Słowiańskie, naturalne włosy - czy aby na pewno można nosić? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-08-20, 20:05   #1
wizazmoda
Przyczajenie

Słowiańskie, naturalne włosy - czy aby na pewno można nosić?

Wiele kobiet narzeka na swoje naturalne, ''mysie'' wlosy i ich podobne odcienie. Zgaduje, ze znaczna wiekszosc dziewczat i kobiet zmienia taki kolor na jasny blond, braz lub czern. Sama jestem posiadaczka podobnego koloru i to bylo moim kompleksem dlatego zaczelam farbowac wlosy na cimny braz. Brwi mam w tym samym kolorze co naturalne wlosy, wiec je przyciemniam, czego nie lubie. Rzesy mam czarne, oczy niebieskie. Znudzil mi sie jednak moj farbowany kolor, zmienilam na jasniejszy braz i wyszla...przepraszam, ale sraczka. Jasny blond mi nie pasuje. Rozwazam wiec zmiane looku na bardziej naturalny: slabszy makijaz, tylko leciutko przyciemnione brwi (naturalny ksztalt mam dobry) i odcien wlosow naturalny lub poglebianie koloru farba w podobnym odcieniu. Wiem, ze moglabym dodac taki watek na forum ''metamorfozy'', ale nie chce upubliczniac mojego wizerunku...poza tym, moze to zabrzmi conajmniej dziwnie, ale na zdjeciach wychodze duuuuzo lepiej niz w rzeczywistosci wiec pewnie otrzymalabym komentarze, ze smialo moge miec naturalny kolor co niekonicznie byloby prawda. Potraktujmy wiec ten watek jako socjologiczno - ''wygladowo'' - plotkowy.

Czy uwazacie, ze wlosy w odcieniach ciemnego blondu i zblizonych oraz nie - perfekcyjne wydepliowane brwi, sprawiaja, ze jesesmy odbierane jako mniej atrakcyjne, szare myszki i ogolnie odbieraja urode? Wiem, ze to zalezy ale jak jest najczesciej? Czy waszym zdaniem jest tak, ze szczegolnie w oczach facetow nie umywaja sie do typu jasnych blondynek i latynosek? Nie bede klamac, ze nie zalezy mi na byciu atrakcyjna w oczach mezczyzn. Nie mam problemow ze swoja twarza, jestem tez szcuzpla, ale bardzo niska. Moze na spektakularnych zdjeciach aktorek prezentuje sie to fajnie, ale jak to prezentuje sie na codzien? Moze moglabym pokusic sie o taka zmiane a czy Wy - odwazylybyscie sie? Mile widziane opinie facetow.

Pewnie odezwa sie dziewczyny, ktore maja taki kolor i sa zadowolone, i fajnie by bylo.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg images.jpg (12,3 KB, 100 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Kinski.jpg (16,6 KB, 71 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg large.jpg (27,4 KB, 97 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg nastassja-kinski.jpg (108,3 KB, 127 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg StayasYouAreColorPromo0.jpg (47,7 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tumblr_m0bjwqlHLr1qiflw2o1_500.jpg (35,3 KB, 81 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 0f1a148d7fd31c2de52f89f107d2e866.jpg (37,8 KB, 70 załadowań)

Edytowane przez wizazmoda
Czas edycji: 2014-08-20 o 20:55
wizazmoda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-20, 20:17   #2
201607111028
Konto usunięte

Dot.: Slowianskie, naturalne wlosy - czy aby na pewno mozna nosic?

Cytat:
Napisane przez wizazmoda Pokaż wiadomość
Wiele kobiet narzeka na swoje naturalne, ''mysie'' wlosy i ich podobne odcienie. Zgaduje, ze znaczna wiekszosc dziewczat i kobiet zmienia taki kolor na jasny blond, braz lub czern. Sama jestem posiadaczka podobnego koloru i to bylo moim kompleksem dlatego zaczelam farbowac wlosy na cimny braz. Brwi mam w tym samym kolorze co naturalne wlosy, wiec je przyciemniam, czego nie lubie. Rzesy mam czarne, oczy niebieskie. Znudzil mi sie jednak moj farbowany kolor, zmienilam na jasniejszy braz i wyszla...przepraszam, ale sraczka. Jasny blond mi nie pasuje. Rozwazam wiec zmiane looku na bardziej naturalny: slabszy makijaz, tylko leciutko przyciemnione brwi (naturalny ksztalt mam dobry) i odcien wlosow naturalny lub poglebianie koloru farba w podobnym odcieniu. Wiem, ze moglabym dodac taki watek na forum ''metamorfozy'', ale nie chce upubliczniac mojego wizerunku...poza tym, moze to zabrzmi conajmniej dziwnie, ale na zdjeciach wychodze duuuuzo lepiej niz w rzeczywistosci wiec pewnie otrzymalabym komentarze, ze smialo moge miec naturalny kolor co niekonicznie byloby prawda. Potraktujmy wiec ten watek jako socjologiczno - ''wygladowo'' - plotkowy.

Czy uwazacie, ze wlosy w w odcieniach ciemnego blondu i zblizonych oraz nie - perfekcyjne wydepliowane brwi, sprawiaja, ze jesesmy odbierane jako mniej atrakcyjne, szare myszki i ogolnie odbieraja urode? Wiem, ze to zalezy ale jak jest najczesciej? Czy waszym zdaniem jest tak, ze szczegolnie w oczach facetow nie umywaja sie do typu jasnych blondynek i latynosek? Nie bede klamac, ze nie zalezy mi na byciu atrakcyjna w oczach mezczyzn. Nie mam problemow ze swoja twarza, jestem tez szcuzpla, ale bardzo niska. Moze na spektakularnych zdjeciach aktorek prezentuje sie to fajnie, ale jak to prezentuje sie na codzien? Moze moglabym pokusic sie o taka zmiane a czy Wy - odwazylybyscie sie? Mile widziane opinie facetow.

Pewnie odezwa sie dziewczyny, ktore maja taki kolor i sa zadowolone, i fajnie by bylo.
Ja mam taki naturalny kolor (nawet bardziej popielaty) i zadowolona nie byłam. Farbuję na rudo. Co kto lubi.
201607111028 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-20, 20:33   #3
201604181004
Konto usunięte

Czy to nie kolejny watek testowy ktory przygotowujesz pod notatke na swoj blog?
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-20, 20:35   #4
czekoladka3
Zakorzenienie

ja niestety również jestem posiadaczką mysiego ciemnego blondu. Od 15 roku życia farbuje (zaczynałam od blond pasemek na grzywce, później całej głowie, poprzez brązowe szamponetki, czernie i obecnie ciemne brązy). W "mysim" czułam się nijak i wyglądałam jeszcze młodziej niż w rzeczywistości, teraz jest ok
Stary 2014-08-20, 20:36   #5
201607111028
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
What?
Stary 2014-08-20, 20:36   #6
skara
Zakorzenienie

Ja mam mysi. Wiele lat farbowałam na ciemny a potem przestałam. Mam swoje już z 10 lat i myślę, że wyglądam bardzo ok. Nadrobić mogę makijażem jak chcę dodać pazura, ale ogólnie dobrze się czuję we własnym kolorze.
skara jest teraz online Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-20, 20:37   #7
201604181004
Konto usunięte

Jedna dziewczyna lazi po wizazu i zaklada podobne watki na podstawoe ktorych i wypowiedzi w nich zawartych pisze notatki na swojego blogaska
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-20, 20:38   #8
201607111028
Konto usunięte

Cytat:
Jedna dziewczyna lazi po wizazu i zaklada podobne watki na podstawoe ktorych i wypowiedzi w nich zawartych pisze notatki na swojego blogaska
Bardzo twórcza osobowość!
Stary 2014-08-20, 20:40   #9
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Napisane przez carolina662 Pokaż wiadomość
Ja mam taki naturalny kolor (nawet bardziej popielaty) i zadowolona nie byłam. Farbuję na rudo. Co kto lubi.
Heh. A ja jestem ruda a czasem marzę o blondzie. Nawet tym mysim

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-20, 20:40   #10
201607111040
Konto usunięte

Ja mam naturalny mysi. Wyglądam w nim strasznie mdło i jak dziecko. Farbuje na brąz.
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-20, 20:43   #11
201607111028
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Mijanou Pokaż wiadomość
Heh. A ja jestem ruda a czasem marzę o blondzie. Nawet tym mysim
"Zawsze lepiej tam, gdzie nas nie ma"

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-20, 21:01   #12
wizazmoda
Przyczajenie

Cytat:
Nie ma nic gorszego niz takie maniacko - przesladowcze, mile niczym kotek na avatarze posty na damskim forum I to przeswiadczenie, ze haaaa! oto sie odkrylo a to reklame, a to prowokacje itd
Nie pisze zadnego blogaska i nienawidze blogaskow

Mialam nadzieje, ze ten kolor jednak modny sie zrobil i ze jakies obronczynie sie odezwa, ale chyba jednak jest nadal znienawidzony
wizazmoda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-20, 21:12   #13
201604191001
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez wizazmoda Pokaż wiadomość
Nie ma nic gorszego niz takie maniacko - przesladowcze, mile niczym kotek na avatarze posty na damskim forum I to przeswiadczenie, ze haaaa! oto sie odkrylo a to reklame, a to prowokacje itd
Nie pisze zadnego blogaska i nienawidze blogaskow

Mialam nadzieje, ze ten kolor jednak modny sie zrobil i ze jakies obronczynie sie odezwa, ale chyba jednak jest nadal znienawidzony
Bo na męskim to co innego? "Maniacko - prześladowcze", hahaha, spoko.

Ja mam popielaty blond i zanim zaczęłam farbować i po tym jak wróciłam do naturalnego miałam większe zainteresowanie niż jak byłam jasną blondynką, platynową blondynką, perłową blondynką, ruda, czarna, brązowa, różowa i fioletowa. Lubie mój naturalny kolor i przy nim zostanę.
201604191001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-20, 21:22   #14
ZuzanneP
BAN stały

Dot.: Slowiańskie, naturalne wlosy - czy aby na pewno mozna nosic?

Wiele osób uważa, że takie "mysie włosy" to mają tylko szare myszki, coby się nie wyróżniać. Zauważam jednak ostatnio pożądanie tego koloru ;p
ZuzanneP jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-20, 21:56   #15
Elfia4
DOMator

Cytat:
Co za pasożyt
A już miałam pisać, że całe życie mam naturalny mysi kolor.
Elfia4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-20, 22:37   #16
zupa_grochowa
Rozeznanie

Dot.: Słowiańskie, naturalne włosy - czy aby na pewno mozna nosic?

Ja mam swój naturalny jasnomysi kolor i chociaż czasem mi się nudzi i myślę nad przefarbowaniem się na rudo, to jednak przeważa wygoda, że nie muszę farbować odrostów co miesiąc. A w sumie wyglądam nieźle Ostatnio jak przeglądałam instagramy to zauważyłam, że faktycznie sporo dziewczyn ma taki kolor.
Stary 2014-08-20, 22:42   #17
aer
O RLY?

Mój naturalny to mysi brąz - lubię ten odcień, chociaż parę znanych mi osób stwierdziło, że wyglądam w nim na parę lat starszą niż mam w metryce.
aer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-20, 22:51   #18
cud nie kobieta
Ante Pante

Ja mam mysi kolor. Ile razy myślałam o farbowaniu, to tyle razy dochodziłam do wniosku, że szkoda mi jednak tego naturalnego koloru. A bo to trzeba być blondyną czy rudą, żeby się wyróżniać? Nie cierpię tego poglądu. Lepiej mieć przefarbowane włosy na tą okropną granatową czerń? NIGDY. Cenię sobie naturalność, koniec, kropka.
Stary 2014-08-21, 00:01   #19
201705250955
Konto usunięte

Myślę, że istnieją fani mysiego blondu, tak jak innych kolorów. Mi się znudził mój kolor włosów (też mysi blond, oczywiście) i regularnie maluję na czerwono.
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-21, 06:28   #20
chwast
Zakorzenienie

Zalezy od wlosow. Jednak zwykla fryzura, rzadkie wlosy i mysi kolor to jest cos co srednio by mi podchodzilo.

Ale z drugiej strony cenie naturalne wlosy i jako, ze sama je zapuszczam to chyba wolalabym miec ten mysi. Ja naturalne mam ciemne, ciemny braz chlodny i kiedys niezwykle cierpialam z tego tytulu bo jak to tak, oczy przeciez jasne i zielone haha ale juz mi sie podoba to polaczenie, po tym co stalo sie z moimi wlosami od zmieniania kolorow xd

Wyslane przez tapatalk 2

Edytowane przez chwast
Czas edycji: 2014-08-21 o 06:30
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-21, 06:49   #21
bernikula
mOLDerator

Dot.: Słowiańskie, naturalne włosy - czy aby na pewno można nosić?

Ja również naturalny mam mysi blond i od wielu lat farbuję na jasny blond. Przeszłam już brązy, borda, rude, kolorowe, ciemne blondy i jednak najlepiej czuję się w jasnym blondzie, ciepłym, bo w popielatym to już mam od razu 10 lat do przodu. Farbuję Wellą 12.0.

Insta
bernikula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-21, 09:29   #22
90agnieszka90
Zakorzenienie

GG do 90agnieszka90

Jestem kolejną posiadaczką takiego mysiego, nieokreślonego blondu i jeszcze do tego totalną bladziochą Od 19 r.ż farbuję włosy- najpierw był to brąz, teraz od niedawna rudy

Wysyłane z mojego GT-S5570 za pomocą Tapatalk 2

90agnieszka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-21, 09:59   #23
Niebieskooka arystokratka
Marszałkini II RP

Avatar Niebieskooka arystokratka

Kiedyś miałam mysi i je farbowałam, ale z wiekiem mi ściemniały i mam niemal czarne.
Niebieskooka arystokratka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-21, 11:03   #24
Fram
Raczkowanie

Ja osobiście lubiłam mój naturalny mysi kolor, ale tylko zimą i wiosną
Dlaczego? Dlatego, że on mi pasował tylko wtedy, gdy nie miałam opalenizny (a opalam się mocno i szybko, nawet nie wiem kiedy).
Po lecie zawsze byłam załamana, bo taki szaro-spłowiały kolor mi nie pasował do ciemnej skóry i ciemno brązowych oczu. To nie grało ze sobą Teraz przyciemniam włosy, ale często tęsknię za naturalnym odcieniem. Sam w sobie był ładny.
A, i jeszcze mój mysi kolor nie pasował do intensywnych kolorów ubrań. Gryzł się na przykład z intensywnym fioletem, który do oczu i cery wyglądał rewelacyjnie.
Zawsze byłam fanką ciemno brązowych i czarnych naturalnych włosów <3
Fram jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-21, 11:09   #25
Stokrotek90
Wtajemniczenie

Też naturalnie mam mysi blond, ale nie widziałam go już... od ładnych paru lat Farbuję na zimny, jasny blond. Przy czym podobają mi się osoby o naturalnych, mysich włosach i podziwiam je za to, że nie muszą walczyć/wygrywają walkę z nieodpartym uczuciem dokonania metamorfozy raz na jakiś czas.
Stary 2014-08-21, 12:06   #26
Fleur_D
Zakorzenienie

Zapytałam facetów, aż 2 kolor im nie przeszkadza, nawet podobają im się takie kobiety, bo wyglądają młodziej i dziewczęco. Zarośniętych brwi nie lubią, podobnie jak za cienkich.
To ich zdanie, ja tylko przekazuję
Fleur_D jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-21, 12:18   #27
dezire
Zakorzenienie

ja miałam mysi kolor i nie za bardzo go lubiłam - farbuję włosy od kiedy miałam 17 lat.

Rok temu próbowałam wrócić do swojego naturalnego, ale przez farbowanie włosy zdecydowanie mi ściemniały (cos a la efekt częstego golenia
i w ciemnym kolorze jest mi o wiele wiele gorzej.
Koło się zamknęło. Do naturalnych nie wrócę

2004 - Boisz się, że ludzie z internetu odnajdą cię w prawdziwym życiu.

2014 - Boisz się, że ludzie z prawdziwego życia odnajdą cię w internecie.

dezire jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-21, 12:22   #28
Krystaliczne szczescie
Zadomowienie

Też mam naturalny mysi kolor, ale od kilku miesięcy farbuję je na ciemny brąz. W moich oczach wyglądam w ciemniejszych atrakcyjniej, tak samo jak i w oczach mojego faceta, ale każdy robi to co lubi W ciemniejszych włosach oczy robią mi się bardziej niebieskie i skóra ładniejsza.
na wizażu od 2009r...
Krystaliczne szczescie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-21, 12:37   #29
201604191001
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dezire Pokaż wiadomość
ja miałam mysi kolor i nie za bardzo go lubiłam - farbuję włosy od kiedy miałam 17 lat.

Rok temu próbowałam wrócić do swojego naturalnego, ale przez farbowanie włosy zdecydowanie mi ściemniały (cos a la efekt częstego golenia
i w ciemnym kolorze jest mi o wiele wiele gorzej.
Koło się zamknęło. Do naturalnych nie wrócę
Raczej przyciemniły się naturalną koleją rzeczy, jasne włosy często ciemnieją z wiekiem. Tylko ty nie widziałaś procesu bo przykrywałaś je farbą.
201604191001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-21, 14:03   #30
I am Rock
lokalna gwiazda

Cytat:
Napisane przez Krystaliczne szczescie Pokaż wiadomość
Też mam naturalny mysi kolor, ale od kilku miesięcy farbuję je na ciemny brąz. W moich oczach wyglądam w ciemniejszych atrakcyjniej, tak samo jak i w oczach mojego faceta, ale każdy robi to co lubi W ciemniejszych włosach oczy robią mi się bardziej niebieskie i skóra ładniejsza.
U mnie jest podobnie. Mam platynowy blond, który latem robi się jeszcze bardziej platynowy. Farbuję na kolor o ton , dwa ciemniejszy. Bardziej pasuje do mojej żółtawej skóry i oczy mam bardziej niebieskie .
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości