![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Piękna na wakacje:) trądziku precz!
Witajcie dziewczyny
![]() Postanowiłam że rozpocznę ostrą walkę z trądzikiem naturalnymi sposobami i przy okazji poprawie stan swojego zdrowia i może figurę? Pomyślałam sobie że może znajdzie sie chętna aby do mnie dołączyć i będzie łatwiej ![]() Zasady jakie sobie narzuciłam są takie: 1. Nie jem\unikam:ketchupu, czekolady i wszystkiego z kakao, chińskich zupek itp., fast-foodów, ostrych portaw. 2. Ograniczam białe pieczywo i tłuste potrawy. 3. Staram sie nie wyciskać! 4. Więcej ruchu na świeżym powietrzu ![]() 5. Jak najmniej na buzi! Pełny make-up tylko kiedy trzeba. 6. Więcej ruchu na swieżym powietrzu ![]() 7. Codziennie patrząc w lustro uśmiecham sie do siebie i mówię sobie jaka jestem piękna ![]() 8. Piję wodę niegazowaną ![]() akcja trwa do 1 lipca Może macie wiecej pomysłów? Zapraszam wszystkie chętne do dołączenia!! Wyzwanie podjęły: agnieszka1305 el amor 91moniaa161 zawiechaczarny Duszaniola budyniek90 Katalonkaaa szmyglo Jutte Cindy28
I will never forget. I will never regret. I will live my life! 30STM. 65-66-67-68-69-70-71-72-73-74-75-76-77-78-79-80-81-82 Edytowane przez agnieszka1305 Czas edycji: 2011-06-02 o 16:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękna na wakacje:) trądziku precz!
To ja dołączam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
dołączam się
![]() ![]() ale może razem będziemy się motywowac. Moje cera jest mieszana skłonna do trądziku i mam trochę różowatą cerę.. ogólnie to trudno określic ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ale może wafelki? Batony?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Też się dołączę
![]() ![]() ![]() ![]() Dietki staram się w miarę trzymać, tylko czasem nie wytrzymam ze słodyczami no i jak tż gotuje, to w sumie dość pikantne są te jego dania. Z make-upem u mnie też jest problem, bo jak widzę w lustrze te syfy, to zaraz chcę je czymś zakryć ![]() Fajnie że powstał ten wątek - może razem łatwiej będzie nam walczyć z tym problemem ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
zawiechaczarny, a ile jesteś już z Tżtem? ja nie wyciskam, bardzo się z tego cieszę. trądzik jak narazie dotknął mnie tylko na twarzy : czoło. tak poza tym to czasami tylko troszkę na ramionkach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
no ja myślę, że trzeba tak do wakacji poprawic swój stan cery
![]() agnieszka1305 jakie naturalne sposoby masz na myśli ? ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- ja ostatnio wyczytałam coś o domowym toniku z wody przegotowanej i cytryny.. na przebarwienia
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
91moniaa161 odpuszczam sobie wszelkie antytrądzikowe cuda. krem nawilżajacy, ew. coś punktowo. No i maseczki naturalne np. płatki owsiane+miód i woda albo mleko, toniki typu sok z cytryny, napar z rumianku i oczywiście zdrowy tryb życia!
w moim przypadku potrwa to do chwili aż się cera ustabilizuje w miarę bo teraz mam suche skórki i do tego tłustą strefę T gdzie syf na syfie... cieszę się ze tyle Was dołączyło ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- zawiechaczarny Uwierz mi że kilka dni bez makijażu i cera sie poprawia. Ja jestem w tygodniu w domu i nie maluję sie. Tylko krem nawilżający. I zauważyłam poprawę w ciągu tygodnia ![]()
I will never forget. I will never regret. I will live my life! 30STM. 65-66-67-68-69-70-71-72-73-74-75-76-77-78-79-80-81-82 Edytowane przez agnieszka1305 Czas edycji: 2011-06-01 o 21:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
W sumie też bym do Was dołączyła, ale chyba chwilowo bardziej od kątem mniejszej ilości makijażu i może jakiegoś bardziej naturalnego, bo za 2 tygodnie mam 2 egzaminy, więc nie mam czasu na inne niż "śmieciowe" jedzenie
![]() ![]() I co z tym tonikiem z cytryną? Bo ja mam głównie problem, że na policzkach mam czerwone ślady po trądziku, a tak to jakoś tragedii nie ma. A skoro to jakoś rozjaśnia cerę, to ja się chętnie dowiem więcej ![]()
![]() |
#11 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Może miesiąc na początek? Zawsze można przedłużyć jak się nam spodoba
![]()
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
No to ja też się dołączę
![]() bez słodyczy może uda mi się jakoś wytrzymać, gorzej bez makijażu... za każdym razem jak wychodze musze się maznąć chociaż pudrem, mam wrażenie, ze wszyscy na mnie patrzą i tylko myślą, O dżizas, ale ma syfa na brodzie ![]() jeśli chodzi o pielęgnację - na co dzien używam mydełka protex albo czegoś w tym stylu, toniku ogórkowego ziaja i kremu bioderma, jako tapetę podkładu affinitone, pudru z sephory i pudru brązującego zamiat różu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Do przegotowanej wody...powiedzmy jedna szklanka wody, wrzucasz plasterek cytryny badź wyciskasz cytryne (według uznania), zostawiasz na moment, takim tonikiem możesz przemywać twarz. Ma on za zadanie rozjaśnic przebarwienia i wyrównac koloryt ![]() Ja na razie stosuję go od 2 dni i moja cera jest troszkę rozjaśniona ![]()
PM 2013 ![]() zapuszczam włosy ... 51cm cel-> 70 cm Edytowane przez 91moniaa161 Czas edycji: 2011-06-02 o 05:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ciekawy pomysł ![]() Ja do akcji chyba raczej się nie przyłączę, bo nie jestem w stanie i w sumie po prostu też nie chcę całkowicie rezygnować ze słodyczy. Ale ograniczam ich ilość, więc to też jest coś ![]() Fastfoodów nie jem wcale, a z białego pieczywa też nie chcę całkiem rezygnować. Tłustych potraw nie jem. Ruch na świeżym powietrzu jak najbardziej, nad tym właśnie ostatnio coraz bardziej pracuję. Ostatnio czytałam, że to mit, iż jedzenie wpływa na stan cery... Jedni mówią tak, drudzy tak. Wiadomo, że im bardziej przetworzona żywność i im więcej fastfoodów jemy, tym bardziej zatruwamy organizm i wtedy cera też nie wygląda dobrze, ale mit jest podobno z tym jedzeniem czekolady, że niby ona nie wpływa na pogorszenie cery ![]() I powiem wam, że chyba coś w tym jest, bo kiedyś nie jadłam w ogóle żadnych słodyczy, kilka kostek gorzkiej czekolady raz na miesiąc dwa, to już tak ewentualnie. Za to od jakiegoś czasu jem jakieś słodycze codziennie (wiem wiem, nie powinnam) i nie zauważyłam żadnego pogorszenia cery (pogorszyła mi ją tylko maść na trądzik... :/ )
Edytowane przez Lilith36 Czas edycji: 2011-06-02 o 07:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Witajcie, też z chęcią dołączę
![]() trądzik mam odkąd poszłam do liceum, teraz je skończyłam więc może i on da mi wreszcie spokój? ![]() ![]() ![]() Mam nadzieję że wygramy tą walkę bo wiem jak to może podkopać poczucie własnej wartości. Co z tego że TŻ mówi że jestem piękna skoro ja tak o sobie chyba nigdy już nie będę myśleć. Do boju dziewczyny! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- może każda niech powie jakich kosmetyków używa? Czego nie polecacie bo wam nie pomogło czy też zaszkodziło? oczyszczanie- żel ziaja z wapniem nawilżanie- krem ziaja naturalny oliwkowy ew. bambino ochronny na noc tonik- napar z rumianku lub apteczny robiony punktowo- benzacne, sok z aloesu( rosnie sobie na parapecie), cepan na blizny nie polecam: ziaja lekka formuła- zapchał mnie dziad! kremów przeciwtrądzikowych drogeryjnych - wysuszaja a po odstawieniu wysyp ogromny jak mi sie coś jeszcze przypomni to dopiszę ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Chętnie przyłączę się do wątku i mam pytanie: jaki suplement w tabletkach/herbatkę polecacie?
Piłam bratek i niewiele pomogło, może trochę. Belissa cera jest dobra? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
dobrze , ja też dołączę się z przyjemnością
![]() moja rada : jedzmy kiełki ! one naprawde są zdrowe ![]() aha i jeszcze pijemy wiecej wody niegazowanej
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
Ja używałam jakiś czas benzacne ale niestety dostałam uczulenia
![]() ![]() nie pomogły mi też kosmetyki eveline - uczulenie i wysyp ![]() piłam i łykałam bratka - na początku nic się nie działo, później mega wysyp. trochę mnie to podminowało, więc porzuciłam go ![]() z maseczek domowych - nie polecam truskawek. spuchłam i byłam czerwona... ![]() dzisiaj kupiłam sobie kremopodkład synergen - już go wcześniej używałam i na wakacje do niego wracam ![]() ![]() mam pytanie o ten tonik cytrynowy - ile czasu trzymacie go po zrobieniu? chodzi mi o przechowywanie, żeby się nie zepsuł cała szklanka to sporo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
Jeśli chodzi o moją pielęgnację to:
- oczyszczanie żelem Lirene do cery wrażliwej, różowa tubka - tonik - byłam zadowolona z Lirene do cery wrażliwej, taki łagodzący. Teraz przemywam twarz robionymi na bieżąco naparami z nagietka i krwawnika. - krem - aktualnie Pollena eva, nawilżający krem ziołowy z melisą Wieczorem, co drugi dzień, zamiast kremu była maść epiduo, ale zrobiła mi straszne spustoszenie na twarzy ![]() ![]() Planuję zaopatrzyć się na BU w olejek myjący, hydrolat oczarowy, peeling i serum, w niedługim czasie. Więc moja pielęgnacja zupełnie się zmieni, mam nadzieję, że tylko na plus.
Edytowane przez Lilith36 Czas edycji: 2011-06-09 o 12:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
Mi gule nie wychodziły jak używałam Duac'u ale tez dostałam na niego uczulenia, straszliwe podrażnił mi skórę, po kilku użyciach cała do niego puchnę
![]() Upatrzyłas już coś konkretnego na BU? Też może bym sobie coś zamówiła, ale nie bardzo wiem, co... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I na jesień zaplanowałam oczyszczanie maścią z pochodną witaminy A i kwasem migdałowym - tego typu zabiegi można stosować kiedy słońce nie świeci zbyt intensywnie więc pewnie zaczne kurację pod koniec października.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Lux Mundi
|
To i ja się dołączę jeśli można
![]() Ze swoją buzią radzę sobie raz lepiej, raz gorzej - na szczęście wiem jush teraz co na mnie dobrze działa ![]() Przetestowałam mnóstwo rzeczy, bo Mama ma zielarnie i siedzi w tej branży od wieków ![]() Do bratka nie pałam miłością ![]() aczkolwiek ze swej strony polecam Ziele Ostrożenia [niecałe 5 zł] Ma postać sypką, piję go dwa raz dziennie [ma przyjemny, lekko słodkawy smak] od około miesiąca i widzę poprawę ![]() Syfów mniej, a jeśli to pojedyncze przypadki ![]() Do tego pokrzywa ![]() Oczyszcza, prócz tego dobrze robi na włosy i paznokcie i nie wypłukuje witamin z organizmu tak jak np. skrzyp;/ Poza tym krem,który stosuje jush od pewnego czasu [ok kwartał] i dobrze na mnie działa to Krem natłuszczająco-regenerujący z AZ Medici, Sandre de drago - z wyciągiem ze smoczej krwi [takie ziółko ![]() Mimo tego, że jest lekko tłustawy nie zapycha, łagodzi podrażnienia, pięknie nawilża i ogólnie nie mogę powiedzieć jednego złego słowa ![]() Ważne jest też to, że opakowanie to tuba - 75 ml [nie pcha się więc paluchów do pudełka !] i cena 29,90, która jest sugerowana przez producenta i utrzymuje się jush baaardzo długo ![]() Tutaj link ==> http://www.azmedica.pl/?ver=1&mainpa...ukt.php&idp=32 Poza tym suplementacja ![]() Ostatnimi czasy Mama odkryła Sufrin, http://www.sufrin.pl/jak przetestuję to dam znać ![]() Do tego odstawiłam czipsy i inne badziewie, gotuję sama, wszystko bez e i glutaminianiu sodu. Mogę się pochwalić, że przy takiej redukcji produktów mój cellulit się zmniejszył ![]() Ze swej strony chciałabym się dowiedzieć, co robicie żeby zmniejszyć rozszerzone pory? To moja zmora ;/ Pozdrawiam Wszystkie Dziewczyny ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co do przechowywania toniku to na razie Ci nie powiem..ja mam dzisiaj dopiero 3 dzień..i jutro zrobię nowy ale tak z połowy szklanki, żeby nie marnowac ![]() Cytat:
![]()
PM 2013 ![]() zapuszczam włosy ... 51cm cel-> 70 cm Edytowane przez 91moniaa161 Czas edycji: 2011-06-02 o 15:46 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
To jaką datę wyznaczamy? Do 1 lipca?
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() jeśli macie jakieś dodatkowe propozycje co do "dietki" piszcie ![]()
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
też chętnie się przyłączę do dyskusji...
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Cytat:
Myję twarz mydełkiem protex (fajnie wysusza pryszczole) Nie ufam żadnym żelom do mycia twarzy ![]() Krem nivea odświeżający. Tonik Lirene (moje niedawne odkrycie ![]() ![]() ![]() Na przebarwienia stosuję Excipial pigmentcreme z apteki, jak dla mnie super, niestety dostępny w dwóch wersjach kolorystycznych - jasnej i ciemnej więc nie każdy dopasuje mi akurat jasny jest idealny, ewentualnie można kupić oba i mieszać ![]() W ogóle to panuje zasada dla cery trądzikowej -> im mniej kosmetyków tym lepiej ale weź i nie używaj... ![]() ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Zapomniałam dodać Brevoxylu ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:21.