Jestem kobietą i...NIENAWIDZĘ ZAKUPÓW! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-07-01, 09:33   #1
kellio
Raczkowanie

Jestem kobietą i...NIENAWIDZĘ ZAKUPÓW!

Jestem kobietą i nienawidzę zakupów.Powodem jest typ mojej figury,moje wymiary.Mam 165 cm wzrostu,88cm w biodrach,66cm w pasie,i biust w rozmiarze 75E( sama natura,bez operacji plastycznej).Toretycznie rozmiar 36.Teoretycznie,bo wiekszość bluzek,sukienek,żakietów itd.w tym rozmiarze jest za wąska w biuście.38 też.40–stka od biedy,ale o wiele za szeroka w pasie i biodrach.Problem dotyczy również rozmiarówki sklepów z wyższej półki cenowej.Na szczęście mogę sobie pozwolić na prywatną krawcową i szycie ubrań na wymiar.W pracy zawsze wyglądam idealnie.Po pracy zakładam byle co–dresy i podkoszulki.Chcę to zmienić.Lecz,gdy moje koleżanki z pracy próbują wyciągnąć mnie na babskiezakupy...wynajdu ję miliony powodów,by z nimi nie iść.***Czy Ty droga Forumowiczko również nienawidzisz zakupów?Wypowiedz się!Ten wątek został stworzony po to,byś mogła wyładować swoją frustrację.
kellio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-01, 09:40   #2
Kica.
Zakorzenienie

Dot.: Jestem kobietą i...NIENAWIDZĘ ZAKUPÓW!

hmm... a czy po pracy nie możesz chodzić w tym co w pracy skoro wyglądasz w tym idealnie? chyba że jest to zbyt formalny strój ?
jeżeli w sklepach faktycznie nie możesz nic znaleźć to chyba pozostaje ta krawcowa -może niekoniecznie musi ci szyć ubrania, a wystarczyłoby gdyby przerabiala te ze sklepów, które w biuście są dobre a za duże w pasie
Stary 2011-07-01, 09:57   #3
kellio
Raczkowanie

To,co noszę w pracy jest zbyt formalne na codzień.W zeszłym roku zaczęłam kolejne studia,nawet na uczelni w weekendy wyglądam jak corpocop(określenie kolegów i koleżanek z roku).Odstaję.A teraz mamy lato,i dobrze byłoby założyć coś lekkiego,kobiecego,w fajnych pastelowych kolorach.Z zazdrością patrzę na niektóre koleżanki z roku.Czuję się przy nich jak ich własna matka–w swoim stroju.Jednak ostatnio słowo "zakupy" wywołuje u mnie tylko negatywne skojarzenia.Nie chce mi się mierzyć kolejnej 40–stki,i zanosić jej do przerobienia.
kellio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-01, 10:28   #4
malezuo
Przyczajenie

cześć!
oj to bardzo Ci współczuję, ja mam problem z długimi rękami bo żeby kupić sobie płaszcz lub najzwyklejszą ładnie dopasowaną kurteczkę muszę przemierzyć góry i doliny. Kiedy całość leży fajnie to rękaw jest za krótki a kiedy rękaw jest ok kurtka jest po prostu szeroka.
Czasami mam to w d... i kupuję z krótszymi rękawami.

a Tobie współczuję, ale i zazdroszczę bo z moim 65/70B dekolty nie wyglądają najlepiej.
malezuo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-01, 12:14   #5
greenaurie
Rozeznanie

Po pierwsze: dobry stanik. Potrzebujesz dobrze dobranego stanika, koniecznie. Zapraszam do >tego< wątku

Po drugie: jest kilka biuściastych marek odzieżowych, czyli szyjących na kobiety z większym biustem. Należą do nich Biubiu i Pepperberry

Ubrania są naprawdę świetne, nic nie odstaje, nie jest za ciasne itp. (ja noszę 65ff przy 1,60 i 36)

"Żaden dzień nie jest podobny do drugiego, każde jutro kryje w sobie cud, magiczną chwilę, która burzy stare światy i tworzy nowe gwiazdy."
greenaurie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-01, 12:17   #6
201604211118
Konto usunięte

Ja nienawidzę pająków, ale nie wchodzę na forum miłośników pająków żeby tam wyładować swoją frustrację... wybacz ale wybrałaś sobie dziwne miejsce na taki wątek.
201604211118 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-01, 12:19   #7
hanusia505
Zakorzenienie

Skoro masz problemy z dobraniem odziezy i czesto odwiedzasz krawcowa to chyba najwyzsza pora nauczyc sie szyc i przerabiac ciuchy samemu

Kosmetyki i inne produkty nietestowane na zwierzętach!
klik
hanusia505 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-01, 12:43   #8
kejtigda
Wtajemniczenie

Ja jestem chudą osobą z dużym biustem, gdyby nie biust to bym nosiła 34, często mam problem z bluzkami ale w końcu zawsze się coś znajdzie i nie mam problemu. Nie masz jakiś niesamowicie odstających od normy wymiarów, jak dobrze poszukasz na pewno coś znajdziesz
Stary 2011-07-01, 14:36   #9
Luna83
Zadomowienie

Kochana ja też mam duży biust 75 D przy moim 36. Niedawno ważyłam jeszcze parę kilo mniej i wtedy było jeszcze gorzej

Ale obecnie jestem na takim etapie że jestem bardzo zadowolona z takiej sylwetki. Dużu\y biust to piękny kobiecy atut, nie masz się go wstydzić, a odpowiednio wyeksponować, może wkleisz zdjęcie, byśmy ewentualnie mogły coś pomóc czy zaproponować Tobie?

Nie dla nas co prawda topy na cienkich ramiączkach czy chodzenie bez stanika ale w zamian za to jest wiele możliwości, uwierz, naprawdę obecnie moda i nawet popularne sieciówki dają możliwość dopasowania czegoś fajnego dla siebie

Czekamy na zdjęcie

Mój blog modowy - zapraszam

http://ana-collection.blogspot.com

Mój instagram: https://instagram.com/anacollection83/

Luna83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości