dodatki do sukienki - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-05-15, 11:35   #1
ciemnowlosa
Rozeznanie

dodatki do sukienki

Witajcie!
Kupiłam ostatnio sukienkę którą chciałabym założyć na komunię, jednak mam ogromny problem z dodatkami.

Nie wiem jaką założyć bizuterię oraz buciki.

Obecnie nie mam zdjęć
Ale fason jest prawie identyczny do tej pokazanej na 1 zdjęciu, jedyna różnica to długość - moja jest dłuższa, lekko przed kolano. Kolor postarałam się pokazać na zdjęciu nr 2 :P taki soczysty morski, wpadający w zieleń,, w pasie czarny pas z kokardą

sukienka jest matowa, bawełna albo len

PS: jeżeli chodzi o butki to odpadają wysokie obcasy ze względów zdrowotnych...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg krem_l (1).jpg (17,9 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg krem_l.jpg (26,2 KB, 63 załadowań)

Edytowane przez ciemnowlosa
Czas edycji: 2011-05-15 o 11:36
ciemnowlosa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-15, 12:00   #2
Kultura
Raczkowanie

Dot.: dodatki do sukienki

Skoro sukienka ma czarną kokardę w pasie, nie ma co się zastanaiwać. Zwykłe czarne baletki (albo koturny - o wiele lepiej), czarna torebka i żakiet. Myślę, że będzie okej. Może niezbyt wymyślnie, ale to w końcu komunia... Poza tym takie dodatki będziesz mogła jeszcze wielokrotnie wykorzystać.
Oczywiście możesz pokombinować z kolorami, ale po co?

Edytowane przez Kultura
Czas edycji: 2011-05-15 o 12:03
Kultura jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-15, 12:05   #3
ciemnowlosa
Rozeznanie

dzięki choć moje pytanie było bardziej o fason niż o kolor, widocznie nie wyrazilam sie dostatecznie jasno) co z bizuterią - wydaje mi się że naszyjnik już przy takim dekoldzie nie pasuje, ale bez dodatków wygląda chyba zbyt skromnie...
ciemnowlosa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-15, 12:12   #4
Kultura
Raczkowanie

Hmm... Jak będzie ciepło to na pewno zdejmiesz żakiet czy co tam będziesz miała... Mi by tutaj pasowały zwykłe czarne koraliki (średnie, albo większe, ew. z jakąś satynową kokardka, wiesz sa takie zestawy) - może przesadzam z tym czarnym, ale to taki uniwersalny korol...
Kultura jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-15, 14:18   #5
zaruniaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kultura Pokaż wiadomość
Skoro sukienka ma czarną kokardę w pasie, nie ma co się zastanaiwać. Zwykłe czarne baletki (albo koturny - o wiele lepiej), czarna torebka i żakiet. Myślę, że będzie okej. Może niezbyt wymyślnie, ale to w końcu komunia... Poza tym takie dodatki będziesz mogła jeszcze wielokrotnie wykorzystać.
Oczywiście możesz pokombinować z kolorami, ale po co?
Dokładnie mam identyczne zdanie Gdyby nie było tej czarnej przełamującej kolor kokardy można by kombinować z kolorami, jednak tutaj mija się to z celem. Załozyłabym do niej czarne buty, bo choc obecnie mam faze na wszelkiego typu nudziakowe odcienie to tutaj będzie sie to gryzło... Czarne buty na niewysokim obcasie będa jak najbardziej pasować. Pełne bądz z paseczkiem na pięcie. W moim mniamaniu kotury odpadaja bo porzez nie sylwetka wydaje sie cięższa a szkoda pduć zwiewny efekt sukienki Życze udanej Komunii, moja siostra ma za tydzień i mam nadzieję, że pogoda dopisze

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Cytat:
Napisane przez ciemnowlosa Pokaż wiadomość
dzięki choć moje pytanie było bardziej o fason niż o kolor, widocznie nie wyrazilam sie dostatecznie jasno) co z bizuterią - wydaje mi się że naszyjnik już przy takim dekoldzie nie pasuje, ale bez dodatków wygląda chyba zbyt skromnie...
Co do biżuterii do zrezygnowałabym zupełnie z naszyjnika, koralików etc, gdyż najwzyczajniej nie pasują do takiego fasonu dokoldu. Uważam, żę bransoletka na rekę z delikatnym pierscionkiem wytarcza, Na dodatek jakieś zrebrne kolczyki, byle nie za masywane i nie za bardzo wiszące, bo jak na mój gust sukienka sama w sobie jest wyrazista przedewszystkim przez kolor, a efekt pogłębia jeszcze kokarda więc nie ma co przesadzać z dodatkami, aby nie wyglądac jak choinka. Dodatki oczywiście w kolorze srebra bo złoto będzie się gryzło
zaruniaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości