|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Zestawienie witamin do oceny ;)
Hej Wam
![]() Mam nadzieje że w dobrym temacie umieszczam wątek ![]() Szukałem, szukałem i nie znalazłem... Otóż mam zamiar kupić sobie cynk w tabletkach oraz witaminę A+E. Mam 15 lat, trądzik młodzieńczy i dosyć podrażnioną skórę (głupia sprawa, bo kiedyś miałem wysuszoną skórę i zaczęła mi sie przetłuszczać, a ja głupi wycierałem to ręką co trochę... I teraz nie dosc ze przetłuszcza sie jeszcze bardziej, to jest podrażniona ![]() Cel jaki chce dzięki cynkowi i witaminom osiągnąć to mniej wyprysków, mniej podrażniona skóra (myje Cetaphilem i nawilżam kremem z Ziaji "biała herbata" ) i ograniczenie wydzielania łoju. No dobra, rozpisać sie rozpisałem, ale nie powiedziałem o co mi chodzi ![]() Chodzi mi o to, czy picie 2l wody dziennie minimum, nawilżanie kremem z Ziaji, cynk i witaminy A+E pomogą? Czy moze warto do tego jeszcze cos dorzucić lub może coś jest tutaj zbędne? ![]() Jak komuś będzie sie chciało to czytać i skomentować, to bardzo dziękuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Zestawienie witamin do oceny ;)
Nie znam Cetaphilu, ale poczytaj w sieci o płynie Borasol (dostępny w aptekach), może się przyda . Mi poleciła go kosmetyczka. To płyn który dezynfekuje . Tylko po nim szczególnie trzeba pamiętać o nawilżeniu cery.
Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Cetaphil to emulsja do mycia twarzy
![]() ![]() ![]() A co sądzicie o cynku, wit. A, E oraz C ? Taki zestaw zacząłem brać od dzisiaj, głównie dlatego że o każdej z osobna witaminie, jak i o cynku czytałem sporo dobrego ![]() ![]() Jakby ktoś miał jakieś wskazówki dotyczące tego zestawu, to bardzo bym prosił o udzielenie się ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
BAN stały
|
Tutaj masz coś o diecie i trądziku:
Dyskusja z innego forum: Cytat:
Możesz przeczytać całą dyskusję, jest i tam mowa o witaminach. ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Dieta jaka powinna być przy trądziku to nisko-węglowodanowa i równowaga kwasowo-zasadowa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Hmm... Czyli wychodzi na to że witaminy w tabletkach nijak maja sie do naturalnych, pozyskiwanych np. z warzyw i owoców... W sumie to jest to logiczne, ale skoro ludzie na forach chwalą różne witaminy, to jednak w jakimś stopniu muszą pomagać
![]() ![]() Co do diety. Jako iz jestem dosyć rozbudowany to potrzebuje dużo energii, a co za tym idzie, ciężko mi będzie zrównoważyć węgle z białkami (bo chyba o to chodzi, tak? ). Jedyne co mogę zrobic to sie postarać ![]() Dzieki za tekst ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:03.