|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 | |
Zakorzenienie
|
Zabijanie kotów.
Nie wiem czy dobrze umieszczam wątek, bo jako tako nie dotyczy pomocy zwierzakom, a pomocy mi w zorganizowaniu akcji rodem z TV.
Jakiś czas temu pisałam o sąsiedzie z gołębnikiem, który zabijał koty. Cytat:
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić. - Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zabijanie kotów.
Policja niestety potrzebuje dowodów... spróbuj coś wykombinować z nagrywaniem, ustaw jakoś tak dyskretnie kamere, zostaw na kilka godzin, tylko też musisz uważać gdzie, mogą ukraść ale jeśli masz spokojną okolice to dobrze. Zawsze można napisać do TOnZtu żeby sie tym zajęli. Znajomy kolega taty pracuje w TOnZcie ale żebym mogła coś zrobić z tym też niestety potrzebuje dowodów... życze powodzenia
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tato z nim pogada, powie, że znów giną koty, i żeby wiedział, że na niego padają podejrzenia. Z drugiej strony aż ciężko uwierzyć, że byłby takim kretynem, skoro już miał sprawę o to, to teraz już recydywa.
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić. - Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
A sąsiad ma dubeltówkę? co prawda to żaden dowód bo każdy może mieć ale skoro w ciałach kotów znaleziono śruty a w okolicy tylko gołębiarzowi koty przeszkadzają to jakieś podejrzenia skierowane na niego już są. Z kamerą bardzo dobry pomysł, możesz też sama
znienacka ( jak masz wolny czas) podejść sąsiada i aparatem fotograficznym zdjęcia robić. Dobrze byłoby przez dłuższy czas poobserwować go, niech wie, że czuwacie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Okropieństwo!
Ani do psów ani do kotów nie wolno strzelać! Powiesić takiego co co strzela do bezbronnych, ufnych zwierząt na szubienicy za jądra! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Nie znoszę takich ludzi!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Najpierw co można zrobić to pójść na policję i zgłosić, że facet ma broń. Oni powinni sprawdzić jaka to broń i czy jest na nią wymagane zezwolenie. aczkolwiek jak to zwykła śrutówka to wystarczy być pełnoletnim. Nie ważne. Ważne by sąsiad się zdziwił wizyta policji.
Jedynie co można zrobić to postarać się złapać go na gorącym uczynku (najlepiej kamerą nagrać). Bo ciężko będzie uchwycić na fotce jak sąsiad strzela i postrzelone zwierzę (jakiekolwiek). Nawet jak strzela do zwierząt leśnych powinno się to zgłosić. Bo na to mogą polować tylko myśliwi należący do kół myśliwych i w wyznaczonych rewirach łowieckich i nie o każdej porze roku i nie na każde zwierzę można polować. Ale należy zachować cudzą prywatność... Tzn jak facet się skapnie, że go ktoś ciągle kameruje to moze nie być zbyt wesoło... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:35.