![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Studia pielęgniarstwo - WĄTEK ZBIORCZY
Witajcie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez gonia1990 Czas edycji: 2013-08-26 o 06:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: studia pielęgniarstwo
Hej
![]() też zaczynam od października pielęgniarstwo i słyszę to samo co Ty ![]() gdzie będziesz studiować? ![]()
"ludzie dzielą się na dwa rodzaje: jedni są zdolni do zabicia człowieka, inni nie. na wypadek gdybyś chciał wiedzieć, którzy z nich są naprawdę źli, powiem, że ci, którzy nie potrafią zabijać. ludzie, którzy nie umieją zabijać, nie umieją też naprawdę kochać."
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
kolejna przyszła pielęgniarka jak kto woli piguła się zgłasza
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Bydgoszcz
![]() ![]()
"ludzie dzielą się na dwa rodzaje: jedni są zdolni do zabicia człowieka, inni nie. na wypadek gdybyś chciał wiedzieć, którzy z nich są naprawdę źli, powiem, że ci, którzy nie potrafią zabijać. ludzie, którzy nie umieją zabijać, nie umieją też naprawdę kochać."
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
ja UM w Białymstoku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
matura biologia rozszerzona
![]() moim celem nie było pielęgniarstwo a fizjoterapia ale i tak jestem bardzo zadowolona ![]() a Twoja jak??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
ja studiowałam pielęgniasrtwo, na razie zaliczyłam tylko licencjat bo musiałam iść do pracy(z dziennymi bym nie dała rady a mgr zaoczny za drogi dla mnie). powiem tak, początek to czysta teoria-duuużo teorii, na pierwszych praktykach(po Iszym semestrze)- jak nic nie umiałyśmy robić byłśmy przerażone- pielęgniarki dawały nam do"obróbki"czyli toalety najgorszych pacjentów- bałyśmy się cokolwiek zrobić żeby nie zaszkodzić, a poza toaletą, sterczałysmy z pacjenatmi pod gabinetami na badania a potem nudy. na drugim roku było trochę lepiej ale też głównie byłśmy od toalet- miałam to "szczęscie" że studenci leakrskiego odrabiali swoje praktyki piel więc my z koleżanką zapierdziel od 7 w smrodzie :/, dźwiganie itp a oni po 8 wchodzili robili zabiegi,kroplówki i jak juz podziurawili żył to ewentualnie nas woąli że możemy pobrać krew lub założyć wenflon....
na trzecim i pół roku to już było różnie, zależało od szpitala gdzie był praktyki. generalnue co wredniejsze gadały, że jesteśmmy przeszkodą i utrudnamy im życie, niektóre się cieszyły. to tyle odnośnie praktyk. jeśli chodzi o samo studiowanie to bardzo dużo zajęć, ćwiczenia obowiązkowe(jedne cieżko było nadrobić, wiec z gorączką trzeba było chodzić), wykłądy niektóre. ja omijałam jak mogłam ![]() ![]() potem już poszło, marzyłąm o końcu szkoły i chcialam wyjechać ale najpeirw stwierdziałm że czegoś poszukam ale było ciężko bo chciałąm pracować tylko na jakimś oddzile.....niemowlęcym o dziwo. w końcu trochę zrezygnowana oprzyjęlam się na intensywną terapię dzieci i noworodków- na początku przerażona, teraz nie wyobrażam sobie pracy na innym oddziale. jestem zakochana w dzidziusiach i ta praca to największe szczęście, mimo że (nie narzekając) akurat u mnie wynagrodzenie jest dużo niższe niż w innych szpitalach to nie zamieniłabym. nie potrafię opisać tego jak przyjeżdża dziecko w krytycznym stanie a wychodzi z tego i potem gdzieś przypadkiem sie spotyka i widzi szczęśliwych rodziców , nie da się opisać tej satysfakcji ![]() ![]() życzę Wam wiele wytrwałości i potem ogromnej satysfakcji z pracy ![]()
wymianka https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post47257715 "Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
sylwianna1985 gdzie kończyłaś pielęgniarstwo?
![]() i nie dziękuję ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
biologia ale podstawa ;P ja w sumie od początku chciałam na pielęgniarstwo i się udało za II naborem jakoś mnie tam ciągnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
na śląskiem akademii medycznej któa przemieniłą się w śląski uniwersytet medyczny
![]() ![]()
wymianka https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post47257715 "Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Powiem tak...
Pielegniarstwo to tylko i wylacznie studia dla tych, ktorzy faktycznie sie w tym zawodzie dobrze czuja i maja tzw. powolanie. Osoby przypadkowe szybko odpadaja bo to bardzo ciezkie studia, przede wszystkich psychicznie. Duzo nauki, masa praktyk i nerwow, ale i duzo satysfakcji z pracy z pacjentami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Kolejna Piguła się zgłasza
![]() UJ. Zdawałam Rozszerzony WoS i rozszerzoną Biologię. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Hej!
Ja tez mam marzenie zostac pielegniarka ![]() ![]() Pewnie za bardzo sie z Wami nie podziele informacjami, bo nie wiem jak wygladaja studia pielegniarskie w Polsce i tylko z opowiesci innych wiem jak to wyglada tutaj ![]() Trzymajcie sie - te przyszle i te obecne piguly! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Ja idę na Pwsz. Bo tam mam najblizej. Jakoś nie było problemu, żeby się dostać, gdyż trzeba było zdawać wsystko tylko na podstawie. Było 60 miejsc, a wiem, że jeszcze nie wszystkie zapełnione, więc pewnie przyjmą wszystkich jak leci. A co do studiów to bardzo się cieszę. Myśle, że mam właśnie to powołanie. Wiem, że będzie ciężko. Ale gdzie jest łatwiej? Każde studia są wyczerpujące. Małe zarobki? Ja się tym nie zrażam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Życzę sobie i wam nie zrezygnowania po pierwszych niepowodzeniach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Czemu nie jesteś zadowolona? Cieszysz się, że już nie będziesz musiała składać wizyt w tym potwornym dziekanacie...? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Lena
|
![]() ja też piguła.. już z dyplomem... studiowałam na UJ
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Mustique i jak Ci się podobało?
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
![]()
Hey dziewczynki
![]() Równiez od października bedę stawać sie pigułą ![]() Juz jestem ciekawa jak to bedzie hihihi Edytowane przez madziapat Czas edycji: 2010-08-09 o 09:19 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
aha, kurczę oby nie było tak źle
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Lena
|
poniekąd.. spodobało mi sie dopierona stażu i potem w pracy...
bo w szkole brak samodzielności, zawsz ektoś za tobą chodzi i patrzy na ręce- czego nie cierpię- bo wtedy największe błedy z nerwów popełniam. w szkole byłam leser ![]() ![]() ps. a gdzie chcecie potem pracować? myslicie już o oodzziałach? czy za granicę wybywacie?
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
ja w sumie jeszcze o tym nie myślę gdzie i jak, ale wiem jedno chciałabym zostać w Polsce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
no ja tez raczej w Polsce , ale czas pokaze co i jak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Ja też zamierzam zostać w Polsce
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
moje z tego co wiem 6
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
Hej!
![]() ![]()
![]() |
#29 |
Konto usunięte
|
u mnie tez 6
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
A dziewczyny co w ogóle jest potrzebne na te studia? Jakieś książki, notatniki? Zupełnie nie wiem czy mam coś kupować
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:56.