Życie to nie bajka - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zamknięte > Fora sponsorowane > Moje wakacyjne przygody

Notka

Moje wakacyjne przygody Konkurs z nagrodami! Chcemy abyście troszkę powspominały i opisały swoje najlepsze w życiu wakacje, albo najciekawszą, najśmieszniejszą przygodę wakacyjną. Mile widziana oprawa zdjęciowa lub graficzna ;)

Pokaż wyniki sondy: A czy ty masz swój autorytet?
tak 5 71,43%
nie 2 28,57%
Głosujący: 7. Nie możesz głosować w tej sondzie

Narzędzia
Stary 2011-06-02, 18:21   #1
your lady
Przyczajenie

Życie to nie bajka

Gdybyśmy się zastanowili, kto jest naszym autorytetem, napewno byłby to : 1) Jan Paweł II 2) mama lub tata 3) albo jak w przypadku wielu nastolatek, Doda, Miley Cyrus albo inny disneyowski wytwór. Czy można się zgodzić co do tej trzeciej opcji? Czy naszym autorytetem może być osoba, która nie zrobiła nic wielkiego z wyjątkiem zagraniu w filmie, nagraniu płyty i zgarnięciu pieniędzy? Nie sądzę. Czym ona się zaszczyciła żebyśmy ją naśladowali? Właściwie to niczym. Wykonuje swoją pracę , tak samo jak robi to ekspedientka w sklepie, sprzedawca w obuwniczym, nauczyciel czy śmieciarz. Normalny człowiek. To jakim cudem nazywamy taką osobę autorytetem? Tak naprawdę brakuje nam, ludziom, młodzieży autorytetów. Nie mamy kogo naśladować, często nie wiemy jak się zachować. Moje pokolenie i te młodsze odczuwalnie cierpi na brak autorytetów. Ja chciałabym mieć swojego wzorca, którego zachowanie mogę naśladować lecz nikt się nie nadaje jako wzorzec. Nie ma kogo podziwiać [tutaj nie chodzi mi np. o panią Dodzie, którą ludzie podziwiają za to, że kupiła sobie nowe auto, wystąpiła w kusej mini, czy sprawiła nowe tipsy]. Zadam sobie pytanie i pozostawię was z nim, skłaniając do refleksji. Czy są jeszcze wśród nas osoby godne naśladowania?
your lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 08:22   #2
karuzela13
Raczkowanie

Dot.: Życie to nie bajka

Cytat:
Napisane przez your lady Pokaż wiadomość
Gdybyśmy się zastanowili, kto jest naszym autorytetem, napewno byłby to : 1) Jan Paweł II 2) mama lub tata 3) albo jak w przypadku wielu nastolatek, Doda, Miley Cyrus albo inny disneyowski wytwór. Czy można się zgodzić co do tej trzeciej opcji? Czy naszym autorytetem może być osoba, która nie zrobiła nic wielkiego z wyjątkiem zagraniu w filmie, nagraniu płyty i zgarnięciu pieniędzy? Nie sądzę. Czym ona się zaszczyciła żebyśmy ją naśladowali? Właściwie to niczym. Wykonuje swoją pracę , tak samo jak robi to ekspedientka w sklepie, sprzedawca w obuwniczym, nauczyciel czy śmieciarz. Normalny człowiek. To jakim cudem nazywamy taką osobę autorytetem? Tak naprawdę brakuje nam, ludziom, młodzieży autorytetów. Nie mamy kogo naśladować, często nie wiemy jak się zachować. Moje pokolenie i te młodsze odczuwalnie cierpi na brak autorytetów. Ja chciałabym mieć swojego wzorca, którego zachowanie mogę naśladować lecz nikt się nie nadaje jako wzorzec. Nie ma kogo podziwiać [tutaj nie chodzi mi np. o panią Dodzie, którą ludzie podziwiają za to, że kupiła sobie nowe auto, wystąpiła w kusej mini, czy sprawiła nowe tipsy]. Zadam sobie pytanie i pozostawię was z nim, skłaniając do refleksji. Czy są jeszcze wśród nas osoby godne naśladowania?
Jeśli chodzi o te Dody, Miley i inne dziwne osoby, to nie są one autorytetami. Ludzie mylą pojęcia. To są raczej idolki, bo tak naprawdę za 2,3 lata te osoby, które twierdzą, że Doda jest dla nich autorytetem - zmienią zdanie.
Autorytet jest na całe życie.

Co do pytania, czy są wśród nas osoby godne naśladowania?

Szczerze napiszę, że nie wiem. Może i gdzieś są, jednak nie afiszują się? Czasami mam wrażenie, że nasze społeczeństwo upada, przesiąka głupotą, naiwnością, wszystkim co złe...

upadek cywilizacji.
karuzela13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 07:56   #3
dimiti
Zakorzenienie

Dot.: Życie to nie bajka

Jezeli chodzi o moje autorytety to mimo wszystko u mnie na miejscu 1 sa rodzice- i to juz od dawna.

Wydaje mi sie, ze teraz wiele mlodych ludzi uwaza za swoje autorytety takie osoby jak Doda itp bo rodzice nie poswiecaja im tyle czasu ile powinni- oni maja swoj swiat, w ktorym jest praca a ich dzieci swoj, gdzie zyja wsrod komputerow, rowiesnikow i kolorowych czasopism dla nastolatkow, ktore tez za madre nie sa.
Calymi dniami siedza ze znajomymi a zeby poczuc sie doroslymi robia rozne glupoty. Ubieraja sie podobnie jak ich gwiazdy itd (oczywiscie wszystko zalezy tez od tego jakich sie ma znajomych)

Teraz sa troche inne czasy, wszystko sie zmienia i zmieniac sie bedzie a czy na lepsze czy na gorsze to tego tak do konca nie wie nikt
dimiti jest offline Zgłoś do moderatora  

Nowe wątki na forum Moje wakacyjne przygody

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości