|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Przeszłość i przyszłość-co robić ?
Cześć dziewczyny,
założyłam tutaj konto, ponieważ od dłuższego czasu nie radzę sobie z moją sytuacją życiową. Kilka lat temu skończyłam studia.Mam dobrą pracę, fajnego faceta, nie narzekamy na brak pieniędzy, atrakcji. Między nami układa się dobrze, przeważnie nie powodów do konfliktów.Na tyle dobrze, że jakiś czas temu mój facet poprosił moją przyjaciółkę o pomoc w wyborze pierścionka. Ona poinformowała mnie o tym fakcie ze względu na sytuację. Otóż.... ja nigdy nie byłam przekonana, że kocham mojego chłopaka na 100 %. Mogłabym powiedzieć o nim wszystko : że jest czuły, troskliwy, dba o mnie, pozwala mi spełniać się zawodowo, nie ogranicza, daje swojego rodzaju wolność. Dzięki jego pracy finansowo możemy sobie pozwolić na prawie każdą zachciankę, często wyjeżdzamy na romantyczne wyjazdy. Owszem jesteśmy bardzo blisko, to idealny kandydat na męża. Rozum mówi, że byłabym głupia, gdybym zostawiła takiego faceta.Serce, że to nie jest romantyczna i wielka miłość, chociaż być może takie zdarzają się tylko w filmach. Romantyczna i wielka miłość zdarzyła mi się jeszcze na studiach. Byłam niezbyt dojrzała w tamtym okresie życia, mój poprzedni chłopak także. Ze wszystkich dotychczasowych relacji tylko tą podczas studiów mogę nazwać miłością. Z perspektywy czasu stwierdzam, że tylko wtedy naprawdę kochałam. Relacja rozpadła się wraz z końcem studiów, nie mogliśmy ze sobą zamieszkać, spędzaliśmy coraz mniej czasu razem. Z byłym partnerem jesteśmy przyjaciółmi do dzisiaj. Spotykamy się od czasu do czasu, także w obecności mojego obecnego chłopaka. To od mojego byłego obecny partner dowiedział się wielu rzeczy o mnie. Były zna mnie jako osobę najlepiej.Po naszym rozstaniu on nigdy nie był w związku, natomiast kibicował mi w nowej relacji od początku. Problem polega na tym, że ....ja wciąż go kocham. Mimo tylu lat, mimo mówienia sobie, że to co nas łączyło było niedojrzałe i dziecinne. Ostatnio siedząc przy kawie zaczeliśmy wspominać czasy studiów. Powiedział, że byliśmy dzieciakami i teraz zachowałby się inaczej w wielu sytuacjach oraz że wielu rzeczy żaluje. Odpowiedziałam,że ja mam podobnie i że nie ma do czego wracać. On spojrzał mi w oczy i powiedział, że dopiero gdy związałam się z moim obecnym chłopakiem zrozumiał jaka jestem wspaniała. Bałam się, że będzie chciał mnie pocalować. Nie zrobił jednak tego, pożegnał się i każde poszło w swoją stronę. O tym incydencie staram się nie myśleć. Skupiam się na życiu tu i teraz, z byłym spotykam się rzadko ,najczęściej w obecności mojego faceta, bo mój ex i obecny są kumplami. Problem polega natomiast na tym, że czasami na spotkaniach z nim sam na sam zaczynam sobie wyobrażać zbyt wiele.Myślami totalnie odpływam, a gdy ex przytula mnie na pożegnanie chciałabym aby ta chwila trwala wiecznie. Nie wiem czy to miłość, nie wiem też czy kocham obecnego partnera, ale czuję, że moje "tak" w odpowiedzi na pytanie,które usłyszę w święta będzie raczej wymuszone ,bo tak trzeba. Czy przesadzam ? czy Wasze miłości życia też nie są romantyczne tylko decydując się na wspólne życie myślałyście o bezpieczeństwie, stablizacji i spokoju w życiu ? Co z tym wszystkim zrobić ? Edytowane przez holahola55 Czas edycji: 2018-11-28 o 12:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Przeszłość i przyszłość-co robić ?
Zakończyć obecny związek. Widzisz siebie z nim za 20 lat? Nie potrafisz powiedzieć że go kochasz, o byłym potrafisz. To chyba jasny sygnał żeby nie ciągnąć tej relacji dłużej.
A były? Sama zobaczysz co z tego wyjdzie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prosta scieżką, idziesz w zrujnowanie życia wam wszytkim trojgu. oczywiscie zasłaniajac się dobrem obu panów, bo przeciez się przyjaźnia wiec nie mozesz rujnowac tej przyjaźni. I tak zrujnujesz. ich przyjażń, swój zwiazek, złudna stabilizację finansową, wszystko. jak tylko poczujesz się bezpieczniej, czyli po slubie, ide o zakład że wdasz się w romans z byłym. A prędzej czy później, w tak bliskim sosie, to wyjdzie na jaw i będzie niezłe bagno i rujnacja wszystkiego. czy kasa TZta jest tego warta? No watpię, ale Twój wybór. Tylko zacznij być szczera sama ze sobą, a nie że coś robisz dla dobra innych. Bo to ściema.
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny wyżej mają rację. Chciałabyś spędzić życie z facetem, który nie jest pewny czy Cię kocha, ale racjonalnie wyliczył sobie, że jesteś dobrym materiałem na żonę?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Czasami sobie myślę, że niekażdy związek musi opierać się na wielkiej miłości. ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- [1=1b006c1cc4b33fb32b0a741 c96d131cb0dc83f78_5f5d531 644303;86181497]Dziewczyny wyżej mają rację. Chciałabyś spędzić życie z facetem, który nie jest pewny czy Cię kocha, ale racjonalnie wyliczył sobie, że jesteś dobrym materiałem na żonę?[/QUOTE] Sam mi to powiedział wielokrotnie, że jestem dobrym materiałem na żonę, a jego rodzice dają mi do zrozumienia, że widzieliby mnie w tej rodzinie. Miłość wyznał mi tylko parę razy, najczęściej po udanym seksie, albo podczas lotu, w którym nasz samolot awaryjnie lądował parę lat temu. Edytowane przez holahola55 Czas edycji: 2018-11-28 o 14:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Zastanów się co byś zrobiła gdyby twój facet jutro miał wypadek, po którym będzie niepełnosprawny i niezdolny do swojej obecnej dobrze płatnej pracy. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Oczywiscie ze nie. Wszystko zalezy od tego jakie masz priorytety w zyciu. Dla niektorych najwazniejsza jest praca, kasa, wygodne zycie i status jaki dzieki temu osiagaja. Dla innych najwazniejsza jest rodzina i mniej powierzchowne rzeczy. Sama odpowiedz sobie na pytanie do ktorej grupy nalezysz. Jezeli chcesz miec wszystko na raz, a Twoj ex nie jest dziany I nie da Ci poczucia stabilizacji to coz, szukaj dalej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Racjonalna kalkulacja nie wyklucza tego, że facet cię kocha. To, że mało razy o tym głośno wspomniał też nie oznacza, że nie jest tego pewien. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;86181535]Jedno z drugiego wynika przecież. Nie oszukuj się. Nie ma bezpieczeństwa ani wygodnego życia bez pieniędzy.
Zastanów się co byś zrobiła gdyby twój facet jutro miał wypadek, po którym będzie niepełnosprawny i niezdolny do swojej obecnej dobrze płatnej pracy. Co to w ogóle jest ta wielka miłość według ciebie?[/QUOTE] Żle to ujęłam. Byliśmy razem w wielu romantycznych miejscach i nigdy nie wysilił się na nic romantycznego. W głębi jestem raczej romantyczką, dlatego też wybierałam celowo takie, a nie inne kierunki naszych podróży. W tych miejscach ludzie się zaręczali, rzucali sobie w ramiona i inne takie rzeczy. Mój facet stał wtedy z aparatem i fotografował widoki/ budynki. Ja ze wzruszenia ocierałam łzy, gdy na jednej naszych wycieczek byłam świadkiem zaręczyn pewnej azjatyckiej pary, ktora poprosiła mnie o zrobienie im zdjęcia. Mój luby rzekł wtedy "eeee, no fajnie że zrobilaś im zdjęcie" Nigdy też nie doświadczyłam z nim takich chwil, że na jego widok robiło mi się gorąco, zaczęło mi bić szybciej serce, albo że rano przychodziłam do pracy i nie mogłam przestać o nim myśleć. Wiele kobiet w mojej pracy tak to przedstawia. Większość z nich takich doświadczeń doznawała przynajmniej na początku relacji. Co do finansów ![]() Edytowane przez holahola55 Czas edycji: 2018-11-28 o 14:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Jak dla mnie musisz się po prostu zastanowić czy ważniejszą jest dla ciebie wygoda która ten związek ci daje czy chcesz szukać dalej. Na twoim miejscu chyba spróbowałabym z byłym skoro on wyraźnie tez chce. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez 980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328 Czas edycji: 2018-11-28 o 15:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie kochasz faceta - a dokładniej, kochasz innego - i pakujesz się w związek z rozsądku / wygody. Swoje życie możesz schrzanić, czemu nie, ale niszczysz też życie TŻtowi. On nie zna prawdy, ale podejrzewam że on chciałby być z kobietą która go kocha. Która o nim myśli w pracy. Której na jego widok robi się gorąco. A ty odbierasz mu tą szansę... w imię czego dokładnie? Bo tobie się wydaje że nie wszystkie związki muszą być oparte na miłości? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Myślę, ze znudziła Cię rutyna bo spokojne i bezpieczne życie bywa nudne i szukasz romantycznych uniesień, adrenaliny i rozrywki. I niewykluczone, że to co teraz masz docenisz jak to rozwalisz romansem dla dreszczyku, a możliwe, że frajdę , której szukasz mógłby zapewnić obecny związek gdybyście tylko oboje o tym pogadali i wykazali się kreatywnością. Nie wykluczam też, że związek z rozsądku i bez uczuć mógł Ci nie wyjść, ale jak jesteś kochliwa to zakochać się chyba jeszcze wiele razy możesz, nawet w obecnym partnerem gdyby on Ci tylko okazywał miłość tak jak Ty tego oczekujesz. A pewnie tego nie robi i jest drętwo. Trudno ocenić Twój związek nie znając Was bo albo masz zbyt dobrze i wieje nudą albo wcale Twoje życie nie jest tak idealne jak piszesz i tylko to wszystko poukładane po wierzchu ma być być takim lukrem na wydmuszce związku, który jest kompletnie pusty i który w zasadzie nigdy nie powinien mieć miejsca. Jak jest naprawdę to chyba wiesz tylko Ty i chyba czas na moment szczerości sam na sam ze sobą.
---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- [1=1b006c1cc4b33fb32b0a741 c96d131cb0dc83f78_5f5d531 644303;86181497]Dziewczyny wyżej mają rację. Chciałabyś spędzić życie z facetem, który nie jest pewny czy Cię kocha, ale racjonalnie wyliczył sobie, że jesteś dobrym materiałem na żonę?[/QUOTE] Czy ja wiem czy to taki komplement usłyszeć coś takiego? Bo dla mnie to brzmi jak "jesteś uległa", "jesteś dobrze zdomestykowana (ulubione hasło pewnego radyjka ![]()
![]() |
#15 |
BAN stały
|
A moim zdaniem to autorka nie kocha żadnego. Pierwszego też nie. Jakby go kochała, toby z nim została. Tłumaczenie, że byli niedojrzali.. No litości, po studiach to już dorośli ludzie,a nie nastolatki, wiedzą, co robią.Po prostu teraz idealizuje, bo jej się obecny chłop znudził. Tak czy siak, jak wyjdzie za gościa, to zrobi mu strasznie świństwo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.