|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Gulka na nodze
Hej
nie wiem czy to na tyle odpowiedni dział na mój problem, ale zaryzykuję ![]() 4 dni temu przez przypadek wyczułam na nodze 10 cm nad kostką od wewn. strony, dziwną gulkę. Zupełnie nie wiem skąd się to wzięło. Nie przypominam sobie, żebym uderzyła się o coś... Jest ona dość twarda, nie przesuwa się, jej całkowicie pod skórą. Odczuwam ją przy mocniejszym przyciskaniu. Wiem tylko, że dwa dni zanim ją znalazłam, strasznie rwały mnie nogi Ktoś wie, co by to mogło być? Zastanawiam się czy wizyta u lekarza jest konieczna
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Gulka na nodze
Tez miałam takiego guza, w tym samym miejscu identyczny przypadek. Im dłużej z tych chodziłam tym bardziej bolało, przez jakiś czas kulałam. Skończyło sie na 2 miesiącach latania po lekarzach, przeróżnych badaniach, 2 razy leżałam w szpitalu aż w końcu pobrali mi jakiś wycinek z którego w koncu nic nie wynikło, podobno nic groźnego ale i tak niepewność jest, ale przynamniej teraz nic już nie boli. Także nie chce cie straszyc ciąganiem sie po szpitalach, ale i tak powinnaś pójść do lekarza, jeśli ból nie przejdzie bo może być gorzej.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Może być to tłuszczak.
Pokaż do lepiej swojemu lekarzowi rodzinnemu - w moim wypadku lekarz stwierdził że nie ma co ruszać jeśli to nie rośnie. Możesz również poprosic o skierowanie do chirurga na usunięcie tłuszczaka.
Bo kozdo rzec mo dwie stróny: dobróm i złóm. (..) Dysc leje - to dobre dlo tych, co im buroki wysychajóm. Słónko świeci - to dobre dlo tych, co akurat siano susóm. Ale, co powiy o słónku tyn, co mu buroki wysychajóm, a o dyscu tyn, co siano susy? Syćko jest względne.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Ganglion z przesilenia. Jak cie boli to tylko operacja wycięcia gangliona. Udaj się do lekarza rodzinnego po skierowanie do specjalisty.
|
|
#5 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
Hm, na moje oko to wspomniany wyżej tłuszczak
![]() Jeśli jest nie groźny czyli nie rośnie, nie boli tak sam z siebie, to polecam się z nim zaprzyjaźnić Ja tak zrobiłam, mam na dłoni (zewnętrzna strona oczywiście) jednego, a że nie ma żadnych niepokojących objawów to sobie z nim żyję. Nie mam ochoty na chirurgiczne zabiegi. Lekarka radziła mi jedynie masowanie tłuszczaka, to sam się wchłonie, ale jak widać, tak jest do mnie przywiązany, że nie umie odejść
Kiedyś, w czasie rozmowy o osiągnięciach współczesnej techniki, George Bernard Shaw powiedział: - Teraz, gdy już nauczyliśmy się latać w powietrzu jak ptaki, pływać pod wodą jak ryby, brakuje nam tylko jednego: nauczyć się żyć na ziemi jak ludzie... ![]() Edytowane przez Naciaaa1991 Czas edycji: 2011-05-10 o 20:11 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:30.

nie wiem czy to na tyle odpowiedni dział na mój problem, ale zaryzykuję

Ja tak zrobiłam, mam na dłoni (zewnętrzna strona oczywiście) jednego, a że nie ma żadnych niepokojących objawów to sobie z nim żyję. Nie mam ochoty na chirurgiczne zabiegi.