|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
filr 2 czy 20
Może to banalne ale ja tego nie wiem.
Czy opalając sie na słońcu posmaraowana kremem z niskim filtrem np2, przez pewiem czas, tak sama sie skóra opali jak przebywajac na sloncu przez ten sam czas z filtrem np 30. W tym wątku pomijam tu kwestije poparzen i to że opalalanie jest szkodliwe. Codzi mi o to czy wysoki filtr zmijsza intensywność opalania???Czy tylko blokuje szkodliwe promienie??? Proszę o odpowiedz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
![]()
wg mnie tzn po moich doswiadczeniach patrzac to dochodze do wniosku ze jednak te filtry spowalniaja opalanie.. ale moze mi sie tylko wydaje:P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dot.: filr 2 czy 20
Kremy z wysokim filtrem powodują, że skóra opala się dłużej, ale zachowuje opaleniznę na dłuuuugo i nigdy się nie spali. A kremy z niskim filtrem... to sama dokończ
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
czy opala się dłużej...W przypadku gdy stosujesz niski filtr skóra robi się czerwona,a nie opalona i zaraz zaczyna schodzić!
Zaś w przypadku wysokiego filtra etap spalonej na raka czerwonej skóry nie wystąpi ,tylko od razu ładnie zbrązowieje. Polecam wysokie filtry ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Bardzo dziekuje za odpowiedzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
a ja nie wiem czemu jednak nie potrafie sie przekonac do filtrow:/ kilka razy uzylam i wiem wlasnie ze sie wolniej opalam... I dlatego przestalam uzywac bo ja i tak sie wolno opalam a nigdy nei bylam czerwona wiec chyba bedzie tak dalej:/ tylko to szkodliwe jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
![]() Opalisz się z filtrami,tylko bez ryzyka i bezpieczniej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Powiem szczerze , ze zawsze byłam maniaczką opalania i dopiero niedawno mi przeszło, toteż w tym roku pierwszy raz stosuje filtry ( 15) , zauważyłam , że słońce mnie nie opala jak dawniej, ale za to opalenizna ma śliczny oliwkowy kolor. Oczywiście najwazniejsze , że skóra nie cierpi, szkoda , że tak póżno zmądrzałam ;(
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Marti przybij piatke, ja tez dopiero teraz zrozumialam jak bardzo szkodzilam sobie skorze takimi dawkami slonca (potrafilam lezec od 11 do 16 kazdego upalnego dnia plackiem, a kazdy niesloneczny dzien lata uwazalam za dzien stracony) zima oczywiscie solarium :/ od tego roku zmieniam ten nawyk diametralnie solarium raz na dlugi czas a latem wysokie filtry: na cialo 15, na twarz 20 bez wzgledu na to jak intensywna opalenizne uzyskam
![]() |
#10 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:15.