Gulka na nodze - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-05-10, 11:19   #1
musiacek
Raczkowanie

Gulka na nodze

Hej nie wiem czy to na tyle odpowiedni dział na mój problem, ale zaryzykuję

4 dni temu przez przypadek wyczułam na nodze 10 cm nad kostką od wewn. strony, dziwną gulkę. Zupełnie nie wiem skąd się to wzięło. Nie przypominam sobie, żebym uderzyła się o coś... Jest ona dość twarda, nie przesuwa się, jej całkowicie pod skórą. Odczuwam ją przy mocniejszym przyciskaniu. Wiem tylko, że dwa dni zanim ją znalazłam, strasznie rwały mnie nogi

Ktoś wie, co by to mogło być? Zastanawiam się czy wizyta u lekarza jest konieczna

musiacek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-10, 12:28   #2
lotti
Raczkowanie

Dot.: Gulka na nodze

Tez miałam takiego guza, w tym samym miejscu identyczny przypadek. Im dłużej z tych chodziłam tym bardziej bolało, przez jakiś czas kulałam. Skończyło sie na 2 miesiącach latania po lekarzach, przeróżnych badaniach, 2 razy leżałam w szpitalu aż w końcu pobrali mi jakiś wycinek z którego w koncu nic nie wynikło, podobno nic groźnego ale i tak niepewność jest, ale przynamniej teraz nic już nie boli. Także nie chce cie straszyc ciąganiem sie po szpitalach, ale i tak powinnaś pójść do lekarza, jeśli ból nie przejdzie bo może być gorzej.
lotti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-10, 13:18   #3
28nana
Raczkowanie

Może być to tłuszczak.

Pokaż do lepiej swojemu lekarzowi rodzinnemu - w moim wypadku lekarz stwierdził że nie ma co ruszać jeśli to nie rośnie. Możesz również poprosic o skierowanie do chirurga na usunięcie tłuszczaka.
Bo kozdo rzec mo dwie stróny: dobróm i złóm. (..) Dysc leje - to dobre dlo tych, co im buroki wysychajóm. Słónko świeci - to dobre dlo tych, co akurat siano susóm. Ale, co powiy o słónku tyn, co mu buroki wysychajóm, a o dyscu tyn, co siano susy? Syćko jest względne.
28nana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-10, 14:29   #4
madziusia36
Raczkowanie

Ganglion z przesilenia. Jak cie boli to tylko operacja wycięcia gangliona. Udaj się do lekarza rodzinnego po skierowanie do specjalisty.
Stary 2011-05-10, 14:43   #5
musiacek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lotti Pokaż wiadomość
Tez miałam takiego guza, w tym samym miejscu identyczny przypadek. Im dłużej z tych chodziłam tym bardziej bolało, przez jakiś czas kulałam. Skończyło sie na 2 miesiącach latania po lekarzach, przeróżnych badaniach, 2 razy leżałam w szpitalu aż w końcu pobrali mi jakiś wycinek z którego w koncu nic nie wynikło, podobno nic groźnego ale i tak niepewność jest, ale przynamniej teraz nic już nie boli. Także nie chce cie straszyc ciąganiem sie po szpitalach, ale i tak powinnaś pójść do lekarza, jeśli ból nie przejdzie bo może być gorzej.

Cytat:
Napisane przez 28nana Pokaż wiadomość
Może być to tłuszczak.

Pokaż do lepiej swojemu lekarzowi rodzinnemu - w moim wypadku lekarz stwierdził że nie ma co ruszać jeśli to nie rośnie. Możesz również poprosic o skierowanie do chirurga na usunięcie tłuszczaka.
Cytat:
Napisane przez madziusia36 Pokaż wiadomość
Ganglion z przesilenia. Jak cie boli to tylko operacja wycięcia gangliona. Udaj się do lekarza rodzinnego po skierowanie do specjalisty.
Dziękuję za odpowiedzi. Na szczęście nie boli, jedynie przy mocniejszym uciskaniu, dlatego wolę tego nie ruszać. Pójdę do lekarza sprawdzić to

musiacek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-10, 20:08   #6
Naciaaa1991
Zadomowienie

Hm, na moje oko to wspomniany wyżej tłuszczak
Jeśli jest nie groźny czyli nie rośnie, nie boli tak sam z siebie, to polecam się z nim zaprzyjaźnić Ja tak zrobiłam, mam na dłoni (zewnętrzna strona oczywiście) jednego, a że nie ma żadnych niepokojących objawów to sobie z nim żyję. Nie mam ochoty na chirurgiczne zabiegi.
Lekarka radziła mi jedynie masowanie tłuszczaka, to sam się wchłonie, ale jak widać, tak jest do mnie przywiązany, że nie umie odejść

Kiedyś, w czasie rozmowy o osiągnięciach współczesnej techniki, George Bernard Shaw powiedział:
- Teraz, gdy już nauczyliśmy się latać w powietrzu jak ptaki, pływać pod wodą jak ryby, brakuje nam tylko jednego: nauczyć się żyć na ziemi jak ludzie...

Edytowane przez Naciaaa1991
Czas edycji: 2011-05-10 o 20:11
Naciaaa1991 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości