Od Kobiet dla Kobiet? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Auto Marianna

Notka

Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-05-14, 13:20   #1
JustCassie
BAN stały

Od Kobiet dla Kobiet?

Zastanawiałam się tak ostatnio z koleżankami na zajęciach ( miałyśmy przygotowac reklamy różnych rzeczy ale w sposób kobiecy jakby to było stworzone wyłącznie dla płci pięknej)jak wyglądałby samochód idealny.

Stworzony przez kobiety dla kobiet. W Rosjii panie stworzyły coś takiego Ladies Only chociaż mi wydaje się to byc jakimś żaretm. Podstawowe wyposażenie tego samochodu to wibrator skóry krokodyla wieloryba lub słonia litr wódki i kawior ( no tak witamy w Rosji)

Chciałabym zapytać was. Jak wyglądałby wasz idealny samochód. Jesteście konstruktorkami macie szerokie pole do popisu!

Dla mnie wizualnie pragnełabym połączenia agresywnego "spojrzenia" Audi A1 z sportową linią Scirocco A wszystko w kolorze gorzkiej czekolady.
Środek to jasne skóry. Fajna,koniecznie manualna skrzynia biegów i moc rodem z Audi R8. I niezbyt twarde zawieszenie. Ale nie jestem wymagająca. Pewnie inaczej wyglądałby samochód młodej mamy, poważnej bizneswoman, rozrywkowej studentki i świeżo upieczonej absolwentce liceum
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg volkswagen_scirocco_gt_04.jpg (69,5 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg volkswagen_scirocco_gt_01.jpg (118,5 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Audi_A1_Diamond_Edition_05.jpg (55,6 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg audi_a1_s_line_30.jpg (94,0 KB, 10 załadowań)
JustCassie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-14, 17:22   #2
suska89
Raczkowanie

Dot.: Od Kobiet dla Kobiet?

O Boże ten co wymyśliły Rosjanki jest okropny!!!!!!!

Jak sie rozmarze to opisze

Możesz robić to co chcesz, możesz być kim chcesz, możesz żyć jak chcesz. Przed Tobą setki dróg stoi otworem, Ty stoisz przed wyborem od Ciebie to zależy, którą wybierzesz...

To muzyka ukazuje świata piękno...
suska89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-14, 17:55   #3
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Ten od Rosjanek wygląda jak jakiś zmutowany czołg. W życiu bym do tego nie wsiadła, ble

Mój nie wiem jakby wyglądał, bo mam kilka "ulubionych" aut, które bym próbowała zmiksować, a różnią się totalnie nawet wizualnie I cenowo też niezły rozrzut - moje wymarzone auto, realne do osiągnięcia to nic nadzwyczajnego - Peugeot 406 , a ślinię się też na BMW x6, czyli auta delikatnie mówiąc różniące się trochę od siebie Tak więc kompletnie nie wiem, jak miałoby wyglądać "moje" auto

Świniaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-14, 18:05   #4
JustCassie
BAN stały

Cytat:
Napisane przez suska89 Pokaż wiadomość
O Boże ten co wymyśliły Rosjanki jest okropny!!!!!!!

Jak sie rozmarze to opisze
Czekam czekam

Cytat:
Napisane przez Świniaczek Pokaż wiadomość
Ten od Rosjanek wygląda jak jakiś zmutowany czołg. W życiu bym do tego nie wsiadła, ble

Mój nie wiem jakby wyglądał, bo mam kilka "ulubionych" aut, które bym próbowała zmiksować, a różnią się totalnie nawet wizualnie I cenowo też niezły rozrzut - moje wymarzone auto, realne do osiągnięcia to nic nadzwyczajnego - Peugeot 406 , a ślinię się też na BMW x6, czyli auta delikatnie mówiąc różniące się trochę od siebie Tak więc kompletnie nie wiem, jak miałoby wyglądać "moje" auto
A nie dziwi was wyposażenie tego zmutowanego czołgu? Jakim cudem to wyszło od kobiet? może jestem przewrażliwiona ale dla mnie to takie trochę seksistowskie?
Stary 2011-05-14, 20:01   #5
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Cytat:
Napisane przez JustCassie Pokaż wiadomość
Czekam czekam

A nie dziwi was wyposażenie tego zmutowanego czołgu? Jakim cudem to wyszło od kobiet? może jestem przewrażliwiona ale dla mnie to takie trochę seksistowskie?

Mnie ten samochód dziwi w każdym calu, włącznie z wyposażeniem. Może jestem jakaś dziwna, ale ja bym go za darmo nie wzięła... Nie potrafię go konkretnie określić, w każdym bądź razie jest na pewno okropny, a skóry węża/krokodyla/słonia jakoś dodatkowo mnie w tym utwierdzają...
Wibrator na wyposażeniu też jest jakiś taki... nie wiem, na pewno niesmaczny

Edytowane przez Świniaczek
Czas edycji: 2011-05-14 o 20:04
Stary 2011-05-15, 09:55   #6
PatikB
Przyczajenie

Koszmarny!!!!! Takie rzeczy to chyba moga, wymyslac, osoby, ktore nie maja co robic z kasa i z czasem...
PatikB jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-15, 14:07   #7
MdM
in love with life

jaki samochod, jak czołg Wyglada jakby nic nie mialo z nim szans, zadna lampa, zaden inny samochod i zaden facet.

A ten wibrator to co za dziwny wynalazek? Wyglada jak lyzeczka do mieszania herbaty. Krokodyla skora? Kobiety wolałyby cos miękkiego i ciepłego, a nie krokodylą skore... koszmarny samochod.

Moj wymarzony samochod istnieje (Audi R8) i jedyna wada to, ze koszmarnie duzo pali (w miescie nawet 26 litrow ). Na jego utrzymanie przez kilka lat trzeba miec pewnie drugie tyle co na sam samochod.
MdM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-15, 16:40   #8
JustCassie
BAN stały

Cytat:
Napisane przez MdM Pokaż wiadomość
jaki samochod, jak czołg Wyglada jakby nic nie mialo z nim szans, zadna lampa, zaden inny samochod i zaden facet.

A ten wibrator to co za dziwny wynalazek? Wyglada jak lyzeczka do mieszania herbaty. Krokodyla skora? Kobiety wolałyby cos miękkiego i ciepłego, a nie krokodylą skore... koszmarny samochod.

Moj wymarzony samochod istnieje (Audi R8) i jedyna wada to, ze koszmarnie duzo pali (w miescie nawet 26 litrow ). Na jego utrzymanie przez kilka lat trzeba miec pewnie drugie tyle co na sam samochod.
Ja podejrzewam że do takiego samochodu lepiej jakaś przewijarkę dla niemowląt bo pewnie całe przedszkole sie zmieści

Audi R8 mówisz to co powiesz na tego Audi R8 SPIDER albo tego Audi polerowane 700h
Stary 2011-05-15, 16:52   #9
MdM
in love with life

Cytat:
Audi R8 mówisz to co powiesz na tego Audi R8 SPIDER albo tego Audi polerowane 700h
piekne. Ostatni najbardziej w moim typie
Stary 2011-05-15, 16:58   #10
JustCassie
BAN stały

777 koni i ponad 700h polerowania robi wrażenie Fakt też mi się podoba ale bałabym się nią jeździc
A co powiecie na monitorki w zagłówkach? Przydają się?
Stary 2011-05-15, 19:23   #11
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Cytat:
A co powiecie na monitorki w zagłówkach? Przydają się?

Pasażerom na pewno

To audi chromowane Ale wjedź takim na nasz polski parking pełen super kierowców, to od razu ktoś go poobija Ale u nas raczej nikt go sobie sprawi Chociaż, raz pod kinem widzieliśmy lamborghini murcielago , chyba z tydzień się zastanawialiśmy, jak on tam wjechał po tych kosmicznych dziurach, śmialiśmy się nawet, że przywleczony na lawecie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-16, 09:00   #12
JustCassie
BAN stały

Hehe trzeba by wykupywać dwa miejsca obok siebie żeby mieć pewność że autku nic się nie stanie
Co do monitorków w zagłówku ciekawiło mnie to czy sprawdza się to w przypadku dzieci. Czy one oglądają bajki przez całą podróż czy po 5 minutach następuje faza znudzenia
Coś dla maniaczek LV jak widac przesada wszędzie. Chociaż ten kolor czekoladki mniam
Stary 2011-05-16, 09:28   #13
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Znajoma wygrała gdzieś przenośne dvd i bardzo chwali właśnie na podróż z córką - ponoć spokój całą drogę, siedzi jak anioł i bajki ogląda, a że nie należy do dzieci, którym rodzice pozwalają w domu pół dnia przed telewizorem spędzić, to mała ma frajde A oni spokój podczas podróży

Ten mini jakby był gładki, to byłby boski Co nie zmienia faktu, że jakbym miała wozić jakichkolwiek pasażerów, to na pewno bym tego auta nie chciała, z tyłu nawet ja się nie zmieszczę (a mam 164 cm wzrostu i strasznie krótkie nóżki ). "Znajomy" ma, tragedia jeśli chodzi o ilość miejsca - dosłownie mini

Edytowane przez Świniaczek
Czas edycji: 2011-05-16 o 09:30
Stary 2011-05-16, 11:08   #14
mermaidia
Raczkowanie

ja się podpisuję pod pierwszym postem Autorki tematu VW Scirocco to jest coś

Moje wymarzone auto byłoby piękne jak mój Opel Tigra skrzyżowany z Audi TT i VW Scirocco - to o nadwoziu. Kolor - najchętniej czarny, ale nie metalik tylko matowy.

Miałoby moc potężną, ale i w granicach rozsądku - więcej niż 300 KM, ale na pewno mniej niż np. 700 czy 800 KM. Oczywiście wiąże się z wysokim spalaniem, więc argument "musi malutko palić" odpada naturalnie. Zawieszenie sportowe, utwardzone i doskonale zestrojone.

Tapicerka - czarna skóra, wykończenia - czarne, zegary - niebieskie bądź wściekle czerwone. Skrzynia biegów - manualna. Ładne alumfelgi. Bajery typu nawigacja i dobry system audio. Kamera cofania - przydatna rzecz . Do tego wszystkie te nowoczesne systemy skrętnych reflektorów i doświetlania zakrętów. Duże bezpieczeństwo - poduchy dla pasażerów (także boczne) obowiązkowo. Pełna elektryka.

Nie musi być kabriolet, wystarczy szyberdach - sterowany z kierownicy. Ogólnie - jak najwięcej tych przydatnych funkcji w samochodzie musiałoby być sterowanych z kierownicy.

To wszystko czego bym chciała w swoim supersamochodzie marzeń .
Oczywiście cudownie by było, gdyby się nie psuł nigdy i nie musiałabym się stresować, że za ileś tam tysięcy kilometrów coś zacznie wysiadać i trzeba zbierać na jakąś część - ale tego się nie da przecież uniknąć, ale skoro jesteśmy w sferze marzeń
mermaidia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-17, 12:06   #15
JustCassie
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Świniaczek Pokaż wiadomość
Znajoma wygrała gdzieś przenośne dvd i bardzo chwali właśnie na podróż z córką - ponoć spokój całą drogę, siedzi jak anioł i bajki ogląda, a że nie należy do dzieci, którym rodzice pozwalają w domu pół dnia przed telewizorem spędzić, to mała ma frajde A oni spokój podczas podróży

Ten mini jakby był gładki, to byłby boski Co nie zmienia faktu, że jakbym miała wozić jakichkolwiek pasażerów, to na pewno bym tego auta nie chciała, z tyłu nawet ja się nie zmieszczę (a mam 164 cm wzrostu i strasznie krótkie nóżki ). "Znajomy" ma, tragedia jeśli chodzi o ilość miejsca - dosłownie mini
aż tak mało miejsca ma z tyłu? Szczerze wydawało mi się że Mini jest bardziej "pojemny" przynajmniej takie sprawia wrażenie

Cytat:
Napisane przez mermaidia Pokaż wiadomość
ja się podpisuję pod pierwszym postem Autorki tematu VW Scirocco to jest coś

Moje wymarzone auto byłoby piękne jak mój Opel Tigra skrzyżowany z Audi TT i VW Scirocco - to o nadwoziu. Kolor - najchętniej czarny, ale nie metalik tylko matowy.

Miałoby moc potężną, ale i w granicach rozsądku - więcej niż 300 KM, ale na pewno mniej niż np. 700 czy 800 KM. Oczywiście wiąże się z wysokim spalaniem, więc argument "musi malutko palić" odpada naturalnie. Zawieszenie sportowe, utwardzone i doskonale zestrojone.

Tapicerka - czarna skóra, wykończenia - czarne, zegary - niebieskie bądź wściekle czerwone. Skrzynia biegów - manualna. Ładne alumfelgi. Bajery typu nawigacja i dobry system audio. Kamera cofania - przydatna rzecz . Do tego wszystkie te nowoczesne systemy skrętnych reflektorów i doświetlania zakrętów. Duże bezpieczeństwo - poduchy dla pasażerów (także boczne) obowiązkowo. Pełna elektryka.

Nie musi być kabriolet, wystarczy szyberdach - sterowany z kierownicy. Ogólnie - jak najwięcej tych przydatnych funkcji w samochodzie musiałoby być sterowanych z kierownicy.

To wszystko czego bym chciała w swoim supersamochodzie marzeń .
Oczywiście cudownie by było, gdyby się nie psuł nigdy i nie musiałabym się stresować, że za ileś tam tysięcy kilometrów coś zacznie wysiadać i trzeba zbierać na jakąś część - ale tego się nie da przecież uniknąć, ale skoro jesteśmy w sferze marzeń
skrętne reflektory i doświetlanie zakrętów! tak to popieram takie coś też by mi się przydało
Ale widzę że tutaj sportowe zacięcie i benzyna we krwi płynie
Co do tankowania byc może kiedyś ten problem sam się rozwiąże i będziemy sami "produkować" paliwo Samochód napędzany odchodami
Stary 2011-05-17, 15:33   #16
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Cytat:
aż tak mało miejsca ma z tyłu? Szczerze wydawało mi się że Mini jest bardziej "pojemny" przynajmniej takie sprawia wrażenie
Też tak myślałam, ale jak zajrzałam do środka, to się szczerze przeraziłam. Owszem, są samochody mniej i bardziej pojemne, ale ilość miejsca w mini jest wg mnie po prostu śmieszna, tym bardziej, że to auto z roku na rok jest coraz mniej mini, rośnie w każdą stronę tak naprawdę, ale w ilość miejsca w środku jakoś już nie bardzo. "Znajomy" ma z 176 wzrostu (no może w porywach 180, czyli żaden tam wielkolud), a fotel odsunięty na maksa do tyłu, po same tylne fotele , a z tylu miejsca po prostu brak. Nie wiem jak wygląda bagażnik, tak szczegółowo nie oglądałam, bo nie przepadam za właścicielem , ale miejsca dla pasażerów to jakiś żart. Miałam trabanta i myślałam, że już ciaśniej być nie może, ale jak się okazało - jednak może. Kierowca o wzroście 185< miałby poważny problem, żeby w ogóle do tego auta wsiąść

Stary 2011-05-19, 18:06   #17
JustCassie
BAN stały

Teraz będe kupowac samochód, jak gdzieś w pobliżu będzie MINI nie omieszkam go obejrzeć dokładnie co do ilości miejsca

A co powiecie na Audi Q7 wersje FAMILY przyznaję że mam słabośc do tego auta i koloru Poza tym pod maską aż 550 koni No i ten fotelik dziecięcy jest rozczulający. Ale zastanawiam się czy zmieściłyby się tam 3 foteliki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg audi_q7_family_edition_anderson_germany.6.jpg (124,0 KB, 7 załadowań)
Stary 2011-05-19, 18:40   #18
MdM
in love with life

Cytat:
Teraz będe kupowac samochód, jak gdzieś w pobliżu będzie MINI nie omieszkam go obejrzeć dokładnie co do ilości miejsca

A co powiecie na Audi Q7 wersje FAMILY przyznaję że mam słabośc do tego auta i koloru Poza tym pod maską aż 550 koni No i ten fotelik dziecięcy jest rozczulający. Ale zastanawiam się czy zmieściłyby się tam 3 foteliki
Ja tez kocham Q7 , ale z uwagi na to, ze jestesmy z TZ tylko we 2 planuje za kilka lat zakup Q5. Jak sie ma dzieci to Q7 jest idealnym samochodem. Miałam okazje jechac Q7 kolegi 2 razy, w tym 1 raz na zakupy i niestety, zeby nim zaparkowac przed supermarketem potrzeba 4 miejsc parkingowych: 2 z przodu i 2 z tyłu, bo samochod jest za dlugi i troche wystaje.
Mysle, ze 3 foteliki by sie zmiescily i to spokojnie .
Stary 2011-05-20, 09:03   #19
JustCassie
BAN stały

MdM a co powiesz o wersji Audi Q5 ABT?
Ależ one są ogromne pewnie komicznie bym wyglądała wdrapujac się do takiego samochodu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-20, 09:09   #20
Soso
Zakorzenienie

Moim zdaniem jest już idealny (miejski) samochód dla kobiet Mercedes CLS
Nad terenowym to jeszcze bym popracowała
Soso jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-23, 08:23   #21
JustCassie
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Soso Pokaż wiadomość
Moim zdaniem jest już idealny (miejski) samochód dla kobiet Mercedes CLS
Nad terenowym to jeszcze bym popracowała
CLS ma piękną "buźkę" ale wydaje mi się taki "landarowaty"
Ale to pewnie kwestia wprawy w poruszaniu się takim autem.

Profanacja na pełnej linii!! "wysadzili" Audi swarovskim i wygląda koszmarnie jak ktoś mógł pomyślec że kobietom się coś takiego spodoba? AUDI w Swarovskim
Stary 2011-05-23, 08:27   #22
MdM
in love with life

Cytat:
Profanacja na pełnej linii!! "wysadzili" Audi swarovskim i wygląda koszmarnie jak ktoś mógł pomyślec że kobietom się coś takiego spodoba? AUDI w Swarovskim
Biedny samochod, lakier mu sie zniszczy
Stary 2011-05-23, 08:35   #23
Soso
Zakorzenienie

Cytat:
CLS ma piękną "buźkę" ale wydaje mi się taki "landarowaty"
Ale to pewnie kwestia wprawy w poruszaniu się takim autem.

Paskudztwo, to prawda. Ale widziałam kiedyś Audi TT z logo wysadzanym kryształkami, nie wiem, czy Swarovskiego, i wyglądało całkiem całkiem
Stary 2011-05-23, 15:07   #24
JustCassie
BAN stały

Cytat:
Paskudztwo, to prawda. Ale widziałam kiedyś Audi TT z logo wysadzanym kryształkami, nie wiem, czy Swarovskiego, i wyglądało całkiem całkiem
Powiem Ci że logo czy np jakieś elementy na felgach mogą wyglądac nawet uroczo, ale cały NIE!
Ale różne są takie zdziwaczenia. Nie wiem czy widziałyście Smarta z czekolady albo chyba Merca całego z platyny
Stary 2011-05-23, 15:30   #25
Soso
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem Ci że logo czy np jakieś elementy na felgach mogą wyglądac nawet uroczo, ale cały NIE!
Ale różne są takie zdziwaczenia. Nie wiem czy widziałyście Smarta z czekolady albo chyba Merca całego z platyny

ja bym nie pogardziła

podpisano: fanka czekolady
Stary 2011-05-23, 17:37   #26
catttt
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem czy widziałyście Smarta z czekolady
Najpierw zjadłabym siedzenia, potem biegi, kierownicę

Znalazłam już swój ideał i nie zamienię na żaden inny- i wcale nie chodzi tu o jakieś drogie samochody, tylko o zwykłego Golfa III
catttt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-24, 14:33   #27
JustCassie
BAN stały

Cytat:
ja bym nie pogardziła

podpisano: fanka czekolady
Cytat:
Napisane przez catttt Pokaż wiadomość
Najpierw zjadłabym siedzenia, potem biegi, kierownicę

Znalazłam już swój ideał i nie zamienię na żaden inny- i wcale nie chodzi tu o jakieś drogie samochody, tylko o zwykłego Golfa III
Specjalnie dla was moje drogie czekoladomaniaczki znalazłam go czekolaaadka

Golfy a już na pewno te starszej generacji jak II czy III są niezniszczalne

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-25, 19:46   #28
catttt
Zakorzenienie

Cytat:
Specjalnie dla was moje drogie czekoladomaniaczki znalazłam go czekolaaadka

Golfy a już na pewno te starszej generacji jak II czy III są niezniszczalne
zaraz bym skonsumowała
catttt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-27, 12:59   #29
JustCassie
BAN stały

A co powiecie na taki hmm osobliwy tuning a mianowicie rzesy do samochodu? http://www.motokobiety.pl/Rzesy,dla,...chodu,610.html
Stary 2011-05-27, 13:36   #30
MdM
in love with life

Cytat:
A co powiecie na taki hmm osobliwy tuning a mianowicie rzesy do samochodu? http://www.motokobiety.pl/Rzesy,dla,...chodu,610.html

Nawet mi sie podoba, ale nie wiem czy bym tym wyjechala na ulice
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Auto Marianna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości