Dać sobie z nim spokój ? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-05-26, 22:01   #1
theotherchick
Przyczajenie

Dać sobie z nim spokój ?

Pisałam ten wątek ale się nie dodał , więc teraz powiem rzeczowo i w skrócie.
Chłopak do którego zaczynam coś czuć spotyka się ze swoją byłą. Była zostawiła go dla jego kuzyna , i nadal z tym kuzynem jest. X (nazwijmy tak tego chłopaka) od jakiegoś czasu spotyka się z nią , całuje razem spędzają czas. Początkowo mówił,że robi to by się na niej odegrać . Twierdził,że trochę ją pobajeruje i to zakończy. Dzisiaj się dowiedziałam od naszej wspólnej przyjaciółki że prosił ją by w razie czego powiedziała tej dziewczynie , że X nie utrzymuje z nią kontaktu. czyżby mu jeszcze tak na niej zależało skoro go zraniła ? Chyba widzi,że raz już go zostawiła a teraz zdradza z nim swojego chłopaka ? On tego może nie rozumieć ? Najbardziej dezorientuje mnie to,że on prawie codziennie do mnie pisze. A ja coraz bardziej zaczynam go darzyć sympatią. Chciałam nawet zaprosić go na wesele jako osobę towarzyszącą. W tej sytuacji to chyba jednak nie ma sensu. On nie wie,że ja wiem o jego spotkaniach z byłą.Postanowiłam sobie,że gdy znowu napisze powiem mu że o tym wiem i że musimy zaprzestać kontaktu bo dziewczyna będzie zazdrosna (tak z irionią , bo ona ma przecież chłopaka). Wiem,że będzie mi go brakowało bardzo ale nie chce się w nim zakochać i zostać zraniona. Co zrobić ?(
theotherchick jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-26, 22:13   #2
madana
Zakorzenienie

Dot.: Dać sobie z nim spokój ?

Zdecydowanie dać spokój, takie dupki nie nadają się na facetów do związku.

Cytat:
od jakiegoś czasu spotyka się z nią , całuje razem spędzają czas. Początkowo mówił,że robi to by się na niej odegrać .
- czyżby chłoptasiowi nie ta główka co trzeba pracowała? Serio jeszcze się zastanawiasz?
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-26, 22:18   #3
Madzialenka_21
Zadomowienie

Nie wiem nad czym tu sie zastanawiać? Chłopak zachowuje się jak ostatni złamas, a Ty zastanawiasz się czy dać sobie spokój. Jeśli masz do siebie resztki szacunku to sama sobie odpowiesz.

Madzialenka_21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-26, 22:23   #4
Magdallen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez theotherchick Pokaż wiadomość
Pisałam ten wątek ale się nie dodał , więc teraz powiem rzeczowo i w skrócie.
Chłopak do którego zaczynam coś czuć spotyka się ze swoją byłą. Była zostawiła go dla jego kuzyna , i nadal z tym kuzynem jest. X (nazwijmy tak tego chłopaka) od jakiegoś czasu spotyka się z nią , całuje razem spędzają czas. Początkowo mówił,że robi to by się na niej odegrać . Twierdził,że trochę ją pobajeruje i to zakończy. Dzisiaj się dowiedziałam od naszej wspólnej przyjaciółki że prosił ją by w razie czego powiedziała tej dziewczynie , że X nie utrzymuje z nią kontaktu. czyżby mu jeszcze tak na niej zależało skoro go zraniła ? Chyba widzi,że raz już go zostawiła a teraz zdradza z nim swojego chłopaka ? On tego może nie rozumieć ? Najbardziej dezorientuje mnie to,że on prawie codziennie do mnie pisze. A ja coraz bardziej zaczynam go darzyć sympatią. Chciałam nawet zaprosić go na wesele jako osobę towarzyszącą. W tej sytuacji to chyba jednak nie ma sensu. On nie wie,że ja wiem o jego spotkaniach z byłą.Postanowiłam sobie,że gdy znowu napisze powiem mu że o tym wiem i że musimy zaprzestać kontaktu bo dziewczyna będzie zazdrosna (tak z irionią , bo ona ma przecież chłopaka). Wiem,że będzie mi go brakowało bardzo ale nie chce się w nim zakochać i zostać zraniona. Co zrobić ?(
Doczytałam do podkreślonego i dalej nawet już nie muszę czytać. Olać go! Odgrywanie się na byłej? Idiotyczne
Magdallen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-26, 22:27   #5
madana
Zakorzenienie

A potem będą kolejne wątki: "jestem z nim już rok, chyba mnie zdradza", "czy mnie zdradza"??? Bycie z takim złamasem, to jak proszenie się w kłopoty w życiu.
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-26, 22:38   #6
Buenaestrella
Rozeznanie

Użżż to szachista się znalazł - ciekawe, której koleżance by zlecił powiedzenie swojej byłej, że Ciebie pobajeruje, pójdzie z Tobą na wesele a potem to urwie

Chyba, że ta historia o jego spotkaniach z byłą to jakieś plotki a nie prawda?
Buenaestrella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-26, 22:38   #7
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madana Pokaż wiadomość
A potem będą kolejne wątki: "jestem z nim już rok, chyba mnie zdradza", "czy mnie zdradza"??? Bycie z takim złamasem, to jak proszenie się w kłopoty w życiu.
Madana, skoro się panna zastanawia nad tym czy być z takim typem to ja bym radziła jej się przede wszystkim i z całych sił na nim skupić-warci sa siebie, więc niech ona naiwna zajmie się takim burkiem coby innych panien, mających trochę oleju w głowie nie bałamucił
Autorko!
zajrzałam do mojej magicznej kuli...tak, to ten najlepszy dla ciebie i jedyny- bierz go, nawet się nie zastanawiaj!

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
la'Mbria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-26, 22:43   #8
theotherchick
Przyczajenie

Chciałam wierzyć,że to nieprawda , że tak nie jest , w końcu nie widziałam ich razem ale chyba jednak to prawda dlatego postanowiłam urwać ten kontakt. Dowiedziałam się o tym dzisiaj , myslałam że temat byłej zamknięty raz na zawsze, a jednak nie. On naiwny myśli że ja nic nie wiem...
Stary 2011-05-26, 22:56   #9
Anabelle28
Raczkowanie

Z Twojej wypowiedzi wnioskuję, że chłopak jest pamiętliwy, lubi bawić się cudzymi uczuciami oraz nie ma oporów do czułości z byłą partnerką, która jest z jego kuzynem.
Idiota jakiś.
Znajdziesz kogoś lepszego - z takim chłopakiem to same problemy, narobisz sobie tylko przykrości, lepiej zrezygnować póki nie kojarzą Ci się z nim wszystkie przedmioty i miejsca.
Daj sobie spokój.
Anabelle28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-26, 23:52   #10
Czekoladowaaaa
Raczkowanie

Olać, zapomnieć nie warto...

Jest 3 658 848 383 mężczyzn na świecie, a Ty przejmujesz się jednym
Czekoladowaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-27, 00:07   #11
QueenBlair
Wtajemniczenie

Dziewczyno daj sobie z nim spokój.
Nie łudź się !
Stary 2011-05-27, 00:11   #12
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
Chciałam wierzyć,że to nieprawda , że tak nie jest , w końcu nie widziałam ich razem ale chyba jednak to prawda dlatego postanowiłam urwać ten kontakt. Dowiedziałam się o tym dzisiaj , myslałam że temat byłej zamknięty raz na zawsze, a jednak nie. On naiwny myśli że ja nic nie wiem...
Żden naiwny. No i co z tego,że wiesz skoro się w nim zakochujesz coraz bardziej. Madana i inne dziewczyna mają rację. Jakby mi facet powiedział,że spotyka się z ex,żeby się odegrać to bym olała takiego mściwego palanta.
dawidowskasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-27, 00:36   #13
Wisnia34
Zadomowienie

koleś od początku kręci i się mota, więc nawet się nie zastanawiaj.

w ogóle jakiś intrygant i dwulicowiec o pokrętnych intencjach.

radzę pana skreślić!
Wisnia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-27, 00:46   #14
Nikesta
Raczkowanie

Moim zdaniem chłopak albo traktuje Cię jako deskę ratunkową, albo po prostu "lubi kobiety".
Wg mnie z tym sms'em to dobry pomysł. Bo wprost powiedzieć, że nie podoba Ci się jego postępowanie chyba nie jest dobrym rozwiązaniem, bo o ile dobrze mniemam nie jesteście ze sobą? A flirt niektórzy traktują jako chleb powszedni... czyli nic istotnego (nic Ci nie obiecuje, więc nie masz mieć o co pretensji).
Nikesta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-27, 08:21   #15
normalnyFacet
Zakorzenienie

ciagle zastanawiam sie dlaczego dziewczyny SAME PCHAJA sie w bagno z pelna swiadomoscia a potem cierpia i placza...zupelnie nie pojmuje... jak rowniez nie pojmuje jak mozna CZUC cos do kogos kto jest takim kombinatorem...jak mozna cos czuc do takiego czlowieka,z ktorym nawet sie nie jest... na czym te swoje "uczucia" opierasz co? wyglad kasa ? urok osobisty? bo charakter odpada...
normalnyFacet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-27, 09:31   #16
201605041146
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez normalnyFacet Pokaż wiadomość
ciagle zastanawiam sie dlaczego dziewczyny SAME PCHAJA sie w bagno z pelna swiadomoscia a potem cierpia i placza...zupelnie nie pojmuje... jak rowniez nie pojmuje jak mozna CZUC cos do kogos kto jest takim kombinatorem...jak mozna cos czuc do takiego czlowieka,z ktorym nawet sie nie jest... na czym te swoje "uczucia" opierasz co? wyglad kasa ? urok osobisty? bo charakter odpada...
ja też się nad tym zastanawiam. Jak mozna być tak, nie wiem , zaślepionym? Co oni mają, te buraki kombinatorskie?

Przykro patrzeć ile wątków na intymnym dotyczy złego, naparwdę patologicznego traktowania kobiet przez ich partnerów. Niektóre kiedyś pisały że są gotowe to przeczekać, bo przecie ,, TŻ,, wyrosnie. TRAGEDIA
201605041146 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-27, 11:04   #17
theotherchick
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez normalnyFacet Pokaż wiadomość
Tu nie można mówić o uczuciach... Po prostu darzyłam go sympatią dopóki się nie dowiedziałam o jego zachowaniu , myślałam że jest pierwszym w porządku gościem którego poznałam. Takie dobre opinie o nim słyszałam , a okazało się co innego.
Stary 2011-05-27, 11:22   #18
Lianca
Zadomowienie

Jak dla mnie cała historia to jedna wielka telenowela....
Gość ma laske... ona sie puszcza z kuzynem... więc gość potem puszcza się z nią na złośc jej i kuzynowi...ale on ma kolejną laskę... i teraz to on zdradza.... i do tego mają przyjaciółkę... tak lojalna, że on jej się zwierza, że zdradzą tą nową...ale, że to też przyjaciółka nowej to ona jej wszystko powtarza... będąc nielojalną wobec niego... i do tego inni "Przyjaciele" mówili, że on taki porządny...

Tyyy zostaw go bo się może okazać, że on jest twoim bratem... lub kuzynem... i tak jego kuzyn będzie z tamtą laską...a on będzie z tamtą laską tez i ze swoją kuzynka (Tobą)...na zakończenie to bym się jeszcze puściła z tym jego kuzynem... czyli w zasadzie kuzynem kuzyna co pewnie tez jest twoim kuzynem... 7 woda po kisielu.... a na koniec lojalną przyjaciółka okaże się, tą złą intrygantka i zabierze Ci całą kasę i będziesz tym serialowym "kopciuszkiem".

Dostałam schizofrenii.

Bądź ponad tym... niech oni kręcą 125617 odcinek bez Ciebie...

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=551947 - moja galeria pazurkowa

04.07.2015 PM 2015

Lianca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-27, 11:49   #19
theotherchick
Przyczajenie

To nie jest mój chłopak , więc nie jestem tą nową Ale fakt , telenowela.. Jak najszybciej muszę zakończyć tą znajomość .
Stary 2011-05-27, 12:02   #20
Lianca
Zadomowienie

Cytat:
To nie jest mój chłopak , więc nie jestem tą nową Ale fakt , telenowela.. Jak najszybciej muszę zakończyć tą znajomość .
Brawo Mądra dziewczynka

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=551947 - moja galeria pazurkowa

04.07.2015 PM 2015

Lianca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-27, 15:22   #21
theotherchick
Przyczajenie

Mam jeszcze pytanie... co mogłabym mu napisać w tej ostatniej wiadomości ? Chciałabym mu coś przygadać żeby się opamiętał i trochę zmądrzał , mimo wszystko jest mi go żal że tak sobie marnuje życie i traci życie czekając na niewiadomo co. Nasza przyjaciółka już się do niego nie odzywa po tej akcji , ja teraz będę następna...Jak myślicie jest szansa że do takiego typa coś dotrze i się opamięta ? Mnie się wydaje że on byłą jeszcze bardzo kocha, ale na co on liczy ? Ona jest z tamtym , już raz go zostawiła teraz zdradza swojego chłopaka z nim. Dziwne że sobie jeszcze opinii o niej nie wyrobił. Może oboje siebie warci.
Stary 2011-05-27, 15:29   #22
201605041146
Konto usunięte

ŻAL ci go?? weź dziewczyno się opamietaj i nie myśl jeszcze o tym, żeby kolesiowi uświadamiać jakie błędy robi, skończ tą znajomość i zajmij się swoim życiem.
201605041146 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-27, 19:28   #23
theotherchick
Przyczajenie

No dobra, ale podpowiecie mi jak mam to rozegrać ? Tzn zakończyć znajomość ? On nawet się nie domyśla,że wiem co wyprawia ze swoją byłą . Gdy napisze chciałabym mu tak delikatnie zasugerować że ma się zająć nią , chociaż nie jest jego a mi dać spokój bo nie chce wchodzić w dziwne układy , trójkąty czy niewiadomo co.
Stary 2011-05-27, 19:38   #24
Buenaestrella
Rozeznanie

To chyba zależy, jak blisko jesteście ze sobą - jeśli narobiłaś mu jakichś nadzieji, raczej powinnaś wyjaśnić wprost, że lubisz go, ale nie podobają Ci się jego relacje z byłą i żeby się zgłosił, jak ogarnie swoją przeszłość.

Metoda ma jedną wadę - pewnie facet jak to facet, zacznie czarować, jeśli nie jesteś na 100 procent pewna, że chcesz uciekać, możesz się dać przekabacić.

Ale jeśli był między wami tylko niewinny flirt, nikt Ci nie broni się ot tak sobie rozmyślić bez powodu
Buenaestrella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-16, 17:34   #25
Nikesta
Raczkowanie

Ogólnie w takiej sytuacji jak dla mnie to ona nie ma żadnego obowiązku jakiegokolwiek tłumaczenia się.
Facet jest niewiele wart.

Zgadzam się z Linacą:

Cytat:
Napisane przez Lianca Pokaż wiadomość
Bądź ponad tym... niech oni kręcą 125617 odcinek bez Ciebie...
Nikesta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości