|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
BAN stały
|
2 letnie dzieciaczki wychowane, przyszedł czas Mam na szukanie pracy :)
Hej, jestem mamą 2 letniego dziecka i dochodzę do wniosku, że 2 lata spędzania czasu z dzieckiem w domu to wystarczająco co nie? Jestem w czasie poszukiwania pracy, lecz jest kiepsko ;(
Uwielbiam spędzać czas z moją małą, ale czuje, że codzienne takie siedzenie w domu doprowadza mnie czasami do "szału"... (nie zrozumcie mnie źle )Jakie wy macie odczucia na ten temat? |
|
|
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2 letnie dzieciaczki wychowane, przyszedł czas Mam na szukanie pracy :)
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() 2 lata to aż naddto! musisz się samorealizować i być odrobinkę egoistyczna Pamiętaj, że szczęśliwa, spełniona mama, to szczęśliwe dziecko!
|
|
|
#4 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Potem wyrwałam się do pracy.Niestety po paru miesiącach musiałam zrezygnować z samorealizacji bo nie miałam już opieki dla małej Od września idzie do przedszkola więc znowu wyrwę się z domu ![]() Takie nieustające siedzenie w domu przy garach i dzieciach może trochę otępić.Poza tym rutyna w końcu daje o sobie znać...
|
|
|
#5 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też. Najpierw myslałam, ze dam rade do 2 r.z młodego. Trochę sie w domu nudziłam, nie bardzo lubie sprzątać i gotować i robic to wszystko co potzrebne w domu. A ze brakowało nam pieniędzy , to wróciłam do pracy. Byc moze jest to egoistyczne, moze jestem zła matką, bo pomimo, ze kocham moje dzieci nad życie, nie chcę gnic w domu, chcę byc szczesliwa i niezależna finansowo od meza. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Jak tylko masz możliwość, jak czujesz, że to będzie dla Was najlepsze to nie wahaj się. Nie ma nic gorszego niż tkwić w sytuacji, która męczy widząc, że można coś zmienić.
Ja jestem już 4 rok w domu z małą. W prawdzie do "gnicia" jeszcze daleko , ale nie powiem, miewam chwile...hm... roztkliwienia wiązałam plany zawodowe z tym rokiem szkolnym, ale córa nie dostała się do żadnej placówki, a to był warunek. Jestem bardzo szczęśliwa, że mogliśmy z mężem sobie pozwolić na wykorzystanie pełni mojego wychowawczego. Tak chciałam i tak się udało, a że sytuacja niejako wymusiła przedłużenie tego stanu, nie buntuję się specjalnie tylko wykorzystuję ten czas jak mogę i planuję jak tu zawojować za rok polski rynek
Edytowane przez taszkin Czas edycji: 2011-06-24 o 22:36 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:48.

(nie zrozumcie mnie źle