![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Słowiańskie, naturalne włosy - czy aby na pewno można nosić?
Wiele kobiet narzeka na swoje naturalne, ''mysie'' wlosy i ich podobne odcienie. Zgaduje, ze znaczna wiekszosc dziewczat i kobiet zmienia taki kolor na jasny blond, braz lub czern. Sama jestem posiadaczka podobnego koloru i to bylo moim kompleksem dlatego zaczelam farbowac wlosy na cimny braz. Brwi mam w tym samym kolorze co naturalne wlosy, wiec je przyciemniam, czego nie lubie. Rzesy mam czarne, oczy niebieskie. Znudzil mi sie jednak moj farbowany kolor, zmienilam na jasniejszy braz i wyszla...przepraszam, ale sraczka. Jasny blond mi nie pasuje. Rozwazam wiec zmiane looku na bardziej naturalny: slabszy makijaz, tylko leciutko przyciemnione brwi (naturalny ksztalt mam dobry) i odcien wlosow naturalny lub poglebianie koloru farba w podobnym odcieniu. Wiem, ze moglabym dodac taki watek na forum ''metamorfozy'', ale nie chce upubliczniac mojego wizerunku...poza tym, moze to zabrzmi conajmniej dziwnie, ale na zdjeciach wychodze duuuuzo lepiej niz w rzeczywistosci wiec pewnie otrzymalabym komentarze, ze smialo moge miec naturalny kolor co niekonicznie byloby prawda. Potraktujmy wiec ten watek jako socjologiczno - ''wygladowo'' - plotkowy.
![]() Czy uwazacie, ze wlosy w odcieniach ciemnego blondu i zblizonych oraz nie - perfekcyjne wydepliowane brwi, sprawiaja, ze jesesmy odbierane jako mniej atrakcyjne, szare myszki i ogolnie odbieraja urode? Wiem, ze to zalezy ale jak jest najczesciej? Czy waszym zdaniem jest tak, ze szczegolnie w oczach facetow nie umywaja sie do typu jasnych blondynek i latynosek? Nie bede klamac, ze nie zalezy mi na byciu atrakcyjna w oczach mezczyzn. Nie mam problemow ze swoja twarza, jestem tez szcuzpla, ale bardzo niska. Moze na spektakularnych zdjeciach aktorek prezentuje sie to fajnie, ale jak to prezentuje sie na codzien? Moze moglabym pokusic sie o taka zmiane a czy Wy - odwazylybyscie sie? Mile widziane opinie facetow. Pewnie odezwa sie dziewczyny, ktore maja taki kolor i sa zadowolone, i fajnie by bylo. ![]() Edytowane przez wizazmoda Czas edycji: 2014-08-20 o 20:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Slowianskie, naturalne wlosy - czy aby na pewno mozna nosic?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Czy to nie kolejny watek testowy ktory przygotowujesz pod notatke na swoj blog?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
ja niestety również jestem posiadaczką mysiego ciemnego blondu. Od 15 roku życia farbuje (zaczynałam od blond pasemek na grzywce, później całej głowie, poprzez brązowe szamponetki, czernie i obecnie ciemne brązy). W "mysim" czułam się nijak i wyglądałam jeszcze młodziej niż w rzeczywistości, teraz jest ok
![]()
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Ja mam mysi. Wiele lat farbowałam na ciemny a potem przestałam. Mam swoje już z 10 lat i myślę, że wyglądam bardzo ok. Nadrobić mogę makijażem jak chcę dodać pazura, ale ogólnie dobrze się czuję we własnym kolorze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Jedna dziewczyna lazi po wizazu i zaklada podobne watki na podstawoe ktorych i wypowiedzi w nich zawartych pisze notatki na swojego blogaska
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
![]()
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
Ja mam naturalny mysi. Wyglądam w nim strasznie mdło i jak dziecko. Farbuje na brąz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie pisze zadnego blogaska i nienawidze blogaskow ![]() Mialam nadzieje, ze ten kolor jednak modny sie zrobil i ze jakies obronczynie sie odezwa, ale chyba jednak jest nadal znienawidzony ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja mam popielaty blond i zanim zaczęłam farbować i po tym jak wróciłam do naturalnego miałam większe zainteresowanie niż jak byłam jasną blondynką, platynową blondynką, perłową blondynką, ruda, czarna, brązowa, różowa i fioletowa. Lubie mój naturalny kolor i przy nim zostanę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
BAN stały
|
Dot.: Slowiańskie, naturalne wlosy - czy aby na pewno mozna nosic?
Wiele osób uważa, że takie "mysie włosy" to mają tylko szare myszki, coby się nie wyróżniać. Zauważam jednak ostatnio pożądanie tego koloru ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
DOMator
|
Cytat:
![]() A już miałam pisać, że całe życie mam naturalny mysi kolor.
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Dot.: Słowiańskie, naturalne włosy - czy aby na pewno mozna nosic?
Ja mam swój naturalny jasnomysi kolor i chociaż czasem mi się nudzi i myślę nad przefarbowaniem się na rudo, to jednak przeważa wygoda, że nie muszę farbować odrostów co miesiąc. A w sumie wyglądam nieźle
![]()
![]() |
#17 |
O RLY?
|
Mój naturalny to mysi brąz - lubię ten odcień, chociaż parę znanych mi osób stwierdziło, że wyglądam w nim na parę lat starszą niż mam w metryce.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Ante Pante
|
Ja mam mysi kolor. Ile razy myślałam o farbowaniu, to tyle razy dochodziłam do wniosku, że szkoda mi jednak tego naturalnego koloru. A bo to trzeba być blondyną czy rudą, żeby się wyróżniać? Nie cierpię tego poglądu. Lepiej mieć przefarbowane włosy na tą okropną granatową czerń? NIGDY. Cenię sobie naturalność, koniec, kropka.
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
Myślę, że istnieją fani mysiego blondu, tak jak innych kolorów. Mi się znudził mój kolor włosów (też mysi blond, oczywiście) i regularnie maluję na czerwono.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Zalezy od wlosow. Jednak zwykla fryzura, rzadkie wlosy i mysi kolor to jest cos co srednio by mi podchodzilo.
Ale z drugiej strony cenie naturalne wlosy i jako, ze sama je zapuszczam to chyba wolalabym miec ten mysi. Ja naturalne mam ciemne, ciemny braz chlodny i kiedys niezwykle cierpialam z tego tytulu bo jak to tak, oczy przeciez jasne i zielone haha ale juz mi sie podoba to polaczenie, po tym co stalo sie z moimi wlosami od zmieniania kolorow xd Wyslane przez tapatalk 2 Edytowane przez chwast Czas edycji: 2014-08-21 o 06:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
mOLDerator
|
Dot.: Słowiańskie, naturalne włosy - czy aby na pewno można nosić?
Ja również naturalny mam mysi blond i od wielu lat farbuję na jasny blond. Przeszłam już brązy, borda, rude, kolorowe, ciemne blondy i jednak najlepiej czuję się w jasnym blondzie, ciepłym, bo w popielatym to już mam od razu 10 lat do przodu. Farbuję Wellą 12.0.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Jestem kolejną posiadaczką takiego mysiego, nieokreślonego blondu i jeszcze do tego totalną bladziochą
![]() ![]() Wysyłane z mojego GT-S5570 za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#23 |
Marszałkini II RP
|
Kiedyś miałam mysi i je farbowałam, ale z wiekiem mi ściemniały i mam niemal czarne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Ja osobiście lubiłam mój naturalny mysi kolor, ale tylko zimą i wiosną
![]() Dlaczego? Dlatego, że on mi pasował tylko wtedy, gdy nie miałam opalenizny (a opalam się mocno i szybko, nawet nie wiem kiedy). Po lecie zawsze byłam załamana, bo taki szaro-spłowiały kolor mi nie pasował do ciemnej skóry i ciemno brązowych oczu. To nie grało ze sobą ![]() A, i jeszcze mój mysi kolor nie pasował do intensywnych kolorów ubrań. Gryzł się na przykład z intensywnym fioletem, który do oczu i cery wyglądał rewelacyjnie. Zawsze byłam fanką ciemno brązowych i czarnych naturalnych włosów <3 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
Też naturalnie mam mysi blond, ale nie widziałam go już... od ładnych paru lat
![]()
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Zapytałam facetów, aż 2
![]() To ich zdanie, ja tylko przekazuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
ja miałam mysi kolor i nie za bardzo go lubiłam - farbuję włosy od kiedy miałam 17 lat.
Rok temu próbowałam wrócić do swojego naturalnego, ale przez farbowanie włosy zdecydowanie mi ściemniały (cos a la efekt częstego golenia ![]() i w ciemnym kolorze jest mi o wiele wiele gorzej. Koło się zamknęło. Do naturalnych nie wrócę
![]() |
#28 | |
Zadomowienie
|
Też mam naturalny mysi kolor, ale od kilku miesięcy farbuję je na ciemny brąz. W moich oczach wyglądam w ciemniejszych atrakcyjniej, tak samo jak i w oczach mojego faceta, ale każdy robi to co lubi
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
lokalna gwiazda
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:55.