|
Notka |
|
Metamorfozy W tym miejscu zajdziesz informację jak zmienić swój wygląd, styl, makijaż, fryzurę oraz sposób ubierania się. Poddaj się metamorfozie i zaskocz samą siebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Jaki kolor?
Witam
![]() We wtorek umówiłam się do fryzjera i zastanawiam się jaki kolor zrobić. Mój naturalny to jakiś taki mysi blond. Obecny kolor znudził mi się. Moje naturalne włosy kręcą się, są sianowate, więc dziennie muszę traktować je prostownicą :-( |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jaki kolor?
Za jasny ten kolor na zdjęciu , jakiś taki białawy i w ogóle do Ciebie nie pasuje.Postaw na coś bardziej naturalnego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Ja bym poszła w stronę ciepłych brązów
![]()
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Myślałam własnie o ciepłym brązie z jasnymi pasemkami
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
jeśli 1986 to Twój faktyczny rocznik, to strasznie Cię ta fryzura i kolor postarza...
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
powiedz fryzjerowi, że chcesz blond tylko o kilka tonów ciemniejszy i będzie ok.
zrób kolor, który nie będzie ciemniejszy niż Twoje brwi. koniecznie zapuść też włosy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
zapuść
![]() a może coś takiego?
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
też się podpinam pod zapuszczeniem
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Prostowanie to nie jest dobre wyjście. Jeśli chce się zapuścić włosy to trzeba o nie niestety zadbać, a nie dodatkowo dobijać. Odpowiednia maska do włosów, szczotka do układania z naturalnego włosia, która świetnie wygładza włosy, dobra suszarka z jonizacją. Po skończeniu modelowania pomoże również suszenie przez chwilę zimnym nawiewem.
A jak już uda Ci się zapuścić włosy chociaż do ramion to warto pomyśleć nad podkreśleniem naturalnych skrętów. W wyobraźni widzę Cię w delikatnych falach ![]() Kolorek... zdecydowanie na początek jakiś ciemniejszy, ciepły blond. Łatwiej z blondu przejść na brąz niż potem z brązu wracac do blondu. Ten popielaty niestety dodatkowo nadaje włosom sianowatego wyglądu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Dzięki za rady
![]() Co do prostowania to coraz poważniej zastanawiam się na prostowaniem kreatynowym. Tanie to to nie jest ale może by to było tymczasowe wyjście dla mnie? (na czas aż włosy nie odrosną). Tym bardziej że na citeam jest kupon. Zamiast 500 zł zapłaciłabym 200 zł... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
ale takie prostowanie też jest szkodliwe. Może popróbuj jakichś fryzur?
![]() ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- tutaj przykładowy filmik ciasteczka na taki fryz: http://www.youtube.com/watch?v=-n-ceGAFFHM&feature=plcp |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
czytałam że prostowanie kreatynowe jest właśnie polecane dla osób ze zniszczonymi włosami jako zabieg odbudowujący włosy...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Popieram osobę, która już tutaj pisała - spróbuj jakiś ciepły brąz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Ja bym proponowała jakiś ciemny blond/ jasny brąz.
Polecam też zapuszczenie włosów, no i chyba jakąś odbudowę? Prawdę mówiąc włosy nie wyglądają zbyt zdrowo? Odżywiasz je czymś? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Mam odżywkę z ISANY
https://wizaz.pl/kosmetyki/foto/40478_250.jpg I zamówiłam dziś tą odżywkę: http://lorien-cosmetics.pl/_var/gfx/...203863fce9.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
spróbuj tego: Henna treatment wax (powiedz "henna - wosk do włosów" panie zawsze wiedzą ocb) http://www.grabieniec.pl/pokaz_artyk...d_artykulu=769
dostępne w większości aptek, średnie opakowanie kolo 20 zł. Mi pomogło jak miałam strasznie popalone włosy farbowaniem, były tak zniszczone, że prawie przestały rosnąć ![]() Co do nawilżania- maseczka z Rossmana, strasznie popularna i skuteczna... na początek proponuje 2 razy w tygodniu: Alterra https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...aloe-vera.html A co do utrzymania koloru i nie wysuszania włosów- również z rossmana za śmieszną cenę- około 7 zł : herbal essences (2-3 razy w tygodniu) https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...appy-mask.html Bardzo się rozpisałam, ale to pomogło mi na wysuszone, łamliwe i pozbawione życia włosy po zmianie koloru z czerni na blond... skutki widać po okolo 2 tygodniach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
witam jestem tutaj nowa, zawsze mialam wlosy koloru ciemny blond potem zmieniałam kolorki, na psemka blond, jasniejsze blond, rude. troszke sie bawilam kolorkami.teraz mam miedź cos takiego nie zbyt widac ten kolor, chce inny moze ultra jasny blond albo czarne ?? a moze inny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
przedostatnie zdj to jest obecne z przed miesiaca
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
wszelakie czerwienie itp itd podkreślają czerwone naczynka, podkrążone oczy czy też wypryski. Ładnie Ci w blondzie, ale niezbyt pasuje do tego bardzo ciemny makijaż... Masz chyba typ cery: zima? Jeśli się nie myle... Na twoim miejscu zrobiłabym sobie jakiś zimny odcień blondu albo brązu jak loreal 515 mroźna czekolada
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
tak chyba raczej zima, moja cera ma sklonnosci do tradziku mimo ze mam 20 lat. a jaki makijaz lubie odwazne kolory ale sie ich boje
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
no to jeśli jesteś zimą to albo pójdź w jakieś platyny- albo chłodny blond z platynowymi pasemkami... Jednak blondynki z ciemnym makijażem brzydko wyglądają
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
dziekuje za rady
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
ja bym powiedziala ze jesteś raczej tzw cool summer niż zima, to zalezy na ktore zdjęcie patrzę.wiekszosć jednak przemawia za cool summer. nie ma się co aż tak zresztą rozdrabniać, bo oba typy są chłodne, a Ty uparcie farbujesz się na ciepło. największy błąd zrobiłas farbując się na rudo (zobacz jak odcina się od rudego koloru włosów kolor brwi) a cera przybiera szarawy odcień..
zrób przede wszystkim kolor chłodny (ciężko będzie zejść z tego rudego pigmentu) jasniejszy czy ciemniejszy, to juz od Ciebie zależy (to bym dopasowała trochę pod kolor brw)i. nie wiem jednak czy brwi ze zdjęcia z rudymi włosami są te oryginalne czy te ciemnie ze zdjecia w blond ? bo sa duzo ciemniejsze? pomalowałaś czy to efekt depilacji czy henny? ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- post byl to "anna19311" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Witam ponownie
![]() Zacznę od tego że anna19311 powinna założyć swój wątek ale to szczegół ;-) Witam pod moim ;-) Zastosuj się do rad koleżanek a będzie OK ![]() A teraz do rzeczy. Byłam u fryzjera. Wyszłam załamana bo moje włosy nie wyprostowane prostownicą a wyciągnięte na szczotce wyglądają tragicznie ![]() Tej: http://img11.allegroimg.pl/photos/or.../17/2468451734 tej: http://img11.allegroimg.pl/photos/or.../17/2468451734 i tej: http://img11.allegroimg.pl/photos/or.../89/2496878910 Dziś mam zamiar kupić sobie tę z Rosmanna którą mi polecała któraś z Was. Wiem że włosy mam za krótkie ale na to nic nie poradzę, trzeba poczekać aż odrosną ![]() Docelowo chciałabym jeszcze ciut ciemniejszy kolor ale na razie na moich przetlenionych włosach wyszedł taki i nic na to nie poradzę ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
P.S. Wkradł się błąd w jednym z linków
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
ogolnie brwi mam ciemne ale na tym zdj w blond i tym obok ze ślubu mam hennę .
malgosiek1986 przepraszam, nie orientuje sie tu jeszcze co i jak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:16.