Szpital MSWiA czy BARLICKI wŁodzi KRZYWA PRZEGRODA - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-09-26, 08:46   #1
MałgosiaRybka
Przyczajenie

Szpital MSWiA czy BARLICKI wŁodzi KRZYWA PRZEGRODA

WITAM
Mam pytanie czy ktoś miał operację krzywej przegrody w szpitalu MSWiA lub im. Barlickiego w Łodzi???? A może operację noska poprostu???
Chciałam zapytać konkretnie o opiekę i efekty????
Ja decyduję się na operację ale nie wiem który wybrać szpital.

Najlepsze jest to ze w Barlickim będzie to oddział CHIRURGII PLASTYCZNEJ i tu poinformowano mnie ze kształt noska moze się poprawić!!!
W MSWiA operacja mozliwa będzie na oddziale OTOLARYNGOLOGII i tu poinformowano mnie że kształt noska się nie zmieni......

Co wybrać

Mam nadzieje że KTOŚ pomoże mi dokonać właściwego wyboru
Pozdrawiam
MałgosiaRybka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-24, 14:36   #2
MałgosiaRybka
Przyczajenie

Dot.: Szpital MSWiA czy BARLICKI wŁodzi KRZYWA PRZEGRODA

Witam
Dziś byłam w poradni Chirurgii plastycznej w szpitalu im. Barlickiego.
Operacje bede miała w marcu 2008, i zapytałam o dodatkowa plastykę noska...koszt 2 tysiące zł....ale nie wiem czy dobrze robię decydując się na tą klinikę..jeśli ktoś miał w Barlickim prostowanie przegrody lub plastykę...prosze odezwijcie się...nie wiem co o tym myśleć...oględało mój nosek dwóch lekarzy...jeden miły..drugi trudno stwierdzić ale bardziej mi zależy na ocenie ich kwalifikacji...najlepiej gdy ocena oparta jest na doświadczeniu własnym...jeśli chodzi o dodatkową, płatną plastykę to musze udać się do kierownik oddziału chirurgii i od niej dowiem się wszystkiego

Mam nadzieje że KTOŚ odpowie na mój post i poradzi co mam zrobić.....POZDRAWIAM WSZYSTKICH!!!!!!!!!!!!!!
Stary 2007-10-24, 21:15   #3
MałgosiaRybka
Przyczajenie

To jest link do stronki o klinice w szpitalu im. Barlickiego: http://www.chirurgiaplastyczna.wlodzi.com/....może ktoś coś o niej wie????? o lekarzach którzy tu pracują????
Stary 2007-11-05, 10:27   #4
xMartinix
Przyczajenie

Exclamation Dot.: Szpital MSWiA czy BARLICKI wŁodzi KRZYWA PRZEGRODA

Witam, ja wyszłam właśnie w tamten piątek z Barlickiego, byłam na oddziale Chirurgii Plastycznej. Miałam robioną resekcje i repozycje przegrody nosowej, ściecie garbu grzbietu i osteotomię poczwórną. Czyli tłumaczac w skrócie przegrodę i garbek z nosa.
Dziś byłam na zdjęciu gipsu z noska i cóż mogę powiedzieć... Co do oddychania to wcześniej nie miałam jakiś duzych problemów z tym, lecz zdecydowałam się na zabieg gdyż słyszałam,że z wiekiem będzie mi się ten stan pogarszac. Teraz mam jeszcze strupki w nosie i różne wydzieliny, czuje ogolnie ze coś tam mi zalega,ale nie moge tego wydmuchać, na szczęście pomagają kropelki sulfarinol. więc o oddychaniu pewnie będe mogła sie wypowiedzieć za jakieś dwa tygodnie, podobnie z resztą jak o kształcie mojego nosa. Gdyż teraz jest spuchnięty, troche taki "nie mój", garbek się zmniejszył znacznie,ale nie mogę powiedzieć że nos jest całkowicie prosty. Nie wiem co będzie później... Poczekamy zobaczymy.

Jeśli ktoś chce wiedzieć coś więcej mogę podzielić się wiedzą na temat całego "incydentu szpitalnego" czyli samego zabiegu jak i czasu wkrótce po nim

Pozdrawiam i życze udanych zabiegów
xMartinix jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-06, 08:19   #5
MałgosiaRybka
Przyczajenie

DO xMartinix

Cześć!!!!!!

Już myślałam że nikt nie odpowie na mojego posta przede wszystkim mam nadzieje ze ciut lepiej sie czujesz a efekty operacji będą dla Ciebie pozywtywną niespodzianką
Oczywiście że mam pytania
Powiedz mi jeśli możesz ja załatwiałaś pobyt w szpitalu barlickim...czy na NFZ czy prywatnie...czy może w sposób łączony: przegroda na NFZ a garbek prywatnie
Jeśli moge zapytać o koszt jaki poniosłaś jeśli robiłaś "plastykę nosa" jesli tak to sie nazywa.
Czy o "plastyce nosa" rozmawiałaś z prof Julią Kruk -Jeromin czy prywatnie załatwiałś wizytę u któregoś z lekarzy??
Który z lekarzy jest najlepszy pod względem chirurgii plastycznej (Twoim zdaniem)??? Czy wogóle polecasz ten szpital pod względem podejścia do pacjęta, opieki, chirurgii, informacvji...itp?????
Czy pokazywano Ci przed operacją przykładowe zdjęcia efektów pracy chirurgów plastycznych z Barlickiego???

Wiem że to duzo pytań ale poprostu ciężko znaleźć jakieś informacje o tym szpitalu i lekarzach...narazie doszukałam sie w większości szczątkowych ale niepochlebnych opinii. Ja mam skierowanie na prostowanie przegrody ale prywatnie chce zrobić plastykę noska(podali mi cene 2tys zł)..tylko jesli ma być gorzej niz jest to juz wole pozostać przy moim nochalku takim jaki jest...

BEDE BARDZO wdzięczna za Twoje informację!!!!!!
i jeszcze raz BARDZO DZIĘKUJĘ ŻE SIĘ ODEZWAŁAŚ
Stary 2008-08-14, 11:56   #6
bolus87
Przyczajenie

czy ktoś nadal śledzi ten watek?

Edytowane przez bolus87
Czas edycji: 2010-11-13 o 21:15
bolus87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-13, 20:11   #7
Rossmannka87
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez MałgosiaRybka Pokaż wiadomość
Witam
Dziś byłam w poradni Chirurgii plastycznej w szpitalu im. Barlickiego.
Operacje bede miała w marcu 2008, i zapytałam o dodatkowa plastykę noska...koszt 2 tysiące zł....ale nie wiem czy dobrze robię decydując się na tą klinikę..jeśli ktoś miał w Barlickim prostowanie przegrody lub plastykę...prosze odezwijcie się...nie wiem co o tym myśleć...oględało mój nosek dwóch lekarzy...jeden miły..drugi trudno stwierdzić ale bardziej mi zależy na ocenie ich kwalifikacji...najlepiej gdy ocena oparta jest na doświadczeniu własnym...jeśli chodzi o dodatkową, płatną plastykę to musze udać się do kierownik oddziału chirurgii i od niej dowiem się wszystkiego

Mam nadzieje że KTOŚ odpowie na mój post i poradzi co mam zrobić.....POZDRAWIAM WSZYSTKICH!!!!!!!!!!!!!!

Witam!
Dziś dostałam skierowanie od laryngologa na prostowanie krzywej przegrody nosowej. Lekarz powiedział mi, że kształt mojego nosa nie zmieni się. Mój nos ma garb, który zawsze mi przeszkadzał i nie ukrywam, że chciałabym się go raz na zawsze pozbyć! Jestem z Łodzi. Czy ktoś mógłby mi poradzić do którego szpitala powinnam się udać. Wiem, że w Barlickim dokonują korekty kształu nosa przy okazji operacji przegrody, ale znalazłam sporo negatywnych opinii o tym szpitalu. Czy mógły się wypowiedzieć ktoś kto to już przeszedł? Będę bardzo wdzięczna!
Rossmannka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-15, 01:31   #8
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rossmannka87 Pokaż wiadomość
Witam!
Dziś dostałam skierowanie od laryngologa na prostowanie krzywej przegrody nosowej. Lekarz powiedział mi, że kształt mojego nosa nie zmieni się. Mój nos ma garb, który zawsze mi przeszkadzał i nie ukrywam, że chciałabym się go raz na zawsze pozbyć! Jestem z Łodzi. Czy ktoś mógłby mi poradzić do którego szpitala powinnam się udać. Wiem, że w Barlickim dokonują korekty kształu nosa przy okazji operacji przegrody, ale znalazłam sporo negatywnych opinii o tym szpitalu. Czy mógły się wypowiedzieć ktoś kto to już przeszedł? Będę bardzo wdzięczna!
Ja prawie 5 lat temu miałam zabieg przegrody, ale nie w Łodzi. Faktycznie kształt nosa się nie zmienia, bo to nie jest plastyka.
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości