|
Notka |
|
Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
wybór kierunku
Wiem, że wybór studiów powinien należeć tylko do mnie, ale mam pewien dylemat a mianowicie bardzo chciałabym studiować jakiś kierunek po którym mogłabym pracować w banku itp.
i właśnie moje pytanie brzmi w takim wypadku co jest najlepiej studiować? ekonomie, zarządzanie, finanse i rachunkowość? może ekonomia o specjalności finanse i zarządzanie/ bankowość? czy jeszcze coś innego? bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuje
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: wybór kierunku
Witaj
![]() Jeśli chodzi o wybór kierunku - "witaj w klubie", ja też jestem w kropce! Co do Twojej sytuacji, nie wiem czy to Ci w czymkolwiek pomoże, ale kuzynka mojej koleżanki studiowała bankowość i z tego co mówiła, gdy zaczęła pracę w banku niemal WSZYSTKIEGO uczyła się od nowa, niektóre rzeczy ze studiów w praktyce okazały się w ogóle nieprzydatne... Także moim zdaniem obojętnie czy skończysz finanse, rachunkowość, zarządzanie....jeśli będziesz w tym dobra na pewno uda Ci się znaleźć pracę, a wtedy wszystkiego będziesz musiała się uczyć od nowa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
dziękuje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Ja zastanawiam się także nad studiowaniem prawa.... Moim zdaniem kierunek studiów mimo wszystko nie jest aż tak ważny! Ważne jest by studia nie były dla nas męczarnią i żeby uczyć się tego, co się lubi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
powiem Wam, że to też zależy od tego człowieka czyli kierownika.. przeróżni są ludzie.. a przypadki też dziwne
![]() może ktoś jeszcze się wypowie? ![]() a jeszcze się zapytam ![]() Politechnika o kierunku zarządzania, Uniwersytet o kierunku Ekonomii, czy Wyższa Szkoła o kierunku Finanse i Rachunkowość ??? .. ale dodam że ta ostania jest już płatna jak to wyższe szkoły ![]() nie wiem co wybrać i co jest lepsze ![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem najlepsza by była jakaś uczelnia ekonomiczna - taka jak np. Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie i na niej kierunek finanse i rachunkowość, ze specjalnością bankowość.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
ajj, gdyby w moim mieście była taka uczelnia z chęcią bym ją wybrała
![]() ![]() ![]()
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Błagam, tylko nie do Białegostoku. Ekonomia tutaj to dno dna, niestety (opinia dosłownie wszystkich znajomych, którzy tam studiują).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
powiem szczerze, że gdybym mogła z chęcią bym wyjechała.. tylko gdzieś blisko i nie do Warszawy .. są strasznie drogie mieszkania i w ogóle jakoś bym tam nie chciała.. a słyszałaś coś może na temat Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie? może ekonomia jest na wyższym poziomie? przepraszam, że tak pytam ale jakoś z moich znajomych nikt nie studiuje jeszcze więc nie wiem
![]()
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Akurat o ekonomii na UWM nic mi nie wiadomo, chociaż szczerze mówiąc nie wydaje mi się żeby była na wyższym poziomie niż w Białym (ale mogę się mylić).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:28.