
13aa9d55ec6ef8489ab3852d90deb2979ef9d608
Konto usunięte

U nas obowiązki domowe są dzielone po równo.
13aa9d55ec6ef8489ab3852d90deb2979ef9d608 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-06, 10:10   #12
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamistra Pokaż wiadomość
Ja i mój TŻ najczęściej wymieniamy się obowiązkami, ale są rzeczy, które zazwyczaj robię tylko ja / tylko on.
Przykładowo: obiady robimy "na zmianę" - mi nigdy nie uda się zrobić tak dobrego spaghetti, czy placków ziemniaczanych dlatego to jego działka;

TŻ zazwyczaj obiera ziemniaki do obiadu i sprząta kuchnię po tym, jak ja zrobię w niej armageddon (nie potrafię utrzymać porządku wokół siebie, gdy gotuję )...
TŻ odkurza i "pierze"(wrzuca do pralki, a później rozwiesza ), ja natomiast sprzątam łazienkę, ścieram kurze, myję okna...

Mi osobiście jak najbardziej pasuje taki układ. To miłe i fajne, że potrafimy się podzielić obowiązkami i żadne z nas nie robi z tego problemu.

u nas też tak jest, że pewne rzeczy facet robi lepiej, mój np nalesniki i rybę

tez mam zawsze burdel wokół siebie jak cos robię i wcale sie tym nei przejmuje

jak to kiedys na wizazu przeczytałam fajne słowa(mniej więcej):
facet nie POMAGA, on po prostu spelnia swoje obowiązki partnerskie

nie wyobrażam sobie, żeby facet NIC nie robił szybko bym takiego pogoniła
Stary 2012-07-06, 10:19   #13
Kisame
Zakorzenienie

My razem sprzątamy itp.

Jeśli coś kochasz, puść to wolno
-jeśli wróci, jest Twoje,
-jeśli nie, nigdy Twoim nie było.
Paulo Coelho

UBRANIA I KOSMETYKI!!!

Kisame jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-06, 10:23   #14
tiramisu_
Wtajemniczenie

U mnie oboje sprzątamy, myjemy naczynia, wywieszamy pranie itp. Oboje pracujemy, więc dlaczego to ja miałabym się tym zajmować? U nas chyba mój chłopak nawet częściej ode mnie myje naczynia, ja za to zawsze obsługuję sama pralkę
tiramisu_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-06, 10:24   #15
TOMORROW
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mustique Pokaż wiadomość
stricte w roli kury domowej to nie!
w roli koguta

mój:
odkurza
myje podłogi
załadowuje i wypakowuje zmywarkę
często gotuje obiady
ściera kurze

i robi to sam z siebie i często

aha i myje okna, to nie robota dla kobiety

Edytowane przez TOMORROW
Czas edycji: 2012-07-06 o 10:26
TOMORROW jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-07-06, 10:25   #16
shonyen
Zakorzenienie

u nas jest podział, każdy robi to, co bardziej mu pasuje, np:
- ja nienawidzę odkurzać, a TŻowi jest to obojętne więc to on się tym zajmuje
- z kolei on nie cierpi sprzątać łazienki i kuchni, a ja uwielbiam
On myje okna (), ja gotuję (za wyjątkiem naleśników, bo robi najlepsze )
Ja robię pranie, rozwieszam itd, on prasuje.

Ale mnie osobiście nie przeszkadza podział na obowiązki męskie i damskie - jeżeli mój facet musi pracować wokół domu, np. kosić trawę, podreperować płot, zrobić półki do garażu itp to chętnie przejmuję "jego" domowe obowiązki
shonyen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-06, 10:41   #17
Myszka_83
Zakorzenienie

My staramy się zazwyczaj robić wszystko wspólnie, no i też zależy kto akurat jest w domu i ma czas. Jak Tż jest w pracy to ja gotuję, sprzątam, jak mnie nie ma w domu to on sprząta, odkurza czy gotuje zupę Jak jesteśmy razem to razem robimy obiad. Ale przeważnie każdy robi to co lubi, np. ja nie lubię ubijać kotletów, więc Tż to robi, on z kolei nie lubi obierać ziemniaków, a ja lubię. Ja kroję jakieś składniki do obiadu, on coś miesza i doprawia Więc się uzupełniamy

Myszka_83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-06, 11:03   #18
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

A ja przede wszystkim nie rozumiem stwierdzenia "pomaga"

Razem mieszkamy? Razem brudzimy? Oboje pracujemy? To dlaczego to on ma TYLKO pomagać

Fakt, jakiś tam podział jest, typu ja robię pranie (bo lubię) a on myje podłogi (bo nie lubię ), ale to naturalnie wyszło i tyle.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-06, 11:34   #19
Krusiak
BAN stały

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35140912]A ja przede wszystkim nie rozumiem stwierdzenia "pomaga"

Razem mieszkamy? Razem brudzimy? Oboje pracujemy? To dlaczego to on ma TYLKO pomagać

Fakt, jakiś tam podział jest, typu ja robię pranie (bo lubię) a on myje podłogi (bo nie lubię ), ale to naturalnie wyszło i tyle.[/QUOTE]

Brawo
Utarlo sie ze to kobiety broszka zajmowanie sie domem

Moj sprzata, pierze, zajmuje sie dziecmi co 2 dzien /mamy tzw wart raz on raz ja wtedy od 18 robi wszystko w domu/ w kazda sobote spi z synem/1rok i 3m/ i cala sobote zajmuje sie 2 dzieci a ja sie bycze ;-)))) poza tym rozumie mnie jak mowie dzis mi sie nie chcialo-obiadu nie ma /tak srednio 4-5razy w tygodniu maly ze sloiczka, Zul co tam chce i on co sobie zrobi
sam sobie pierze no ogolnie jak by zajal sie domem i dziecmi pod moja nieobecnosc bylo by wszystko ok ;-)

Chyba to prawda ze fajni faceci zawsze trafiaja na zolzy
Krusiak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-06, 11:47   #20
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Krusiak Pokaż wiadomość
Chyba to prawda ze fajni faceci zawsze trafiaja na zolzy
wg mojej teściowej i babki męża na pewno jest zołzą no bo jak to, facet i obiad gotuje albo odkurza?!

u nas to wszystko naturalnie wychodzi, choć zazwyczaj zmyam ja, bo On nei lubi, z kolei ja nie lubie odkurzac to On to robi. Choc nei trzymamy sie tego sztywno, wszystko zalezy kto bardziej czasowy no i lenia tez dopuszczamy
Stary 2012-07-06, 11:59   #21
Bananalama
jestę wieszczę

Już widzę, jak ja po pracy jeżdżę na szmacie, a panicz leży i odpoczywa . W kuchni to ja co najwyżej zmywać mogę. Czego się dotknę to spalę, więc do gotowania to ja nie bardzo. Facet musi się zgodzić na równy podział obowiązków i tyle.

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-06, 12:11   #22
Ninquelote
Wtajemniczenie

My się dzielimy jakoś obowiązkami. Ja więcej bo on pracuje dłużej. Musiał się wszystkiego nauczyć, niektórych rzeczy wcześniej nigdy nie robił. Według teściowej i tak jest biedny bo musi śmieci wynieść i czasem pozmywać.
Ninquelote jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-06, 12:16   #23
_zolza
Zadomowienie

Terepie mnie normalnie i muszę się tu wypowiedzieć...TŻ nie mam, więc powiem na przykładzie moich rodziców.
Oboje pracują, ale ojciec w domu nie robi NIC! Matka wraca z pracy, gotuje obiad, podaje paniczowi pod nos, bo sam sobie z kuchni talerza nie weźmie. Oczywiście po obiedzie trzeba zabrać talerz. Jak pomiesza sobie herbatę to łyżeczka spocznie na stole, chociaż do zlewu taka sama droga Sprzątanie i inne obowiązki spadają oczywiście na matkę. Calutką sobotę ojciec leży na łóżku i ogląda telewizor i jedyne co zrobi to podniesie nogi jak się w pokoju odkurza.
Kilka razy zwróciłam mamie na to uwagę, bo już nie mogę patrzeć ale zawsze jest kłótnia i odpowiedź na to jedna: taka rola kobiety w domu.
I powiedzcie mi teraz kobiety - czy to ja jestem nienormalna, czy z moją mamą coś nie teges
_zolza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-06, 12:23   #24
Simia
Rozeznanie

U nas też się dzielimy. Mąż pracuje czasami nawet od 5 do 24, to wiadomo ja przejmuję wszystko, ale gdy przychodzi sobota lub przyjdzie z pracy o 15 to i posprząta, zmiecie podłogi, kurze wytze, łazienkę posprząta, wyprasuje, pranie rozwiesi,ostatnio nawet pozmywał I zajmuje się synem- gdy ja coś robię Czasami zdarza się, że zostawi tam skarpetki, talerz, ciuchy rozwalone - ale grzecznie go proszę by sprzątnął to. Kiedyś ja za niego to robiłam, więc się trochę rozleniwił ale teraz jest ,,tresowany'':P
Stary 2012-07-06, 12:24   #25
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _zolza Pokaż wiadomość
Terepie mnie normalnie i muszę się tu wypowiedzieć...TŻ nie mam, więc powiem na przykładzie moich rodziców.
Oboje pracują, ale ojciec w domu nie robi NIC! Matka wraca z pracy, gotuje obiad, podaje paniczowi pod nos, bo sam sobie z kuchni talerza nie weźmie. Oczywiście po obiedzie trzeba zabrać talerz. Jak pomiesza sobie herbatę to łyżeczka spocznie na stole, chociaż do zlewu taka sama droga Sprzątanie i inne obowiązki spadają oczywiście na matkę. Calutką sobotę ojciec leży na łóżku i ogląda telewizor i jedyne co zrobi to podniesie nogi jak się w pokoju odkurza.
Kilka razy zwróciłam mamie na to uwagę, bo już nie mogę patrzeć ale zawsze jest kłótnia i odpowiedź na to jedna: taka rola kobiety w domu.
I powiedzcie mi teraz kobiety - czy to ja jestem nienormalna, czy z moją mamą coś nie teges
Ja za ścianą mam sąsiadów takich. Ona 10-18 w pracy, on róznie, na zmiany, ale ona wszystko + 2 dzieci a on wielkie g i tylko się drze. Koszmar.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-06, 12:29   #26
_zolza
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35142616]Ja za ścianą mam sąsiadów takich. Ona 10-18 w pracy, on róznie, na zmiany, ale ona wszystko + 2 dzieci a on wielkie g i tylko się drze. Koszmar.[/QUOTE]
o właśnie zapomniałam wspomnieć. Wydzieranie się i przeklinanie ma opanowane do perfekcji.
_zolza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-06, 12:58   #27
Kolor Bzu
Zakorzenienie

Z TŻ-em obowiązki dzielimy po równo. Oboje zmywamy, gotujemy (bardzo często wspólnie, co swoją drogą bardzo lubimy robić), sprzątamy itd. Jakoś naturalnie ustaliło się, że on woli sprzątać kuchnię, a ja łazienkę, ale sumarycznie wychodzi wszystkich obowiązków po równo. ('Męskich' zajęć też bo ja się młotka ani siekierki nie boję).

Pochodzę z dość nietypowej rodziny, w której matka zajmowała się zarabianiem pieniędzy, a ojciec dbał o dom i moje wychowanie, jak byłam młodsza. Jak poszłam do szkoły to oboje pracowali i dzielili się obowiązkami po równo, więc schemat partnerskiego życia wyniosłam z domu
Kolor Bzu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-06, 13:26   #28
dudipopka
kobieta za ladą

ja pracuje na pół etatu małzonek nie pracuje w tej chwili więc opieka nad domem i dzieckiem spada na niego
ja gotuje on zmywa
on pakuje śmieci ja wynosze
ja piore dywan on wchodzi i zaczął myć podłogi w całym domu
łazienka to jego pikuś ja sie nie tykam
ja sprzątam kuchnie np i pokoik młodej on duży pokó i pokoik"gościnny"
okna to razcej ja bo on firanek nie upnie
reszta pół na pół

i w kwestii pomagania przez 8 lat byłam z gościem który obiad se nałożył jak już głodem pzrymierał więc wiem co to znaczy być na nogach od 6 do 20(praca z dojazdami) po pracy robić zakupy i gotować obiad na drugi dzień by gościu nie zdechł pod płotem z głodu
już w zyciu bym sie nie zamieniła bo jak ja nie ugotuje to mój mąż nie widzi problemu ugotuje sam

chociaż wiecie niektóre kobiety są niedoścignionym wzorem usługiwaniu swoim facetom
znam dwa ekstremalne przypadki jedna gotowała rosół i wyrabiała makaron(bo on kupnego nie tykał)o 2 w nocy bo akurat kotuś z picia wrócił i mu sie rosołku zachciało
druga na grilu kiełbase chłopu kroiła w plasterki i obierała ze skórkia on siedział obok jak 4 latek rozwalony i rozmawiał se

trzeba dzisiaj nie mieć czasu
żeby jutro mieć czas
````kękę
dudipopka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-06, 13:29   #29
kennedy
Zakorzenienie

mialam wspolokatora ktory przychodzil z roboty i czekal az wroci jego dziewczyna i odgrzeje mu obiad...
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-06, 13:44   #30
a40adf61f4fa839fc99377457d0e94ddcb8a5d57
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _zolza Pokaż wiadomość
Twoja mam dała sobie wmówić, że taka jej rola. Sory, średniowiecze się skończyło...
A w sumie to moja matka ma podobnie, tylko że ona nad moim 22-letnim braciszkiem tak skacze. Gnój siedzi cały dzień czasem w domu a ona wraca z roboty i pyta go czy coś jadł, czy mu coś zrobić...

U nas to trochę inaczej wygląda, dlatego że ja nie pracuję zawodowo. Wychowuję dziecko. Wprawdzie oboje jemy, brudzimy, kurzy się "dla obojga" ale logiczne, że ogarnianie tego to moja "praca". Z tym że oczywiście idąc tym tokiem rozumowania mój etat to jakieś 24h/dobę z przerwą na sen, jego 8h... góra 12h.

Na szczęście małżon jest pod tym względem do rany przyłóż i jak wraca z pracy to nie zasiada przed tv z piwkiem. Dzieckiem się zajmie (zajmie czyli nakarmi, wykąpie, zabierze na spacer, uśpi itp, full serwis ), ziemniaki obierze, wszystko o co poproszę - tak, poprosić muszę bo raz że w myślach nie czyta a dwa... nawet jak udaje, że nie widzi czegoś do zrobienia, ja mu to pokażę nigdy nie usłyszę nic w stylu "sama to zrób", albo "to twój obowiązek". No i mamy trochę inne pojęcie bałaganu - jemu mniej przeszkadza. Zawsze to on ściera kurze i odkurza, myje okna. Nigdy się nie skrzywił jak kazałam mu pozmywać, bo właśnie pomalowałam paznokcie Umie też gotować i to świetnie, chociaż ostatnio robi to rzadko. W życiu nic mu nie uprasowałam, sam to zrobi najlepiej.

Gdybyśmy oboje pracowali poza domem to wiem, że wtedy by mi nie "pomagał" - robiłby tyle co ja albo i więcej.

Tak, jego ojciec ma go za pantoflarza
Tak, jestem zołzą

Edytowane przez a40adf61f4fa839fc99377457d0e94ddcb8a5d57
Czas edycji: 2012-07-06 o 13:46
a40adf61f4fa839fc99377457d0e94ddcb8a5d57 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości