|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rzabbocop
|
Dzieci grudniowo-styczniowe 2006/7 V
czesc pierwsza
czesc druga czesc trzecia czwarta milego pisania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieci grudniowo-styczniowe 2006/7 V
biorąc naszą obecną częstotliwość pisania pod uwagę to długo ten wątek 5000 postów sie nie doczeka
![]() ![]() żabko wakacje w Grecji. dość ekstremalnie bo pojechaliśmy autem ![]() Kuba ma jakieś 128cm i prawie 30 kg. klocek mały ![]() mnie się też wydaje, że Kuba średnio do szkoły się nadaje. ale cóż nie ma innej rady. klas ma być 4, po około 28, 29 dzieci. skład poznamy dopiero w sierpniu. mam nadzieję, że będzie z kolegami z zerówki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Wiki zaczyna nabierać ciałka, ale do wielkoluda jej daleko. Myślę, że pod względem wzrostowo-wagowym jest średniakiem, ale dźwignąć ją to już wyzwanie.
My pod koniec tygodnia planujemy wakacyjny wyjazd, oczywiście patriotycznie w kraju (Pieniny). Jak wrócę to coś skrobnę co ostatecznie widzieliśmy, jak nas te 34 stopniowe zapowiadane upały nie usmażą. ![]()
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Malgo śliczne te twoje chłopaki
![]() Za gratulacje dziękuję ![]() ![]() Asia od września idzie do zerówki, u nas w szkole będą trzy po 25 dzieci, podział klas już znany, pani wygląda na sympatyczną. Natomiast klas pierwszych w szkole mamy aż 4, z czego cała jedna tylko 6-latki. Po mału pora zacząć kompletować wyprawkę do szkoły, a później dla maluszka... ![]() Maszko Pieniniy - ja kocham te góry, gdyby nie to, że w tym roku marzyło nam się morze, to pewnie byśmy pojechali do Krościenka. Ja zresztą typuję je na przyszły rok ![]() My w tym roku odpoczywaliśmy nad naszym polskim morzem, w małej spokojnej wiosce, ale my, jak to my niespokojne dusze sporo dookoła jeździliśmy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
No i po wakacjach
![]() ![]() Pozdrawiamy słonecznie i czekamy na kolejne parę słów od cioć. ![]()
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Zabko ogromne gratulacje!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
No w końcu znalazłam wątek...
Żabko....GRATULUJĘ!!! Zdrówka życzę. Zdjęcia na FB widziałam i nawet nie zauważyłam, że jesteś w dwupaku!!! W lipcu byliśmy w Chorwacji - Lura straciła tam pierwszą dolną jedynkę (prawą) i dziś lewą! Oczywiście pierwszy ząb pomogła jej wyrwać Julka a dziś sama dała radę! Bez mleczaka przez ostatnie 2,5 tygodnia tak śmiesznie sepleniła. Zakochała się w "nurkowaniu", które w jej wydaniu polegało na pływaniu w dmuchanym kółku z maską i rurką i podglądaniu podwodnego życia...i tak non stop! Ewentualnie szukanie wśród skałek przeróżnych form życia ![]() ![]()
Wszystkie nieba bym oddała aby z TOBĄ dzielić jedno piekło ![]() ![]() Edytowane przez Aranka Czas edycji: 2013-08-11 o 21:14 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Aranko ale z Was laeczki
![]() Maszko Asia też należy do tych lubiących się wspinac i dużo chodzić. U niej Trzy Korony zaliczone jak miała 2,5roku. Fajnie, że nasze dziewczyny tak polubiły góry. Mi się nad morzem podobało, ale brakowało mi tego czegoś, co maja w sobie góry ![]() Za gratulacje dziękuję, Aranko na zdjęciach na fb brzuszka prawie nie widać, bo tym razem nie należy do największych. A tu nasze fotki z wakacji: ostatnie zdjęcie, nasz kochany Ojców |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Aranko, Żabko ależ Wasze dziewczyny to już panny. Kuba przy nich to jeszcze taki dzieciak
![]() Zdjęcia pikne. Widać, że wakacje udane. Aranko to zdjęcie z "nurkującą" Laurą zrobiło mi dzień ![]() Żabko brzuszek fajniutki ![]() pod koniec sierpnia idę z Kubą do ortodonty zobaczymy co powie. Kilka zdjęć z wakacji ![]() ![]() Edytowane przez sohf Czas edycji: 2013-08-13 o 18:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Sohf z Kuby nadal przystojniacha
![]() ![]() Asia ma już stałe wszystkie cztery szostki, cztery jedynki i jedną dolną dwójkę, druga sie chyba będzie pchać do wyjścia, bo mleczak juz jej wypadl. Oj, szybko rosną te ząbki, ale jakie krzywe, Asia od wiosny pod obserwacją ortodonty |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
witajcie dziewczyny, pewnie mnie nie pamiętacie ale tez jestem mama grudniowa 2006
![]() ![]() ![]() ![]() Piotruś chowa się zdrowo, za 2 miesiace bedzie miał braciszka Patryka, u mnie tez dobrze,poukładalam sobie życie na nowo i jestem szcesliwa od kilku lat ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Hej, ciotki wredne, odezwijcie się!!!
![]() No dobra, inaczej, dziewczyny kochane, napiszcie co u was. Jak szkoła? Wiki na dzień dzisiejszy zachwycona wszystkim. Zaczyna się wprawdzie udzielać znudzenie pracami domowymi, ale wcale się jej nie dziwię. Ileż można kolorować. Już kredki pozdzierała a tu końca nie widać. Wiki lubi swoją panią, na świetlicę każe mi przychodzić jak najpóźniej, obiady są pyszne, a po basenie jest szczęśliwa. Czego chcieć więcej. Ich klasa jest najliczniejsza (dużo zapisów ze względu na wychowawcę). U niej w klasie jet 26 dzieci (13/13) a już w innej - 16. Dziwny podział. Chyba już idą rodzicom na rękę żeby tylko szkoła nie pustoszała. Poza tym córka oświadczyła mi, że ma już chłopaka ![]() ![]()
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
![]() melduję się ![]() u nas może aż tak różowo nie jest ale ogólnie do przeżycia. Na tyle ile da się cokolwiek wydobyć z mojego dziecka to w szkole jest fajnie. Co prawda maudzi że trzeba chodizć 5 dni a tylko dwa wolne ale z przedskzolem było podobnie. Pani jest fajna, ta do której chciałam żeby trafił. dużo dzieci zna z zerówki. w klasie dzieć 29 albo 28 nie pamietam. pół na pól dziewczynki i chłopcy. Pani ich zaraz na początku roku porozsadzała więc w ławkach pary sa mieszane. To co robią to na razie niewiele różni sie od zerówki. dużo szlaczków, ćwiczenia ręki. nauki na razie niewiele. Kuba chodzi na 2 zmiane (10:40 lub 11:45) ale od 8 musi być w świetlicy. Na szczęscie kończy tak, ze moge go odbierać zaraz po lekcjach. W ogóle leń z niego straszny i bardzo mi ciężko go czymkolwiek zainteresować - bo on się nie lubi męczyć:P wreszcie wyleciała mu pierwsza górna jedynka i chodzi z taką dziurą ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Ja tez sie melduję
![]() Asia ze szkoły baaardzo zadowolona. Przepisałam ja do Pani, która jest bardzo miła i sympatyczna, ale też równie bardzo wymagająca i nie da dzieciom wejść sobie na głowę - idealna Pani dla Asi ![]() Zapisałam Asię na basen, niech się dziewczyna oswoi z wodą na twarzy i przy koazji pływać nauczy. Chodzi razem z koleżanką ze szkoły na zajęcia indywidualne, wczoraj były pierwszy raz, była zachwycona i woda na twarzy, oczach już nie przeszkadza ![]() A ja po mału kompletuję wyprawkę, bo troche rzeczy mam po Asi, ale nie wszystko (w szczególności ubranka ![]() Mam pytanie do mam z małymi dziećmi, które butelki do karmienia polecacie? Jest tego masę w tej chwili, kolega w pracy polecał mi medelę i tommie tippie, ja się ew. skłaniam ku lovi i nuk. Z chęcią poczytam wasze opinie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Witam!
melduję się u Was,miło że wątek znowu ożył. Zaba moje gratulacje!!!! Ja sama wpadłam się pochwalić ![]() ![]() Z utęsknieniem czeka na wymarzonego dzidziusia ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Garnuszki moje gratulacje!!! Cieszę się, że tak sie wam poukładało, że bedzie maluszek
![]() A my po wizycie u ortodonty i Pani powiedziała, że Asia ewidentnie kwalifikuje się do dłuuugiego leczenia ortodontycznego, ale jako, że ma bardzo słabe mleczaki, to trzeba poczekać, aż wyrosna jej stałe zęby :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Witam Dziewczynki!
Wy nadal piszecie... Widzę że nie tylko mój "Maluch" już sie przepoczwarzył... ![]() ![]() ![]() serdecznie Was pozdrawiam!
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
No rzadko się odzywacie.
Wrzucam parę zdjęć ze ślubowania. To było już jakiś czas temu, ale dopiero teraz ściągnęłam je z aparatu, wyrąbałam i dorzucam ![]() Pozdrawiam
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku!!!
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:07.