![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Project Runway- polska edycja
Szukałam wątku na wizażu i nie znalazłam, a właśnie skończył się pierwszy odcinek
![]() ![]() Zapraszam do dyskusji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Project Runway- polska edycja
Mnie również sukienka z wykałaczek się nie podobała
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Ja też oglądałam, akurat przelatywałam z Mamą po kanałach i wpadłyśmy. Podoba mi się formuła programu. Jeśli chodzi o projekty - dla mnie najgorszy był ten z a'la ornaty księdza i ten z czarnej folii - długa, czarna sukna. Natomiast z wykałaczkami przypadł mi bardzo do gustu (i sama zastanawiałam się, czy do swojej marynarki którejś nie przyczepić wykałaczek :P choć nie w takiej ilości).
W sumie nawet nie wiem, kto wygrał, muszę poczekać, aż wrzucą materiały w internet, bo oglądałyśmy gdzieś 70% programu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy wątek nie powinien być na kulturalnie
![]() Fajny odcinek, zapowiada się super. Ze trzy sukienki mi się bardzo podobały, aż sama bym takie chciała: ta Arletty, tego chłopaka, który się z nią kłócił i ta długa z łańcuszkami ![]() Okropieństwo ![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Podobała mi się ta biała sukienka Natalii, lubię takie proste rozwiązania.
i sukienka Arlety przykuła moją uwagę ( czarno-biała z worków). ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Mnie najbardziej zdziwiło to, że wśród najgorszych projektów nikt nie wymienił tej sukienki z niby bandażami... wyglądała tak jakby ją z mumii zdjęto.
A najbardziej podobała mi się ta co wygrała i ostatnia w pokazie, czarna z łańcuchami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
mi tez sie spodobały te 2 sukienki ![]() co do programu- oczywiście wierne odwzorowanie amerykańskiej wersji. Nie podoba mi się, że prowadzi to Anja Rubik- owszem, jest supermodelką, ale jest tak drętwa i sztuczna, że psuje urok całego programu. Do tego ta jej okropna wada wymowy- czasem musiałam się wsłuchiwać co ona mówi. Kurcze mamy dużo topmodelek, a na prowadzącą wybrali ją ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
nie oglądałam zagranicznych edycji, nie miałam pojęcia o zasadach w tym programie, więc bardzo mnie zdziwiło, że biorą w nim udział "profesjonaliści".
myślałam że jak ktoś pokazuje swoje kolekcje na fashion week w Londynie, to nie potrzebuje już takich programów ![]() podobała mi się sukienka Natalii i Arlety ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
sissy that walk
|
Anja Rubik -
![]() Jeśli chodzi o projekty - bardzo mi się podobał projekt Arlety. I Natalii - świetny, sama bym chętnie nosiła taką kieckę ![]() Za to sukienka z wykałaczek to dla mnie taka sztuka dla sztuki, nie widzę w tym artyzmu, ale ja tam się nie znam ![]()
Edytowane przez mary_poppins Czas edycji: 2014-03-03 o 00:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Oglądałam kilka sezonów amerykańskiej wersji i Polska oczywiście niestety wypada gorzej (co niespodzianką nie jest):
-Anja Rubik nie dorasta do pięt Heidi Klum, zupełnie nie sprawdza się w roli prowadzącej -Do Ossolińskiego nic nie mam, ale do Tima Gunna duuuużo mu brakuje, uwielbiam go -Jury też tam mają lepsze -Nie mają w USA łzawych historii przynajmniej w pierwszych edycja nie było, a tu już od razu "rodzina mnie nie akceptuje", "zimno mi w pracowni", "mylą mnie z kobietą", "jestem taka stara"... -Powinni wziąć normalne modelki, a nie te z top model Co do kolekcji: -Myślałam, że wykałaczki odpadną, pomysł dobry, wykonanie wg mnie kiepskie -Najgorszy wg mnie był projekt Aleksandry (te takie jakby bandaże) oraz Moniki (wyglądała jak taka kiczowata sukienka do tańca) -Podobały mi się projekty Natalii, Doroty i Macieja Ciągle muszę zaglądać na stronę bo jeszcze nikogo nie zapamiętałam, ale pewnie niedługo to się zmieni. Cytat:
Edytowane przez Kalini Czas edycji: 2014-03-03 o 03:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Szalony Kapelusznik
|
Pomysł może i fajny, ale realizacja średnia
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
Też oglądałam.
![]() Co do Anji zgadzam się z Wami. Jako prowadząca jest koszmarna. Zwycięski projekt bardzo mi się podobał. Cerata górą. ![]() "Sukienka" chłopaka, którego ponoć mylą z dziewczyną była najgorszym projektem i moim zdaniem to on powinien odpaść. Bardzo podobała mi się też sukienka zaprojektowana przez Arlettę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Mnie w sumie w sukience z wykałaczek podobało się to, że była z wykałaczek - wydawało mi się, że w takich wyzwaniach wręcz chodzi o to, żeby użyć niekonwencjonalnych materiałów, i np. ta biała sukienka z ceraty i zasłon prysznicowych czy z czego ona tam była owszem, była śliczna, ale nie było żadnego "wow, to z tego można zrobić sukienkę?", co dla mnie jest sporym minusem.
Że Rubik nie jest tak sympatyczna jak Klum wiedziałam, ale Ossoliński "w roli" Gunna... błagam. Tu projektanci pracują w pocie czoła a ten ich woła na kolacyjkę, jak na jakiejś kolonii. I w ogóle tak chodzi z miną znawcy, a przy rozmowach bardziej "a, powiem coś, żeby nie było, że nic nie mówię, i zobaczymy, co z tego będzie". Chociaż może się do niego przekonam, gdy pokażą go trochę więcej. Tak czy owak, na razie kibicuję Sieradzkiemu, wydaje się być fajny. O, i w ogóle urocze było pierwsze spotkanie projektantów - wszyscy na czarno, jak na jakimś pogrzebie. I ta czapeczka Piotra "mylą mnie z kobietą", ta taka z...uszami? Ja nie wiem, co to jest, ale bardzo kreatywne. Bardzo. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Z deszczem w butach
|
Wlasnie obejrzalam pierwszy odcinek. Ogladalam kilka sezonow wersji amerykanskiej i ta nasza jest taka... bez polotu poki co, ale bede oglsdac dalej, moze sie rozkreci
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do programu - podobał mi się pierwszy odcinek. Zgadzam się z opinią jury. Sukienka, która wygrała program była moim zdaniem jednym z najlepszych projektów, a ta, której autor odpadł to jakieś nieporozumienie.
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
Cały program jakoś nie szczególnie mnie porwał, ale też nie jestem jakąś wielką fanką mody
![]() Zdecydowanie najbardziej podobała mi się sukienka, która wygrała. Sama z chęcią widziałabym ją w mojej szafie, ale może wykonaną z tradycyjnych materiałów :P Akurat jestem fanką Anji i mi się podoba. Wydaje mi się być bardziej wyluzowana i jestem pod wrażeniem jej wiedzy merytorycznej i historycznej na temat mody (może nie pokazali za dużo takich momentów, ale kilka kwestii było ciekawych dla mnie, jako laika). Powinien odpaść ornat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Dla mnie też najlepszą sukienką była ta która wygrała - sama bym taką ubrała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Bardzo mi się ten program podoba! Długo nic mnie tak nie wciągnęło!
![]() ![]() Myślalam, że Heidi Klum prowadziła amerykańską wersję "Top Model" ![]() ![]() Anja Rubik mi jakoś nie przeszkadza szczególnie, chociaż nie pałam do niej miłością ![]() ![]() Podobała mi się suknia ta co wygrała, Arletty i tego chłopaka co zabrał zszywacz Arlecie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Póki co nawet mi się spodobało, chociaż oczywiście nic nie pobije Heidi i Tima (no i reszty jurorów), ale myślałam, że będzie dużo gorzej. Denerwuje mnie tylko, że jakoś sporo czasu poświęcają modelkom, nie one są najważniejsze. No i ta kolacja.
![]() Anja nawet mnie nie denerwuje i w sumie uważam, że to dobry wybór. Dla mnie sukienka z wykałaczek była okej, o to chodziło w tym zadaniu przecież. W nowszych edycjach amerykańskiego PR żadne ceraty, worki i tapety na pewno by nie przeszły, bo to zbyt podobne do tkanin.
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
Myślę, że z tą kolacją było żeby pokazać, że ten z Y na końcu nazwiska olał kolację tylko wolał pracować.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Swoją drogą kopiują zadania strasznie, z tego co pamiętam takie było pierwsze zadanie w pierwszej edycji amerykańskiego PR, mogli choć jakoś pomieszać i wybrać coś z późniejszych edycji. Chociaż z drugiej strony, mało kto pewnie oglądał oryginał, a to zadanie najlepiej pokazuje, że to taki niekonwencjonalny program itd.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A dla fanów Project Runway - teraz leci Under the Gunn - Prowadzi Tim Gunn i są trzej mentorzy - wygrani z poprzednich edycji (Mondo, Anya i Nick Verreos), którzy mają pod opieką nowych projektantów - a formuła bardzo zbliżona do PR. Edytowane przez annic Czas edycji: 2014-03-03 o 11:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Mi program spodobał sie. Pomijam prowadzącą.
Bardzo mi się spodobała kiecka, która wygrała i chyba zerżnę pomysł i sobie taką sprawię z normalnych materiałów ![]() Moim zdaniem powinien odpaść chłopak od szat liturgicznych. Gdzie można obejrzeć zagraniczne odcinki? Nigdy nie oglądałam. Czy nazywają sie tak samo? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
witam
![]() polska edycja mi się bardzo spodobała choć bardzo irytuje mnie ten chłopak co wygląda jak dziewczyna ![]() ![]() Spodobała mi się kreacja Arletty i tej drugiej starszej pani ![]() ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- wykałaczkowa sukienka mi się nie podobała choć pomysł jakiś był |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Konto usunięte
|
Obawiam się, że zamiast stawiania na modę, ciekawe projekty, będzie stawianie na:
- mniejsze i większe dramaciki - jakieś dyskusje projektanta z modelką, że jej się makijaż nie podoba? wtf?! - mądrzenie się A. Rubik (dużo osiągnęła, ale przesadza z wyniosłością i robieniem dystansu do siebie), - sporami pomiędzy "komercyjnymi" i "niekomercyjnymi" członkami jury. Pierwszy odcinek mocno poniżej moich oczekiwań, w dodatku zawodnik odpadł niezasłużenie. Powinien odpaść młodziutki pan "ładnie mówię", który stał na końcu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
W sumie dramy w oryginalnej wersji też były - nadal pamiętam, jak jakiś projektant wysłał modelkę na wybieg bez butów i makijażu, i jeszcze jej tam kazał jakieś dziwne pozy odstawiać, albo jak w 10 sezonie Sholokhov "czubił się" z Slivnyak. A przy zadaniach drużynowych co było, o matko. I spory między jury też - np. jak Nina Garcia powiedziała, że fashion is not art, albo jak wszyscy jeździli po Heidi kiedy ta powiedziała, że lubi alladynki.
Więc to generalnie o modzie jest dla mnie w podobnym stopniu, co Hell's Kitchen o gotowaniu. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
Obejrzalam z ciekawością. Nawet, nawet. Choć jury i prowadząca z Projektanci na start lepsi.
Anja, myślę, że będzie bardzo konkretna, rzeczowa i merytoryczne oceniająca, chyba najsurowszy członek jury. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Czemu przesunięto
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:08.