|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() Co zapisujecie w swoich notesach..?
Mam notes a raczej stary kalendarz w ktorym zapisuje przerozne informacje: Tytuly ksiazek ktore chcialabym przeczytac (oczywiscie posegregowane tematyka), lista upragnionych zakupow, wazne telefony, meile, ciekawe strony internetowe. Tworze tez teksty piosenek, a rowniez zapisuje w punktach cele zyciowe, typu : "nie patrz za siebie, usmiechaj sie kazdego dnia, ryzykuj, ucz sie jezykow, nie martw sie na zapas itd itd",ktore bardzo sie przydaja kiedy mam wielkiego doła.
A co wy zapisujecie w swoich notesach? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Co zapisujecie w swoich notesach..?
ja zapisuję ważne daty, co mam do zrobienia (co by nie zapomnieć), tytuły piosenek i takie tam duperele
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Biała Dama
|
Zapisuję zadania, daty spotkań, egzaminów, wizyt u lekarzy, listy zakupów, urodziny przyjaciół, inne ważne daty
Poza tym numery, adresy, jakieś notatki na bieżąco żeby nie zapomineć o czymś ważnym Cytaty z książek - dużo czytam i lubię sobie wynotować fajne fragmenty Odjazdy autobusów, busów, pociągów którymi jeżdżę Lubię sobie wybierać jakieś fajne kalendarze - terminarze z cytatami, wierszami, fotografiami, dowcipami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ja mam dwa notesy: jeden taki zwykły kalendarz na uczelnię, w którym zapisuję sobie konkretne zadania, plany na konkretne dni itd.
Z kolei drugi notes, to taki duży zeszyt w twardej okładce, w którym zapisuję sobie jakieś inspiracje, cytaty, ważne myśli, książki, które chciałabym przeczytać, szkicuję zestawy ubrań, czasem wklejam jakieś ładne obrazki z gazet, wpisuję swoje marzenia, notuję różne zasłyszane ciekawe porady. Ot, taki zeszyt ze wszystkim. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
ja mam zawsze wielkie plany żeby wszystko ładnie zapisywać a potem zapominam i kalendarz/ notes sobie leży
![]() ![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Notesu nie mam, ale mam maly kalendarz, w ktorym zapisuje zmiany w pracy, daty urodzin/imienin, nadgodziny, wizyty u lekarzy, wyjscia.
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Swego czasu TŻ kupił mi w prezencie "Kalendarz dla Pań" - z Kubusiem Puchatkiem i z jego cytatami. A z było do tego dużo miejsca na notatki ( a ja nie prowadzę kalendarza jako takiego) to wpisywałam sobie codziennie jakieś kilka zdań - tak na podsumę dnia
![]()
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
począwszy od ważnych dat, po cytaty, nazwy kosmetyków, gadżetów skonczywszy... Notesu nie mam, ale jego funkcję pełni u mnie kalendarz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Kiedyś prowadziłam, obecnie nie prowadzę ale zamierzam do tego wrócić.
Poza zapisywaniem rzeczy typu urodziny, terminy egzaminów, spotkań etc. każdego dnia rano zapisywałam w kalendarzu jedną pozytywnie nastrajającą myśl lub sentencję, i jeden lub kilka celów jakie zamierzam tego dnia zrealizować. Wieczorem robiłam krótkie podsumowanie, choćby:"Jupiii!! Udało mi się wysiedzieć na 2,5-godzinnym wykładzie i nie zasnąć!". Potem nieraz z nudów czytając ten notes nie było mowy żeby się nie uśmiechnąć, świetny i sprawdzony sposób na chandrę. Poza tym polecam robienie jakichś mini rysunków w kalendarzu, najlepiej motywujących do działania. Fajna sprawa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Ja w swoim oprócz ważnych dat typu wizyty u lekarza, godziny jazd czy egzaminów, zapisuję tytuły książek, które chciałabym przeczytać, nazwy kosmetyków, które są sprawdzone, znajduje się w nim także moja wish list...często też pojawiają się jakieś bazgroły i "rysunki"
![]()
"...Nie dbam o to, co ludzie myślą, albo mówią o mnie, wiem kim jestem..." 18.03Nowa seria na blogu...Tip Tuesday - jak podkreślam swoje brwi? 16.03 Biała brzoskwinia? Fa NutriSkin Rich Body Milk... 12.03 Poprawki w makijażu? You need this in your life! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja zapisuje wszystko czego nie chciałabym zapomnieć ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Ja mam 2. Jeden do torebki- w którym mam zapisane ważne daty, zmiany w pracy, wizyty u lekarza, numery telefonów. Drugi, większy "domowy" w którym zapisuję sobie wydatki, plany co kupić itd
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
ja mam dwa notesy
jeden większy w którym zapisuję sobie co mam zrobić , jakieś wizyty u lekarzy itp. a drugi mam taki malutki , który zawsze noszę przy sobie i on służy mi do tego aby pamiętać aby sprawdzić jakieś informacje , np. oglądam jakiś program w telewizji , jest mowa o zagadnieniu z którego nie posiadam wiedzy , zapisuję aby to sprawdzić w internecie inny przykład : chodziło za mną ostatnio określenie "sam jak palec" i też wpisałam sobie do notesu aby sprawdzić skąd wzięło się takie powiedzenie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
EDUkator
|
Większość zajmują daty sprawdzianów, kartkówek.
Poza tym jakieś zmiany zajęć po południu, egzaminy, występy, własne komentarze do tygodnia albo dnia, cytaty znajomych, daty wyjazdów i powrotów, wizyty u lekarza, miesiączkę i dni płodne, listy zakupów, np. po przejrzeniu gazetki Rossmanna, oceny w szkole. ![]()
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Taki kalendarz, to jedno z moich postanowień noworocznych.
![]() ![]()
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
daty, terminy, wizyty, spotkania
![]() poza tym tytuły książek, filmów, listy tego co planuję kupić z ubrań / kosmetyków, cytaty... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
ważne daty, kolokwia, zaliczenia, spotkania, tytuły książek, piosenki, cytaty
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
dziś kupiłam śliczny kalendarz, bordowy. aaaa!
![]()
![]() |
#21 |
Biała Dama
|
No ja właśnie jeszcze nie mam na przyszły rok żadnego terminarza, przeglądałam dziś w necie i zaciekawił mnie Simon Cat
http://www.weltbild.pl/kot-simona-na...p11401288.html uwielbiam go, tylko drogi, cholera ale na dniach mnie zaniesie do księgarni, przy okazji bólu na pewien kryminał i coś sobie wybiorę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja w swoim kalendarzu zapisuję ile wydalam danego dnia, date okresu, daty urodzin, zmiany w pracy, wazne informacje typu hasła, piny itp, plany na dany dzien, ksiazki, ktore przeczytalam, listę zakupów. Jak mam faze na odchudzanie to zapisuje tez wage i wymiary ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
nigdy nie prowadziłam notesu/kalendarza, ale zainspirowałyście mnie, jutro lecę szukać jakiegoś ładnego
![]()
![]() |
![]() |
#24 |
Lena
|
ja mam kalendarz / terminarz- przyznam szczerze bez niego ginę!
zapisuję ksiązki, wazne informacje, adresy, telefony- za czasów jak pracowałam- to dyzury w szpitalu. co roku potem przepisuję co wazniejsze- ale łapię się na tym, że dla mnie wszystko jest ważne i a może sie przyda! ![]() kiedyś jeszcze jak uczęszczałam na kurs językowy to zapisywałam lekcje / słówka
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:59.