|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Typ kolorystyczny, a wybor czerwonej szminki
Witam, prosze o pomoc. Od jakiegos czasu zastanawia mnie jakim typem kolorystycznym jestem? Bardzo chcialabym zaczac nosic czerwona szminke jak głowny akcent makijazu. Niestety, nie wiem w jakim odcieniu powinnam poszukiwac koloru. Prosze rowniez o podpowiedz w sprawie ew marki. Nie mam zupelnie doswiadczenia. Wskazówka co do malowania oczu rowniez mile widziana. Nie posiadam chwilowo zdjecia.
1. Jak się opalasz - szybko czy ciężko(najpierw na czerwono bądź różowo). Odcień opalenizny jest ciepły - złotawo-brązowawy czy raczej taki lekko przykurzony, szaro-beżowy? Opalam sie szybko na rozowo. Pozniej jest cieply zlotawo- brazowy 2. Kolor oczu - ciemne, jasne... czy tęczówki mają ciemniejszą obwódkę, czy kolor ich jest czysty, a może mają plamki? Jaka jest oprawa oczu (brwi i rzęsy)-jasna czy raczej zdecydowana? Kolor ciemny, czasem brazowe, czesciej orzechowe,czyste, obwodka ciemna, teczówka wyraznie odzielona od bialego bialka. Brwi ciemne 3. Piegi - jesli występują, to są złotawe ciepłe czy raczej szaro-brązowe? Brak 4. Cera - jaki ma odcień Twoja skóra? Ciepły brzoskwiniowy, oliwkowy, złotawy czy jasny, chłodny wpadający w róż lub porcelanowy? Jeżeli się rumienisz, to na jaki kolor-czerwony czy różowy? Skora jasna czasem mam niebieskie cienie pod oczami. Chyba bardziej porcelanowy rumience sa rozowe. 5. Naturalny kolor włosów - ciemny, jasny. Jaki odcień? Czy ma złotawo-brązowe przebłyski czy raczej mysie, bardziej popielate? W dziecinstwie bylam blondynka. Teraz moje wlosy sa ciemne, chyba popielat. Czulabym sie dobrze w ciemnych wlosach, ale nie jest to czern. 6. Kolor ust (naturalny oczywiście) jest dość jasny, różowy czy ciepły - nasycona czerwień, brzoskwinia czy koral? Blade, rozowe 7. W jakich kolorach czujesz się dobrze, a które źle podkreślają Twoją urodę? Koral, beż, brąz, jasny blekit, bialy, granat, czern. Mysle, ze jestem zima, ale nie jestem pewna bo kolory nosze rozne. Jednak sa one zywe, nasycone |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Typ kolorystyczny, a wybor czerwonej szminki
musisz dodać zdjęcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Z opisu przypominasz mi nieco mój typ urody, choć ja mam zielone oczy
![]() Dla mnie pomocny okazał się filmik Michelle Phan ![]() Co do wyboru szminki to ja jestem bardzo zadowolona z Rimmel Lasting Finish, odcień 170 Alarm, wydaje mi się, że to jeden z tych odcieni "pomiędy" - ani ciepły, ani zimny. Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2011-05-25 o 18:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Możesz też po prostu sama popróbować pomalować się różnymi szminkami - na pewno od razu zobaczysz, jaki odcień pasuje do Ciebie, a jaki "gryzie" się z Twoją urodą. Ja długo szukałam "swojej" czerwieni, w końcu okazało się, że najlepsza jest taka wpadająca w pomarańcz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje... za odpowiedzi. Nie wiedzialam, ze sa testery szminek
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
No tak,racja. Byc moze wyglupilsm sie, ale nie jestem znawca tematu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Spoko, chętnie służymy radą
![]() Ps. Ja też mam czerwień z L'oreala ale w formie gęstego błyszczyka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
w drogeriach jest, ale droga
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Lepi się, lepi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:08.