"Grubo-chudy" problem ;/ - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-05-25, 19:50   #1
Zbrodnia19
Przyczajenie

"Grubo-chudy" problem ;/

Witajcie Znowu zwracam się do was z prośbą o radę, zawsze potrafiłyście mnie wesprzeć, więc mam nadzieję, że teraz również się uda
Mój problem przedstawiia się tak: od dziecka byłam dziewczyną "przy kosci", miałam proporcjonalną figurę, ale zawsze zmagałam się z nadprogramowymi kilogramami. Postanowiłam coś ze sobą zrobić, bo drażniło mnie to, że zawsze odstaję od rówieśniczek. Udało się, schudłam 15 kg, moja figura jest proporcjonalna i podobno ładna (tak mówią)...AAAAAle. Pozbyłam się kompleksu nadwagi- nabyłam nowy. Moje ciało nie jest jędrne, mam rozstępy, sflaczałe piersi, w ubraniu jest ok, ale jak się rozbiorę, to...szkoda mówić ;(( Niedawno poznałam miłego chłopaka, bardzo mi się podoba, ale nie potrafię się przed nim otworzyć, trzymam jego i wszystkich innych mężczyzn na dystans, bo po prostu boję się, że jak dojdzie między nami do czegoś i ja mu sie pokażę, to ucieknie gdzie pieprz rośnie. Mam niecałe 20 lat a moje ciało...dużo więcej...To jest okropne, że muszę się tak chować przed wszystkimi. Zawsze będę się obawiała, że jak mnie zobaczy, to mu się wszystkiego odechce...błagam doradźcie coś, bo nie wytrzymuję ;( Dodam jeszcze, że nie schudłam dzięki samej diecie,ale również sporo ćwiczyłam, a mimo to moje ciało mnie przeraża...chyba zawsze już będę samotna i zakompleksiona ;((a myślałam, że się wszystko zmieni jak schudnę, tymczasem popadłam w jeszcze gorszy dół ;(
Zbrodnia19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-25, 19:56   #2
kalincia
BAN stały

Dot.: "Grubo-chudy" problem ;/

Cwicz. Rowerek, steper, pływanie. I od razu mówię - to działa. Nic innego nie działa. Po pół roku zobaczysz efekty. 3 -4 razy w tygodniu po godzinie.
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-25, 19:57   #3
pabi28
Rozeznanie

Raczej nic odkrywczego nie napisze, ale skoro chłopak będzie Cię kochał to te rozstępy, cellulit czy inne rzeczy nie zrobią mu różnicy. Sama mam takie problemy, ale mój TŻ nigdy mi tego nie wytykał. Jak chłopak to ten odpowiedni to nawet nie zwróci na to uwagi bo dla niego i tak będziesz piękna

pabi28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-25, 20:08   #4
Cristinedeville
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pabi28 Pokaż wiadomość
Raczej nic odkrywczego nie napisze, ale skoro chłopak będzie Cię kochał to te rozstępy, cellulit czy inne rzeczy nie zrobią mu różnicy. Sama mam takie problemy, ale mój TŻ nigdy mi tego nie wytykał. Jak chłopak to ten odpowiedni to nawet nie zwróci na to uwagi bo dla niego i tak będziesz piękna
Zgadzam sie

i pewnie nawet nie zauwazy tych wad ktore ty widzisz dopoki mu o tym nie powiesz

A co do Twojego ciala sprobuj moze balsamow ujedrniajacych, powolutku dojdzie do siebie
Cristinedeville jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-25, 20:22   #5
Heledore
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zbrodnia19 Pokaż wiadomość
Dodam jeszcze, że nie schudłam dzięki samej diecie,ale również sporo ćwiczyłam, a mimo to moje ciało mnie przeraża...chyba zawsze już będę samotna i zakompleksiona ;((a myślałam, że się wszystko zmieni jak schudnę, tymczasem popadłam w jeszcze gorszy dół ;(
a co ćwiczyłaś? Bo jak podskoki typu aerobik to się wcale nie dziwię Na moje, to powinnaś spróbować ćwiczeń siłowych (spokojnie nie zamienisz się w pudziana ), ale po konkretniejsze rady zawsze możesz skoczyć na podforum fitness.

Oprócz tego zgadzam się z pabi

Heledore jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-25, 20:30   #6
marynka42
Zakorzenienie

dokładnie potwierdzam to, co wizażanki napisały wyżej
może dołącz do jakiegoś wątku, w którym Dziewczyny sie codziennie wspierają w codziennych ćwiczeniach?
albo znajdz jakas kolezankę, która chętnie z Toba pocwiczy albo nawet pojezdzi na rowerze
marynka42 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-25, 20:39   #7
v-x-n
Wtajemniczenie

Może wyolbrzymiasz swoje wady? Ja jestem szczupła, drobna, a też mam rozstępy (np. pod kolanami czy na udach), celulit też widzę u siebie, więc spokojnie, większość kobiet ma takie niedoskonałości.

Co do reszty - tak jak wyżej piszą, ćwiczenia siłowe, balsamy ujędrniające i nawilżające.
[ Biegam ] 10 - 15 - 20 - hM - 30 - M
v-x-n jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-25, 20:50   #8
adi89
Przyczajenie

kup sexowna bielizne, jakis gorsecik itp. facet bedzie zachwycony
Stary 2011-05-25, 21:10   #9
lala2506
Zakorzenienie

Zgadzam się z dziewczynami wyżej. Po pierwsze facet jak kocha to Cię zaakceptuje taką jaką jesteś, a po drugie dla samej siebie możesz ćwiczyć i na pewno zobaczysz efekty!
lala2506 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-25, 21:38   #10
zlemistrasznie
Raczkowanie

Ja Ciebie dobrze rozumiem. Mam 23 lata, i 5 lat temu wzięłam się za odchudzanie. Połączyłam wszystko na raz: dieta + aerobic + kremy ujędrniająco-odchudzające. Schudłam 20 kg.... Z 74kg w skrajnych momentach, do 54. Teraz mi się waha. Jeden miesiąc mam 55kg, za 2 miesiące 52. No ale nie spadam poniżej 52 (choć 2 kg bym chciała) ale też powyżej 55 nie wchodzę.
Nie uprawiam może jakiś sportów ciągle i b. regularnie, ale jeżdżę czasem na rowerze, jeżdżę na rolkach, nie stronie od basenu i bardzo dużo (szybko) chodzę. Mam dokładnie ten sam problem. ROZSTĘPY plus ciało, które super wygląda "ubrane"....a nagie...już nie. Przed każdym związkiem się boję...jakoś jak już kogoś pokocham to mi to mija. Ale chciałabym mieć piekne jędrne ciało...
zlemistrasznie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-25, 21:58   #11
Harmonija
Rozeznanie

Cytat:
boję się, że jak dojdzie między nami do czegoś i ja mu sie pokażę, to ucieknie gdzie pieprz rośnie.

jak się zakocha, to nie ucieknie

Nalej Serce, nalej...

Na początku bóg stworzył człowieka, ale widząc go takim ułomnym, dał mu kota.
Harmonija jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-25, 22:11   #12
Zbrodnia19
Przyczajenie

Ehhhh...obyście miały rację, ale tak ciężko się jest przełamać. W dzisiejszych czasach gdzie pełno zadbanych zgrabnych dziewczyn- ja niknę gdzieś ze swoimi kompleksami ;( Plaża-odpada, basen- odpada...zresztą i tak nikt na mnie nie zwróci uwagi, bo sie ciągle chowam ;/
Stary 2011-05-26, 07:03   #13
Amitri
Zadomowienie

Dlaczego plaża i basen odpada? Moje rozstępy pokrywają całe pośladki, połowę ud i całe kolana, a na łydkach są od zgięcia w kolanach do ich połowy widoczne z daleka białe grube pasy. Takich dorobiłam się już w dzieciństwie i przez te wszystkie lata pogodziłam się, że już nic na nie nie poradzę. Za to dbam o siebie, chodzę na siłownię i widzę efekt w postaci szczuplejszych nóg. I oczywiście nie zamierzam ich zakrywać!
Jedyne z czym się mogę zgodzić to ostatnie zdanie Twojej wypowiedzi. Nie chowaj się tylko wyjdź do ludzi. Nawet nie wiesz ile usłyszysz komplementów, które Cię podbudują. I zastosuj się do rad wizażanek. Ja chudnę głównie dzięki ćwiczeniom cardio (bieganie, rowerek, orbitrek) i moje ciało jest szczególnie jędrne. Także nie marudź tylko marsz po krem ujędrniający i karnet na siłownię, a szybko zobaczysz efekty!
Stary 2011-05-26, 11:31   #14
QueenBlair
Wtajemniczenie

Cytat:
Ehhhh...obyście miały rację, ale tak ciężko się jest przełamać. W dzisiejszych czasach gdzie pełno zadbanych zgrabnych dziewczyn- ja niknę gdzieś ze swoimi kompleksami ;( Plaża-odpada, basen- odpada...zresztą i tak nikt na mnie nie zwróci uwagi, bo sie ciągle chowam ;/
Intensywny trening na basenie to najlepsze co możesz zrobić!
Tylko podkreślam INTENSYWNY! Nie jakieś tam taplanie się w wodzie.
Poza tym na basen nie masz chodzić aby zwracać na siebie uwagę ,tylko aby ujędrniać ciało.

Abstrachując od powyższego to uważam ,że ogólnie masz niską samoocenę.
Najpierw myślałaś,że się dołujesz z powodu nadwagi. Myślałaś,że jak schudniesz to wszystko będzie pięknie. A tu psikus ->teraz nie lubisz ciała po odchudzaniu.
Gdy je ujędrnisz to znowu sobie coś wynajdziesz.
Stary 2011-05-26, 12:57   #15
Clemence
Zakorzenienie

Hm.. kurcze.Na rozstępy dobra jest mustella.Ale jest niestety dosyc droga;/ w kazdym razie jak dziewczyny napisaly-na jędrną skórę-bieganie. Sama się o tym przekonałam,poza tym trennuję wiele sportów zawodowo.. nic lepszego niz sport Ci w takim stopniu nie pomoze. Cos porobisz i wklepiesz kremy i będzie coraz lepiej ;p a na piersi modelowanie jest taki rozowy slim 3d Eveline- nie tak drogi i podobno się sprawdza!
a poza tym zadbaj o siebie.Nie mozesz patrzec na siebie tak krytycznie bo to nieprawada! kiedy kazdy teraz Ci podpowiedzial co mozesz zrobic,po prostu bierz się do pracy z optymizmem,bo efekty na bank będą! a faceci w nas i tak widzą idealne kobiety..a nie zawsze WSZYSTKO zalezy od urody!

PS:Pamiętaj tylko przed bieganiem czy plywaniem czy czymkolwiek o ogólnej rozgrzewce.To bardzo wazne

'But know this...I'm only judged by one Power, and I serve HIM.. !

<3
Clemence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-26, 21:28   #16
Zbrodnia19
Przyczajenie

Dzię♣kuję Wam kobietki, zawsze można na was liczyć )
Stary 2011-05-26, 21:33   #17
monius9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adi89 Pokaż wiadomość
kup sexowna bielizne, jakis gorsecik itp. facet bedzie zachwycony
nie seksowną tylko dobrze dobraną, zwłaszcza biustonosz. ramiona, nogi, brzuch, pupę można ujędrnić ćwiczeniami; biust musi być przede wszystkim dobrze podtrzymany i do tego dobrze pielęgnowany [delikatne masaże - to można zlecić facetowi , naprzemienne zimno-ciepłe prysznice].

edit. chciałam inaczej nie: tylko seksowną ale: i seksowną i dobrze dobraną
monius9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości