???czy Woda Naprawde Odchudza??? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-07-05, 16:01   #1
lidzia18
Przyczajenie

Question

???czy Woda Naprawde Odchudza???

uSŁYSZAŁAM OSTATNIO ŻE OD WODY SIE CHUDNIE ZE TRZEBA JEJ PIC BARDZO DUZO. CZY OD WODY SIE CHUDNIE? I CO JAK MI SIE NIE CHCE PIĆ? BO MI NAPRAWDE WYSTARCZA JEDNA SZKLANKA DZIENNIE NAWET W UPALNE DNI. MAM SIĘ DO NIEJ ZMUSZAĆ? A POZA TYM JAK SIE JEJ ZA DUZO WYPIJE TO MA SIE DUZY BRZUCH BO OD RAZU ONA PRZECIEZ TAK NIE ZCHODZI A WYPELNIA ZOŁĄDEK, A MIZALEŻY NA PŁASKIEM BRZUCHU. ODPOWIEDZCIE MI DZIEWCZYNY, BO JESTEM CIEMNA W TYM TEMACIE.
lidzia18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-07, 21:20   #2
carolinascotties
Zakorzenienie

Dot.: ???czy Woda Naprawde Odchudza???

Jesli moge sie podczepic
latem musimy pic min2,5- 3 litry wody dziennie.Dawka ta zwiekszy sie, jesli uprawiamy sport i tracimy wode wraz z potem.
jesli nie pijesz wody organizm dostaje syugnal o kryzysie wodnym i zatrzymuje pluny w organizmie- co moze dawac efekt puchniecia dlatego w madrze dobranej diecie musimy zadbac o gospodarke wodna!

na www.espring.com znajdziesz kalkulator do obliczania dziennego zapotrzebowania na wode, niestety link nie chce mi sie wkleic
pozdrawiam

Toksyczny związek? https://youtu.be/5bw4jeTxHGA
carolinascotties jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-10, 17:23   #3
lidzia18
Przyczajenie

dziaki za odpowiedzi. ok wody trzeba pic duzo i jak to sama woda to nie ma kalorii, ale od tego mam duzy brzuch strasznie mi po niej wystaje. a czy ona przyspiesza przemiane materii
lidzia18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-10, 18:57   #4
loneliness
Rozeznanie

Hm... Z tego co wiem, to woda nie przyspiesza przemiany materii, ale ją reguluje. Czyli jeśli pijesz za mało, to masz wolniejszą przemianę materii, a jeśli pijesz "w sam raz" to jest ona taka, jak być powinna [ale nie jest to jakieś "przeczyszczenie" jak chociażby po pu-erh]
loneliness jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-18, 12:01   #5
hrabianka87
Raczkowanie

a powiedzcie mi, dlaczego wszędzie zalecają picie wody niegazowanej i NISKOMINERALIZOWANEJ. Z tym gazem, to rozumiem, (rozpychanie żołądka, podrażnienie przełyku, wypłukiwanie wapnia z organizmu). Ale dlaczego najlepsze są niskomineralizowane?
hrabianka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-18, 12:11   #6
plameczka
Wtajemniczenie

Talking Dot.: ???czy Woda Naprawde Odchudza???

Cytat:
Napisane przez carolinascotties
Jesli moge sie podczepic
latem musimy pic min2,5- 3 litry wody dziennie.Dawka ta zwiekszy sie, jesli uprawiamy sport i tracimy wode wraz z potem.
jesli nie pijesz wody organizm dostaje syugnal o kryzysie wodnym i zatrzymuje pluny w organizmie- co moze dawac efekt puchniecia dlatego w madrze dobranej diecie musimy zadbac o gospodarke wodna!

na www.espring.com znajdziesz kalkulator do obliczania dziennego zapotrzebowania na wode, niestety link nie chce mi sie wkleic
pozdrawiam
Zgadzam sie w 100%-jesli wody jest za mało to nasz organizm zatrzymuje ja w organizmie i stad efekt puchniecia.
...................
Dzieki za stronke-w koncu wiem ile powinnam pic a od pewnego czasu sie nad tym zastanawialam
...................
A co mam zrobic jezeli juz pije odpowiednia ilosc wody a tu kurcze do WC musze chodzic co 30 minut? To chyba nie jest normale...

plameczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-18, 13:55   #7
asiulkaa
Zakorzenienie

plameczka
Woda gazowana zwiększa apetyt- dlatego zalecają niegazowaną.
Niskozmineralizowaną- to chodzi o sód w niej zawarty. Zaleca się też jak najmniej soli, bo to niby nie zdrowe no i że zatrzymuje wodę w organizmie. Z tym się jednak do końca nie zgadzam, zresztą producenci soli ostatnio się zbuntowali i chcą zrobić akcję uświadamiającą że sól nie zwiększa ciśnienia u zdrowej osoby. A co do zatrzymywania wody w organizmie to jak się jej dużo wypije to organizm bez problemu nadmiar soli wydali, no i latem więcej jej potrzeba bo bardziej się pocimy. Ja osobiście piję jak najmocniej zmineralizowaną- taka mi najbardziej smakuje.

Częste sikanie może być oznaką cukrzycy, powinnaś zbadać poziom cukru we krwi, jeżeli jest prawidłowy to pewnie taka Twoja uroda. Moja koleżanka tak ma (zna wszystkie lokalizacje toalet w mieście).

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-07-18, 16:58   #8
izmonek
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to izmonek

woda ulatwia nam spalanie tluszczy
usuwa toksyny dlatego chudniemy
Stary 2006-07-18, 17:51   #9
blue _eyes
Zadomowienie

Moj brat zeszlego lata pil strasznie duzo wody co pomoglo w miesiac zrzucic 10 kg Oczywiscie duzo jezdzil rowerem

blue _eyes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-19, 15:04   #10
plameczka
Wtajemniczenie

Asiulkaa dzieki za wszystkie odpowiedzi do mnie skierowane, ale nie wszystkie pytania ja zadałam Ale w sumie to bez znaczenia, w koncu wazne sa same odpowiedzi

Stary 2006-07-19, 15:36   #11
marthynica
Przyczajenie

plameczka woda może także Cię utuczyć. Serio. Problem w tym, że teraz można też kupić wody smakowe np. ostatnio widziałam wodę cyytrynową, zobaczyłam na skład i ... jest tam cukier!!!! czyli tak samo jak w Coli itd. Woda wodzie nie równa!!1
marthynica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-07-20, 11:24   #12
plameczka
Wtajemniczenie

Wink Dot.: ???czy Woda Naprawde Odchudza???

Marthynica tylko tu chodzi o zwykłą wodę a nie smakowa Nie wiem jak wy ale ja wszystkie wody smakowe traktuje jako zwykły napój typu Hoop tylko ze na bazie wody mineralnej. Dla mnie to nie woda

Stary 2006-07-20, 12:58   #13
carolinascotties
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez plameczka
...................
A co mam zrobic jezeli juz pije odpowiednia ilosc wody a tu kurcze do WC musze chodzic co 30 minut? To chyba nie jest normale...
To normalne podczas pierwszych dni-kiedy reguluje się Tobie gospodarka wodna - ja miałam latanie nawet co 15 minut

Mam znajomą, któa w czasie lata pije po 5 litrów dziennie- i ma podobvny problem z chodzeniem do toalety-jednak tylko przez pierwszy tydzień .
Pozdrawiam

Stary 2006-07-20, 13:27   #14
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Thumbs up Dot.: ???czy Woda Naprawde Odchudza???

Niewyobrażam sobie dnia bez wypicia conajmniej 2 flaszeczek 1,5 l wody mineranej (niegazowanej) . Od prawie roku w miare możliwości zastępuję taka wodą herbate, kawe czy chłodzące napoje (ale nie piwo! ), zauważyłam że polepszyla sie moja cera zwłaszcza latem kiedy jest gorąco nie świeci jak kiedyś. Mam wrazenie jakbym ogólnie lepiej sie w sobie czuła, chyba zaraz skocze po jedna szklaneczke mineralki, akurat butelka w lodówce sie chłodzi..
Stary 2006-07-20, 19:06   #15
asiulkaa
Zakorzenienie

Cytat:
To normalne podczas pierwszych dni-kiedy reguluje się Tobie gospodarka wodna - ja miałam latanie nawet co 15 minut

Mam znajomą, któa w czasie lata pije po 5 litrów dziennie- i ma podobvny problem z chodzeniem do toalety-jednak tylko przez pierwszy tydzień .
Pozdrawiam
Wypijając 5 litrów dziennie to nie da rady żeby nie latać do ubikacji, no bo trzeba tę wodę z organizmu wydalić a pęcherz też ma ograniczoną pojemność.
Stary 2006-07-21, 13:29   #16
marthynica
Przyczajenie

plameczka masz rację, ja czytałam, że butelka takiej wody może mieć tyle kalorji co duży posiłek, więc nie warto,

carolinascotties a mi się wydaję, że Twoja znajoma nie powinna tyle pić. Za dużo picia to też chyba nie za dobrze. Hmm?
marthynica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-21, 13:58   #17
plameczka
Wtajemniczenie

Dlatego ta woda to nie woda, nie wiem w ogole kto to wymyslil Chyba chcieli zarobic bo wg mnie butelka jest droga a dobrze zareklamowali i w ogole...

.....................
U mnie sikanie stopniowo sie reguluje-moj organizm przezyl szok ale juz sie powoli stabilizuje

Stary 2006-07-21, 18:04   #18
izmonek
Zadomowienie

eh no fakt jak czytalam jkalorycznosc to litrowa bute;ka wody smakowej ma 500 kcal szok!!!!!!!!!!
Stary 2006-07-22, 15:06   #19
jakasx
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

w takim razie jaką tą wode powinno sie pić wysokozminieralizowaną( to chyba taka jest tylko muszynianka)czy niskozmineralizowaną no bo w sumie ta wysoko jest lepsza i nawet mi się po niej jeśc nie chce
jakasx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-07-22, 21:05   #20
asiulkaa
Zakorzenienie

Według mnie jeżeli nie ma się problemów z kamieniem nerkowym i wysokozmineralizowana smakuje bardziej to taką najlepiej pić, organizm sam wie co dla niego dobre (no może poza jedzeniem słodyczy).
Wysokozmineralizowana jest również staropolanka którą uwielbiam.
Stary 2006-08-04, 15:48   #21
sunshinelady
Przyczajenie

GG do sunshinelady Wyślij wiadomość przez MSN do sunshinelady

Od pani z chemi słyszałam ze niskozmineralizowaną.. powinno sie pić.. a woda..hm raczej nie odchudza!! NIE MA SRODKÓW ODCHUDZAJACYCH SĄ JEDYNIE WSPOMAGAJĄCE odchudzanie żaden srodek czy woda cie nie odchudzi jedynie mogą pomóc w połaczeniu z dieta i ćiwczeniami jelsi by takowe istniały to wszyscy by lezeli brzuchem dogóry przed tv lub na plazy..
sunshinelady jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-05, 11:43   #22
maxiona
Raczkowanie

A jeśli nie lubi się mineralnych to czy przegotowana woda może być? Bo ja bardzo chętnie przegotowaną bym piła. Nie chce mi się targać tych zgrzewek z mineralką.
maxiona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-05, 12:24   #23
carolinascotties
Zakorzenienie

przegotowana może być - tym bardziej, że wody butelkowane pozostawiają wiele do życzenia- można dodać do wody kilka plastrów cytryna, albo truskawkę - ładnie wygląda i lepiej smakuje

POLECAM ARTYKUŁ pt. "Instytut naukowej reklamy" : http://www.przekroj.pl/index.php?opt...1507&Itemid=48
nie dajmy się oszukiwać reklamodawcom- szczególnie tym, którzy powołują się na różne Instytuty i badania...

Stary 2006-08-05, 16:57   #24
Xantia
Zakorzenienie

GG do Xantia

Jakiś czas temu walczyłam z nadwagą no i oczywiście przeszukiwałam internet w celu zasięgnięcia jak nawiększej ilości informacji nt odchudzania. Na którymś z forów wyczytałam, że woda jest najlepszym, naturalnym spalaczem tłuszczu w organiźmie. Nie wiem, czy to prawda, ale jakoś wzięłam to sobie do serca, wypijam średnio dziennie 2 - 3 butelki 1,5 litrowe wody i jest mi z tym ok.

Szefowa wydziału ds. niemożliwych
Xantia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-17, 20:42   #25
kama-j
Rozeznanie

A co powiecie o smakowej Naleczowiance??? TO jest jakas nowa o obnizonej zawartosci cuktru cos jak coca-cola light. I ni ewydaje mi sie, ze ma 500 kcal, na opkaowaniu jest napsiane chyba 7 czy 8, nie pamietam... tlyko czy to prawda
kama-j jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-17, 21:56   #26
carolinascotties
Zakorzenienie

smakowe wody to chemiczne dziadostwa lepiej dodawac do nie swieze albo mrozone owoce

Stary 2006-08-18, 07:38   #27
izmonek
Zadomowienie

ja bym nie ufała jej
to pewnie jakis chwyt reklamowy
Stary 2006-08-18, 09:45   #28
Malinka_Malwinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez plameczka
Marthynica tylko tu chodzi o zwykłą wodę a nie smakowa Nie wiem jak wy ale ja wszystkie wody smakowe traktuje jako zwykły napój typu Hoop tylko ze na bazie wody mineralnej. Dla mnie to nie woda
Dla mnie też Woda to woda
Wystarczy pozostawić na lodówce serek, a po miesiącu nie dość, że ożyje, odzyska barwy, zapach i sprężystość, to na dodatek sam do nas przyjdzie. Gdy zaś poczekamy cierpliwie znów miesiąc, serek ten zacznie do nas przemawiać w ludzkim języku, a przy odrobinie ćwiczeń nad głosem na pewno zaśpiewa
Malinka_Malwinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-18, 14:51   #29
Xantia
Zakorzenienie

GG do Xantia

Cytat:
smakowe wody to chemiczne dziadostwa lepiej dodawac do nie swieze albo mrozone owoce
Jeśli już naprawdę nie można się zmusić do picia czystej wody bez dodatków to mrożone owoce są najlepszym rozwiązaniem. Idealny bym powiedziała!!

Szefowa wydziału ds. niemożliwych
Xantia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-18, 15:02   #30
anniaa

kama ee o tej wodzie smakowej o której mówiłas to ma 8 kcal na 100 ml czyli cała butelka litrowa ma 80 kcal

Nigdy nie zmienisz swojego życia dopóki nie zmienisz czegoś, co codziennie robisz..

anniaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości