|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
garnier ambre solaire spf 30
Witam
Kupilam dzisiaj w irlandii kremik garniera ambre solaire spf 30. W opisie jest napisane ze jest "non-greasy" ![]() ![]() Ale do rzeczy! Otoz ekspertem nie jestem dlatego podaje sklad tego kremu: aqua/water, octocrylene, propylene glicol,c12-15 alkyl benzoate, glycerin, alcohol denat,cyklohexasiloxane, drometrizole trisiloxan, butyl methoxybenzenoylmethane, ethylhexyltriazone, talc, cyclopentasiloxane, tocopherol, hydroxyisohexyl 3-cyklophexen, carboxaldehyde, steric acid, peg/ppg-18/18 dimethicone, ethylhexylglycerin,trieth aolamine, limonene, pentasodium ethylenediamine tetramethylene, phosphonate, linalool, benzyl salicylate, alpha-isomethyl, ionone, acrylates/c10-30 alkyl acrylate crosspolymer, sorbitol, titanium dioxide,buthylphenyl, methylpropional, citronellol, citral, aluminium starch, octenylsuccinate,aluminiu m hydroxide, coumarin i jeszcze jakies 4 ale jakies fragrances ![]() dolaczam zdjecie zrobione na szybko dodam jeszcze ze koszt niezbyt wysoki bo zaplacilam za niego 7,15 Euro za 75 ml z tego co widze to krem ten zawiera parsol takze gryzie sie niestety z wiekszoscia podkladow i pudrow... jakies opinie co do skladu? badz moze ktos uzywal? pierwsze wrazenia moje hmm sama nie wiem bo to moje pierwsze doswiadczenie z kremem z jakimkolwiek wiekszym filtrem niz spf 8 ![]() na pewno nie jest do konca tak jak napisal produent ze jest "non-greasy" ale wydaje mi sie ze latwo sie da to zamaskowac dostepnymi pudrami i podkladami ![]()
![]() |
#2 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: garnier ambre solaire spf 30
Cytat:
Na twarz za słaby faktor, i nie wiadomo jaka ochrona UVA. Powinien się nadać na ciało. Kiedyś używałam Garnierów i pamiętam, że były przyjemne w użyciu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
dzieki
![]() co do wielkosci faktora to nie zalezy mi na 50 od razu wlasnie taki chcialam na poczatek przygody z filtrami ![]() ale interesujaca mnie kwestia jest to czy jesli naloze podklad ktory zawiera talk i inne substancje uznawane za dezaktywatory filtrow to czy ochrona sloneczna tego kremu ulegnie duzemu zmniejszeniu?
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
wtedy pod względem ochrony przed UVA będzie trzeba liczyć tylko na Mexoryl. jeśli nałożysz odpowiednia ilość filtra, nie zetrzesz go później i nie masz problemów typu przebarwienia posłoneczne, to powinna być to wystarczajaca ochrona przed UVA (czyli nie najwyższa z możliwych, ale niezła).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
hmm,
z tego co widzę, to on specjalnie do twarzy jest. Napisz wrażenia, jak się wchłania itp |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
witam
Na razie nie ma wielkich wrazen bo stosuje o dopiero od 2 dni ![]() ![]() Musze go jeszcze przetestowac w ekstremalnych warunkach czyli albo wielkim upale albo w pracy (a pracuje na kuchni gdzie jest parno i goraco) wtey napisze cos wiecej Podsumowujac - poki co calkiem pozytywne pierwsze wrazenie ![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
mewcia kładąc na ten filtr podkład i zwykły puder destablizujesz filtry i osłabiasz ochronę UV.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
zakupilam juz niegryzacy sie podklad i mam wreszcie skrobie efekt idealny!zero swiecenia nawet w niezlym goracu. nic nie splywa nic sie nie wazy
![]() poza tym zauwazylam ze jak krem sie dobrze wchlonie to nie powoduje zbytniego swiecenia (wczesniej z braku czasu nakladalam wszystko niemalze jedno po drugim - wiem wiem moj blad przynaje sie ![]() ![]() jestem pod wielkim wrazeniem! fakt ze faktor tez nie jest oszalamiajacy ale porownalam go z atheliosem XL LRP i ten to dopiero żarówa ![]()
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
po dluzszym stosowaniu moge zdecydowanie polecic! krem sprawdza sie idealnie
![]() ![]() ma jednak powazny minus - nie ma go w Polsce ![]()
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Czy jest jakaś róznica pomiedzy mleczkiem nawilzającym opisywanym na KWC, a mleczkiem ultranawilzającym?
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:20.