|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Problemy z cerą (rumień,przebarwienia) - jaki zabieg ?
Witam, mam kilka problemów ze swoją cerą i chciałbym w końcu się ich pozbyć. M.in. rumień na policzkach + lekko czerwony nos, a gdy jest zimno/ciepło robie sie czerwony na całej twarzy. Do tego dochodzi troche przebarwień, pojedyńcze czerwone plamki. I nie wiem na jaki zabieg się zdecydować. Zastanawiałem się nad laserem IPL, ale czy on jest tylko na rumień, czy też na takie przebarwienia też pomoże? Seria zabiegów IPL trochę kosztuje i nie wiem czy może najpierw zdecydować się na mikrodembrazje lub jakiś peeling chemiczny, kawitacyjny? Już zupełnie się w tym pogubiłem a chciałbym się najpierw trochę zorientować
Aha, i jeszcze pytanie, czym różni się IPL od VPL ? Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Problemy z cerą (rumień,przebarwienia) - jaki zabieg ?
Cytat:
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: Problemy z cerą (rumień,przebarwienia) - jaki zabieg ?
rumień na twarzy to główny problem osób, które mają cerę naczynkową. zgadzam się z bluebluesky, że najlepiej będzie wybrać się do dermatologa lub kosmetyczki, bo jeśli masz poważniejsze zmiany to może to być oznaka trądziku różowatego, a to już poważna sprawa, niestety peelingi kawitacyjne czy inne zabiegi pozwalają wniknąć aktywnym składnikom głębiej w skórę niż kremy i pozbyć się problemów. obecnie w kosmetyce stosuje się terapię laserową, ale najpierw radziłabym wybrać się na konsultację
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:43.