|
|||||||
| Notka |
|
| Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Czerwone krosty na rękach (zdjęcia)
Witam wszystkich! Kilka dni temu na dłoniach pojawiły mi się czerwone krosty z jakby płynem w środku, swędzą i pieką. Załączam zdjęcia może ktoś z Was już coś takiego widział. Dodam jeszcze ze mam bardzo przesuszoną skórę. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Czerwone krosty na rękach (zdjęcia)
dermatolog.
innego sposobu nie znam..
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Dermatolog i być może alergolog, bo mnie to wygląda na azs lub jakąś alergię kontaktową. Jeśli normalnie masz przesuszoną skórę, to może dodatkowo jakiś detergent podrażnił ją do tego stopnia, że wystąpiła taka reakcja alergiczna.
Zamień mydło np na kostkę dermokosmetyczną A-Dermy, lub coś, co nie zawiera mydła, bo mydło niepotrzebnie wysusza skórę. Do tego smaruj dłonie specjalnym intensywnie nawilżającym kremem. Taki zwykły z drogerii nie dość, że będzie miał za słabe działanie, to jeszcze bardziej może podrażnić skórę nieodpowiednimi składnikami. |
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuje za radę wybieram się do dermatologa, chociaż dziś już prawie nie ma po tym śladu. Skóra już nie jest zaczerwieniona i nie swędzi.
Edytowane przez weeaan Czas edycji: 2011-04-26 o 17:08 |
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Musisz uważać na to, z czym masz kontakt (głównie detergenty), bo to niestety może pojawić się po raz kolejny, choć mam nadzieję, że tak nie będzie.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dermatologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:14.

innego sposobu nie znam..