|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Hydromanil
Witam
![]() Na wstępie zaznaczę, że dopiero zaczynam moją "mazidłową" przygodę (wciągająceeee... ![]() ![]() I jeszcze jedno pytanie: dostałam próbki ekstraktu z nasion winogron, protein mleka i kwasu felurowego, czy mogłabym sobie coś fajnego z nich wyprodukować? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Hydromanil
Ewa, jest cały wątek w Biochemii dotyczący mazidłowych formulacji , po przeczytaniu którego będziesz wiedzieć wszystko, więc nie wiem, czy jest sens coś nowego rozkręcać. Ja też jestem jeszcze "zielona" w tej materii, więc póki co jedynie tam chłonę wiedzę
![]() to link: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=126341 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
W tym mazidlowym serum,spokojnie mozesz zastapic kwas hial. hydromanilem,tylko rzeczywiscie moze na poczatku wymieszaj hydromanil z wodą lub hydrolatem 1/1,a potem ew. testuj wieksze ilosci hydromanilu.Bo efekt klejenia i wchlanianie danego skladnika,to naprawde sprawa indywidualna
![]() Proteiny mleka mozesz dodac np. do gotowego szamponu w ilosci 3-5%,w zaleznosci od rodzaju i kondycji wlosow.Albo dodawac do gotowej maseczki. Kwas ferulowy stabilizuje serum z wit.C,przedluza dzialanie kwasu l-askorbinowego + zapewnie dodatkową ochrone przed UV (rozpuszczalny tylko w alkoholu ,stosujesz w ilosci 0,5% do 1%,przy czym 1% moze juz podrazniać).Stosujac kwas ferulowy nie musisz robic nowego serum co tydzien,tylko spokojnie te 3 tygodnie sobie polezy.Podobno przedluza dzialanie nawet o kilka miesiecy,ale wydaje mi sie,ze lepiej nie ryzykowac,a okres 3 tygodni to i tak dlugo,na wykorzystanie 10-15 ml. serum ![]() Musze wreszcie sie wziac za przepisy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Kasia o...
|
Thanatosie czyli nie mogę się pozbyć z serumz wit c i kwasem f. alkoholu? mam cere naczynkową wiec jego dodatek sprawia mi pewne klopoty
![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Z tego co pisało parę osób na LU,czesciowo rozpuszcza sie on w glikolu i w glicerynie.Wiec jesli ktos nie toleruje alkoholu etylowego
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Thanatos - dzięki za wskazówki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Hydromanil jest ok, 100 razy lepszy od HA. Ja się z HA pożegnałam już dawno, bo nie widziałam żadnych efektów działania, a z Hydromanilem jest zupełnie inaczej, czuć i widać jego działanie.
Kwas H działał u mnie tylko chwilę, że niby twarz gładsza a potem zero jakichkolwiek efektów działania, ani nie nawilżał szczególnie ani nic nie zrobił z cerą dobrego. Edytowane przez justina1985 Czas edycji: 2012-02-11 o 09:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:40.