|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
![]() Jak sie ocieplic? Prosze o rady
Witam
Zdazylo sie tak, ze pracuje tej zimy na dworze, bez ogrzewania. ![]() Niestety oczywiste jest to, ze sie wyziebiam - np teraz wlasnie siedze sobie i pisze ten post czujac zimno - zwlaszcza, ze pada deszcz i to pogarsza sprawe, jak jest slonce to zimno tak nie dokucza. Stad tez moje pytanie: czy znacie jakies pomysly zeby sie ocieplic? Ja na dzien dzisiejszy mam na sobie dwie pary kalesonow, ![]() ![]() Plaszczyk za cieply nie jest. Moze zmiana na lepsza kurtke pomoze? Cale szczescie ze mam tu dostep do internetu, przynajmniej mam sie czym zajac, gdy nie zajmuje sie klientami. Czekam na rady. Poza tym zastanawia mnie tez - jak to wplywa na zdrowie takie calodzienne wyziebienie? Brrr..... Ps Oprocz tego pije duze ilosci cieplych napojow, glownie herbat.
Edytowane przez Daenerys Czas edycji: 2009-02-09 o 10:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jak sie ocieplic? Prosze o rady
Nie wiem jak bardzo 'reprezentacyjna' musisz być w pracy. Jesli nie bardzo to polecam wszelkie puchówki i kożuszki. Jeśli możesz być bardzo niereprezentacyjna to noć spodnie ocieplane lub kombinezon.
No i oczywiście wełniany szalik czapę i rękawiczki ![]()
![]() |
#3 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ah ten TZ i jego pomysly ![]() ![]() Hm Gdzie mozna kupic takie spodnie ocieplane? I kurtke powinnam zmienic tez. ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
ciepłe ubranka są najważniejsze
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Poza spożywaniem ciepłych napojów i ubiorem na cebulkę nic specjalnie mądrego nie przychodzi mi do głowy.
![]() Utop Marzannę - wywołaj wiosnę. ![]() ![]() Współczuję pogody. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Bielizna termoochronna i reszta ubrania na cebulke.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Może termofory? Masz dostęp do gorącej wody, więc mogłabyś co jakiś czas wymieniać, gdy zrobi się chłodna.
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Przejdź się do sklepu sportowego, tam dostaniesz cieplejsze spodnie
![]() ![]()
![]() |
#9 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Przede wszystkim ciepła czapka, szalik - "przez głowę" traci się bardzo wiele ciepła.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
jedz dużo cebuli... no może się to wydac śmieszne, ale jak zjesz codziennie jedną cebulę, to nie będziesz chorowała.jedyny problem to wiadomo, zapach
![]() od takiego zimna to niewiele trzeba do grypy. dobra by była cieniutka, nie krępująca ruchów specjalna kurtka dla narciarzy. takie kurtki, mimo że są cienkie, są bardzo ciepłe ![]()
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jedyne wyjscie to wydaje mi sie grzejnik, ale tu mam bardzo malo miejsca, wiec jest ryzyko, ze spale caly dobytek Tzta. ![]() Gdy sie ruszam to wszystko jest ok, gorzej w taki dzien jak dzis, pada i nikt nie ma ochoty na kawe. ![]() A dzis niestety bede tu do 6, a zaczelam o 7.30. Na szczescie mam dwie 30 min przerwy - jedna juz mialam. Wtedy ide do pubu obok i sobie siedze w cieple. ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Wewnętrzne kieszenie kurtki
![]()
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Polecam ogrzewacze z soli fizjologicznej. Sama zakupiłam sobie 4
![]() ![]() ![]()
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Jak sie ocieplic? Prosze o rady
Cytat:
Ja np mam taka kurtke narciarska gdzie z tylu mam specjalne miejsce na termofor na plecach. W sklepach sportowych powinnas dostac takie ubrania! No i oczywiscie spodnie tez takie narciarskie chronia przed zimnem jak nic. Mozna zapomniec o tym ze ma sie pecherz ![]() Jesli pracujesz na zewnatrz to powinnas zainwestowac w dobry stroj. Pomoze Ci to przetrwac na pewno ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Najlepiej w sklepie sportowym kup sobie spodnie narciarskie, pod to załóż spodnie i grube rajstopy, obowiązkowo buty na grubej podeszwie. Ja sobie kilka lat temu kupiłam czarne więc nie rzucające się w oczy i były jak znalazł na 20 stopniowe mrozy i jazdę do pracy w nieogrzewanym autobusie.
Na górę puchowa kurtka jest najlepsza, no i wiadomo czapka obowiązkowo. Ubrania najlepiej żeby były luźne wtedy będą lepiej izolowały.
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
a ja polecam ogrzewacze węglowe
![]() To takie węglowe pałeczki które wkłada się do pudeleczka. Trzeba je podpalic najpierw a one pozniej tak jak kadzidelko sie powoli spalaja. Sa o tyle lepsze od soli fizjologicznej ze dzialaja do kilkunastu godzin wiec nei trzeba co chwile wymieniac, gotowac itd. Na allegro jest sporo. Kosztuja niewiele. Naprawde polecacm. Sa jeszcze takie benzynowe. Wygladaja jak zapalniczki zippo. Wlewa sie benzyne a pozniej one emituja cieplo. No i mozna uzupelniac. Tez na allegro sa. Mozna kupic w sklepach dla harcerzy itp. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
nie, nie nie
![]() o tutaj jest jakis pierwszy benzynowy http://allegro.pl/item543241566_ogrz..._kieszeni.html i drugi weglowy http://allegro.pl/item551826063_ogrz..._kieszeni.html Na tych aukcjach widze ze akurat chyba kiepsko opisane. Ale na innych pamietam ze byly dokladniejsze i ciekawsze opisy. Ale to naprawde fajne rzeczy. Mozna wsadzic do kieszeni spodni, do czapki ![]() Mi w tym roku akurat zimno nie bylo, ale babcia dostala jakis zestaw garniera i tak byl ten z soli fizjologicznej to sobie kilka razy go uzylam bo juz mi sie patyczkow weglowych do mojego kupowac nie chcialo i te tez sa fajne, ale tylko na pol godziny niestety... Takze do sklepu i na powrot... Bo nawet jak sie gdzies dojedzie to nie mozna drugi raz uzyc...chyba ze ma sie 2 Edytowane przez alecrim9999 Czas edycji: 2009-02-10 o 12:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Jak sie ocieplic? Prosze o rady
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Nie nie. Z tego co pamietam w takim zestawie jest kilkanascie wegielkow. I mozna jeszcze dokupowac zestawy wegielkow i nie pamietam ile one kosztuja, mozna wejsc i sprawdzic. Swoja droga wegielek mozna ulamac i wtedy starcza on nam na 8h a nie 16. Bo nie sadze ze dziewczyna pracuje 16h. No i jak juz nam sie zrobi cieplo to tez mozemy go gdzies tam zlamac czy juz nie pamietam co zrobic i on wtedy gasnie wiec starcza na dluzej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:14.