|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Sluchajcie dziewczyny
Mam takie pytanko ponieważ czytalam iz zdrowo jest dzien max dwa pic przez caly dzien wode niegazowana co o tym sadzicie? czy w ten sposob pozbede sie toksyn z organizmu? probowalyscie kiedys takie cos? a moze ktos z was czul sie chudszy ? czekam na opinie
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sluchajcie dziewczyny
oczywiście, że po takim dniu poczujesz się chudsza, bo nie będziesz nic po prostu wrzucała do żołądka, krótko mówiąc. A nie ma to nic współnego z chudnięciem. I zdrowe to na pewno nie będzie. Spowolnisz sobie matabolizm i nic więcej.
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
dziwne bo czytalam na pewnym forum lekarz sie wypowiadal ze to niby zdrowo jeden dzien pic sama wode aby oczyscic organizm
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
toksyn sie nie pozbedziesz, ale na niestrawnosc dziala dobrze, na przyklad jak sie zatrujesz czyms
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
Nie przesadzajmy. Jeden dzień bez jedzenia nie spowolni od razu metabolizmu. Mnie się przez trzy - cztery dni zdarzało prawie nic nie jeść przy anginie ropnej (gorączka 42 stopnie, plucie krwią i ropą itp., w każdym razie ciężko to przechodziłam) i metabolizm wtedy miałam naprawdę dobry, a chora byłam co dwa miesiące.
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Moja koleżanka robi sobie taki dzień raz w tygodniu (woda, zioła, soki ze świeżych owoców) i bardzo sobie to chwali. Sama nie próbowałam
|
|
|
|
|
#7 |
|
Rozeznanie
|
nie tak dawno miałam mega problem z wypróżnianiem, normalnie w/c mógł dla mnie nie istnieć (no dobra,siku robiłam-
ale tak się męczyłam że nie mogłam wytrzymać,nie chciałam żadnego senesu ani nic takiego zaczęłam jeść śliwki i zrobiłam sobie dwa dni tylko na wodzie. extra! 2kg mniej. ale mówię, tylko jak trzeba, bo schudnąć...schudniesz ale potem albo poważna choroba i śmierć, albo poważna choroba i efekt jojo, albo sam efekt jojo
|
|
#8 |
|
Konto usunięte
|
Nie rozumiem, dlaczego ostatnio wszyscy tak się rzucają na 'oczyszczanie organizmu z toksyn'. Przecież to nie ma żadnego sensu.. od tego mamy wątrobę i nerki.
Jeden dzień picia wody absolutnie Cię nie oczyści. Chociaż da odpocząć układowi trawiennemu, więc zaszkodzić nie zaszkodzi. |
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
no bo ostatnio pije póltorej butelki wody dziennie i zastanawialam sie czy nie zrobic sobie dnia na wodzie wlasnie zeby oczyscic organizm nie licze tu z enie wiadomo jak schudne bo bez przesady ale czy nie sadzicie ze bedzie to swojego rodzaju odpoczynek dla zoladka?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:07.