![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() utwory-piosenki o milosci
Dziewczyny, poszukuje fajnych utworow oczywiście o milości (szczesliwej), które moglyby byc podkladem do reportazu ze ślubu i wesela, musze dostarczyc kamerzyście, aby pozniej wszystko fajnie zmontowal i wykorzystal je na wstepie do nagranie z uroczystości, licze na wasza pomoc,
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: utwory-piosenki o milosci
Może troszke Ci pomogę, moje propozycje: cool and the gang - cherish the love, Roxette - It must have been love, Barbara Streisand - Woman In Love, Beverly Craven - Promise Me, Bon Jovi - I Will Love You Always, Celion Dion - I'm Your Lady, Chris de Burgh Lady in red, Elton John - Sacrifice, Foreigner (nie wiem czy to nazwa wykonawcy?)- I Wanna Know What Love Is, Glenn Medeiros - Nothing's Gonna Change My Love For You, Take My Breath Away - piosenka z filmu Top Gun nie znam wykonawcy, Maria McKee - Show Me Heaven, Michael Bolton - When A Man Loves A Woman, Righteous Brothers - Unchained Melody - z filmu Ghost, Roxette - Listen To Your Heart, Toni Braxton - Unbreak My Heart, Wet Wet Wet - Love Is All Around, Vaya Con Dios - What's A Woman..., Toni Braxton - Unbreake My Heart
To chyba tyle, tytuły moze nie zawsze są dokładne ale ja mam tak zapisane na kompie, może coś ci przypadnie do gustu, dodam, że sama część tych piosenek miałam wykorzystane przy nagraniu ze ślubu. Pozdrawiam, agi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Eeeee.... ale mimi123 chodziło o piosenki o SZCZĘŚLIWEJ miłości. Propozycja Roxette - "It must have been love" jest totalnie nie na miejscu! Bon Jovi "Always" to samo. "Unchained Melody" to też piosenka o uczuciu, które co prawda trwa, ale nie może już być odwzajemnione i o potwornej tęsknocie. Reszty, prawdę mówiąc, nie znam zbyt dobrze, więc się nie wypowiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
No może i masz racje, ale nie przesadzajmy, wydaje mi sie ze chodzi tu bardziej o melodie niz o tekst, wątpie, aby ktokolwiek oglądający nagranie ze slubu i wesela wsluchiwał się w tekst, raczej bedzie zwracał uwagę na młodą parę a podkład muzyczny powinien jedynie fajnie uzupełniać obraz i tworzyc romantyczny nastroj, a większość nastrojowych piosenek ma raczej "smutny" tekst, poza tym sama, jak juz pisalam mialam czesc z tych utworów na slubnym nagraniu i nie uwazam aby to źle wyszło. Ponadto często kamerzysta wykorzystuje raczej podkład muzyczny bez tekstu (tak było np. u mnie) i wszystko gra. A poza tym decyzja i tak nalezy do mimi wiec koniec tych wywodów i powodzenia na ślubie!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
ja składam piosenki dla pana od video i mam takie:
Celine Dion Tout L'or Des Hommes Ti amo Natasha St Pier - Tant que c'est toi. Sara Conor - Skin On Skin Just one last dance Westlife - Mandy Westlife- To By Loved Tyle chcialem ci dać-Univers? Reni Jusis- Kiedys cie znajde (to na poczatek-bo maja byc zdjęcia a dzieciństwa) mysli i Slowa-Bajm Kolysanka Farby i Ave Maria Pan Video sam zdecyduje co wybrac, bo wszystko sie nie zmieści Ale potrzebuje jeszcze same melodie bez słów, macie takie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Agi.TH: Spoko, każdy robi jak uważa. Przy czym jest tyle pięknych piosenek o szczęśliwej miłości, że chyba warto po nie sięgnąć. Może nie są wybitnie "na topie", ale można skorzystać z repertuaru Withney Houston, Bryana Adamsa, czy Dido (akurat na pewno bardziej na czasie, niż wspomniana wcześniej dwójka). Piosenka Celine Dion "I`m alive" również moim zdaniem sprawdziłaby się w roli podkładu pod tego typu reportaż
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
no a ja polecam utwór Kancelaryi - Zabiorę cię
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny a czy mogłybyście mi przesłaś na skrzyneczkę takie różne pioseneczki bo nie mam nic a nie potrafię ściągać z internetu. Pliiiiiiisssss
![]() ![]() ![]()
![]() |
#9 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
może tak:
Alicia Keys-Butterflies Anastacia-You'll Never Be Alone Dido-Life for rent Edyta Bartosiewicz-Miłość jak ogień Edyta Bartosiewicz-Ostatni J.Lo-Alive J.Lo-Baby I love You! J.Lo-I, Love Kasia Kowalska-Prowadź mnie Madonna-Nothing Fails Madonna-Intervention Madonna-X-static_Process Pink-Love song Virgin-Nie zawiedź mnie Wilki-Fajnie, że jesteś |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Dzieki dziewczyny, buziaki!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Tak na szybko to przychodzi mi do głowy „Dream a little drem of me” - jest kilku wykonawców - The Mammas and The Pappas (lub sama Mama Cass), Louis Armstrong, Duke Ellington…
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Pewno że chce wszystko jak leci o miłości i polskie pioseneczki jakbyś miała to też chętnie przyjmę
![]() ![]() ![]() alabasterek@gazeta.pl
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Ja proponuję I finally found someone - B. Straisend i B. Adams. Piękna melodia i słowa.
I Finally Found Someone BA: I finally found someone, who knocks me off my feet; BA: I finally found the one who makes me feel complete... Barbra: It started over coffee, we started out as friends; Barbra: It's funny how from simple things; the best things begin... BA: This time is different; Barbra: la la la la BA: It's all because of you!.. BA: It's better than it's ever been; Together: Cuz we can talk it through; Barbra: My favorite line was "Can I call you sometime?"; Barbra: It's all you had to say... Together: To take my breath away... Together: This is it! Together: Oh, I finally found someone; Together: Someone to share my life; Together: I finally found the one - to be with every night; Barbra: Cause whatever I do BA: It's just got to be you! Together: My life has just begun, I finally found someone... BA: Did I keep you waiting? Barbra: I didn't mind BA: I apologize Barbra: Baby, that's fine BA: I would wait forever Together: Just to know you were mine; BA: Ya Know - I love your hair... Barbra: Are you sure it looks right? BA: I love what you wear... Barbra: Isn't it too tight? BA: You're exceptional! Together: I can't wait for the rest of my life... Together: Oh This Is It! Together: I finally found someone; Together: Someone to share my life, Together: I finally found the one; to be with every night... Barbra: Cause whatever I do BA: It's just got to be you Together: My life has just begun; I finally found someone... Barbra: And whatever I do. BA: It's just got to be you! Barbra: My life has just begun... Together: I finally found someone...
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
ubieglas mnei Koculek
![]() ![]() ![]() Oczywiscie tylko wtedy jesli dobrze wykonana ![]() ssmoki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
choć raz mi się udało kogoś ubiec
![]()
![]() |
#17 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" ![]() "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" ![]() W i N -córeczki mamusi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
A może Eric Clapton "beutiful evening"... lub Universe "Zostań ze mną"...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
no więc ja też skromnie dołącze moją prośbę
![]() ![]()
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Utwory-piosenki o miłości
Znam piękną muzykę idealnie sie wlasnie do tego celu nadającą
![]() Oczywiście mój ukochany Bryan Adams &Barbara Streisand - I Finally Found Someone ale ktos juz to proponował ![]() ![]() ![]() ![]() BUZIACZKI ![]() ![]() ![]() ![]() Kenny G & David Foster - The Wedding Song ![]() A na koniec taśmy Richard Marx - Power Of You And Me ![]() Oczywiscie jesli lubi sie taka muzyczke ![]() Everybody's talking, the world is goin' round Rumors are flying all over the town How could a stranger know what's still a mystery to me I don't know what to call it I don't know what it is I only know for certain I've never felt like this And, baby, it's the one thing I can believe There's nothing I fear in this life Long as I've got you by my side Chorus We're mighty as a hurricane, tougher than stone Stronger than anything I've ever known One look at us together anybody could see There ain't nothin' that can stand up to The power of you and me We're only good together, no good on our own Everything about you feels just like home Before you I don't remember how I got along You are the spark to my flame The only one that burns in your name Chorus So mayn souls searching for What we're holding right in our hands You're the woman that makes me a better man Chorus Po raz drugi Richard Marx - The Edge Of Forever No one can decide When lightning will strike And everything falls into place But lately it seems When you're in my dreams I find that I don't want to wake I wanna slowly Unlock the mystery I wanna make love I wanna make history Chorus With you I see a lifetime with you And if one thing is true It's that God knew someday I'd be standing On the edge of forever with you I'm ready to fall To give you my all Cause you're everything I'll ever want It's amazing to me How far we can see Our horizon goes on and on I wanna slowly Unlock the mystery I wanna make love I wanna make history Chorus And when I'm shivering Your body will be my blanket And then I'm drifting, baby You'll be my anchor Chorus LeAnn Rimes - Looking Through Your Eyes właśnie mi sie włączyła na winampie i uważam ze jest śliczna ![]() Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2007-09-05 o 22:13 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Czesc czy ja tez mogę się dołączyć z prośba o przesłanie mi tych piosenek na moj adres koniczynka_k@interia.pl z góry Wam już dziękuję
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
LONESTAR - AMAZED posłuchajcie tylko, podaje linka: http://www.minibite.com/passion/amazed.htm
na tej stronie na pewno znajdziecie mnostwo innych rownie cudnych piosenek ![]()
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
A jakieś polskie piosenki?
Ja proponuję "Taka miłość" Michała Bajora- słyszałam ją jako podkład na filmie koleżanki oraz utwór Kiljańskiego i Kayah ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
najładniesza piosenka o miłości nosi tytuł "chce tu zostać " niestety niepaniętam nazwy zespołu jak sobie przypomne to napisze
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" ![]() "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" ![]() W i N -córeczki mamusi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Polecam rownież "Kiedy patrzysz na mnie" - R.Chojnacki: ![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Celine Dion - My heart will go on
Wet wet wet - Love is all around me
![]() |
#30 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no chyba bym zamordowała muzyków, dobrze, ze jakoś wam się udało z tego wybrnąć ;] nie wyobrażam sobie jak niektóre pary maja np przygotowany cały układ do danej piosenki a tu nagle takie zaskoczenie ![]() ciesze się że się wszystko udało ![]() buziaki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:13.