|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() pismo do wspólnoty o kosz na kupy psa jestem już bezradna
pomóżcie nie mam pomysłu jak napisać prośbę do wspólnoty o kosz na kupki ponieważ dzwoniłam do urzędu miasta i niestety prośbę musi napisać wspólnota a moja się do tego się nie pali.
może macie jakieś wzory takiej prośby lub macie jakieś pomysły jak to napisać to proszę pomóżcie proszę pomóżcie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: pismo do wspólnoty o kosz na kupy psa jestem już bezradna
Miejscowość, data
adresat, nadawca Zwracam się z prośbą o udostępnienie mieszkańcom osiedla X koszy do wyrzucania psich odchodów. Uzasadnienie: kosze na psie odchody umożliwiają właścicielom psów sprzątanie po swoich psach, co przyczynia się do zachowania czystości na osiedlu. podpis Ja bym jakoś tak napisała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
Jedna z pan wspomniała coś o wrzucaniu odchodów do kosza na śmieci. Zadzwoniłam do gminy. Pani z gminy powiedziała, że nie bardzo... Czyli co? Wszyscy chcą porządek i czystość, ale nie ma komu zadbać o organizację. Z drugiej strony , ja będę sprzątać za swoimi psami, ale co to da, jeśli inne psy wchodzą na podwórko i się załatwiają? Głupie to trochę. Raczej nie ma na to gotowego wzoru. Po prostu piszesz pismo , znajdź wcześniej w regulaminie porządku domowego bądź w ustawie o własności lokali punkt i ustęp, który odnosi się do sprzątania za psami i piszesz, ze zgodnie z regulaminem/ ustawa ... wnoszę o zakup koszy na psie odchody itd. Napomknij o czystości, higienie itp. Powinnaś dostać potwierdzenie przyjęcia i odpowiedz do 2 tyg. A masz problem z sąsiadami czy sama chcesz sprzątać? Pamiętaj, że to wspólnota powinna zakupić kosz, a nie Ty. I opłat też nie powinnaś ponosić np. za opróżnianie.
Majlo 13.03.2013 r. Melman Pers Cham Figiel-z zepsutą łapką Papugi 23 Króliki Maksiu 20.11.2010 MałeKróliki Edytowane przez Nimfa20 Czas edycji: 2014-03-18 o 15:05 Powód: polskie znaki |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
A czemu nie można wyrzucać do normalnych koszy? U mnie wszyscy sprzątający do nich wyrzucają, bo innych po prostu nie ma.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Zużyte pieluchy też się wrzuca do specjalnych koszy?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
mozna mozna
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
|
Cytat:
Poza tym, u mnie kosze są przy pomieszczeniach gospodarczych (komórkach na węgiel i drzewo) i z doświadczeń z moimi sąsiadami z góry zakładam, że zaraz by była o to awantura, że śmierdzi itd. Kosze opróżniają co 2 tyg (ostatnio co 3), latem mógłby być problem...
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
chciałabym sprzątać po psie ale nie mogę iść z psem wyrzucić kupkę do kontenera gdyż tam są zapchlone koty |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
|
Cytat:
![]() Załatwienie takich koszy to nie jest prosta sprawa, jak pisałam. Wątpię, aby panie zgodziły się łożyć kasę na ten cel ze wspólnego konta , pewnie uważają, że to Twój obowiązek. Po drugie, od razu co mogę Ci poradzić- nie daj się takim babom. Ja w moim 8 rodzinnym bloku mieszkam od 23 lat. Odkąd wprowadziły się 3 nowe rodziny (jedna już się wyprowadziła ![]() ![]() ![]() Jako jedyna rodzina najdłużej nie kupowaliśmy mieszkania i te 2 robiły wszystko, żeby nas wyrzucili bez możliwości dostania lokalu zamiennego, czyli po prostu na ulicę. Sama z siebie na stwarzaj problemów, niech pies się nie załatwia pod blokiem, oknami , wychodź gdzieś dalej. I zastanów się, czy taki kosz coś da. Bo moi i tak by twierdzili, że to tylko moje psy się załatwiają ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
to ja tak w temacie powiem, co wymyśliła wczoraj rada mojego osiedla:
otóż pojawił się pomysł, że stworzą kawałek ogrodzonego terenu, na który trzeba będzie chodzić wykupać psa ![]() ogólnie wszyscy psiarze powiedzieli, że chyba pomysłodawca nie ma psa, że nie każdy pies kupa na zawołanie i żeby zamiast tracić pieniądze w ten sposób, poustawiali lepiej kosze na śmieci, bo z kupą trzeba zazwyczaj wędrować przez pół osiedla [kontenery są zamykane na klucz, pojedyncze śmietniki może ze 3, z czego jeden spalili tydzień temu]. także tego... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
|
Cytat:
![]() Moi sąsiedzi też mają jakieś dziwne argumenty w rozmowie ze mną ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:44.