|
Notka |
|
Metamorfozy W tym miejscu zajdziesz informację jak zmienić swój wygląd, styl, makijaż, fryzurę oraz sposób ubierania się. Poddaj się metamorfozie i zaskocz samą siebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Czas na zmiany :) :)
Witam wszystkie Wizażanki
![]() Z góry dziękuje wszystkim za jakiekolwiek rady, załączam zdjęcia mam nadzieję że są ok ![]() 1. Jak się opalasz - szybko czy ciężko(najpierw na czerwono bądź różowo). Odcień opalenizny jest ciepły - złotawo-brązowawy czy raczej taki lekko przykurzony, szaro-beżowy? ciężko, jeśli już to na czerwono i wyglądam potem jak indianka ![]() 2. Kolor oczu - ciemne, jasne... czy tęczówki mają ciemniejszą obwódkę, czy kolor ich jest czysty, a może mają plamki? Jaka jest oprawa oczu (brwi i rzęsy)-jasna czy raczej zdecydowana? Oczy koloru brązowego z ciemniejszą obwódką wokół tęczówki, dość jasne brwi. 3. Piegi - jesli występują, to są złotawe ciepłe czy raczej szaro-brązowe? Piegi mam głównie na policzkach ale pojedyncze zdarzają się na reszcie twarzy, są w kolorze złoto-miedzianym, ciepłym. 4. Cera - jaki ma odcień Twoja skóra? Ciepły brzoskwiniowy, oliwkowy, złotawy czy jasny, chłodny wpadający w róż lub porcelanowy? Jeżeli się rumienisz, to na jaki kolor-czerwony czy różowy? Mam bardzo bladą cere wpadającą w róż, rumienie się raczej na różowo (przynajmniej tak mi się wydaje) 5. Naturalny kolor włosów - ciemny, jasny. Jaki odcień? Czy ma złotawo-brązowe przebłyski czy raczej mysie, bardziej popielate? Rudy, miedziany ale nie tak intensywny jak ten na zdjęciu, przynamniej taki miałam nim zaczęłam farbować włosy ![]() 6. Kolor ust (naturalny oczywiście) jest dość jasny, różowy czy ciepły - nasycona czerwień, brzoskwinia czy koral? Bladoróżowy, jasny 7. W jakich kolorach czujesz się dobrze, a które źle podkreślają Twoją urodę? Czuję się dobrze w zieleniach, brązach, czerniach, bieli, ciemnoniebieskim. Nie lubie koloru morskiego, różów, fiolet lubie ale za dobrze w nim nie wyglądam (przynajmniej tak mi się wydaje) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Czas na zmiany :) :)
ojjj ten kolor to bym zlikwidowała.. nie widać nic innego tylko twoje włosy, przytłaczający, jaskrawy kolor, który sprawia, że twarz w tym ginie, a przeciez nie o to chodzi..
masz jakieś zdjęcia w niefarbowanych włosach? brwi mogłabyś troszeczkę przyciemnić brązową henną do brwi. no i nie rób koloru ciemniejszego niż brwi/oprawa oczu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Aktualny kolor wlosow w ogole do Ciebie nie pasuje; jest zbyt jaskrawy i przytlacza Twoja twarz, zwlaszcza, ze nie masz makijazu. Wroc do naturalnego koloru wlosow, w nim Ci moim zdaniem najladniej. Jesli zas chcesz wygladac bardziej wyraziscie, to od tego jest wlasnie makijaz. Masz ladne oczy, to na nich bym sie w malowaniu skupila. Na usta delikatny blyszczyk/szminka i niech beda tylko tlem.
Masz nadmiernie wyskubane brwi. Koniecznie je zapusc i wyreguluj na ksztalt luku, a nie niteczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
A jakieś propozycje ścięcia? Nie chce włosów obcinać jakoś drastycznie ale bardziej uformować fryzurę. I jakie kolory makijażu i ubioru pasowałyby mi gdybym wróciła do naturalnego koloru włosów? Dziękuje za dotychczasowe rady i proszę o jeszcze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
zarówno naturalny jak i ten blond lepszy niż to co masz teraz i to o wiele!!!
Nauralny kolor masz bardzo dobrze współgrający z resztą i nie ruszałabym go, od wyrazistości są właśnie makijaże, bo włosami mozna sobie tą wyrazistość odebrać-zwlaszcza jak naturalna brunetka tleni się na blond, albo naturalna blondynka farbuje na czarno-wtedy wyraznie widać jaki efekt to daje ich twarzom. rada jest następująca: na pewno bez grzywki, bo poszerza Ci twarz i robi efekt takiej "przaśnej dziołchy" proponuję może ścięcie włosów na warstwy- wtedy wciąż będą długie, ale jednoczesnie będa sie ladnie ukladać, zniszczone konec zostana obciete i tak mozesz zacząć regenerowac wlosy.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
jeśli skóra faktycznie wpada Ci w różowy odcień, to ten rudy nie jest za dobrym pomysłem, strasznie przytłacza. Jeśli już to może jakaś miedź, albo kasztan, na pewno nie taki marchewkowy....
najładniej Ci jednak w naturalnych, ja bym zmieniła na jakiś ciepły brązik, albo o! miodowy blond z jakimiś ciemniejszymi refleksami.. masz ładną twarz także postaw na makijaż, podkreśl oczy, skoro jesteś blada to najlepiej brązami i coś w tych odcieniach.. ![]() Co do fryzurki to Ci nie podpowiem, masz takie falowane włosy, więc myśle, że może jakaś krótsze włoski coś w stylu tego zdjęcia 3 w tym drugim poście ze zdjęciami.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Masz ładne kości policzkowe, może latem jakiś bronzer
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:55 ---------- Poprzedni post napisano o 00:52 ---------- Kolor cieni do oczu dla piwnych tęczówek to podobno wszelkie zielenie i fiolety się sprawdzą. Bezpieczny zawsze jest beż ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Co do ubrań to rozchodziło mi się ewentualnie o jakąś podpowiedź co do kolorów które by mi pasowały albo jeszcze lepiej w czym się nie pokazywać na ulicy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Powodzenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Wow
![]() ![]()
"...bo ona ona różne ma imiona jedni wołają ją miłość inni zgaga pieprzona bo ona ona imiona różne ma jedni wołają ją szczęście niepojęte inni pani na K." Początki bloga http://okiembehemotkota.blogspot.com Moje amatorskie fotki: http://kasita.flog.pl/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
ladnie ci w blondzie,takim jasnym slonecznym
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:42.