Pytanie! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-04-23, 17:55   #1
ILYSMPF
Przyczajenie

Question

Pytanie!

Witam! z odchudzaniem zmagam się od przeszło 3 miesięcy, udało mi się zrzucić 3 kilo i waga absolutnie mi odpowiada Jest natomiast kwestia brzucha i mojego tłuszczyku, nie jest go dużo, ale chce sie go pozbyć. Zaczęłam ćwiczyć zestaw ja chce mieć taki brzuch Tamilee Web oraz pół-brzuszki. Efekty widzę, szczególnie w górnej cześci brzucha I tu zaczynają się schodki, bo nie bardzo wiem czy to co planuje da porządne efekty.. Planuje kupić rower treningowy(tak więc za półtora tygodnia mogę już zaczac ćwiczyć) jednoczesnie chce zakupić reduktor thermo speed extreme, słyszałam o nim dużo dobrych opini, więc postanowilam wypróbować na sobie. Czy możliwe, że jeśli połącze trening areobowy z ćwiczeniami na brzuch (czyt.brzuszki i może dołącze coś jeszcze) i będę łykać te tabletki w półtora miesiąca powinnam zauważyć spadek tkanki tłuszczowej? Aha, zaznacze, że trening areobowy chcę wykonywać codziennie wieczorem. z góry dziękuje za odpowiedź!
ILYSMPF jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-24, 12:06   #2
anniaa

Dot.: Pytanie!

podstawą jest dieta i trening ( same aeroby to kiepski pomysł , dołóż trening siłowy ) .

Nigdy nie zmienisz swojego życia dopóki nie zmienisz czegoś, co codziennie robisz..

anniaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-24, 15:59   #3
alikatena
Raczkowanie

Tabletki dają pozorny efekt. Jak przestajesz je brać, waga często wraca albo nawet wzrasta, bo jesz tyle samo a nie ma tego chemicznego wspomagacza do spalania tłuszczu tudzież zmniejszania apetytu.

Ostatnio czytałam artykuł gdzie Rudi Schubert opowiadał o swojej przygodzie z tabletkami odchudzającymi:

"Miałem być koniem wyścigowym na Polskę najnowszego amerykańskiego środka - wyznaje w tygodniku Świat i Ludzie. Przez 3 miesiące byłem królikiem doświadczalnym. Straciłem 35 kilogramów.

Dzięki cudownym pigułkom waga Rudiego spadła ze 140 kilogramów do 105 w ciągu bardzo krótkiego czasu. Osoby, mające doświadczenie w odchudzaniu wiedzą, że to nie mogło skończyć się dobrze. Schubertha dopadł efekt jojo.

Po odstawieniu niemal natychmiast zacząłem tyć i wróciłem do dawnej wagi - wyznaje muzyk. Poczułem, ze jest cudnie i zacząłem odpuszczać. Nawet się nie zorientowałem, kiedy ważyłem 10 kilogramów więcej. Waga błyskawicznie szła w górę. Wiem już, ze wszelkie środki działają, ale jedynie na bardzo krótko. Wiem, że nie ma złotego środka. Jedynym ratunkiem jest zmiana trybu życia."

Edytowane przez alikatena
Czas edycji: 2011-04-24 o 16:01
alikatena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-24, 17:29   #4
ILYSMPF
Przyczajenie

w sumie racja, że jak odstawie tabletki mogę mieć efekt jo-jo. Nie chodzi mi tutaj o spadek wagi, bo mam dobrą, chodzi mi o wyrzeźbienie ciała i pozbycia się zbędnego tłuszczyku. Oprócz aerobów będę robić brzuszki, ćwiczenia na pośladki i tamile web, wiec wydaje mi sie, że to jest ok? czy jakieś ćwiczenia jeszcze miałabym dolożyć? Chce spróbowac czy tabletki pomogą mi nieco w spalaniu tłuszczyku, a jak nie to na jakiś a czas dieta redukcyjna i racjonalne odżywianie, dzięki któremu utrzymam wage
Stary 2011-04-24, 17:34   #5
alikatena
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ILYSMPF Pokaż wiadomość
w sumie racja, że jak odstawie tabletki mogę mieć efekt jo-jo. Nie chodzi mi tutaj o spadek wagi, bo mam dobrą, chodzi mi o wyrzeźbienie ciała i pozbycia się zbędnego tłuszczyku. Oprócz aerobów będę robić brzuszki, ćwiczenia na pośladki i tamile web, wiec wydaje mi sie, że to jest ok? czy jakieś ćwiczenia jeszcze miałabym dolożyć? Chce spróbowac czy tabletki pomogą mi nieco w spalaniu tłuszczyku, a jak nie to na jakiś a czas dieta redukcyjna i racjonalne odżywianie, dzięki któremu utrzymam wage
Jak sama piszesz chodzi Ci o wyrzeźbienie ciała - więc nie znam lepszej metody niż ćwiczenia siłowe. Jeśli chcesz zrzucić trochę tkanki tłuszczowej to aeroby + siłowe + racjonalne odżywiania i tyle. Brzuszki, ćwiczenia na pośladki i tamile web to wszystko aeroby, musisz dołożyć coś z obciążeniem. I przy brzuszkach tłuszczu nie spalisz, ewentualnie jeśli będziesz je robić regularnie i prawidłowo, wyrobisz sobie mięśnie pod tłuszczem (chyba, że na brzuchu go nie masz). Anniaa przede mną też już to powiedziała
Stary 2011-04-24, 17:39   #6
ILYSMPF
Przyczajenie

No właśnie po cichu licze na to, że na rowerku spale troche tłuszczu z brzucha, nie mam lepszego pomysłu :c I tak jak wspomniałam wcześniej mięśnie w górnej partii brzucha juz mi się lekko odznaczają bo mam tam znacznie mniej tkanki tłuszczowej niż 'pod pępkiem' dlatego tez chciałabym się tłuszczu pozbyć najbardziej z tamtej partii bo brzuch jest nieapetyczny i odstaje, a jestem strasznie przewrażliwiona na jego punkcie.
Stary 2011-04-25, 09:59   #7
jagagaga
Zadomowienie

Na rowerku i po aerobach waga Ci spadnie, pewnie brzuch też się wyszczupli, ale to nie będzie taki extra-brzuch o jaki Ci chodzi. Na treningach siłowych się nie znam, więc niewiele mogę się wypowiedzieć; jedyne co czytałam na tym forum, to że brzuch najlepiej ćwiczyć jako ostatni i do momentu aż już nie będziesz mogła wykonywać ćwiczeń (ciężko go przetrenować, więc można robić do oporu).
Tabletki raczej niewiele Ci pomogą... Też pomagają w spalaniu tłuszczyku z całego ciała. Może to Ci pomoże - znalazłam taką linię kosmetyków do stosowania przed ćwiczeniami i po :
http://runberry.com/index.php?option...hk=1&Itemid=24

Poza tym inne ćwiczenia na brzuch które dziewczyny chwalą i można wykonywać je w domu to Aerobiczna 6 Weidera, tu wątek : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=511447 oraz 8 min abs (na youtube).
jagagaga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-25, 18:18   #8
Ninlil
Wtajemniczenie

Rower i konsekwentny trening siłowy musi przynieśc rezultaty przy w miarę nawet rozsądnej diecie.
Ninlil jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-26, 07:26   #9
ILYSMPF
Przyczajenie

tzn. tłuszczyk z brzucha chciałabym go się najbardziej pozbyć, ale jeśli zjedzie z innych części ciała czyt. nogi byłoby genialnie, ale nie mam z nimi takiego problemu dziękuje wam Kochane z odpowiedzi dzisiaj jade rozejrzeć się za rowerkami i już mam ustalony trening siłowy, od którego zaczne już dzisiaj ;-)
Stary 2011-04-26, 14:30   #10
Ninlil
Wtajemniczenie

wklej tu ten trening, to pomogę
Stary 2011-04-27, 07:23   #11
ILYSMPF
Przyczajenie

Będę ćwiczyć okolo godziny 18.

na początek rozgrzewka+aeroby
ĆWICZENIA SIŁOWE ZNALAZŁAM W GAZECIE 'SHAPE'

ćwiczenia na taliecodziennie będą wykonywane)
1.Równoważne dźwiganie
2. Podpory z obciążeniem
3.swing

ćwiczenia na pośladki:
1.skorpion
2.odwodzenie uda
3.wypady krzyżykowe
4.most i brzuszek

ćwiczenia na brzuch:
1.tradycyjne brzuszki
2.brzuszki z wypychaniem bioder
3.prostowanie nog
4.podpór bokiem
5.scyzoryki ze skrętem

ćwiczenia na ręce/ramiona:
1.podnoszenia hantelek(każda hantelka 1 kg.) bokiem
2.unoszenie hantelki za plecami
3.unoszenie hantelki do siebie.

ah, dodam, że prócz aerobów w domu tj. rowerek stacjonarny będę jeździć na rolkach

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-27, 12:53   #12
anniaa

chyba nie do każdego ćwiczenia hantla 1 kg?

Nigdy nie zmienisz swojego życia dopóki nie zmienisz czegoś, co codziennie robisz..

Stary 2011-04-27, 13:03   #13
magdak18
Raczkowanie

im wiecej nie znaczy lepiej. nie cwicz codziennie daj miesniom i stawom odpoczac. np srode zrob sobie dniem wolnym od zajec fizycznych jesli chodzi o brzuch to na rowerku za bardzo go nie zrzucisz. moja siostra byla puszysta i jezdzi od kilku lat sobie na rowerze do szkoly, do pracy czy to lato czy zima i nogi jej wyszczuplaly oraz wyrzezbily sie miesnie na lydkach i udach ale brzuch jak miala tak ma moze waga troche spadla ale nie ma jakiegos efektu wow. same aeroby nic raczej nie dadza. najwazniejsza jest zbilansowana dieta oczywiscie cwiczenia tez ale najlepiej odpowiednio dobrane i ulozone pod ciebie i pod efekt jaki chcesz osiagnac jesl chcesz wiedziec dokladnie co i jak polecam isc do pierwszej lepszej silowni i tak jakiegos trenera o to spytac, nie powinien wziac za to kasy a bedziesz miala żetelne iformacje i odpowiedzi na nurtujace Cie pytania. )
magdak18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-27, 14:41   #14
ILYSMPF
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez anniaa Pokaż wiadomość
chyba nie do każdego ćwiczenia hantla 1 kg?
nie, absolutnie.
No, chodzi o to, że nie mam największych problemów z moim brzuchem, chodzi mi o zrzucenie zbędengo sadełka i później ewentualnie wyrzeźbienie go. Chociaż od kilku lat robie brzuszki co jakis czas dodatkowo trenowałam kosza w między czasie więc też intensywne ćwiczenia wytrzymałościowe przez co mam brzuch twardy i jak przejade po nim troche mocniej czuje mięsnie.. ale nie widac ich przez to, ze jestem obtłuszczona na brzuchu..
Stary 2011-04-27, 15:26   #15
anniaa

w takim razie musisz trzymać dietę. inaczej fat nie zniknie.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-27, 17:28   #16
ILYSMPF
Przyczajenie

a musze mieć dietę? czy wystarczy, że nie będę jadła jasnego pieczywa, ziemniaków, tłustych potraw, jadła 5-6 posiłków dziennie.. nie jadła słodkiego.. ?
Stary 2011-04-27, 18:11   #17
jagagaga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magdak18 Pokaż wiadomość
same aeroby nic raczej nie dadza. najwazniejsza jest zbilansowana dieta oczywiscie cwiczenia tez ale najlepiej odpowiednio dobrane i ulozone pod ciebie i pod efekt jaki chcesz osiagnac
Wiadomo, że dieta jest ważna w kwestii chudnięcia, tak samo jak ćwiczenia, ale nie można mówić, że od diety brzuch się wyrzeźbi

ILYSMPF, nie chodzi o żadną specjalną dietę, tylko o zdrowe nawyki żywieniowe. Poczytaj sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=199694 na pewno ciało będzie mniej otłuszczone
Stary 2011-04-27, 18:16   #18
Ninlil
Wtajemniczenie

z treningiem nie pomogę, bo ćwiczenia są tak rozpisane, że po pierwsze połowy nie rozumiem ( nic mi te dziwne nazwy nie mówią. co to jest skorpion?) a po drugie nie ma rozpiski ile powtórzeń , serii i jakie obciążenia.

Co do diety, to ważne żebyś zmieniła nawyki, nie trzymaj się rygorystycznej diety typu jakiegoś tam , bo zwariujesz i długo nie wytrzymasz. Zastanów się co powoduje Twoj przyrost tkanki tłuszczowej i wyeliminuj to, a dietę oprzyj na kilku najważniejszych zasadach oczywistych dla wszystkich. Jedz po prostuu rozsądnie i z głową tak, by można było te dobre nawyki polubić i wcielic w życie nie tylko na czas redukcji.

Rower jest doskonały na spalanie fatu. To, ze ktos nie stracił szybko nadmiaru tłuszczu z brzucha po jeździe na rowerze oznacza tylko, że jego ciało po prostu najpierw pobiera rezerwy z innych części ciała. Nie można generalizować. Wystarczy być wytrwałym i cierpliwym. Nic nie ma od razu.
Stary 2011-04-27, 18:31   #19
ILYSMPF
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Ninlil Pokaż wiadomość
z treningiem nie pomogę, bo ćwiczenia są tak rozpisane, że po pierwsze połowy nie rozumiem ( nic mi te dziwne nazwy nie mówią. co to jest skorpion?) a po drugie nie ma rozpiski ile powtórzeń , serii i jakie obciążenia.

Co do diety, to ważne żebyś zmieniła nawyki, nie trzymaj się rygorystycznej diety typu jakiegoś tam , bo zwariujesz i długo nie wytrzymasz. Zastanów się co powoduje Twoj przyrost tkanki tłuszczowej i wyeliminuj to, a dietę oprzyj na kilku najważniejszych zasadach oczywistych dla wszystkich. Jedz po prostuu rozsądnie i z głową tak, by można było te dobre nawyki polubić i wcielic w życie nie tylko na czas redukcji.

Rower jest doskonały na spalanie fatu. To, ze ktos nie stracił szybko nadmiaru tłuszczu z brzucha po jeździe na rowerze oznacza tylko, że jego ciało po prostu najpierw pobiera rezerwy z innych części ciała. Nie można generalizować. Wystarczy być wytrwałym i cierpliwym. Nic nie ma od razu.

w takim razie przedstawie mój dzisiejszy trening i według tych zasad chce wykonywać treningi, może czasem dodać coś innego..

0.rozgrzewka, rozciąganie całego ciała
1.30 min aeroby (jazda na rowerku tempem 30km/h)
2.brzuszki niepełne 3x20 powtórzeń
3.brzuszki na mięśnie skośne 2x15 powtórzeń
4.nożyce 30 razy
5.ćwiczenia na ramiona i ręce unoszenie hantli(1kg) bokiem 1 x 15 powtórzeń
6.Unoszenie hantli w swoją strone 1x15 powtórzeń na każdą rękę
7.unoszenie hantli za karkiem 1X15 powtórzeń
8.Znów aeroby 1,5 h jazdy na rolkach

Wiem, będę zapoznawała się z zasadami zdrowego żywienia, chociaż nie twierdze, że odżywiam się źle

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-27, 19:01   #20
anniaa

pokaż swój jadłospis.

brzuch pracuje przy każdym ćwiczeniu pod czas treningu siłowego

Stary 2011-04-27, 19:03   #21
Ninlil
Wtajemniczenie

moja ymieniona propozycja tego treningu:
rozgrzewka- 15 minut rower

unoszenie hantli bokiem 3 x 15 powtórzeń
Unoszenie hantli w swoją strone biceps 3x15 powtórzeń na każdą rękę
unoszenie hantli za karkiem ( triceps?)3X15 powtórzeń
brzuch

noyzce 30 rayz
brzuszki niepełne 3x20 powtórzeń
brzuszki na mięśnie skośne 3x15 powtórzeń
aeroby 1,5 h jazdy na rolkach
Stary 2011-04-27, 20:34   #22
ILYSMPF
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez anniaa Pokaż wiadomość
pokaż swój jadłospis.

brzuch pracuje przy każdym ćwiczeniu pod czas treningu siłowego
I śniadanie:
bułka pełnoziarnista z żółtym serem + herbata bez cukru
II śniadanie:
Bułka pełnoziarnista z szynką + serek wiejski + woda niegazowana
Obiad:
to zależy od tego co Babcia upichci, ale jem w małym ilościach.
Podwieczorek:
Zazwyczaj jakiś owoc, jabłko, pomarańcza itd.
Kolacja:
jakaś sałatka, według mojego uznania.
Stary 2011-04-28, 18:27   #23
jagagaga
Zadomowienie

Uuuuu, zaraz będą baty

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-28, 19:09   #24
anniaa

z takim jadłospisem to tłuszczu się nie pozbędziesz. poczytaj podwieszone wątki na dietetyce.

Stary 2011-05-06, 17:56   #25
jagagaga
Zadomowienie

Możesz zacząć czytanie od tego https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=199694
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości