|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() wyjazd do Hiszpanii a dokumenty ?
Witam,
27 sierpnia 2016 planujemy ślub, a około 20 września chcielibyśmy polecieć do Hiszpanii ze znajomymi (nie z biurem podróży tylko sami tanimi liniami lotniczymi i na miejscu poszukać noclegu). Chodzi mi o odprawę na lotnisku. Paszportu nie mam (mam nie ważny od roku ![]() czy mogę lecieć na starym dowodzie czy muszę już mieć nowy ? I jakie nazwisko wówczas podać przy rezerwacji lotu żeby nie bylo problemów? Bo paszportu do Hiszpanii chyba nie potrzebuję wyrabiać jeśli mam dowód ? Nie chciała bym przekładać wylotu na kolejny miesiąc (październik) bo to już za późno na wakacje, pasuje nam wrzesień tylko rozchodzi się o dowód na lotnisku.... I jak wygląda z dowodem ? Jak złożę w urzędzie wniosek o nowy to mogę używać stary dowód zanim odbiorę ten nowy czy dostanę jakieś zaświadczenie "zastępcze" na ten okres ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: wyjazd do Hiszpanii a dokumenty ?
W marcu br. zmienily sie przepisy dotyczace wyrabiania dowodow osobistych. Wyrabialam dowod na nowych przepisach o trwalo to dwa tygodnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Work, work, work
|
Cytat:
Po prostu na Twoim miejscu podałabym stare nazwisko i tyle. Sama tak robiłam, gdy tydzień po swoim ślubie jechałam za granicę do pracy. A na nowy dowód osobisty czeka się miesiąc czasu. Sama niedawno wyrabiałam, znajomi także i nic krócej się nie dało. Po złożeniu wniosku na nowy dowód osobisty posługujesz się starym, dopóki nowego nie odbierzesz ![]()
*** Szukasz oryginalnego prezentu na ślub, urodziny, rocznicę, komunię albo chrzciny? *** Projektowanie i realizacja indywidualnych zamówień: prezentów rocznicowych, podziękowań dla gości, figurek na tort, kolczyków, magnesów itp. Ta reklama pokazywana jest pod 3 255 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
bez problemu na "starym" dowodzie możesz jechać, byle by dane z dowodu i na bilecie się zgadzały i tyle. Tak to nie ma się czym przejmować.
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:24.