|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Jestem kobietą i...NIENAWIDZĘ ZAKUPÓW!
Jestem kobietą i nienawidzę zakupów.Powodem jest typ mojej figury,moje wymiary.Mam 165 cm wzrostu,88cm w biodrach,66cm w pasie,i biust w rozmiarze 75E( sama natura,bez operacji plastycznej).Toretycznie rozmiar 36.Teoretycznie,bo wiekszość bluzek,sukienek,żakietów itd.w tym rozmiarze jest za wąska w biuście.38 też.40–stka od biedy,ale o wiele za szeroka w pasie i biodrach.Problem dotyczy również rozmiarówki sklepów z wyższej półki cenowej.Na szczęście mogę sobie pozwolić na prywatną krawcową i szycie ubrań na wymiar.W pracy zawsze wyglądam idealnie.Po pracy zakładam byle co–dresy i podkoszulki.Chcę to zmienić.Lecz,gdy moje koleżanki z pracy próbują wyciągnąć mnie na babskie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jestem kobietą i...NIENAWIDZĘ ZAKUPÓW!
hmm... a czy po pracy nie możesz chodzić w tym co w pracy skoro wyglądasz w tym idealnie?
![]() jeżeli w sklepach faktycznie nie możesz nic znaleźć to chyba pozostaje ta krawcowa -może niekoniecznie musi ci szyć ubrania, a wystarczyłoby gdyby przerabiala te ze sklepów, które w biuście są dobre a za duże w pasie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
To,co noszę w pracy jest zbyt formalne na codzień.W zeszłym roku zaczęłam kolejne studia,nawet na uczelni w weekendy wyglądam jak corpocop(określenie kolegów i koleżanek z roku).Odstaję.A teraz mamy lato,i dobrze byłoby założyć coś lekkiego,kobiecego,w fajnych pastelowych kolorach.Z zazdrością patrzę na niektóre koleżanki z roku.Czuję się przy nich jak ich własna matka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
cześć!
oj to bardzo Ci współczuję, ja mam problem z długimi rękami bo żeby kupić sobie płaszcz lub najzwyklejszą ładnie dopasowaną kurteczkę muszę przemierzyć góry i doliny. Kiedy całość leży fajnie to rękaw jest za krótki a kiedy rękaw jest ok kurtka jest po prostu szeroka. Czasami mam to w d... i kupuję z krótszymi rękawami. ![]() a Tobie współczuję, ale i zazdroszczę bo z moim 65/70B dekolty nie wyglądają najlepiej. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Po pierwsze: dobry stanik. Potrzebujesz dobrze dobranego stanika, koniecznie. Zapraszam do >tego< wątku
Po drugie: jest kilka biuściastych marek odzieżowych, czyli szyjących na kobiety z większym biustem. Należą do nich Biubiu i Pepperberry Ubrania są naprawdę świetne, nic nie odstaje, nie jest za ciasne itp. (ja noszę 65ff przy 1,60 i 36)
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Ja nienawidzę pająków, ale nie wchodzę na forum miłośników pająków żeby tam wyładować swoją frustrację... wybacz ale wybrałaś sobie dziwne miejsce na taki wątek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Skoro masz problemy z dobraniem odziezy i czesto odwiedzasz krawcowa to chyba najwyzsza pora nauczyc sie szyc i przerabiac ciuchy samemu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Ja jestem chudą osobą z dużym biustem, gdyby nie biust to bym nosiła 34, często mam problem z bluzkami ale w końcu zawsze się coś znajdzie i nie mam problemu. Nie masz jakiś niesamowicie odstających od normy wymiarów, jak dobrze poszukasz na pewno coś znajdziesz
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Kochana ja też mam duży biust 75 D przy moim 36. Niedawno ważyłam jeszcze parę kilo mniej i wtedy było jeszcze gorzej
![]() Ale obecnie jestem na takim etapie że jestem bardzo zadowolona z takiej sylwetki. Dużu\y biust to piękny kobiecy atut, nie masz się go wstydzić, a odpowiednio wyeksponować, może wkleisz zdjęcie, byśmy ewentualnie mogły coś pomóc czy zaproponować Tobie? Nie dla nas co prawda topy na cienkich ramiączkach czy chodzenie bez stanika ale w zamian za to jest wiele możliwości, uwierz, naprawdę obecnie moda i nawet popularne sieciówki dają możliwość dopasowania czegoś fajnego dla siebie ![]() Czekamy na zdjęcie ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:05.