|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Wkładki do zaproszeń ślubnych
Witajcie
![]() Zastanawia mnie pewna rzecz... Tzn. do naszych zaproszeń ślubnych chcę dołączyć dodatkowe informacje: - na temat mile widzianych kuponów lotka zamiast kwiatów oraz - nasze numery telefonów (mój i mojego TŻ) w celu ułatwienia gościom potwierdzenia przybycia na ślub i wesele. I nie wiem jak to zrobić... Czy dobrze będzie jak dam każdą z tych informacji na oddzielnych karteczkach i włożę do koperty z zaproszeniem? (bo na zaproszeniu raczej mi się to nie zmieści a poza tym nie chcę natłoku informacji na nim) Z drugiej strony to nie wiem czy to mi nie zaśmieci tego zaproszenia (aż dwie dodatkowe kartki). Poza tym istnieje też możliwość zagubienia takiej karteczki przez zaproszoną osobę... Kurcze nie wiem czy się dobrze wysłowiłam, czy wiecie o co mi chodzi... Ale mam nadzieję że ktoś mi pomoże rozwiązać ten problem. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wkładki do zaproszeń ślubnych
Jeżeli zaproszenie jest na tyle duże, że te dane możesz zmieścić na nim to ja bym nie dawała dodatkowych karteczek. A jeśli już chcesz wkładki to najlepiej jedną.
![]() |
#3 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A z prośbami o lotka to jest tak, że jedni spełniają, drudzy nie... ale jak włożysz jedną karteczkę do środka zaproszenia, to nie powinna się zgubić, zwłaszcza jeśli masz zaproszenie składane na trzy, a nie na dwie części. Tylko moim zdaniem ta karteczka powinna być formatu zaproszenia albo niewiele mniejsza, a nie jakaś maciupeńka - bo z takimi też się spotkałam, a to faktycznie i łatwo zgubić i trochę jak taki śmieciuszek wygląda... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 06:07 ---------- Poprzedni post napisano o 06:06 ---------- No właśnie najlepiej jedną wkładkę tylko, że nie wiem czy to pasuje dać dwie takie informacje na jednej kartce... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Wszystkie zaproszenia jakie dostałam były jedną kartką rozkładana na dwa, lub na trzy. Info o potwierdzeniu i nr telefonów jak i prośby o coś innego zamiast kwiatów również się tam znalazły. Jedno zaproszenie, które miało oddzielną kartkę na oddzielne informacje o weselu(wsadzali tym kogo prosili na wesele)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
moje zaproszenie ślubne było formatu A4 składane na 3 (na górze wierszyk, w środkowej części informacje dot. ślubu, a na dole w formie zabawnego wierszyka tekst, że zamiast kwiatów prosimy o wino) do tego była zrobiona wkładka pasująca do zaproszenia rozmiarem (1/3 całego formatu) z zaproszeniem/informacją o obiedzie poślubnym z podaniem naszych numerów telefonów na dole
Edytowane przez agnes99 Czas edycji: 2010-07-02 o 09:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Właśnie takie zaproszenia są chyba najwygodniejsze, bo wszystkie informacje się zmieszczą. Ja też planuję robić swoje z takiego formatu i składane na trzy. No i nie ma problemu z przycinaniem papieru do mniejszych rozmiarów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
my też chcemy kupon zamiast kwiatków. szukałam na necie wierszyka, znalazłam kilka, ale w międzyczasie zaczęliśmy rozdawać zaproszenia i stwierdziliśmy, że do reszty już nie damy takiej wkładki. po prostu przy wręczaniu mówiliśmy, że prosimy o kupony lub gdy rozmawialiśmy przez telefon. a co do numerów-najlepiej po tekście prosimy o potwierdzenie przybycia. wiem, że to nieco "szpeci" zaproszenie, ale chyba chcecie potwierdzenie, co?
![]() a w naszych zapro było tak, że wkładką jest info o weselu. bo my kupiliśmy gotowe, do wypisywania. i tak to było rozwiązanie, że na zapro wierszyk i informacje o kościele, a wkładka o weselu. no a wy możecie na ładnej karteczce wydrukować taki wierszyk lub dopisek o kuponach, ale jak powyżej-wielkości zaproszenia i włożyć do zaproszenia ![]()
odpisuję u Ciebie, Ty odpisuj, proszę, u mnie. <a href="link">wszystkowątek </a> ciuchy stary wishlista 18WRZESIEŃ2010 ![]() 08wrzesień2014 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez bezaczek7 Czas edycji: 2010-07-07 o 20:42 Powód: dopisek;) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Moim zdaniem najlepszym pomysłem będzie zamieszczenie prośby o potwierdzenie obecności pod tekstem zaproszenia- jest to niejako integralna część zapraszania- sposób w jaki się je potwierdza.
Natomiast wierszyk o kuponach lotto, jako trochę "inną bajkę" dołączyłabym na osobnej kartce wielkości zaproszenia po złożeniu (a więc 1/2 lub 1/3 wielkości w zależności od tego czy zaproszenie składane na 2 czy 3 części). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
"Jestem samolubna, niecierpliwa i trochę niepewna siebie. Popełniam błędy, tracę kontrolę i jestem czasami ciężka do zniesienia. Ale jeśli nie potrafisz znieść mnie kiedy jestem najgorsza, to cholernie pewne, ze nie zasługujesz na mnie, kiedy jestem najlepsza. ” - Marilyn Monroe |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Ja sama robiłam zaproszenia i też miałam problem gdzie umieścić informację z prośbą o potwierdzenie nr tel i miśki zamiast kwiatków
![]() ![]()
![]() |
#12 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
agusias mogłabyś zamieścić jakieś fotki twoich zaproszeń. Jestem ciekawa jak to wyglądało ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
edytkaac Poniżej wklejam tekst moich zaproszeń jak mi sie uda później wkleje zdjęcie bo na razie zbuntował mi sie komp
![]() ![]() Edytowane przez agusias13 Czas edycji: 2010-07-19 o 19:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
o to fotki niezbyt jakość zdjęć mi wyszła ale moze coś Ci to pomoże
![]()
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Bardzo fajnie Ci to wyszło!! Muszę po prostu sprawdzić czy dam radę wszystko zmieścić na tym moim zaproszeniu. A powiedz agusias13, jakiego formatu jest Twoje zaproszenie po rozłożeniu? Bo moje będzie robione z A5 a wydaje mi się że Twoje jest większe chyba...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
WZÓR 1
Aby użyć Wam w udręce, co za paczkę dać w prezencie, Młoda Para podpowiada i zarazem pięknie prosi, zamiast kwiatów i prezentów, by w kopertę włożyć grosik, tyle ile każdy może, za co z góry Szczęść Wam Boże! WZÓR 2 Ku naszej radości, Prosimy Szanownych Gości, Zaoszczędźcie nam dźwigania, I paczek transportowania. Do koperty włóż banknocik, A rozwiążesz ten kłopocik. Lekko będzie w samolocie, No i będzie po kłopocie. Abyście wiele się nie głowili, I oblicz miłych Swych nie skrzywili, Gdy zobaczycie żelazek parę, Lepsze pieniążki- dajcie nam wiarę. WZÓR 4 Pragnąc przełamać tradycje stare, By nie mieć na przykład żelazek parę, I zaoszczędzić przemiłym Gościom Łamania głów nad prezentów mnogością, Podpowiadamy: mile widziany i bardzo wygodny będzie bilecik ze znakiem wodnym. WZÓR 5 Goście nasi ukochani, My już w domu wszystko mamy, Chcecie coś nam podarować, Dajcie śwince się radować! WZÓR 6 Prezent to jest zawsze kłopot, Czy ma zegar być, czy robot? By nie pisać długich książek młodzi proszą o pieniążek. WZÓR 7 Gościom nisko się kłaniamy, Na wesele zapraszamy. Będą pląsy, tańce, bale I jedzenia stosy całe. Więc się nasi mili stawcie O prezenty się nie martwcie. By nie stawiać ich na stercie, Niechaj zmieszczą się w kopercie. WZÓR 8 Nie pragniemy stosować wykrętów, Ale lepiej nam będzie bez prezentów. Przed nami przyszłość świetlana, Waszą gotówką usłana. WZÓR 9 Szanowni Goście jak sami wiecie, Nic tak nie cieszy na całym świecie, Jak dźwięk dukatów w skórzanej kiesie, Wiec niech nam nikt prezentów nie niesie. WZÓR 10 Często się zdarza, Że prezent lubi się powtarzać. By uniknąć tej udręki, To pieniądze daj do ręki. WZÓR 11 Jeśli koniecznie z prezentem przyjść chcecie, Spytajcie o listę - przecież możecie. WZÓR 12 Goście Drodzy, Goście Mili, Radość byście nam sprawili, W szczęście nasze inwestując Kupon totka nam darując, Oszczędzacie kwiatów moc, Co by zwiędły w jedną noc. WZÓR 13 Szanowny Gościu, Zamiast na kwiaty wydawać pieniążki, Przynieś prosimy, drobne pamiątki lub książki. WZÓR 14 Zamiast kwiatów do wazonów, Które uschną w naszym domu, Propozycje mamy taką: Byście serca uchylili, konwenanse odrzucili, Dali spokój z kwieciem w dłoni i przynieśli: Misie, pieski, koraliki, malowanki, kredki, farby, Może wielbłąd być dwugarbny, Nakręcany samolocik, albo cały stos łakoci. Może słodkich krówek worek, Może mały być traktorek. Cukiereczki, czekoladki Dla dzieciaczków z Dziecka Chatki. WZÓR 15 Bardzo byśmy chcieli, by w tym dniu uroczym, Były uśmiechnięte czyjeś małe oczy. A więc zamiast kwiatów do życzeń w Kościele, Dołączcie artykuły szkolne, bądź książki nasi przyjaciele. My do domu dziecka z nimi pojedziemy I w Waszym imieniu dzieciom przekażemy WZÓR 16 Nasi Kochani Goście, Kwiatków nam nie przynoście. Wolimy dostać pluszaki, Będą się cieszyć małe dzieciaki. WZÓR 17 Prezenty są ślubu miłym dodatkiem, Ale nie zawsze trafnym wydatkiem. Sponsorów szukamy naszego mieszkania, Wiec problem prezentów jest do rozwiązania. Mile widzianym i bardzo gustownym, Będzie bilecik ze znakiem wodnym. WZÓR 18 Dzieci z Domu dziecka smutne minki mają. My zamiast kwiatków serdecznie prosimy, O mały souvenir by zmienić ich miny. WZÓR 19 Rodzinkę nową zakładamy I w naszych planach już ją powiększamy. Chcąc dzieci całą pomieścić gromadkę Musimy szybko budować chatkę. Jeśli goście nasi mili chcecie pomóc ją budować, Zamiast trudzić się i czas marnować, Włóżcie prezent do koperty, my będziemy się radować. WZÓR 20 Bardzo byśmy chcieli, by w tym dniu uroczym, Były uśmiechnięte jakieś małe oczy, A więc zamiast kwiatów do życzeń w Kościele, Dołączcie „jedzonko” nas mili przyjaciele. My do piesków z nimi pojedziemy, I w Waszym imieniu schronisku przekażemy. WZÓR 21 Fortuna kołem się toczy, A dzień ten ma być uroczy. Zamiast kwiatów do wazonu, Które szybko uschną w domu, Bardzo byśmy Was prosili, Byście totka nam kupili. WZÓR 22 Chcemy także Państwa prosić, By nam kwiatów nie przynosić, Stąd wiadomość ku publice: Chcemy z winem mieć piwnicę! Nie koniecznie w winnic sławnych, Za to pełną win wytrawnych, Półwytrawnych i półsłodkich, I w kolorach różnorodnych. Wina włoskie, czy też z Chile, Uprzyjemnią wspólne chwile. By uchronić drogich Gości, od wyboru słusznej złości, Gdy prezenty sie dublują Państwo Młodzi informują: "Tuż po ślubie niezawodny na papierze znaczek wodny"! WZÓR 24 Kochani Goście! Cieszymy się, że będziecie z nami w tym dniu. Jeśli pragniecie podarować nam kwiaty, To zamiast nich prosimy o zabawki, Które przekażemy do Domu Dziecka. WZÓR 25 Kwiatki szybko usychają, A słodycze radość dają. Każdy kto je ofiaruje Uśmiech dzieciom podaruje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
edytkaac dzięki za miłe słowa ,bo mnie dopadła chyba jakaś deprecha i już mi sie nic nie podoba co sobie wymyśłiłam |(suknia dodatki i inne ozdoby)może za dużo sie na to wszystko napatrzyłam i mi spowszedniało
![]()
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Sama robiłam zaproszenia i do każdego dołączyłam małą karteczką z prośbą o potwierdzenie przybycia do dnia: .... oraz z naszymi nr telefonu i moim adresem e-mail.
A co do kuponów to z kolei myśmy o to nie prosili ale znajomi nie chcieli dostawać kwiatów i podczas wręczania po prostu o tym jasno mówili. Myśmy się dostosowali, zamiast kwiatów dostali butelkę wina itp. drobiazgi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
bezaczek7 Swietne te teksty! Takie wesole wiec nikt nie powinien sie poczuc obrazony ze go para mloda tak wprost o kase prosi. Cos napewno wykorzystam wiec dzieki wielkie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Witajcie!
Proszę doradżcie, my napisaliśmy że zamiast kwiatków chcemy wina. Czy spotkaliście się już z taką sytuacją na weselu? Jeśli to tak powiedzcie w co odbierali młodzi te wina, czy mieli jakiś kosz, czy pudełka? Zastanawiam się nad wiklinowym koszem, ale nie wiem jak duzy ten kosz będe musiała kupić, wesele około 70par. Może mi coś doradzicie innego. Będe wdzięczna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Dopinam się do pytani my zamiast kwiatków bowiem więdną z grawitacja
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:04.