|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Pomocy! Moja cera...!
Dziewczyny pomóżcie! Nie wiem czy już taki temat był poruszany na forum, dlatego zakładam nowy.
Jestem w 11tc i od 2-3tyg strasznie mnie wysypało. Wyglądam jak dojrzewająca nastolatka ![]() Codziennie stosuję pilingi, próbowałam nawet z krochmalem, ale nic nie pomaga.... Wizytę u gina mam dopiero za tydzien, napewno poprosze go o porade, ale do tej pory to już chyba zwariuję... ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pomocy! Moja cera...!
spróbuj przemywać rumiankiem.
mnie różne dziwne krosty po tym znikają.
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Po drugie krosty pojawiające sięna plechach i karku mogą świadczyć o zabuzreniach hormonalnych, albo o zakażeniu organizmu bakterią. Radzę odwiedzić dobrego dermatologa ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Miałam tak samo i niestety nie pocieszę Cię ale nic nie pomogło
![]() ![]() W każdym razie spróbuj tego nie wyciskać, kup może jakiś delikatny krem antybakteryjny, najlepiej w aptece, no i jak najmniej makijażu. A jeśli już faktycznie nie możesz wytrzymać i patrzeć na siebie to dermatolog, ale pamiętaj żeby mu koniecznie powiedzieć o ciąży! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam podobnie z początku ciąży ![]() Na pewno odstaw peeling, bo roznosisz sobie bakterie po twarzy. Mi bardzo pomógł krem dla kobiet w ciąży Perfrcta mama - to jest krem na dzień i na noc z kwasem foliowym ![]() ![]() http://www.sklep.dax.com.pl/produkt/...arwieniom-hor/ pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Oj, ja też mam wielki wysyp (13 tc), nawet na szyi... Takie upały, a ja nie mogę nic odsłonić blee... Najgorsze jest to, że mam ślub za 1,5 miesiąca i jak te pryszcze nie znikną to nie wiem. Mogliby coś wymyślić na ten ciążowy trądzik
![]()
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
U mnie już lepiej ale też mnie tak wysypało że nie wiem.. zawsze wszyscy zazdrościli mi cery bo nigdy nic mi nie wyskoczyło. a teraz, porażka śmiałam się ze niedługo nie będę miała miejsca na twarzy na nowe krosty.. Na szczęście zaczęło mi to już schodzi więc moja twarz wygląda o wiele lepiej
![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez aguu00 Czas edycji: 2011-06-10 o 14:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Rozumiem problem, bo w pierwszym trymestrze też miałam fatalna cerę. Pełną pryszczy, krostek, dziwnych bolesnych gul. Walczyłam z nimi na wszystkie możliwe sposoby i nic to nie dawało. Uspokoiło sie samo razem z nadejsciem drugiego trymestru
![]() ![]()
Maluszek Edytowane przez kaileight Czas edycji: 2011-06-10 o 15:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale podobnie jak dziewczyny piszą - od pocz II trymestru wszystko przeszło i teraz mam buźkę gładką jak nigdy przedtem - nawet przed ciążą nigdy takiej nie miała ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
mi się pojawiło dopiero w II. ale że to już koniec II to znika
![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Na poczatku ciazy mialam to samo, wysyp pryszczy na twarzy i plecach. Spowodowaly to zmiany hormonalne wiec nic nie pomagalo, przemywalam rumiankiem, wtedy troszeczke sie zasuszaly ale zadnych super efektow tez nie bylo. W drugim trymestrze mialam spokoj a teraz mam termin za dwa tygodnie i od jakichs dwoch tygodni znowu pryszcze, tyle, ze juz nie taka ilosc jak na poczatku ciazy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Ja ( o dziwo!) od początku miałam ładną cere. Poznikały krosty mi z buzi i pleców. Ale jak się dowiedziałam,że ejstem w ciazy przestałam uzywać kosmetyków, ktore uzywałam wcześniej - np krem do cery mieszanej, tonik, żel- skóra po nich mnie piekła i była przesuszona.
Smarowałam w zimę Nivea dla dzieci, a teraz niczym nie smaruje(poza Słoncem) tylko myje mydełkiem w płynie dla dzieci. jak wychodze na Słonce krem z faktorem dla dzieci ![]() Ale polecam tak jak dziewczyny pisza mycie rumiankiem, szałwia lub skutecznym nagietkeim. Zaparzasz torebke i przemywasz buzie ![]() Edytowane przez lemoorka Czas edycji: 2011-06-14 o 17:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
hej,
konczy mi sie 1trymestr i tez wysp mam na twarzy ,dekold swedzi i plecki w krostkach...a tak ladnie juz bylo.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:29.