|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Estrofem mite
Dziewczyny!
Wiem, że taka tematyka została już założona ale mimo to zacznę nowy wątek. Dostałam na wywołanie miesiączki Estrofem mite. Proszę was podzielcie się opiniami na temat tego leku. Ja jak przeczytałam ulotkę to aż zaniemogłam tyle możliwych skutków niepożądanych. Czy któraś z was szczególnie np. przytyła po tym leku? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Estrofem mite
weż ulotke od aspiryny i przeczytaj mozliwe skutki uboczne.
Bierz lek jak zalecił lekarz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
ale na wywołanie miesiączki estrofem? trochę dziwnie, bo to same estrogeny a na wywołanie miesiączki zazwyczaj podaje się progesteron (luteinę, duphaston). rozumiem, że na podstawie badań lekarz stwierdził, że masz za mało estrogenów a nie ot tak po braku miesiączki?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Duphaston brałam wcześniej i niestety po dwóch cyklach brania nic nie pomogło, a teraz przepisał mi Estrofem. Badania hormonalne miałam robione przed braniem Duphastonu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
hm, no to powodzenia. ja brałam i sam duphaston i estrofem z duphastonem i femoston
![]() to wracając do Twoich pytań, to ja ani po estrofemie ani po estrofemie mite nie przytyłam i czułam się ok, aczkolwiek no estrogeny to mają do siebie, że mogą powodować wiele skutków ubocznych. ja jestem niewrażliwa, ale od już prawie 10 lat stosuję htz w różnych postaciach |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Miejmy nadzieję, że i ja nie odczuję zbytnio żadnych skutków ubocznych ;-))
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy podczas brania tabletek miałyście jakieś objawy jak w czasie cyklu? Ja mam ostatnie 6 dni brania tabletek a jak na razie chyba niczego nie odczuwam. Boję się, że mogę znowu nie dostać okresu.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
BAN stały
|
szczerze mówiąc ja ogólnie średnio reagowałam na hormony pod względem widocznych reakcji ale coś tam się teoretycznie dziać powinno. bądź dobrej myśli - takie sprawy też trochę w głowie siedzą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:21.