Chory związek ? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-05-04, 15:54   #1
natt17
Raczkowanie

Chory związek ?

Nie wiem już co mam robić. Ciągle tylko nad jednym się zastanawiam. Czy jest sens dalej z nim być.

Problem jest w tym że od jakiegoś czasu mnie w ogóle nie słucha. Kiedyś było inaczej, słuchał mnie, dbał o mnie, nie dogadywał mi wiedziałam że go kocham a teraz.. Robi sobie co chce ( jak spyta mnie o zdanie to i tak po swojemu zrobi ). Proszę żeby do mnie przyjechal to słyszę tylko ze nie ma czasu bo albo ma naukę [ po czym na wieczór wychodzi gdzieś ], idzie na mecz, trening albo do kolegów. Przyjeżdza tylko wtedy kiedy jemu pasuje. W sobie w ogóle nie widzi winy tylko we mnie. Ja niczego nie mogę a on wszystko. Wiem że lubi sobie wypić a mnie to wkurza i proszę go żeby już nie pił to udaje że nie słyszy a sam ode mnie wymaga żebym nie paliła papierosów. Jak tu nie palić jak mnie ciągle wkurza takim zachowaniem? Czemu to ja mam go posłuchać? Często jest tak jak jest z kolegami i dzwonie to pokazuje mi że mu przeszkadzam i obiecuje że potem zadzwoni chociaż ja wiem ze tego nie zrobi. Nawet nie stać go żeby napisać głupiego sms. Niedługo będzie 2 lata.. Jakiś rok temu mnie w pewnym sensie zdradził bo sobie chodził za rękę, przytulał się z inną na jakimś festynie. Potem na mojej 18stce niby przez przypadek dotknął za piersi moja koleżankę jak tańczyli [ dowiedziałam się o tym jakiś miesiąc później ] . Wybaczyłam mu to wszystko.. Po jakiejś kłótni się ‘ rozstaliśmy ‘ i zaczełam się spotykać z kolegą którym wcześniej pisałam i doszło do tego że się całowaliśmy itd. ( Kilka razy się tak powtarzało że chciałam z nim zerwać i iść do tego kolegi ale coś mnie trzymało przy nim :/ ) W końcu wróciłam do niego i jak mu to powiedziałam to miał wielkie pretensje a przecież nie byliśmy wtedy razem. Najgorsze jest to że często zmusza mnie do seksu.. Nie rozumie tego że ja nie chce, że nie mam ochoty. Coraz bardziej mnie odpycha to i nie lubię tego robić ale pare razy było tak że odpuszczałam bo nie chciałam kłótni :/ Kilka razy chcieliśmy zerwać ale i tak byliśmy dalej razem. Może dlatego że ja się bałam że będę sama,że mi nikt nie pomoże? Nie wiem może już mu nie zależy bo kiedyś był zupełnie inny. Tylko czemu tego nie powie? Miał ktoś z was podobną sytuację? Jak mam mu przemówić do rozumu żeby się zmienił bo ja już nie mam pojecia jak do niego dotrzeć.

Edytowane przez natt17
Czas edycji: 2011-05-04 o 16:43
natt17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-04, 15:58   #2
madana
Zakorzenienie

Dot.: Chory związek ?

No chory, a już seks "dla świętego spokoju" - chore podwójnie.
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-04, 15:59   #3
Diversification
Rozeznanie

Wybacz, nie doczytałam do końca, bo po kilku pierwszych zdaniach mogę stwierdzić, że Wasz związek to fikcja. Kiedyś może i był, ale to przeszłość.

61 kg - ... - 50 kg
dam radę!

Diversification jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-04, 16:00   #4
natt17
Raczkowanie

Widocznie to tylko przyzwyczajenie a nie miłość.
Stary 2011-05-04, 16:07   #5
shikutaka
Raczkowanie

Na to wygląda. Weź sprawy w swoje ręce i jeśli mówisz sama, że to tylko przyzwyczajenie to zakończ to, co kiedyś i tak się rozleci. A po drodze może stać się jeszcze wiele krzywdy.

"Być kobietą to strasznie trudne zajęcie, bo polega głównie na zadawaniu się z mężczyznami."
shikutaka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-04, 16:08   #6
klempaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natt17 Pokaż wiadomość
Nie wiem już co mam robić. Ciągle tylko nad jednym się zastanawiam. Czy jest sens dalej z nim być.

Problem jest w tym że od jakiegoś czasu mnie w ogóle nie słucha. Kiedyś było inaczej, słuchał mnie, dbał o mnie, nie dogadywał mi wiedziałam że go kocham a teraz.. Robi sobie co chce ( jak spyta mnie o zdanie to i tak po swojemu zrobi ). Proszę żeby do mnie przyjechal to słyszę tylko ze nie ma czasu bo albo ma naukę [ po czym na wieczór wychodzi gdzieś ], idzie na mecz, trening albo do kolegów. Przyjeżdza tylko wtedy kiedy jemu pasuje. W sobie w ogóle nie widzi winy tylko we mnie. Ja niczego nie mogę a on wszystko. Wiem że lubi sobie wypić a mnie to wkurza i proszę go żeby już nie pił to udaje że nie słyszy a sam ode mnie wymaga żebym nie paliła papierosów. Jak tu nie palić jak mnie ciągle wkurza takim zachowaniem? Czemu to ja mam go posłuchać? Często jest tak jak jest z kolegami i dzwonie to pokazuje mi że mu przeszkadzam i obiecuje że potem zadzwoni chociaż ja wiem ze tego nie zrobi. Nawet nie stać go żeby napisać głupiego sms. Niedługo będzie 2 lata.. Jakiś rok temu mnie w pewnym sensie zdradził bo sobie chodził za rękę, przytulał się z inną na jakimś festynie. Potem na mojej 18stce niby przez przypadek dotknął za piersi moja koleżankę jak tańczyli [ dowiedziałam się o tym jakiś miesiąc później ] . Wybaczyłam mu to wszystko.. Po jakiejś kłótni się ‘ rozstaliśmy ‘ i zaczełam się spotykać z kolegą którym wcześniej pisałam i doszło do tego że się całowaliśmy itd. ( Kilka razy się tak powtarzało że chciałam z nim zerwać i iść do tego kolegi ale coś mnie trzymało przy nim :/ ) W końcu wróciłam do niego i jak mu to powiedziałam to miał wielkie pretensje a przecież nie byliśmy wtedy razem. Najgorsze jest to że często zmusza mnie do seksu.. Nie rozumie tego że ja nie chce, że nie mam ochoty. Coraz bardziej mnie odpycha to i nie lubię tego robić ale najczęściej było tak że odpuszczałam bo nie chciałam kłótni :/ Kilka razy chcieliśmy zerwać ale i tak byliśmy dalej razem. Może dlatego że ja się bałam że będę sama,że mi nikt nie pomoże? Nie wiem może już mu nie zależy bo kiedyś był zupełnie inny. Tylko czemu tego nie powie? Miał ktoś z was podobną sytuację? Jak mam mu przemówić do rozumu żeby się zmienił bo ja już nie mam pojecia jak do niego dotrzeć.

Ale niby czemu on ma się zmienić? Jemu jest dobrze tak jak jest- a że Tobie fajnie byc przestało jakis czas temu jego jak widać mało obchodzi....

Śledź też pies! - blogujemy

klempaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-04, 16:08   #7
natt17
Raczkowanie

Tylko że boje się że będę żałować tego :/
Stary 2011-05-04, 16:09   #8
klempaa
Zakorzenienie

Cytat:

TAKIEGO czegoś (bo związkiem to ciezko nazwac) miałabys żałować?

Śledź też pies! - blogujemy

klempaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-04, 16:11   #9
natt17
Raczkowanie

Eh.. nie wiem już sama czego chce..
Stary 2011-05-04, 16:12   #10
201803290936
Konto usunięte

Ale o jaki związek chodzi? Szukam i szukam, czytam i nie mogę znaleźć.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-04, 16:12   #11
madana
Zakorzenienie

Cytat:
- tylko powiedz mi, CZEGO, no czego można tu żałować?
Stary 2011-05-04, 16:14   #12
natt17
Raczkowanie

Jemu widocznie tak odpowiada bo mówi że mnie kocha itd. Wszystko ma i jest mu dobrze ale to ja zawsze przesadzam.
Stary 2011-05-04, 16:14   #13
srebrnykot
stary jednooki dachowiec

Cytat:

Problem jest w tym że od jakiegoś czasu mnie w ogóle nie słucha. Kiedyś było inaczej, słuchał mnie, dbał o mnie, nie dogadywał mi wiedziałam że go kocham a teraz.. Robi sobie co chce ( jak spyta mnie o zdanie to i tak po swojemu zrobi ). Proszę żeby do mnie przyjechal to słyszę tylko ze nie ma czasu bo albo ma naukę [ po czym na wieczór wychodzi gdzieś ], idzie na mecz, trening albo do kolegów. Przyjeżdza tylko wtedy kiedy jemu pasuje. W sobie w ogóle nie widzi winy tylko we mnie. Ja niczego nie mogę a on wszystko. Wiem że lubi sobie wypić a mnie to wkurza i proszę go żeby już nie pił to udaje że nie słyszy a sam ode mnie wymaga żebym nie paliła papierosów. Jak tu nie palić jak mnie ciągle wkurza takim zachowaniem? Czemu to ja mam go posłuchać? Często jest tak jak jest z kolegami i dzwonie to pokazuje mi że mu przeszkadzam i obiecuje że potem zadzwoni chociaż ja wiem ze tego nie zrobi. Nawet nie stać go żeby napisać głupiego sms. Niedługo będzie 2 lata.. Jakiś rok temu mnie w pewnym sensie zdradził bo sobie chodził za rękę, przytulał się z inną na jakimś festynie. Potem na mojej 18stce niby przez przypadek dotknął za piersi moja koleżankę jak tańczyli [ dowiedziałam się o tym jakiś miesiąc później ] . Wybaczyłam mu to wszystko.. Po jakiejś kłótni się ‘ rozstaliśmy ‘ i zaczełam się spotykać z kolegą którym wcześniej pisałam i doszło do tego że się całowaliśmy itd. ( Kilka razy się tak powtarzało że chciałam z nim zerwać i iść do tego kolegi ale coś mnie trzymało przy nim :/ ) W końcu wróciłam do niego i jak mu to powiedziałam to miał wielkie pretensje a przecież nie byliśmy wtedy razem. Najgorsze jest to że często zmusza mnie do seksu.. Nie rozumie tego że ja nie chce, że nie mam ochoty. Coraz bardziej mnie odpycha to i nie lubię tego robić ale najczęściej było tak że odpuszczałam bo nie chciałam kłótni :/ Kilka razy chcieliśmy zerwać ale i tak byliśmy dalej razem. Może dlatego że ja się bałam że będę sama,że mi nikt nie pomoże? Nie wiem może już mu nie zależy bo kiedyś był zupełnie inny. Tylko czemu tego nie powie? Miał ktoś z was podobną sytuację? Jak mam mu przemówić do rozumu żeby się zmienił bo ja już nie mam pojecia jak do niego dotrzeć.
Ja bym nie próbowała dotrzeć, tylko poszukała sobie innego faceta.

Nie szanuje Cię, ignoruje Twoje zdanie, wymusza seks, podrywa inne kobiety, permanentnie nie ma dla Ciebie czasu. Co Ty masz z takiego związku?
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
srebrnykot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-04, 16:17   #14
natt17
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez srebrnykot Pokaż wiadomość
Ja bym nie próbowała dotrzeć, tylko poszukała sobie innego faceta.

Nie szanuje Cię, ignoruje Twoje zdanie, wymusza seks, podrywa inne kobiety, permanentnie nie ma dla Ciebie czasu. Co Ty masz z takiego związku?
No właśnie chyba nic. Jak u mnie jest to jest inny, czasami sprzeczamy się ale potem dogadujemy się ale jak wróci do domu to zupełnie inny. On podejmuje decyzje i koniec.
Stary 2011-05-04, 16:18   #15
shikutaka
Raczkowanie

Mu jest tak wygodnie. Gdy mu się nudzi, to pędem do Ciebie. I wie, że mu te jego grzechy wybaczasz...

"Być kobietą to strasznie trudne zajęcie, bo polega głównie na zadawaniu się z mężczyznami."

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-04, 16:19   #16
bluebluesky
Zakorzenienie

Dziecko, miej troche szacuknku do siebie i wywal tego smiecia ze swojego zycia.
Stary 2011-05-04, 16:20   #17
madana
Zakorzenienie

Cytat:
Jemu widocznie tak odpowiada bo mówi że mnie kocha itd. Wszystko ma i jest mu dobrze ale to ja zawsze przesadzam.
- serio uważasz, że TAK wygląda miłość???? To, że ci mówi, nie znaczy, że kocha, może uważa, że to konieczne słow-klucz, aby dobrać się do twoich majtek.
Stary 2011-05-04, 16:20   #18
natt17
Raczkowanie

Ciągle mam głupią nadzieje że się zmieni :/ że będzie jak kiedyś :/ wkurza mnie już to wszystko bo nie umiem zerwać do chole**! :/
Stary 2011-05-04, 16:22   #19
srebrnykot
stary jednooki dachowiec

Cytat:
Ciągle mam głupią nadzieje że się zmieni :/ że będzie jak kiedyś :/ wkurza mnie już to wszystko bo nie umiem zerwać do chole**! :/
To postaw mu ultimatum: albo zaczynasz natychmiast (!) mnie szanować, liczyć się z moim zdaniem i traktować jak partnerkę, albo możesz sobie szukać kogoś innego.

Edit: z tym, że zakładam konsekwencje. Pierwsze złamanie reguły - koniec związku. Bez rzucania słów na wiatr. Dawałaś już wiele szans, ta może ostatecznie być ostatnią, ale nie jedną z wielu kolejnych, bo to do niczego nie prowadzi.
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski

Edytowane przez srebrnykot
Czas edycji: 2011-05-04 o 16:24
srebrnykot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-04, 16:22   #20
madana
Zakorzenienie

No to nie zerwiesz, musisz być szczęśliwa? Nie musisz, możesz być z kimś takim i naiwnie wierzyć, że tak wygląda miłość, bo chłopaczek od czasu do czasu ci to powie.Masz zero, po prostu zero szacunku do samej siebie.
Stary 2011-05-04, 16:23   #21
shikutaka
Raczkowanie

Najgorzej się zdecydować. Nam się łatwo mówi, ale Ty zdecydowanie musisz zacząć działać.

Stary 2011-05-04, 16:26   #22
natt17
Raczkowanie

Tak jasne w ogóle nie mam. To że jest dla mnie trudne z nim zerwać bo długo z nim jestem to od razu że szacunku nie mam. Na bank.

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Cytat:
Napisane przez shikutaka Pokaż wiadomość
Najgorzej się zdecydować. Nam się łatwo mówi,
dokładnie..
Stary 2011-05-04, 16:28   #23
Kate221o
Przyczajenie

GG do Kate221o

Z tego co napisałaś wywnioskowałam, że jesteś bardzo młoda. Więc na bank kogoś znajdziesz.
Ogólnie uważam, że to nie jest związek tylko przyzwyczajenie i strach przed samotnością.
Chociaż powiem Ci, że byłam w podobnej sytuacji tyle,że nasz związek trwał 2,5 roku. O 2 lata za długo :P Potem byłam sama dość dłuższy czas i przyznam, że ta samotność pomogła mi. Dowiedziałam się czego w życiu chce, jakiego faceta szukam itd itp. Oczywiście na randki się umawiałam, ale nie mogłam trafić na "tego jedynego". W sumie to randkowanie bardzo mi pomogło, gdyż poznałam wiele złych cech u facetów, których jeszcze nie znałam no i dobrych. Tych dobrych było dużo mniej :P
Po roku poszukiwań trafiłam szczęśliwie
Więc nie bój się i walcz o szczęście
Kate221o jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-04, 16:30   #24
shikutaka
Raczkowanie

Musisz podjąć "męską" decyzję. Trzymam kciuki.

Stary 2011-05-04, 16:33   #25
natt17
Raczkowanie

Musze się w końcu ogarnąć i sama decydować o swoim życiu bo wiem że tak nie może być!
Stary 2011-05-04, 16:34   #26
madana
Zakorzenienie

nie masz- za grosz.
Stary 2011-05-04, 16:36   #27
No Future
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez srebrnykot Pokaż wiadomość
To postaw mu ultimatum: albo zaczynasz natychmiast (!) mnie szanować, liczyć się z moim zdaniem i traktować jak partnerkę, albo możesz sobie szukać kogoś innego.

Edit: z tym, że zakładam konsekwencje. Pierwsze złamanie reguły - koniec związku. Bez rzucania słów na wiatr. Dawałaś już wiele szans, ta może ostatecznie być ostatnią, ale nie jedną z wielu kolejnych, bo to do niczego nie prowadzi.
Zgadzam się.

Jeśli się nie poprawi, to nie zasługujesz na niego. Każda kobieta zasługuje na kogoś kto będzie ją szanował, a nie traktował ją jak jakąś zabawkę... Przychodzi do ciebie tylko wtedy gdy mu pasuje, gdy się nudzi. Może mu chodzi tylko o seks?
No Future jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-04, 16:38   #28
natt17
Raczkowanie

Madana: Super. Tobie już podziękuje za rade.

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

Cytat:
Napisane przez No Future Pokaż wiadomość
Może mu chodzi tylko o seks?
Nie wydaje mi się, bo teraz na razie nic takiego nie ma miejsca.. ale kiedyś miało.
Stary 2011-05-04, 16:38   #29
Clemence
Zakorzenienie

No szczerze to ja nie mam słow.
Jak mozesz tak się dawać?!Nie chcesz seksu a robisz to z facetem?
OGARNIJ SIĘ. Ręce mi opadają.. Nie chcesz byc w zwiazku a ciagniesz go i po co ? Koles normalnie CIĘ ignoruje! robi z Tobą co chce ,a Ty dalej ciagniesz temat.Nie chcesz seksu,idziesz do lozka.. No dziewczyno błagam!
Niszczysz sobie zycie ,charakter i wszystko co mozliwe.Jak pragniesz tak dalej no to dalej z nim bądz..

'But know this...I'm only judged by one Power, and I serve HIM.. !

<3
Clemence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-04, 16:42   #30
natt17
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Clemence Pokaż wiadomość
No szczerze to ja nie mam słow.
Jak mozesz tak się dawać?!Nie chcesz seksu a robisz to z facetem?
OGARNIJ SIĘ. Ręce mi opadają.. Nie chcesz byc w zwiazku a ciagniesz go i po co ? Koles normalnie CIĘ ignoruje! robi z Tobą co chce ,a Ty dalej ciagniesz temat.Nie chcesz seksu,idziesz do lozka.. No dziewczyno błagam!
Niszczysz sobie zycie ,charakter i wszystko co mozliwe.Jak pragniesz tak dalej no to dalej z nim bądz..
Nie chodzi mi o to że ciągle robie to co on chce! bo nie bede robic cały czas tego na co on ma ochote. :/
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości