Pomocy! Moja cera...! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-06-10, 07:41   #1
magda1804
Rozeznanie

Pomocy! Moja cera...!

Dziewczyny pomóżcie! Nie wiem czy już taki temat był poruszany na forum, dlatego zakładam nowy.

Jestem w 11tc i od 2-3tyg strasznie mnie wysypało. Wyglądam jak dojrzewająca nastolatka Nigdy, nawet w okresie dorastania tak nie mialam... Teraz mam 24 lata i krostki na czole, dekoldzie oraz na plecach w okolicy karku. To wygląda trochę jak trądzik.
Codziennie stosuję pilingi, próbowałam nawet z krochmalem, ale nic nie pomaga.... Wizytę u gina mam dopiero za tydzien, napewno poprosze go o porade, ale do tej pory to już chyba zwariuję...

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-10, 07:45   #2
nel_a
Zakorzenienie

Dot.: Pomocy! Moja cera...!

spróbuj przemywać rumiankiem.
mnie różne dziwne krosty po tym znikają.

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-10, 08:48   #3
Atila
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomóżcie! Nie wiem czy już taki temat był poruszany na forum, dlatego zakładam nowy.

Jestem w 11tc i od 2-3tyg strasznie mnie wysypało. Wyglądam jak dojrzewająca nastolatka Nigdy, nawet w okresie dorastania tak nie mialam... Teraz mam 24 lata i krostki na czole, dekoldzie oraz na plecach w okolicy karku. To wygląda trochę jak trądzik.
Codziennie stosuję pilingi, próbowałam nawet z krochmalem, ale nic nie pomaga.... Wizytę u gina mam dopiero za tydzien, napewno poprosze go o porade, ale do tej pory to już chyba zwariuję...
Gdy ma się wypryski nie można stosować peelingów mechanicznych (a takich stosujesz), gdyż wszystkie bakterie rozdrapujesz i rozsiewasz je na skórę nie zmieniona chorobowo

Po drugie krosty pojawiające sięna plechach i karku mogą świadczyć o zabuzreniach hormonalnych, albo o zakażeniu organizmu bakterią.
Radzę odwiedzić dobrego dermatologa

10.06.2009
24.12.2009

21.08.2010

Atila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-10, 09:07   #4
19natka88
Zakorzenienie

Miałam tak samo i niestety nie pocieszę Cię ale nic nie pomogło Hormonki szaleją i to ich wina. U mnie dopiero teraz w 28tc zaczynają się pryszcze przekształcać tylko w zaskórniki i jakoś wyglądam jak się podmaluję. Może być też tak, że w drugim trymestrze samo przejdzie czego Ci życzę
W każdym razie spróbuj tego nie wyciskać, kup może jakiś delikatny krem antybakteryjny, najlepiej w aptece, no i jak najmniej makijażu. A jeśli już faktycznie nie możesz wytrzymać i patrzeć na siebie to dermatolog, ale pamiętaj żeby mu koniecznie powiedzieć o ciąży!

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-10, 09:11   #5
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość

Witaj
Miałam podobnie z początku ciąży
Na pewno odstaw peeling, bo roznosisz sobie bakterie po twarzy.
Mi bardzo pomógł krem dla kobiet w ciąży Perfrcta mama - to jest krem na dzień i na noc z kwasem foliowym kosztuje 15-17zł za słoiczek
http://www.sklep.dax.com.pl/produkt/...arwieniom-hor/

pozdrawiam

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-10, 14:01   #6
urwisek
Raczkowanie

Oj, ja też mam wielki wysyp (13 tc), nawet na szyi... Takie upały, a ja nie mogę nic odsłonić blee... Najgorsze jest to, że mam ślub za 1,5 miesiąca i jak te pryszcze nie znikną to nie wiem. Mogliby coś wymyślić na ten ciążowy trądzik
Stary 2011-06-10, 14:05   #7
aguu00
Zadomowienie

U mnie już lepiej ale też mnie tak wysypało że nie wiem.. zawsze wszyscy zazdrościli mi cery bo nigdy nic mi nie wyskoczyło. a teraz, porażka śmiałam się ze niedługo nie będę miała miejsca na twarzy na nowe krosty.. Na szczęście zaczęło mi to już schodzi więc moja twarz wygląda o wiele lepiej za to pojawiły się na dekoldzie..

Cytat:
Napisane przez urwisek Pokaż wiadomość
Oj, ja też mam wielki wysyp (13 tc), nawet na szyi... Takie upały, a ja nie mogę nic odsłonić blee... Najgorsze jest to, że mam ślub za 1,5 miesiąca i jak te pryszcze nie znikną to nie wiem. Mogliby coś wymyślić na ten ciążowy trądzik
Może do tego czasu będzie lepiej

Edytowane przez aguu00
Czas edycji: 2011-06-10 o 14:06
aguu00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-10, 15:29   #8
marronelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aguu00 Pokaż wiadomość
U mnie już lepiej ale też mnie tak wysypało że nie wiem.. zawsze wszyscy zazdrościli mi cery bo nigdy nic mi nie wyskoczyło. a teraz, porażka śmiałam się ze niedługo nie będę miała miejsca na twarzy na nowe krosty.. Na szczęście zaczęło mi to już schodzi więc moja twarz wygląda o wiele lepiej za to pojawiły się na dekoldzie..

Może do tego czasu będzie lepiej
Miałam tak na początku - przeszło Teraz mam cerę w idealnym stanie, jak nigdy przedtem!

"Nie płacz w liście

nie pisz że los ciebie kopnął

nie ma sytuacji na ziemi bez wyjścia

kiedy Bóg drzwi zamyka - to otwiera okno."

Przeszczęśliwa!
marronelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-10, 15:35   #9
aguu00
Zadomowienie

To mam nadzieje, że i u mnie tak będzie
Stary 2011-06-10, 15:38   #10
kaileight
Zadomowienie

Rozumiem problem, bo w pierwszym trymestrze też miałam fatalna cerę. Pełną pryszczy, krostek, dziwnych bolesnych gul. Walczyłam z nimi na wszystkie możliwe sposoby i nic to nie dawało. Uspokoiło sie samo razem z nadejsciem drugiego trymestruZreszta nadal mam cerę jak marzenie, duzo ładniejszą niz przed. To wszytsko kwestia hormonów ciążowych

Edytowane przez kaileight
Czas edycji: 2011-06-10 o 15:40
kaileight jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-10, 15:48   #11
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez marronelle Pokaż wiadomość
Miałam tak na początku - przeszło Teraz mam cerę w idealnym stanie, jak nigdy przedtem!
ja również miałam problem z cerą na początku ale ja przed ciążą miałam trądzikową cerę, krostki często się pojawiały więc bardzo mnie nie dziwiło że w ciąży są nadal a nawet częściej wyskakiwały,

ale podobnie jak dziewczyny piszą - od pocz II trymestru wszystko przeszło i teraz mam buźkę gładką jak nigdy przedtem - nawet przed ciążą nigdy takiej nie miała więc głowa do góry - to minie

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-10, 17:56   #12
aguu00
Zadomowienie

mi się pojawiło dopiero w II. ale że to już koniec II to znika
Stary 2011-06-11, 13:26   #13
martynka89
Zakorzenienie

Na poczatku ciazy mialam to samo, wysyp pryszczy na twarzy i plecach. Spowodowaly to zmiany hormonalne wiec nic nie pomagalo, przemywalam rumiankiem, wtedy troszeczke sie zasuszaly ale zadnych super efektow tez nie bylo. W drugim trymestrze mialam spokoj a teraz mam termin za dwa tygodnie i od jakichs dwoch tygodni znowu pryszcze, tyle, ze juz nie taka ilosc jak na poczatku ciazy.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-12, 08:53   #14
marronelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
Na poczatku ciazy mialam to samo, wysyp pryszczy na twarzy i plecach. Spowodowaly to zmiany hormonalne wiec nic nie pomagalo, przemywalam rumiankiem, wtedy troszeczke sie zasuszaly ale zadnych super efektow tez nie bylo. W drugim trymestrze mialam spokoj a teraz mam termin za dwa tygodnie i od jakichs dwoch tygodni znowu pryszcze, tyle, ze juz nie taka ilosc jak na poczatku ciazy.
Nie strasz mnie

"Nie płacz w liście

nie pisz że los ciebie kopnął

nie ma sytuacji na ziemi bez wyjścia

kiedy Bóg drzwi zamyka - to otwiera okno."

Przeszczęśliwa!
marronelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-14, 17:17   #15
lemoorka
Zakorzenienie

Ja ( o dziwo!) od początku miałam ładną cere. Poznikały krosty mi z buzi i pleców. Ale jak się dowiedziałam,że ejstem w ciazy przestałam uzywać kosmetyków, ktore uzywałam wcześniej - np krem do cery mieszanej, tonik, żel- skóra po nich mnie piekła i była przesuszona.
Smarowałam w zimę Nivea dla dzieci, a teraz niczym nie smaruje(poza Słoncem) tylko myje mydełkiem w płynie dla dzieci. jak wychodze na Słonce krem z faktorem dla dzieci

Ale polecam tak jak dziewczyny pisza mycie rumiankiem, szałwia lub skutecznym nagietkeim. Zaparzasz torebke i przemywasz buzie

Edytowane przez lemoorka
Czas edycji: 2011-06-14 o 17:19
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-19, 09:45   #16
NIUSIA 27
Raczkowanie

hej,

konczy mi sie 1trymestr i tez wysp mam na twarzy ,dekold swedzi i plecki w krostkach...a tak ladnie juz bylo..
NIUSIA 27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości