|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Matowe pomadki
Witam
![]() Chciałam zapytać się o matowe kolorowe pomadki (w neonowych odcieniach) - czy możecie mi jakieś polecić? Do tej pory znalazłam jedynie Inglota - niestety oferowane tam kolory nie pasują do mojego typu urody. Napiszcie proszę jakie matowe szminki innych firm znacie - mogą być także z wyższej póki. Z góry serdecznie dziękuję za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Matowe pomadki
Make Up For Ever ma całą linię z mnóstwem kolorów, poza tym MAC - seria Matte i Satin, Illamasqua. Niestety za taki piękny efekt trzeba przypłacić wysuszonymi ustami
![]() A polecam też przypudrować pomadkę po nałożeniu, efekt jest bardzo podobny, a mniej wysuszający ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- A jak chcesz prawdziwy neon to zaczaj się na Candy Yum Yum z MACa ![]()
![]() |
#3 |
in love with life
|
Lancome ma matowe, ktore nie wysuszają, ale nie jestem pewna czy znajdziesz neonowe odcienie. Musialabys przejsc sie do perfumerii i zobaczyc.
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Dokladnie - ja tez polecam flormar sa calkiem fajne
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
jeszcze Revlon Matte [sama nie testowałam...ktoś wie czy wysuszają usta? :P]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Sephora Maniac Mat
![]() Mam z tych pomadek ostry róż i ciepły rudawy brąz - odcienie mat 01 i mat 03 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
ja od dawna używam tylko matowych pomadek. najbardziej lubię deborah(ale jest tylko kilka kolorów). mam tez revlon, tez jest dobra, ale poszła w odstawkę na rzecz debory(bo jak znajdę jakiś kolor, który na danym etapie życia mi odpowiada, to go katuję do upadłego i nawet chanele czy diory leżą w zapomnieniu).
nie ma żadnego wysuszenia- usta mam idealne-a szminkuję się codziennie(po domu i na noc nakładam balsam-wiadomo, ale maluję odtłuszczone usta-żeby był efekt matu- i jak dla mnie to deborah daje wystarczające nawilżenie) matowe szminki są dla zdrowych i zadbanych ust, bo jak ktoś ma problem z przesuszeniem, pierzchnięciem, skórkami, to taka pomadka będzie się prezentować fatalnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
A gdzie mogę znaleźć te kosmetyki? tzn. stoiska ew. drogerie, które oferują Flormar?
![]() ![]()
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Ja moge z czstym sumieniem polecić najzwyklejszą firmę Golden Rose, może nie maja jakis bardzo neonowych kolorow, ale maja taaaki wybor, w dobrej cenie, ze kazdy chyba znajdzie cos dla siebie.
![]() |
![]() |
#11 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:27.