Wyjazdy za granicę do pracy - słomiane wdowy - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-07-16, 21:24   #1
sorenta
Zadomowienie

Wyjazdy za granicę do pracy - słomiane wdowy

Właśnie wczoraj zostałam słomianą wdową ... Mój TŻ z którym mieszkam od roku, pojechał na 2,5 miesiąca do pracy do Belgii z kolegą... Najgorsze jest to, że nie rozstawaliśmy się nigdy na dłużej niż tydzień, a i to bardzo, bardzo rzadko ... Do granicy dzwonił chyba z 10 razy jeszcze, ale potem to już bardzo drogo, więc tylko parę smsów i telefon po przyjeździe. Teraz mi smutno, bo zawsze jeśli byliśmy osobno to na wieczór przed snem, pisaliśmy albo rozmawialiśmy. Miał kupić kartę belgijską po przyjechał tam po 14 i zadzwonić jeszcze dziś, ale już się nie odzywał, więc albo nie kupił albo może śpi po 26 godzinach w busie, nie wiem, ale tak mi przykro strasznie... I ciężko, że nie mamy kontaktu... Czy są tu jeszcze jakieś inne słomiane wdówki do wsparcia?
sorenta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-16, 22:38   #2
trocka8
Wtajemniczenie

Dot.: Wyjazdy za granicę do pracy - słomiane wdowy

Cytat:
Napisane przez sorenta Pokaż wiadomość
Właśnie wczoraj zostałam słomianą wdową ... Mój TŻ z którym mieszkam od roku, pojechał na 2,5 miesiąca do pracy do Belgii z kolegą... Najgorsze jest to, że nie rozstawaliśmy się nigdy na dłużej niż tydzień, a i to bardzo, bardzo rzadko ... Do granicy dzwonił chyba z 10 razy jeszcze, ale potem to już bardzo drogo, więc tylko parę smsów i telefon po przyjeździe. Teraz mi smutno, bo zawsze jeśli byliśmy osobno to na wieczór przed snem, pisaliśmy albo rozmawialiśmy. Miał kupić kartę belgijską po przyjechał tam po 14 i zadzwonić jeszcze dziś, ale już się nie odzywał, więc albo nie kupił albo może śpi po 26 godzinach w busie, nie wiem, ale tak mi przykro strasznie... I ciężko, że nie mamy kontaktu... Czy są tu jeszcze jakieś inne słomiane wdówki do wsparcia?
od 1 lipca weszły nowe stawki roamingu, więc nie ma już aż takiej tragedii, jak ty do niego zadzwonisz to on za minutę odebranego połączenia zapłaci dosłownie jakieś grosze.
jak będzie miał belgijską kartę to możesz sobie wykupić abonament na skype i też dzwonić do niego za grosze [on wtedy nie będzie płacił w ogóle]. albo jak będzie miał dostęp do neta to w ogóle możecie gadać na skypie.

zleci jakoś ten czas
trocka8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-16, 22:44   #3
_Mia
Zakorzenienie

Ile godzin w busie? Pewnie padł na twarz, nie przejmuj się
Przygotuj się, że jeśli ciężko pracuje, to nie będzie pewnie zawsze miał czasu i humoru na długie, romantyczne rozmówki i nie bierz tego do siebie
Głowa do góry, szybko zleci- to wcale nie tak długo
Poza tym jest już wątek na Intymnym "Rozłąka z ukochanym"- polecam Dużo dziewczyn w podobnej sytuacji się tam wypowiada.
_Mia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-16, 23:08   #4
Kwaśna truskawka
Rozeznanie

Dacie rade
My na odległość żyliśmy ponad 2 lata... 700 km od siebie, ale z tą różnica, że tż przyjeżdżał co ok. 3 tygodnie na 2 dni.
Teraz mamy brać ślub, a tż wyjechał znowu do pracy. Tym razem o połowę bliżej i w Polsce, więc co weekend będzie w domu... ale i tak trudno tak żyć.

Przede wszystkim musisz uzbroić się w cierpliwość i być bardzo wyrozumiała gdy on nie będzie miał siły na rozmowy, będzie 'nie w sosie'. Pamiętaj, że jemu jest jeszcze trudniej niż tobie. Jest w obcym miejscu, zapewne nie za dobrze zna język, czuje się obco.
Pamiętam jak TŻ opowiadał, że ja to mam dobrze, bo jestem u siebie w domu, wśród bliskich, gdzie nie pójdę to się dogadam, a on nie ma tego komfortu bo oprócz męczącej pracy, nieznajomości języka dochodzi samotność.

Rozmowy nie są wcale takie drogie już .. jeśli Tż będzie miał internet to skype i tyle.
Mój neta nie miał, więc na początku kupił kartę do telefonu w Niemczech i dzwonił tylko na telefon stacjonarny i na karcie miał bodajże 100 minut i musiał znowu ładować. Później wyszukaliśmy w ofertę 'wszędzie rozmawiaj' czy jakoś tak i wzięłam tel na abonament ( tż miał karte sim niemiecką i początkowe cyfry jego numeru były na liście operatorów objetych ofertą) i w sumie płacilismy niecałe 50 zł a rozmowy za granicę do tż bez limitu
Stary 2014-07-17, 14:28   #5
201607131028
Konto usunięte

Siema Niestety dołączam do Ciebie autorko wątku Mój ukochany jutro ucieka za granicę na 1,5 - 2 miesiące. Będzie ciężko
201607131028 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-05, 15:19   #6
cayenne04
Przyczajenie

Aktualne?

Mój mąż zaczął prace na wyjazdach, zjezdza tylko na weekendy. Przeniosłam się pare miesiecy temu z wiekszego miasta do mniejszegoA, przenioslam sie ze studiow dziennych na zaoczne, nie moge znalesc pracy, bo nie mam tutaj znajomych, a to jak dziala urzad pracy to masakra. Wiec siedze cale dnie sama w domu, na dodatek u tesciow. Mam wielkiego dola i nic mi sie nie chce. W dodatku jak wraca na weekendy to zamiast sie cieszyc ze wspolnego czasu, to jestem poddenrwowana całą niedziele ze musi jechac.
cayenne04 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości