|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
kiedy okres po odstawieniu tabletek anty ???
dziewczyny po jakim czasie dostalyscie okres po odstawieniu tabletek anykoncepcyjnych ??
i wogole jakies inne spostrzezenia na ten temat?? z gory dzieki za odp |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: kiedy okres po odstawieniu tabletek anty ???
Ja dostawałam dwa_ trzy dni po odstawieniu. Lekarz mówil mi, ze moze byc tak ze okresu nie bedzie i nie nalezy sie tym przejmować, bo karzdy organizm reaguje inaczej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
ale mi chodzi o odstawienie po kilku latach brania wogole nie w przerwie 7 dniowej ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ja dostałam chyba po 25 dniach, a potem co 27-28 także nie miałam nic rozregulowane.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ale ja brałam tabletki (Diane 35) 13 miesięcy, a nie kilka lat.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Ja po odstawieniu dostałam okres po 4 albo 5 dniach dokładnie nie pamietam
Jak kocha, to jest naiwna, a jak nie kocha, to jest zimna. Jeśli jest sama, to znaczy, że nikt jej nie chciał, a jeśli jest z kimś, to znaczy, że cwana. A gdy dostaje furii to jej się tylko tak zdaje... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
spisze doniesc, ze wlasnie odstawilam po 3 latach (tzn odstawilam miesiac temu, ale miesiaczka miesiac temu byla jeszcze taka jak to przy tabletkach);
nasluchalam sie, ze to jakies niby problemy sa po odstawieniu, ze mozna sobie troche poczekac, a u mnie NIC takiego sie nie stalo. okres dostalam w ten sam dzien, w ktory wystapilby przy normalnym braniu pigulek (tzn dzisiaj ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
odstawilm pigulki po okresie ,po prostu po 7 dniach nie zaczelam lykac nowego listka kolejny okres dostalm po 37 dniach.łykalam piguly 4 lata.
bywa ,że nie pojawia sie nawet pol roku wtedy nalezy zrobic badania. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Ja dostałam (o dziwo) w tym samym dniu okres w którym dostawałam jak brałam tabletki, ale tak jak lain pisała jest to całkiem inny okres i dłuższy o 1 dzień od poprzednich.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Podróżniczka
|
Ja odstawilam Cilest niecaly miesiac temu i pierwsza miesiaczke dostalam tak jak przy braniu pigulek czyli 2 dni po odstawieniu. Na ten pierwszy okres ktory powinien sie pojawic przy nie braniu jeszcze czekam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zarówno w trakcie brania tabletek, jak i po ich odstawieniu czułam się tak, jakbym nie łykała żadnych tabletek. Co do trądziku, ja do niego miałam skłonność nawet podczas brania Diane, więc staram się trzymać skórę w ryzach za pomocą leków od dermatologa. Raz udaje mi się to lepiej, raz gorzej. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Witam,
mam pewnien problem, niedawno postanowilam odstawic tabletki. Dnia 1.04 skonczyl mi sie okres (po ostatnim opakowaniu tabletek) i wowczas nie rozpoczynalam juz kolejnego opakowania. Dzis jest juz 04.05 a kolejnego okresu nie ma. Czy to normalne? Zaczyna mnie to martwic:/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
hej ja brałąm tab 4 mies dwa pierwsze to było novette jakos tak a następne 2 to cilest odstawiłam po wybraniu ostatniej tab z blistra dziś jest 25 czerwca i gdy bym braąła tab to wła.ś dzxiś skonczyła bym kolejne opakowanie . Mój problem polega na tym że czuje z każdym dniem coraz silniejsze bóle lewego jajnika i czy to zupełnie niormalne czy ten ból zwiastuje ze okres jest juz bilsko???????/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
ja przed rozpoczęciem brania tabletek miałam okresy nieregularne (czasem co 28 dni, czasem co 40, czasem co dwa miesiące), a miesiączkuję już 7 lat. brałam przez 8 miesięcy tabletki (najpierw Mercilon, potem Harmonet/Kontracept/Sylvie20) i po odstawieniu pierwszy naturalny okres przyszedł po 28 dniach i póki co dwa kolejne też pojawiły się po 28 dniach
![]() bardzo cieszę się, że skończyłam z tabletkami, a jeszcze bardziej ucieszył mnie póki co regularny okres ![]()
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny pomozcie
![]() ![]() ![]() tak oto minelo tydzien od kiedy powinnam dostac okresu, a go nie ma, a co gorsza mam wszystkie odjawy na okres(brzuch mnie boli, piersi, wypryski na twarzy), kochalismy sie bez zabezpieczenia, ale nie konczyl we mnie ![]() ![]() wiem, nie wykazalam sie inteligencja, ale odzwyczailam sie od pigulek i klops miala tak ktoras?? ![]() ![]() jutro rano planuje zrobic tes ![]() a jestem za granica, bo jakbym byla w polsce to juz bym sie udala do lekarza ![]() Dziekuje z gory ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.