|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
gdzie robię błąd ? dlaczego tyję?
Krótko i zwięźle, od listopada przytyłam już 4 kilo.
Obecnie jestem na pułapie 1500 kcal, nigdy wcześniej na diecie nie jadłam wiecej niz 1500 ani mniej niż 1200. W ciągu ostatniego miesiąca przytyłam 2 kg, i to NIE JEST objaw przed okresem. Ruch --> spacery, codziennie pół godziny roweru Zwyczajowy jadłospis: 1) 2 kanapki chleba pełnoziarnistego wysokobłonnikowego zazwyczaj z margaryną typu delma do kanapek lub majonezem light + polędwicą sopocką / serkiem topionym light / wędzonym łososiem + pomidorem i szczypiorkiem do tego kawa z mlekiem 0 % i łyżeczką cukru 2) 2 kromki tego samego chleba z twarożkiem, pomidorem, szczypiorkiem, ogórkiem + twarożek naturalny 3) serek wiejski light papryka / jabłko 4) 150g indyka / piersi z kurczaka / ryby typu łosoś, pstrąg wędzony, sola, dorsz, tuńczyk warzywa typu brokuły, kalafior, brukselka, fasolka szparagowa łyżka oliwy 5) twaróg chudy jem jakby "3 śniadania" bo jestem zawsze długo poza domem. czy któraś mogłaby mi powiedzieć gdzie tkwi mój błąd? najbardziej tyję w okolicach brzucha i ud. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: gdzie robię błąd ? dlaczego tyję?
Może masz problemy z tarczycą albo PCO ?
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Ale czekaj, nie powiedziałaś dokładnie czy Ty przytyłaś na tej diecie, czy dopiero teraz ją wprowadziłaś? Nie zrozumiałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
generalnie przez cały czas odchudzania jadłam ok. 1300-1500 kcal, potem nadszedł mega zastój więc trochę ograniczyłam węgle i jadłam tak jak powyżej, przytyłam 2 kg, waga stała w miejscu przez pół roku, teraz przytyłam następne 2.
badałam się i podobno nie mam ani problemów z tarczycą ani PCOS... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
A ważysz się rano?
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
tak...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
1. jestes chora
2. to co tu napisalas, nie jest do konca prawda - owszem, tak jesz na co dzien, ale zdarzaja Ci sie dni zalamania, kiedy zajadasz sie czyms innym. I wtedy organizm nastawia sie na gromadzenie zapasowego tluszczyku na chude lata (bo wg mnie jesz za malo.....szczegolnie na sniadanie?) Innej mozliwosi po prostu NIE MA ![]() Mowisz ze przytylas 4 kg, a jak Twoje wymiary? Ile masz wzrostu i ile wazysz? Ile masz lat? Edytowane przez muammamija Czas edycji: 2011-05-05 o 18:24 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
ostatnie 'załamanie' zdarzyło mi się w wielkanoc, ale to chyba większości i naprawdę niewielkie. tak w zwykłe, nieświąteczne dni NAPRAWDĘ trzymam się diety.
mam lat 20, 165 wzrostu na obecną chwilę 54 kilo - jeszcze niedawno 52, a parę miesięcy temu 50 z którymi czułam się najlepiej. nie wiem czy jem za mało, wychodzi mi z tego 1500 kcal a liczę wszystko z wagą. co byś dodała na 1wsze śniadanie? wymiary też się zmieniły, na plus oczywiście :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:12.